Эсими аяусуз сыфатларында къача

Науруз Байрамкулов
       Эсгертиу..Неди ол? Ким айтсын меннге?  Ол кеси къан-эрин бла къатышгъанлай джууаб береди… Мени уа эшитирим келмейди аны!!! Огъай, келмейди эшитирим!!! Бу шыбырдагъан таууш… Сакълаб ма бусагъатдан чынгайма деб тургъан кийик джаныуарча… Азаб чёкген ахыр кезюуюнде мурдарны кёз джилтинлерин кёргенин сагъаты…  Аны кибик ашыкъмай, хынысыз… Эм бу джюрегинги  тарагъан джыр… Къайдаса! 
        Сора къачсанг…къачаса, сабий кечеги къархуртладан къачханча… къачаса сабыр сагъышларынгы шыбырдагъанындан эм узакъдан келген миллетин керексиз ушакларындан, сора къычырыкъ этиб къулакъларынгы бегитесе… Ангылайса сора, бу джаратмагъан, асыулу джырчы…
Мени джюрегимиди… Хар ургъаны бла тёгерекге джан салгъан!
         Келеккели джолчукъ тюрлениб башлайды… тюнгюлгенимден тола.
        Кезлерим къысылдыла… Кёзюме кёрюнеди… Кергеним тохтады…
   Пушкинни эсгертмеси…
Джаханимни юсю бла таныдым мен аны! Тилейме сенден, кесинги тынглагъаным бла бёле юсюмю… бурун заманладача. Джюрекни ариула суукъ джылтраукъ бла. Кеси джангыз джилбини бла.
    Джангыдан эшитеме… тынглыкъгъа  ушагъан къан тамырлама сингеди. Санны суутхан белек, къайнагъаннга ушайды… Къан бла бирге къатышгъанды… Бетинге ышара тебрейди…