Iз життя професiйних деградантiв

Темнов Михаил Юрьевич
В останній час на вулицях м. Ужгорода нас все частіше зупиняють перехожі та роблять нам зауваження: „Що ви стільки пишете про того адвоката Анісімова!? Всі ж знають, хто він такий, всі вже давно оцінили його професійні „здібності”. Дорогий читачу, ти як завжди правий. Але від цієї публікації „Правозахист” втриматися не зміг… тому що Різдвяні свята ще не закінчилися, а отже зайвий настрій краянам не зашкодить.
Прочитали ми об’яву в газеті „РІО” від 6 січня 2005 року. Зауважимо одразу, це поважне видання ми поважаємо і тому надруковану „хохму” від гумориста від юриспруденції з діяльністю цього видання аж ніяк не пов’язуємо.
Та повернемося до об’яви.  І текст її приводимо дослівно. Отже:” Адвокатське бюро Алібі” повідомляє про початок акції з перерахунку пенсій колишнім державним службовцям та військовослужбовцям у судовому порядку. Чекаємо Вас у робочі дні з 15.00 до 17.00”.  Ха-ха-ха!!! Або в пана Анісімова „криша” поїхала або клієнтура від нього відвернулася, інакше щоб його спонукало на пенсіонерах заробляти. Давайте тут же зробимо уточнення: кажучи про „кришу” редакція газети „Правозахист” мала на увазі тих бізнесменів, яких „доїв” на протязі багатьох років пан Юрій. Так що психіатрів-експертів просимо не турбуватися.
Давайте розберемося із об’явою, як кажуть колеги Анісімова, по-суті. Та задамо цьому юристу конкретні запитання. Юрку, ти що, з дуба впав!? Ти що, не знаєш що перерахуванням пенсій займаються відповідні служби виконавчої гілки влади? Надієшся, що при перерахунку пенсій будуть порушення? Не сподівайся!!! Та не жив за правилом: „Чим більше проблем в громадян – тим краще адвокату”.
Ми розуміємо, що із погіршенням фінансового становища „крутого” адвоката, що пов’язане з тим, що по справі „Чалого” йому дали попереджувального пинка під зад та запросили справжнього фахівця з поза меж області, „акула” римського права (а не татарського) иає амбітні наміри втриматися „на плаву”, як продукт життєдіяльності в ополонці. Але робити цього на пенсіонерах сам Господь не велів”!
Шановні панове! Не зупиняйте нас більше на вулиці  з приводу публікацій  про Анісімова. Не винні сми, не винні! В доказ сказаного – на кошти від цієї  реклами адвокату Анісімова редакція газети не претендує. Сам Анісімов повинен би прийти до того, що незалежні та неупереджені періодичні видання заслуговують належної фінансової підтримки. В противному разі говорити про розбудову правової держави говорити не доводиться!
З надією про зустріч редакція газет „Правозахист” та „Наш час”