30. Спорт в нашому селi

Олег Устинов
            Дружать у Ниві Трудовій з фізкультурою і спортом, для тренувань використовується добротна оздоровча база місцевої школи, сільського спортмайданчика.  В центрі села Нива Трудова відбудовано спортивний комплекс, де працюють секції з важкої, легкої атлетики, футболу, волейболу, є сучасний зал тренажерів. У спортивній школі підготовлено п’ять майстрів та кандидатів у майстри спорту.

            Значна увага приділяється залученню дітей та молоді до занять спортом.
В спорткомплексі відкриті секції для проведення навчально-тренувальних занять з боксу, важкої та легкої атлетики, шейпінгу, працює зал тренажерів, шашечний клуб.
 
            Футбол - традиційно улюблений вид спорту, яким займається понад 50 дітей. Багато із нас не раз пробували свої сили у маленьких футбольних поєдинках на дворових майданчиках. Це був футбол і радісний, і неповторний. Чому ж ця гра така приваблива? Що робить її особливо популярною для людей різного віку та професій? Юні футболісти неодноразово були переможцями районних змагань. Команди нагороджені кубками, грамотами, футбольними м'ячами. Є в селі й доросла футбольна команда, яка постійно бере участь у районних змаганнях, змаганнях на кубок міста Кривий Ріг. Неодноразово команда була чемпіоном Апостолівського району, володарем Кубку району.

            Десь з 1975 року в радгоспі-комбінаті була створена професійна футбольна команда. Раніше так не казали – табу. Та зараз розкриємо карти і я Вам розповім, як це було. Знаходили пристойного гравця,  оформляли його слюсарем, водієм, оператором, видавали безкоштовне житло, створювались умови, щоб спортсмен займався лише футболом. Були і солідні «покупки»: грали гравці Нікопольського «Колоса», Криворізького «Кривбасу», навіть був гравець з команди СКА «Ростов». Було все по-дорослому. Все, що можливо було виграти по лінії «Колоса» в бувшому Радянському Союзі – було в Ниві Трудовій.  Всі медалі різного ґатунку, всі Кубки та Суперкубки забирали ми. У команди був свій автобус, група тренерів разом з адміністрацією та профкомом забезпечували футбольну команду всім необхідним, щоб «золото» було тільки в Ниві Трудовій. І так довго було!

            Новини з футболу – 2010. В смт. Покровському відбулися обласні змагання з футзалу на приз «Золотий колос» серед юнаків. З тріумфом виступила команда «Нива» з с. Нива Трудова – тренер Самойленко Володимир,  яка виборола чемпіонський титул цих престижних змагань.. Кращий бомбардиром став наш Руслан Єлісєєв, на його рахунку сім м’ячів.
            
             Метою змагань є залучення до занять фізичною культурою різних верств населення та пропаганда здорового способу життя, зміцнення родинних стосунків, визначення кращих спортивних сімей Ниви Трудової. До програми змагань були включені індивідуальні види змагань серед батьків, синів та доньок. Крім цього були ще сімейна та велика естафети за участю всієї сім’ї.
Крім спортивного азарту були і дружня підтримка суперника, і дружня порада, і гумор. Наш вибір – здоровий спосіб життя.

А ще наша спортивна школа готує майстрів спорту вищого ґатунку.

Кушнір Вадим Вікторович - майстер спорту з важкої атлетики.
Матюшенко Олександр Васильович - майстер спорту з важкої атлетики.
Кобець Василь Григорович – кандидат в майстри спорту з важкої атлетики.
Кушнір Сергій Вікторович - кандидат в майстри спорту з важкої атлетики.
Мотильов Артем Леонідович – майстер спорту з армреслінгу.
Гречко Олександр Миколайович – кандидат в майстри спорту з дзюдо.
Любченко Олександр Олександрович - кандидат в майстри спорту з шашок, шестикратний переможець ігор Дніпропетровської області.
Мустафін  Раміль Шамілєвич – кандидат в майстри спорту з легкої атлетики.
Козак Ігор Степанович – кандидат у майстри спорту з академічної греблі.