Пригоди кленового Листочка

Катя Кузь
На краю луга біля невеличкої річки ріс красень-клен. За річкою був міський парк, а далі- місто. Прийшал весна, на клені з'явилися зелені, клійкі листочки. Листочки були дружні між собою, але крім річки та квітів на лугу, вони нічого не бачили. Вони дуже раділи, коли до них залітав вітерець та розповідав, що він бачив у лісі, або про життя міста. Коли в клена ховалися від сонця пташки, вони теж багато цікавого розповілали листочкам. Так проминуло літо, настала осінь. Листочки клена з зелених перетворилися на багряні, жовті. Один за одним вони стали опадати. Один листочок дуже боявся покидати дерево, він тримався з останніх сил.
Але одного дня він не зміг утриматися, і осінній вітер його підхопив і закружляв у повітрі. Листочок летів над річкою. Йому було дуже страшно, але він не заплющив очі, а дивився навколо. Він побачив, як птахи збираються у зграї, як полює лис на мишей, потім він побачив машини і людей, які кудись поспішали. Про це все йому розповідали влітку вітерець та пташки. Тепер він все бачив сам. А потім вітер лагідно опустив його на землю. "Ось і все!"-подумав Листок і почув. "Бабусю, дивись який гарний листик, давай його візьмемо додому!".Листоччок підняла дівчинка і принесла додому. Вдома вона його поставила в блакитну вазу, а вазу поставила на тумбочку біля ліжка. Листочку сподобалася його нова домівка, сподобалася і дівчинка, яку звали Оленка. Листочок спостерігав, як дівчинка вчить уроки, як вона грається з іграшками. Він дізнався багато цікавого про світ. Одного дня дівчинка дістала листок із води, поклала до підручника, а підручник-у портфель. А потім листочок опинився в класі дівчинки, його разом з другими листочками повісили на нитки. Почалося свято. Діти співали, танцювали, розповідали вірші про осінь. Листочку дуже сподобалося свято. Але воно скінчилося, діти розійшлися, в класі вимкнули світло. Листочок злякався, але там були інші листки:каштанові, липові, дубові. Кожен з них розповів сою історію. А вранці діти повернулися, прибрали в класі. А кленовий Листок опинився в кабінеті біології. Ним прикрасили гербарій. В гербарії були інші засушені квіти, листочки, комахи. За допомогою цього гербарію діти вивчали природу рідного краю.
Ось така пригода трапилася з одним кленовим Листочком.


У нас в школе было домашнее задание-придумать сказку. Но я не знала о чем писать. А когда мы с мамой шли на танцы, увидели очень красивый кленовый листок и по дороге вместе с мамой придумали сказку.