28. Дискоклуб Синтез

Олег Устинов
          Найсучасніший дискоклуб був відкритий нашому будинку культури в 1982 році. Аналогів не було навіть в м. Дніпропетровськ. Диво? Ні, так було. Встановили в дискоклубі найсучасніший звук, світло, відео проектори, спецефекти та інше. Гриміли на всю губернію.  Багато для цього клубу зробив Остапенко Валерій. Людина закохана в музику, до речі, сам висококласний музикант. Хто перший раз попадав до залу – втрачав дар мови та був шокований всім!  Враження були казкові. Зараз дискоклуб не існує.  Молодь відвідує диско бар «Ковбой».

          «Ковбой» є най сучаснішим, най популярнішим серед молоді і жителів села Нива Трудова та всієї округи, включаючи міста Апостолове, Зеленодольськ, Кривий Ріг.       Надсучасне обладнання по світлу, звуку, ефектах, відеопроектори забезпечують надання ультранових розважальних послуг. Крім цього в закладі солідна українська кухня. Тут можна замовити проведення розважального вечора, ювілею, весілля, дня народження. Все в «Ковбої». Міркую, що для села все це солідно. ІЦ чому я Вас так переконую? Завітайте – побачите все це реально своїми очима.

          У добрі часи при будинку культури в вечірній час працювала садова група.
 Приходить, скажімо, ввечері молоде подружжя в кіно, на концерт або на святкову дискотеку, а дитину залишає на цей час в цьому садочку. За дітьми доглядали чергові вихователі, грали з дітьми, читали казки, співали, розважали їх. Все це було безкоштовно. Тому і молоділо село Нива Трудова в 80 роки. Середній вік на селі був на той час 28 років.. Це був однин з наймолодших сільських населених пунктів в  бувшому Союзі. Бачите, і цей факт. Вам сподобався.

         Далі, ще про одне цікаве розповім Вам. Коли в країні майже не знали, що таке відеомагнітофон, в комбінаті їх було декілька. І ось одного разу виїхала наша делегація на сільськогосподарську виставку. В нашому павільйоні все!!! Повторюю, все! В одному загоні племінні телички, поруч корівоньки-рекордистки, далі клітина, в якій свиноматка і 10 красенів-поросят. На стелажах здобутки рослинництва, а на полицях смакота: велетень - коровай з нового врожаю, засмажене порося, домашня ковбаска, рулети,  зажарені ребра, шашлики та всяк так смакота з часничком та перчиком.
    
         Та про що я ? Ага, про відео. Стоїть у нашому павільйоні кольоровий телевізор, на екрані якого директор комбінату Тихомиров В.В. розповідає про досягнення нашого підприємства. Люди дивляться на екран і бачать директора і на екрані, і реально в павільйоні. Всі були так здивовані, що ми стали центральним і показовим місцем на виставці.

Було ...