Малин - 4

Малин -1
                САМАЯ  ОКРАИНА  ГОРОДА,

                ГДЕ  ЗАЕМ-ТО  ПОСТРОИЛИ  ДОМ.

                НО КТО  ЗАХОЧЕТ  ЖИТЬ  НА  ОКРАИНЕ,

                ГДЕ  НЕТ  НИ  ХОРОШЕЙ  ДОРОГИ,

                НИ  УЛИЧНОГО  ОСВЕЩЕНИЯ,

                ДА  И  СОСЕДИ ДАЛЕКОВАТО  ЖИВУТ, -

                НЕ  ДОЗОВЁШЬСЯ,  НЕ  ДОКРИЧИШЬСЯ,

                ЕСЛИ  ВДРУГ  В  ДОМ  ПРИДЁТ  БЕДА...

                ------------------


                Опасность в окрестностьях г. Малина


В Малинському районі Житомирської область до людей, що зайшли в мисливські угіддя, використовують фізичну силу


Депутаты облсовета раздали неизвестным лицам охотничьи угодья на Житомирщине
"В Малинському районі Житомирської область до людей, що зайшли в мисливські угіддя, використовують фізичну силу", - про це розповів «Журналу Житомира» народний депутат Микола Рудченко.

- Пиріжківська сільська рада Малинського району, там в мисливських угіддях ведмедів вирощує. Ліс охороняється собаками. Якщо людина, місцевий житель, що звик вільно заходити в ліс, куди ходили його прадіди, діди, попаде в руки охорони, то його допитують, чого він туди зайшов. Проти людини використовують фізичну силу, - говорить Микола Рудченко.

Ці слова народний депутат сказав під час проведення двадцять першої сесії Житомирської облради п’ятого скликання. Але не в залі засідань, де проводилась сесія, а в холі, куди депутат вийшов, щоб відповісти на запитання представників ЗМІ.

З десяток хвилин тому, перед затвердженням порядку денного сесії, слово взяв саме М. Рудченко. Він запропонував перенести на наступне засідання сесії питання про виділення 8 мисливських угідь в Малинському районі. Звернувся до Генпрокуратури: раніше віддані мешканцям Києва угіддя виставлені в Інтернеті на продаж. Одне з них - за 600 тис. доларів.

Депутат наголосив, що люди, як в Пиріжківській сільраді, і інших місцях не можуть зайти в ліс. І це проблема, яка народжується надзвичайно швидко.

Нардеп попросив питання виділення угідь в Малинському районі зняти з розгляду сесії до рішення Генпрокуратури. Зрозуміло, що піднята проблема стосується не тільки одного Малинського району. Ліси стають вотчиною якоїсь групки людей, куди не може зайти проста людина.

Яка ж вигода для держави, людей, в чому необхідність передавати ліси під мисливські угіддя? В цій роздачі земель, лісів, які при нинішньому стані контролю і відповідальності перед законом можуть використовуватись з метою особистої наживи, державі треба було б дотримуватись зрозумілих і справедливих правила гри. Половину, точніше, 51 відсоток території лісів, залишати для користування жителям місцевих громад, куди б могли зайти всі – просто відпочити. Насолодитись красою природи.

Все це добре розуміли депутати обласної ради. Але ж із 75 обранців, які були на сесії, лише 17 проголосували за пропозицію - тимчасово не включати - в розгляд питання виділення мисливських угідь в Малинському районі.

Депутати навіть не захотіли подумати про інтереси жителів тих же сіл, які не зможуть зайти в уже чужий ліс.