Сади Хаосу Михайла Темнова

Темнов Михаил Юрьевич
Газета «Ужгород» 12 лютого 2011 року, №5 (629)
Книжкова полиця.
Цього  тижня журналіст та колишній працівник  КДБ Михайло  Темнов репрезентував другу книжку фантастичної трилогії "Сади хаосу"  "Ігри розумних".
Твір побачив світ у поліграфічному центрі "Ліра", директор якого Олена Кухарчук зауважила, що дуже пишається цим виданням, адже Михайло Темнов — письменник, роботи котрого не соромно представляти публіці. Сам автор розповів: уперше задум написати книжку виник у нього ще в далекому 1988 році, коли був офіцером КДБ. Перші три його романи досі лежать у шухляді — наразі колишній журналіст не готовий їх опублікувати, адже вони політично насичені й досить складні. Вихід знайшов цікавий: спробував себе в улюбленому жанрі фентезі, котрому теж вирішив додати трохи філософії. Переказувати сюжет "Садів хаосу" ми не будемо — будь-хто може знайти книжку в ужгородських книгарнях і з'ясувати, якою є сучасна закарпатська фантастика. Скажемо тільки, що головною її ідеєю стали роздуми про долю технократичної цивілізації, винесені на космічні простори. Автор порушує та розвиває чимало гострих питань, таких, як безсмертя цивілізації, клонування, мораль тощо. Тим часом майже готова до друку третя частина трилогії, в якій буде багато езотерики та філософії. Після завершення цієї роботи Михайло Темнов планує видати цикл "Галактичні казки", якими мріє серйозно заявити про себе на європейському книжковому ринку.