У замку Сент-Мiклош презентували Сади Хаосу

Темнов Михаил Юрьевич
У Чинадіївському замку Сент-Міклош презентували «Сади Хаосу»
Про двотомник, який може стати тритомником.
У чинадіївському замку Сент-Міклош презентацію своєї першої двотомної книжки «Сади Хаосу» зробив ужгородський автор Михайло Темнов. Ще перед початком його виступу директор видавництва «Ліра» Олена Кухарська зазначила, що тепер настали такі часи, коли автор книги повинен не лише написати свій оригінальний твір, але й прорекламувати його серед зацікавлених читачів. Тому свою презентацію Михайло Темнов присвятив поясненню виникнення такого об’ємного твору, як «Сади Хаосу». Вийшли вже дві книги, запланована третя.
На думку автора, наше суспільство, надто споживацьке, займається здебільшого технократичними експериментами у пошуках нового наступного розвитку, забуваючи при цьому одвічні закони матінки-природи. І вона за цю неповагу людини інколи нагадує про себе масштабнішими катастрофами. Напруга сюжету полягає у пошуках героями книги досконалого світу одночасно з фантастичними переходами із минулого в майбутнє. Це, на думку автора, повинно впливати на читача, заставити замислитися його над прочитаним і зуміти розпізнати світ, в якому він опинився зараз. Саме тоді людина із великого творця перетворюється у звичайного глядача.
Свої думки, неодноразово осмислені, автор, який, до речі, є кадровим військовим, неодноразово осмислював. Тому перший том книги був написаний за два місяці, наступний – вже за сім. Книга не розрахована на масового читача, вона вимагає вдумливого підходу. Саме у цьому бачить Михайло Темнов її актуальність для нашого часу.