Ми поставимо вас у стiйло!

Темнов Михаил Юрьевич
                До Ужгородської міської організації 300 ВГО "Правозахист" надійшов лист, сповнений відчаю та болю, відкрите дзеркало нашого сьогодення. Викладене вже не дивує, адже непоодинокими є випадки, коли "могутні" сусіди, як правило, представники правоохоронних органів, зловживаючи своїм службовим становищем, починають виживати своїх сусідів. Для досягнення цієї мети використовують усе: суд, прокуратуру, органи влади. Про один з таких випадків і цей лист, який ми друкуємо на сторінках нашої газети. Після вивчення усіх обставин цього конфлікту буде надрукований і більш детальний матеріал.
                Начальнику УМВС у Закарпатській області Карлова Галина Миколаївна,.
м. Ужгород, вуп. Коцюбинського, 7/2.
Звернутися до Вас мене змусили надзвичайні обставини. Ми з дочкою живемо на вулиці Коцюбинського, 7/2 вже понад 35 років. Були в нас різні сусіди, але завжди ми жили з ними мирно. Але з літа 2000 року з'явилися нові - сім'я Коноваленко. ЇЇ голова - Олег - працює в силових структурах, а жінка Катерина -лікар, зараз у декреті. З вересня 2001 року спочатку пряником, далі кнутом вони почали виживати нас. Мій чоловік тяжко захворів, переніс дві операції, тричі лежав у лікарні. І в цей важкий для нас час сусіди подають на нас у суд. В один, далі другий - хочуть відібрати нашу землю.
У травні цього року мій чоловік помирає, а вони після 40 днів трауру відключають нам на 10днів воду- ні краплини з 25 червня до 4 липня. Тільки втручання депутата міськради вирішило це питання. Мене, пенсіонерку, ветерана праці, називають воровкою, обіцяють "поставити у стійло" 1 взагалі "нема чого тут ходити, по воздуху літайте, білизну тут не вішайте"." Чого це до вас сюди ходять (у гості), нехай неходять". А як ходити, якщо у дворі без ошийника і намордника бігає їхній бійцьовий пес - от і вкусив мого родича Ко-лесніченка. Ми вже тут ніхто, а вони хазяї, дуже багаті хазяї.
Тому цікаво, на яку зарплату дозволяють собі Коноваленки щоквартально міняти машини, круті на ще крутіші. Наприклад, останнє надбання - чорний "Мерседес" Е-280 687-05 РЕ і вишневий джип "Турбо" 042-77РТ. А до того були і "Ніссан", і чорний джип та інші.
Зі звичайної квартири на вул. Одеській вони переїжджають у напівособняк з мансардою у престижному районі, який нібито подарувала їх дочці, ще школярці Інгрід, мати Катерини. До речі, пенсіонерка, яка живе дуже скромно. Причому нам казали, що купили за великі гроші. Але їм все мало. Тепер відбирають останнє- маленький клаптик землі, де одночасно і сад, і город - єдина втіха і один із засобів існування на старі роки; Черговий суд, де на кожному кроці було розказано, де працює чоловік Коноваленко... І не встигає рішення суду набрати законної сили, сусіди, всупереч закону, вчинюють акт свавілля: 26.11.02 у мою відсутність і без моєї згоди переносять паркан, спилюють виноград, топчуть город. Я вимушена була викликати міліцію.
А за словами Олега Коноваленко, в нього свій закон і погрози: "Дивіться, а то вам буде погано".
Замість того, щоб боротися з бандитами і захищати чесних людей, він показує свою владу над беззахисними. Пенсіонерка 4 вчителька, дві жінки, що вони можуть, особливо забиті недавнім горем.
А будувати десь басейн треба ж (за їх словами). А от "ця земля так і проситься до нас". Де ж будувати, як не на чужій землі?!
Чому, на якій підставі Коноваленко дозволяє собі все, що забажає?! Хазяїн життя! Ну так покажи свою силу, своє вміння там, де це потрібно. За що тобі держава платить? Ні - на слабих легше.
Знову вони почали відключати нам воду. З дочкою чергуємо, щоб не знищили сад до щенту. Усе на нервах. Уже сил немає.
Це хамство, залякування, ненажерливість і незаконність змусили мене звернутися до вас.
Допоможіть! Бо до кого ще звернутися?
А свою землю, свою гідність, своє право на життя я буду захищати.
З повагою і надією - Карлова Г. М.

P.S. Незабаром після переїзду до нас Олега схопив напад - задихався, стоячи на колінах перед будинком, мав судоми, а ми з дочкою намагалися допомогти, кожні 5 хвилин викликали "швидку", не кидали його. Ось і маємо вдячність.