Це святе слово помста

Темнов Михаил Юрьевич
Хто такий Клим іршавчане чудово знають, бо достав. Але про те, що є більш недоторкана навіть від нардепів фігура зятя Клима, в районі трохи знають, а от в області майже ніхто. Будь які спроби державних органів вплинути на незаконні дії цієї людини закінчуються для керівника установи райони звільненням.
Ось свіжий приклад. Як стало відомо із конфіденційних осіб в Іршавскій РДА зять Клима, як людина при наймі дуже „скромна” і живе тільки за зарплатню, веде власне будівництво. Та от прикрість, воно, як з’ясувалося самовільне. За це, як цього і було слід очікувати, зять Клима був оштрафований районний архітектор паном Артишем.
І тут таке почалося... За виконання Артишем своїх службових обов’язків в нього почалися проблеми і дуже великі.
По - перше за ним почалося наружне спостереження.
По -друге, коли районний архітектор привіз щебінь на будівництво свого будинку то пан Клим наслав на нього районне ОБХС щоб провірили документи. У водія на той момент накладних не виявилося. Архітектору відразу ж було приписано корупцію.
Згодом архітектор пошкодив руку і з цього приводу взяв лікарняний, але мав необережність зайти на будівництво свого дому та поцікавитися як справи. І тут, начебто з під землі з’явився пан Клим. Після цих подій архітектор був змушений подати заяву на своє звільнення.
По - трете і не менш цікаве саме в цей період в архітектора серед білого дня було вкрадено круту автівку „Ауді”. Злодії по нині не знайдено. На це у міліції часу не вистачає. Воно і не дивує, адже потрібно стежити за усіма ворогами Клима.
„Камелот” чекає на вас...
Як стало відомо із конфіденційних джерел наближених до керівництва Закарпатського ДАІ в області на прикінці тижня очікується масований десант начальників ДАІ з усіх областей України. Приїхати вони мають на розширену нараду, яку має проводити ні хто не будь а сам начальник ДАІ України і зрозуміло, що на базі Закарпатської області. Ця нарада, як стверджують незалежні джерела, вже перекладалася двічі. Так от саме вона спричинила багато проблем її головному організатору пану Буковчанику головному Дайішнику області.
Пан Буковчаник, як людина яка серйозно відноситься до своєї кар’єри вирішив не вдарити гряззю в багно і провести цю нараду на самому найвищому рівні.
Для цього він виставив пости ДАІ де тільки можливо. Їхня мет - „збір” коштів на забезпечення цього крутого міропріємства. До речі шановні колеги з „Правозахисту” в минулому номері друкували замітки під назвою „Джипи” не винні. В якій мовас йшла про затримання „Джипів” за те, що в них нібито не ті баки. Де-юре це є свавіллям. А де - факто вибиванням коштів для гостини Даїшників. Однак це квіточки у порівнянні із тим, що твориться на магістралі Київ-Чоп. На міліцейських постах, які виставлені за наказом Буковчаника повним ходом збирається данина починаючи від угорців і завершуючи нашими громадянами, які заробляють на різниці цін між двома країнами. Яек стверджуюютьт компетентні особи щоденна данина яку отримує пан Буковчаник складає 30000 доларів США. Інформацію підтверджують і „валютники”, які обмінюють зібрані даїшниками форинти на долари.
Тепер стосовно до використання „зібраних” коштів. Частина їх вже використана на ремонт приміщення обласного ДАІ. Усі нормальні та робочі вікна терміново замінено на пластикові. Чим це викликано - не відомо. Не виключно щоб бути не тільки ближче до Європи а й дивитися на її кордони через Європейські вікна. Без сумніву поважний гість різницю має відчути відразу... Не оминула турбота пана Буковчаника и вулиці, які прилягають до обласного ДАІ. ІХ було підлатано. Заасфальтовано та приведено майже до цивілізовано того ж самого Європейського рівня. Чому Саме до Європейського то відповідь проста - усі роботи проводилися македонцями, які будують усім відому магістраль. Нам приємно, що вони не дивлячись на свою завантаженість і планові показники покинули якусь там магістраль, що веде до Києва і трошки оновили дороги нашого міста. Що там не кажи, а гість поважний за нього і контракт може посунутись...
До визіту гостя з стольного вароша Києва, який в Закарпатському ДАІ сприймається значно вищим ніж Президент держави готуються всерйоз і в інших напрямках. Термінова пофарбовано паркани. Якось дивно підрізано дерева. В коридорах вивішено терміново завезені картини і зрозумілою що на них не ведмеді на велосипедах, а щось інтелектуальне, розраховане не на одну ізвілину...
Але найголовніше, це гостина, яка має тривати декілька днів в „Камелоті”. Для цієї мети на 3000 гривень закуплено елітної президентської горілки. До речі вартість однієї пляшки складає майже 70 гривень. На 4 000 тисячі гривень закуплено коньяку. Ікра, делікатесна рибка, м’ясце та інше також на такому ж високому ціновому рівні. Готуються як подарунки так і пам’ятні адреси, які коштують не один десяток гривень...
В часи СРСР гості, які приїзджали на подібні наради харчувалися не в ресторанах а в столових УМВС. Однак часи змінилися. Тепер „слуги народні”, за народні гроші, вичавлені як з українських так і іноземних водіїв можуть спокійно шикувати в „Камлотах”. Для них і указ Президента про боротьбу з корупцією пустий дзвін. І що їм народ, хіба їх колись цікавило як він животіє?
Без сумніву ця гостина, яка має відбутись приблизно в двадцятих числах цього місяця має зацікавити не тільки прокурора області, начальника УСБУ та інших правоохоронних органів а й губернатора, який як голова комітету з питань по боротьбі з корупцією і який шукає гроші для наповнення бюджету та цільової допомоги соціально незахищеним верстам населенням із задоволенням відвідає цю гостину...
До речі як стало відомо між журналістами декількох видань розпочалася конкуренція стосовно висвітлення гостини в „Камлоті”. Ведуться переговори з персоналом, а деякі більш спритні взагалі мають намір все тишком-нишком засняти на скриті камери, а потім показати на своїх студіях.
Закарпатський кримінальний калейдоскоп користуючись нагодою запрошує усіх простих закарпатців навідатись 19-20 липня до „Камелоту” і подивитися як їдять „слуги народні”. Ситими ви не станете, однак як живуть інші побачите до того ж зможете їм подивитися у вічі та задати запитання. Від журналістів їх буде катма...
Окрім того, усвідомлюючи, що ця скромна під час бідування народу підриває безпосередньо авторитет президента держави, який розпочав боротьбу з корупцією „ЗКП” відсилає цю інформацію в адміністрацію Президента, СБУ, Генеральну прокуратуру України, МВС України та інші установи і сподівається, що там пояснять пану Буковчанику як і за які кошти він має жити де і як приймати та розміщувати службовців, що приїхали на нараду. При наразі зміни „Камлоту” на інший „харчовий” заклад, або термінове перенесення наради, обласні ЗМІ буде поінформовано по мережі Інтернет