Вороняче полювання

Анна Керпель
Вороняче полювання (Вибір)

Кіносценарій. Коротесенька історія про ворону, яка вважала себе лисицею.
Автор пропонує читати текст під трек Енніо Морріконе "The Crave"

ІНТ. ВХІД У СУПЕРМАРКЕТ ДЕНЬ

Великий супермаркет. Скляні розсувні двері, біля них – складені один в один продуктові візки. Посередині торгівельного залу – широкий прохід, праворуч і ліворуч стоять високі стелажі з товарами.

У супермаркет входить КРАСУНЯ (20-25)- модно одягнена, зі смаком підмальована дівчина на високих підборах. На пальчику вона крутить ключі від авта. Красуня кидає зацікавлений погляд у камеру, бере візка, проходить далі – у глибину магазину.

Камера, трохи тремтячи, ніби око, проводжає Красуню.

У супермаркет заходить СТУДЕНТКА (20-25) – гладенько зачесана симпатична дівчина у великих окулярах, акуратно та строго одягнена. Швидко дивиться у камеру, посміхається одними губами, бере теліжку, йде вглиб залу.

Камера «оком» супроводжує її.

З боку входу повз камеру проходить з візком ТАНЦЮРИСТКА (20-25)- енергійна дівчина в спортивному одязі, з веселим усміхненим обличчям. Дивиться в камеру, широко посміхається, проходить в зал.

Камера-око дивиться на двері. Входять ПОКУПЦІ. Камера обертається, дивиться на прохід. Там декілька ЛЮДЕЙ.

ІНТ. СУПЕРМАРКЕТ ПРОХІД ДЕНЬ

Прохід «біжить» назустріч глядачеві, камера швидко дивиться праворуч-ліворуч: там Покупці беруть зі стелажів різні продукти, йдуть з візками.

«Око» камери біжить проходом далі. Кидає погляд вліво і зупиняється: там, між двох великих стелажів Красуня, Студентка і Танцюристка вибирають сири.

ІНТ. СУПЕРМАРКЕТ ВІДДІЛ СИРІВ ДЕНЬ

Один супротив одного стоять стелажі з сирами всіх видів. Під написом «Елітні сири» розглядує продукти Красуня, далі за нею видно Танцюристку. Біля другого стелажу присідає навпочіпки Студентка.

Красуня кидає до возика найдорожчий камамбер. Там вже лежать ананас, хамон, червона риба. Щиро посміхається в камеру.

ІНТ. БАГАТА КІМНАТА ВЕЧІР - ВИДІННЯ ГЕРОЯ

Красуня посміхається, тягнеться й пристрасно цілує ГЕРОЯ (20-25) – невеликого зросту чоловіка з розкішною гривою довгого волосся і великим носом.

Герой і Красуня напівлежать на розкішному барочному дивані, перед ними – невеличкий стіл. На ньому ваза з фруктами і гаманець. Герой – в розкішній шовковій сорочці, Красуня – напівоголена.

Герой поплескує Красуню по спині, вона встає. Він бере виноградину з вази. Красуня бере його гаманець, відкриває, показує: пусто. Герой зневажливо махає рукою, тягнеться до Красуні. Вона підходить і дає йому ляпаса відкритим гаманцем.

КІНЕЦЬ ВИДІННЯ ГЕРОЯ

Красуня з візком виходить з відділу сирів.

Студентка бере плавлений сирок і прискіпливо вивчає дрібний шрифт складу. Кладе на місце. Бере інший, читає. В її візку – мінеральна вода, капуста, кефір. Студентка кидає в камеру м’який замислений погляд. Кладе сирок у теліжку.

ІНТ. КУХНЯ-ЇДАЛЬНЯ ДЕНЬ - ВИДІННЯ ГЕРОЯ

Студентка цілує у щоку Героя; він в окулярах в тоненькій оправі, з акуратною короткою зачіскою, в строгому костюмі. Він відповідає на поцілунок, намагається її обняти. Вона суворо показує йому на стіл.

Інтер’єром і чистотою кухня нагадує операційну. Герой сідає до столу, присуває до себе тарілку. У тарілці – велика апетитна котлета і пюре. Герой тягнеться виделкою до котлети. Тарілка зникає; замість неї Студентка присуває до Героя іншу. В ній – гірка салату з капусти і три скибочки огірка.

Студентка ласкаво посміхається. Герой майже плаче.

КІНЕЦЬ ВИДІННЯ ГЕРОЯ

Студентка виходить з відділу сирів.

Танцюристка підстрибує, хапає з верхньої полиці шматок якогось сиру, кидає його до візка. Там вже є кока-кола, шоколадки, чіпси. Весело підморгує камері.

ІНТ. КІМНАТА ДЕНЬ - ВИДІННЯ ГЕРОЯ

Танцюристка, пританцьовуючи, тягне героя до себе. Він - з копицею кучерявого волосся всіх кольорів веселки, в молодіжно-спортивному одязі. Герой цілує Танцюристку, намагається обійняти, вона відскакує, танцює перед ним.

Велика кімната неприбрана – всюди валяється одяг, порожні пластикові пляшки, обгортки.

Пара танцює, тісно притуляючись одне до одного. Герой відступає на крок, в руках у Танцюристки – НЕМОВЛЯ в пелюшках. Вона простягає Немовля Герою. Він бере дитину, Танцюристка продовжує танцювати.

КІНЕЦЬ ВИДІННЯ ГЕРОЯ

Камера відвертається від Танцюристки, повільно йде повз сири і впирається в стрункі жіночі ніжки. На пересувній драбині стоїть ПРОДАВЩИЦЯ (20-25) – мініатюрна дівчина у формі супермаркету. Вона спирається на полицю і дивиться вниз.

Звідти на неї із захопленням дивиться Герой – напівлисий хлопчина, теж в уніформі супермаркету. В нього на голові «діадема» - обруч, з якого сторчать уверх пружинні ріжки, між них – яскрава табличка з написом «Акція». В руці Герой тримає пачку різнокольорових флаерів. Вільну руку він простягає дівчині; Продавщиця спускається по драбині, як королева.

Рука об руку вони замріяно йдуть відділом сирів. Герой ніби пливе над землею. Продавщиця ніби автоматично веде рукою по сирах. Швидко бере невеличкий шматок, ховає його під формою і ніжно посміхається Героєві.