22. Велика гра в Нивi Трудовiй

Олег Устинов
Прокинемося, а залізниці (як і держави) – немає.

          Проблем із м’ясом в Україні було б набагато менше, якби держава дбала про те, що лишилося нам у спадок від Радянського Союзу.

          Мені здається, що Україну ніхто не загарбає, не знищить, не сплюндрує, а все це ми можемо зробити самі. А в Ниві Трудовій за допомогою працівників фірми «Шляхпостач» із селища Радушне Криворізького району Дніпропетровської області  керівники  фірми «Айтемс» вирізали залізницю довжиною понад 10 кілометрів, яка за документами належить державі та Апостолівському комбікормовому заводу і з’єднує Ниву Трудову із самим Апостоловим. Працівники ж райвідділу внутрішніх справ у ці дії не втручаються. Хоча є рішення сесії Нивотрудівської сільради від 15 травня 2008 року, в якому, зокрема, записано: «Заборонити будь-яким особам здійснювати демонтаж під’їзної залізничної колії місто Апостолове - село Нива Трудова без розробленого та узгодженого згідно з вимогами чинного законодавства проекту ліквідації зазначеної під’їзної залізничної колії, а також розроблених та узгоджених заходів щодо охорони, рекультивації земель та охорони навколишнього природного середовища територіальної громади».
            
          Особливу стурбованість це викликало у відкритому акціонерному товаристві «Апостолівський комбікормовий завод». Підприємство свого часу будувалося разом з агропромисловим комплексом, чиї потреби мало, насамперед, забезпечувати, а нині поряд із комплексом великої рогатої худоби ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» є єдиним працюючим підприємством із колишньої фабрики м’яса. Генеральний директор підприємства, депутат сільської ради Костянтин Тєрьохін сигналізує до всіх можливих інстанцій про грабіжництво серед білого дня, але державні інтереси захищати у Ниві Трудовій, виявляється, нікому. Тільки «металісти» працюють за принципом «Васько слухає та їсть».