Чарiвниць треба берегти...

Лауреаты Фонда Всм
ЮРИЙ РЫБКА - http://www.proza.ru/avtor/angliya08

ПЯТОЕ МЕСТО В ТЕМАТИЧЕСКОМ КОНКУРСЕ НА УКРАИНСКОМ ЯЗЫКЕ "О ЖИЗНИ" МЕЖДУНАРОДНОГО ФОНДА ВЕЛИКИЙ СТРАННИК МОЛОДЫМ


Верховна Відьма відверто нудьгувала…
Ні, не за роботою, її офіс працював у звичному режимі – звіти з регіонів
надходили щохвилинно.
Все ж Купальська ніч – це вам не аби що!
Русалки улесливо пообіцяли залоскотати і втопити на 10% більше, а ніж торік.
Відьма сумно хмикнула і подумала:
– Якби по п’янці не тонули, без ваших штучок, то і звітуватися не було б про кого.
Саламандри радісно гиготіли, наперед втішаючись піхурями на п’ятах в тих, хто стрибатиме через багаття...
Дещо непокоїли звіти перелесників, та мавок – нема населення в селах. Все частіше не заводити в ліс доводиться,
а виводити до села – в наступному році, чого доброго, і зовсім не буде з ким бешкетувати!
– Рутина… – подумала Верховна Відьма…
– Все як звичайно…Ніч, в яку – можливо все! Ага, якраз …
Що міські, що сільські – порозпалюють вогнища, поскачуть через них і гайда – купатися
на голяса! А там, звісна річ – поклик плоті і моя відьомська енергетика, що дурманить
і дозволяє все: спонтанний секс і головний біль на ранок – от і все, що вам буде дозволено, любі мої…
Скарби? Так, два скарби я виписала вже – один в Латвію, інший – в Росію.
Нехай знайдуть вже, наївні, квітка папороті і скарб…
Ніхто ж не уточнює – якою ціною і чим платити за них прийдеться!
Людиська завжди жадібні - а мені кілька міцних хлопак в почеті завжди придадуться.

Верховна Відьма перервала роздуми і клацнула на сайт Світлих.
Ага! Заметушились! Дивись–но – указів: ангелів – сюди, аргангелів – туди! Поправки, заслони, застереження, циркуляри…
– Ну, ні! Нічка моя – відьомська! Та й енергетика вже почала змінюватися. Відчулося, як по всьому тілу почала розливатися Сила – посміхнулася Відьма.
– Ой, як же все це нудно – може то майбутнє подивитися? – подумалося їй.
«Огляд майбутній подій
Країна – Україна.
Львівська область.
«ДИВИТИСЯ»

Так…ніч…багаття…вінки з берези по воді…втопити парочку, чи що, – нехай дівиці постраждають з рочок? Та лихо з ними: там і русалки, дадуть собі раду. Ліси, ага – от і парубки з лопатами і мішками, дивись–но, як підготувалися, кину но я їм цвіту папороті, пучків зо п’ять – нехай покопирсаються, сердешні, а далі перелесники полякають добряче і на тому край - додому мерщій крізь хащі, і ніяких скарбів звичайно.
Світає, накупалися вже всі…
- І навіщо звечора вінки пускати, глупі дівки? – подумала Відьма, розглядаючи переплетення оголених тіл в гущавині, то тут то там.
- Швидко як суджені познаходилися – всім і відразу!
- Нудно, звично, і все зрозуміло, – зовсім вже зібралася вимкнути огляд, як раптом у гущавині, біля однієї з кинутих нею квіток промайнула світла плямка.
«ЗБІЛЬШИТИ»
Дитина, маленька дівчинка років п’яти і Ангел Охоронець, що безпорадно повис над нею.

- Ти тут як опинився в мою ніч і в мою Силу? – шикнула Верховна Відьма на нього.
- Та я…не вберіг…а їй же не можна…Душа…в неї – та майбутнє – плутано і перелякано намагався пояснити той.
- Зникни! – сказала Відьма і Ангел розгублено розчинився в повітрі.
Дівчинка тим часом підійшла вже до самої квітки, але рвати її не поспішала. Вона присіла і просто милувалася її красою, оченята сяяли – адже вона побачила справжнє чудо!
- Геть! – шикнула Відьма на лісовика, що саме простяг свою вузлувату лапу до дівчинки.

Та, здавалося, нічого не помічала навколо, а пила поглядом і всім тілом красу відьомської квітки по крапельці і її чиста душа дивовижним чином, не тьмяніла від її енергії, а навпаки, – починала сяяти все новими і новими барвами!
- Ти, глянь – здивувалась Відьма – маленька чарівниця! От кому моя магія в радість та на благо піде, і не потрібно ніяких ритуалів і обрядів, ніякої плати і захисту – все в неї вже з собою, від Бога надано!
Таку Душу – нічим не заплямити і не зіпсувати!

«ЗБЕРЕГТИ» – натиснула Верховна Відьма.

Через хвилину були викликані Стражі регіону і Старший Лісовик. Ще через десять – дивуючись і хмикаючи, вони полишили офіс Верховної Відьми і помчали виконувати її незвичні вказівки, формуючи події майбутньої ночі.

« ЗАХИСТ..СУПРОВІД … АНГЕЛА ПРОПУСТИТИ З ДІВЧИНКОЮ… ВРАНЦІ – ДОСТАВИТИ ДОДОМУ…СНИ І ПАМ'ЯТЬ НЕ ВИТИРАТИ…»

У своєму щоденнику Верховна Відьма зробила помітку:
– Вранці, після ночі, покласти під подушку дівчинки цвіт папороті ... невянучий, і видимий - лише для неї…

– Чарівниць треба берегти…– посміхнулась вона.
І маленька дівчинка, яка завжди жила в її відьомській Душі – несміливо усміхнулася їй у відповідь.