Чи буде вбивця покараний?

Темнов Михаил Юрьевич
Начальнику УВС в Закарпатській області полковнику міліції
 І.І. Прошковському
Інформаційний запит
У провадженні слідчого відділу Тячівського РВ УМВС України в Закарпатській області знаходилася кримінальна справа №4324902, яка була порушена 30.08.2002 року проти Шугай Л.Ф. за фактом ШТП, в результаті якої загинув громадянин Голубка М.І., за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.286 КК України.
24.12.2002 року слідчим СВ Тячівського РВ УМВС України в Закарпатській області Поковка В.В. дана кримінальна справа була закрита на підставі ст.6  п.2 КПК України. 29.12.2002 року постанова про закриття кримінальної справи була скасована начальником СУ УМВС і справу направлено для додаткового розслідування. 29.01.2003 року ст. слідчий СВ Тячівського РВ УМВС Шпраха І.С., не провівши належним чином слідство, знову закрив кримінальну справу у відношенні Шугай Л.Ф.
Після неодноразових скарг батька загиблого Голубки Івана Петровича, жителя с.Угля, вул. О. Суворова, 63, Тячівського району, в прокуратуру області, Генеральну прокуратуру України, на імя начальника СУ УМВС постанову про закриття кримінальної справи було знову скасовано, а справу передано СВ Тячівського РВ УМВС для проведення належних слідчих дій. З того часу минуло вже півроку, однак заявника  Голубку І.П. до цих пір не проінформовано про перебіг слідства та його результат. У той же час причетний до загибелі громадянина Голубки М.І. перебуває на волі та залишається впевненим у своїй безкарності.
На підставі Закону України “Про розгляд скарг та заяв громадян”, ЗУ “Про пресу”, “Про інформацію” просимо:
1.Дати редакції газети “Правозахист” вичерпну відповідь щодо находження цієї кримінальної справи в провадженні СВ Тячівського РВ УМВС або її закриття.
2. Повідомити редакцію про хід слідства та можливі терміни передачі справи до суду.
3. У разі закриття кримінальної справи №4324902 просимо видати редакції копію постанови для оскарження її в порядку, передбаченому чинним законодавством.
                М. Темнов,  Я. Глагола.
Газета "Правозахист" №4(98) вівторок 1 лютого