16. Герб i прапор

Олег Устинов
Символи, що використовуються у гербі є прадавніми символами української нації і української державності.

          Герб села Нива Трудова це щит, на якому зображено зелений лан, пшеничне поле, на фоні блакитного неба сходить сонце. Промінці сонця на блакитному небі – є символом мирного існування мешканців громади та втіленням їх мрій та сподівань на щасливе майбутнє. Замість сонячних променів колоски пшениці, як символ багатства, добробуту мешканців і родючості наших земель. На гербі зображено свиноматку з поросятами – символ племінного репродуктора АПК.  На гербі є зображення трактора та сівалки – це на згадку про те, що колись тут була заснована комуна Нива Трудова. Корова – це тваринництво громади, це молочне стадо, що нас годувало тоді, коли в країні був голодомор, а ми про нього не знали. Срібний ключ символізує місцеве самоврядування на території Нивотрудівської сільської ради.

          Опис прапора Нивотрудівської громади.
Прапор Нивотрудівської громади - прямокутне полотнище із співвідношенням сторін 2:3. Прапор має зелений колір. Зелений колір – символ здоров’я і достатку.
В центрі прапора розміщено герб Нивотрудівської громади, в нижній частині прапора під гербом золотистими буквами напис: «Нива Трудова».