Мандруемо часом

Гарри Поттер1
***
РОЗДІЛ 1
Ми розвиваємось 
  В першу чергу ми люди. Ми набагато кращі будь якої мавпи. Люди винахідливі. Вміємо творити, знаємо що земля кругла.
  Чому ми є такими? Ми вміємо робити глобалізацію. Ви знаєте що ми поділені на різні держави або цивілізації.
  Цивілізаційні люди  це -  люди які роблять різні винаходи. Люди які складають механізми, досліди та таке інше.
  Глобалізація це – весь світ живе комплексом.
  Наприклад японська фірма Sony об’єдналась із швецькою фірмою Ericsson. І разом створили марку Sony Ericsson.
  Це набагато краще ніж два сімейства не дружних мишей. Тому привчають дорослі дітям миритися.


РОЗДІЛ 2
Мова
  Подивіться на наших предків! Вони навіть не вміли говорити.
  Розмовляли мімікою, різними жестами, наскальними рисунками та таке інше.
  Було важко з кимось порозумітися.  Трохи розумніші почали видавати звук. Звуки наших предків видавались дикими,
але спілкуватися стало трохи легше.
  Незрозумілі звуки почали гучнішати та у вивченні легшати.  А далі хтось помітив, щоб сказати два рази про одну річ, вимовляють зовсім різні звуки.
  Люди почали із простих слів, закінчивши важкими фразами. Таким чином створилась перша мова.
   Вона чулась брудно, але тепер ми говоримо чисто і скорочено.
               
               



РОЗДІЛ 3
Голка
   Колись люди щоб захиститися від холоду, робили одяг із овечих чи телячих шкур.
   Одяг відрізнявся від вашого тканинного. Ним вкривалися ніби покривалом.
   І потім люди почали цікавитися як з одягом іти на полювання?! Бо так було незручно. Можна було загубити свій одяг який заважав.
   Дві жінки взяли дві кістки із вушком. І попробували ними якось зашити одежу. І того жінки вже зрозуміли, з таким набором ходити на полювання легше.
   Тепер у моряків самий найбільший скарб є голки. Уявіть, які вони радісні, коли бачать ящик з голками ! Голки якими шиють дівчата подаровані первісними людьми. Того це одна з  найбільших знахідок із минулих часів!


РОЗДІЛ 4
Перша зброя
   Перша достойна і зручна зброя є лук.
   Лук — це один із найдавніших видів зброї,  призначений для стрільби стрілами.
   Луки використовували:
- на полюванні;
- під час воїн;
  Зараз луки використовують на деяких турнірах.
  Раніше до луків користувались камінням. Потім із бамбуку почали робити цю зброю.
   Саме тепер коли роблять турніри стрільби з луків, чоловіки беруть стародавню річ.
  А згодом і українське місто Луцьк, має річку Стир яка зверху нагадує на лука.

РОЗДІЛ 5
Вогнище
  Костер на якому ми жаримо шашлики теж подарований первісними людьми.
   За допомогою вогнища можна:
- зігрітися;
- приготувати їсти;
  Також є речі які відносяться до вогнища, але ми ними не користуємося. Факел називається.
  Факелом є палиця на яку запалюють вогонь.  Користувались у виді ліхтаря, або замість сірників.
  Тепер користуються вогнем не тільки для костеру,  а й для газових плит, конфорки, утеплення в домах.
  Знахідку вогнища вперше виконали первісні люди.  І щоб використовувати її правильно, не спалюйте ліси, перед виходом із дому виключайте всю електрику, виключайте електрику під час блискавки.
  Побажаю щоб ви берегли природу!

РОЗДІЛ 6
Правопис
Тоді люди видавали роль письменника.               
Дряпали на каменях різну інформацію. Підходили інші ніби читачі і взнавали.
  А потім вони дійшли до доходу, наприклад щоб намалювати бика, це займає дуже багато часу, і щоб скорочено позначити слово, придумали таку структуру: дві ноги, корпус, голова. Ніби ієрогліф.
  Таким чином виникли букви. Зараз правопис трохи розумніший: коми, знак оклику…
  Ще дуже важно на чому писати. Первісні люди дряпали на камінні, Китайці писали на бамбуковій корі.
  Лише потім винайшли папірус.
  Папірус – рідкісна рослина ( рідкісний вид трави). Із нього робили цей вид паперу.
  А ще пізніше люди примудрилися зробити подібний папір із кори дерева.
Досі ми пишемо на папері. Зараз буває і електронний папір. Але до нього зробили багато інших винаходів.
РОЗДІЛ 7
Невидимий переплив річкою
   Колись найкращим транспортом був човен. Пересуви водою давали людям переміщатися по всьому світі.
   Чи відоме вам слово «Акваланг»?  За
20 століття  люди встигли побувати і в космосі і під водою і навіть у повітрі.
   Але до цього нам про це говорило минуле.
   11, 12 століття. Отож тоді найкращим транспортом була вода. Потім люди почали пробувати ниряти. Але під водою було мало кисню і протриматися було важко.
   Щоб перепливсти річку, прийшлось використовувати дихальні дози. Із соломи зробили ніби трубочку.
   Таким чином дихати під водою стало легше. Тепер люди у виняткових костюмах можуть із запасом кисню виходити під воду.
  Бо справді, структура аквалангу почалась роздумуватися вже в тисячних роках.
   
РОЗДІЛ 8
Повітряна куля 
   Повітряну кулю винайшли аж у
18-тому столітті.  Ідея братів Манґольф’є.
  Довго була мрія! Злетіти! Політати високо в захмарні і приземлитись.
  Ці учені механіки запевняють що повітряні кульки, яких ми бачимо на день народженні, надуваються і летять вверх з допомогою теплого повітря.
  Якщо не вірите можете самі переконатися. Щоб надути повітряну кульку ми використовуємо повітря. Повітря поступає у кульку через наш рот.
  Ротом у нас нагрівається повітря. Але нагрівається воно до не дуже високої температури.
  Якщо ми поставимо керосин… щось горюче. Куля надувається і піднімається в повітря.
  Спочатку люди були не дуже впевнені, як з ракетою. Тому випробували на звірах. Пролетіли чотири кілометри.
  А потім пустили аеронавтів – Піларт, Розьє, Д’арлан.
  Аеронавт -   це професія якою правлять повітряними кулями.
   
РОЗДІЛ 9
Поїзд
  Поїзд може бути:
- паровозом;
- тепловозом;
- електровозом;
- газотурбовозом;
  Кожна машина зовсім різна. Отримують енергію від різних властивостей.
  Локомоти;в — тягова машина для пересування потягів рейками. В 1804 році Річард Тревітік побудував перший паровий двигун для пересування рейками.
  У паравоза двигун отримує енергію від пару. Це перший вид поїзда.
   Наступним є тепловоз. Він працює на дизельному паливі. Крім того він називається автономним локомотивом.
Перший експериментальний тепловоз було побудовано у 1912 році.
  В 1913 році американська компанія General Electric  випустила  перший тепловоз,  що використовувався для регулярної  роботи на  магістральних залізничних  лініях.
  Далі апарат який набирається енергії на ходу. Електровоз. У ньому лад іде електродвигунами, які живляться електричним струмом.
  Газотрубовоз .У ньому теж немає нічого особливого. Працює газовими трубами отримуючи енергію від газу.

РОЗДІЛ 10
Гітара         
  Гіта;ра — струнний музичний інструмент.
  Звук створюється вібрацією струн. Гітари в цілому поділяються на акустичні, електричні та напівакустичні.
  Класична акустична гітара має 6 струн. Різновид гітари із 7 струнами поширений у Росії.
  Другий важливий елемент гітари — гриф, на якому затискають струни. На кінці грифу знаходиться голівка грифу, на якій розташовані кілки для налаштування гітари.
  Гітари використовуються у багатьох стилях музики.
  Видами гітар є: 
- Archtop;   
- Класична;
- Багатострунні класичні;
- Барокова; 
- Тенор гітара Семиструнна;    
- Дваднадцятиструнна;
- російська;
- електрогітара;
   Та багато інших видів.

РОЗДІЛ 11
Супутник
   Першим штучним супутником став «Супутник-1», запуском якого 4 жовтня 1957 Радянським Союзом започаткована радянська програма «Супутник» під керівництвом Сергія Корольова.
  3 лютого 1958 відбувся запуск «Супутника-2», який доправив космосу першу живу істоту земного походження - собаку на прізвисько Лайка.
  Виміри орбітального відхилення «Супутника-1» допомогли визначити густину високих атмосферних прошарків.
  31 січня 1958 року «Експлорер-1» став першим супутником Сполучених Штатів.
  Супутники влаштовані для того, щоб передавати інформацію.
  Самі найрізноманітніші види інформації зберігаються у комп’ютері. Із такими проектами люди придумали Інтернет.
 
РОЗДІЛ 12
Інтернет
   Інтерне;т — всесвітня система взаємосполучених комп'ютерних мереж, що базуються на комплекті Інтернет-протоколів.
   У 1962 році Джозеф Ліклайдер (1915- 1990), керівник Агентства передових оборонних дослідних проектів США висловив ідею Всесвітньої комп'ютерної мережі.
  У Інтернеті можна:
- розмовляти на великій відстані;
- читати книжки;
- дивитись відео;
- грати у ігри;
- ділитись творчістю;
 Тепер стоїть на земній орбіті безліч різних супутників. Ну, більшість із них супутники Інтернету.



               
РОЗДІЛ 13
Робот Асімо
  Нарешті ми повернулись до свого покоління. На кінці 20 століття вчені почали думати над проектом роботів.
  Ці відкриття виконувала японська фірма Хонда « Асімо».
  Сам робот на вигляд білий космонавт.  У 1991 року механіки почали робити перші хибні моделі. У 1996 році зробили першого такого робота.
  Його уміння не прості. Асімо може бігти вперед і назад до швидкості
9 км/г. Ступає на нерівну поверхність тримаючи рівновагу.
  Апарат легко впізнає людей по обличчю і голосу.  Також їхати на велосипеді, спускатись сходами.
  Випрацювали і пальці. Він легко може взяти пляшку і налити в стакан соку.
  У 2005 році той же робот полегшав на сім кілограм.


РОЗДІЛ 14
Машина часу
   Всі учені мріють про цей апарат. Над ним працюють дуже багато людей, але поки що не придумали. Хоча це велика загроза для нашої планети.
  Наприклад, розглянемо кіно 1984 року  « Гости из будущего».
  Суть цього кіна не важка. Хлопчик Коля пішов за кефіром. І помітив дуже цікаву незнайомку. Вона мала потенціал і не була схожа на тих сторонніх людей.  Він з другом її переслідував.
  У дерев’яному будинку Коля знайшов машину часу. Хоча без питання батьків почав її включати.
  А потім перенісся в майбутнє. Рік став не 1984, а 2084.
  Наш робот все лишив як було, тільки нашого героя затримав у невидимому виді та відпустив через сто років.
  Правда тіло зовсім не старіє, і хлопцеві це здалося як десять хвилин.
  А що в разі минулого. Якщо ви хочете роздивитися це кіно шукайте в Youtube.
  Аліса все таки з Колею змогла вернутись минуле. Загадка серйозніша.
Якщо ви хочете взнати що буде через десять років, то можете просто почекати, а якщо вам потрібно вернутися в минуле, тому обов’язково машину часу.
  Над таким ми роздумаємо. Уявіть: одна секунда це мікроскопічна трубка, шістдесять таких трубок хвилина.
  Такі трубки використовуються у нашому житті. Якщо час від часу записувати моменти нашого життя і поміщати його у флешці ми володіємо машиною часу.
  Такий один момент нашого життя ми поміщаємо в потрібну секунду і нас хвилею несе в минуле.
  Нажаль то була моя ідея. Але учені теж можуть це випробувати.
  Дякую за увагу!
06/04/2012