21. А К З

Олег Устинов
Комбікормовий завод    

          Апостолівский експериментальний комбікормовий завод», побудували і ввели в експлуатацію за технологією фірми "Бюллер" (Швейцарія) для забезпечення повнораціонними гранульованими комбікормами комплексу для вирощування та відгодівлі свиней, потужністю 108 тисяч голів, його потужність - 240 тонн на добу розсипного повнораціонного комбікорму та 240 тонн на добу гранульованого. У 1987 році як найкращий комбікормовий завод України був переведений на держприйомку. Завдяки відмінній якості продукції, завод став лідером серед п’яти комбікормових заводів України.

          У 1997 році підприємство стало акціонерним товариством і отримало назву, ВАТ ЗАО Апостолівский комбікормовий завод Чисельність працівників заводу - 128 человік.  У 2002 році АКЗ став дипломантом конкурсу «Найкраще підприємство по впровадженню нових підхдовів у сфері управління якістю комбікормів».  2004 рік - дипломант конкурсу «100 найкращих товарів України».

          Основним ринком реалізації комбікормів нашого виробництва є місцевий і регіональні ринки. Гранульовані висівки ми реалізуємо вітчизняним виробникам, які надалі експортують їх в країни далекого зарубіжжя. Основним ринком збуту комбікормів нашого виробництва є птахофабрики, свинокомплекси і господарства рибоводів регіону. Також активно проводиться реалізація фасованого комбікорму населенню, і дрібним сільгоспвиробникам.

          Наш завод завжди ведучий в галузі колишнього СРСР і неодноразово наголошувався грамотами Міністерством заготовок, потім хлібопродуктів, СРСР і України як ведучий кормовиробник за якістю продукції і естетиці виробництва різноманітними нагородами (цінними подарунками, грамотами, перехідними прапорами і так далі).  У 1992 році представники фірми "Бюллер" провели обстеження підприємств, змонтованих за своєю технологією, і відзначили, що наш колектив дуже вдало експлуатує устаткування і творчо розвиває технологію виробництва.
 
         Контроль якості сировини і продукції, а також технологічного процесу проводять по типовій схемі технологічного контролю за якістю сировини та продукції. Схемою передбачено чітке відокремлення відповідальності  виробничо – технологічної лабораторії, виробничого персоналу за якістю  сировини і виробленої продукції.
 
         Головна ціль лабораторії – випуск високоякісного комбікорму із якісної сировини, підтримка високого рівня проведення випробувань і вимірів для отримання об’єктивної та достовірної інформації про фактичне значення показників якості продукції та сировини.
 
         Завод працює по принципу «точно в строк». Парк автомобілів забезпечує доставку продукції як фасованої в мішках - фермерським господарствам, приватним особам, так і насипом в ЗСК - машинах, згідно затвердженому графіку промисловим виробникам. Наші клієнти можуть покластися на вартість і харчову ефективність, оскільки ми використовуємо програму комп'ютерної оптимізації.

АКЗ на відпочинку
Фестиваль «ВЕСНА-2009».  У фестивалі взяли участь близько 150 клієнтів із регіонів України: Дніпропетровської, Херсонської, Одеської, Миколаївської, Запорізької, Кіровоградської областей, АР Крим і т.д. Цікаво, що вперше гості приїхали не с пустими руками… Були смачні шашлики і …, і море пива. А ще були незабутні розваги під «живу» скрипку. Вміють на заводі працювати, вміють і відпочивати.

Дніпропетровська обл..
53810  с. Нива Трудова,  ул. Ленина, 19
Інтернет ресурс – сайт   www.akz.com.ua               
Почта:   akz@akz.com.ua