Голодомор всiя Русi!

Мирон Веклюк
 
 Випадково побачив у фотоальбомі свого сина фотографію. Придивився. Від неї віяло холодом, голодом, безвихіддю і навіть смертю. На фото було зображено фрагмент меморіалу, присвяченого Голодомору.
 Голод, як і війни -- це вічний супутник людства. Але в 20 столітті особливою жорстокістю вирізнявся голод 1932-1933 рр.
 Особливістю цього жахіття є те, що це був перший в історії організований голод. В комплексі причин, що спричинили голод, домінували політичний, адміністративний фактори і абсолютно були відсутніми природній і кліматичний...
 Жахлива трагедія селянства в СРСР — це результат здійснення в країні примусової заготівлі продовольства та сільгосппродукції.
 Заради справедливості потрібно сказати, що багато тисяч людей в цей час було замордовано і вбито. Адже залишки продовольства забирали у багатодітних сімей i взимку. Люди всіляко намагались чинити опір цьому. За це жінок і людей похилого віку виводили на мороз і роздягали наголо, обливали крижаною водою і замикали в сараях. Жінкам обливали гасом спідниці і підпалювали. Це найкоротший перелік засобів впливу ДПУ(державне політичне управління) і солдат на селян. Картина гуманітарної катастрофи в цілому по  великiй державі відрізняється лише кількістю жертв, які обчислюються мільйонами.
 В Україні загинули 3, 2 млн. людей, а на Нижній Волзі — 2, 74 млн. . Північний Кавказ втратив 2, 61млн.жителів. Навіть в Сибіру масово помирали люди — 1.1 млн. людей заплатили своїм життям за сталінські інновації. Люди голодом були доведені до крайньої міри приниження, виснаження і деградації. В країні виник канібалізм....
 В цей же час було вивезено за кордон майже 13 млн. тонн зерна... Можливо звідси такий страхітливий результат.
 Але ми не повинні забувати про те, що був голод в 1921 — 1922 рр. І автори цього голоду і розрухи в сільському господарстві — більшовики. Можна припустити, що вони використали цей досвід заради зла.
 А тільки-но Сталін звільнився від військових справ в 1945 г. і взявся за народне, і сільське господарство, то ми відразу ж отримали новий голод 1946 — 1947 рр. Це лихо забрало величезну кількість людських життів...Але ще живі свідки і вони можуть підтвердити, що в основі цього голоду лежало і адміністративне рішення батька всіх народів.