29. Мандрiвка до свiту книги

Олег Устинов
          У сільській бібліотеці. Знаходиться вона в Будинку культури «Юність». Піднімаєшся на другий поверх і потрапляєш до книжкового храму, де близько 19 тисяч примірників книг, якими користуються більше тисячі жителів села. Бібліотека отримує 12 назв періодичних видань. Тут панує атмосфера високої духовності, урочистості і разом з тим  домашнього затишку.

          Завідує бібліотекою Тетяна Василівна Прокопенко. З дитинства закохана в книгу, вона творчо ставиться до своїх обов’язків, згуртувала навколо книгозбірні широкий читацький актив. Бібліотека співпрацює з Будинком культури, школою естетичного виховання, середньою школою.

          У кімнаті юного читача багато книг для дітей. Близько 500 юних жителів села користуються бібліотекою, щодня поспішають до неї, а додому повертаються з книгами Віталія Біанкі, Аркадія Гайдара, з «Кобзарем» Тараса Шевченка, віршами Сергія Єсеніна, Самуїла Маршака та ін.

          Надовго запам’ятається юним читачам обговорення книг, читацькі конференції, подорожі по сторінках книг, бібліографічні огляди, які проводить з ними Клавдія Олександрівна Мельниченко. Більше 30 років вона працює в цій бібліотеці.

         Нинішній рік оголошено Роком культури, то ж сподіваємося, що місцева влада і Фонд колишнього Президента України Л.Д.Кучми допоможуть оновленню бібліотечного фонду.