53. Нива Полiтична

Олег Устинов
          Ось вам і вся політика на селі.  В Ниві Трудовій зареєстровано багато первинних осередків: комуністи, соціал-демократи, Наша Україна, БЮТ, партія Регіонів, ті, що не забули Павла Лазаренка, самооборона, соціалісти… І лідери партій на селі люди шановні, грамотні в політиці. Та активність цих осередків з’являється тільки під час виборчих перегонів. Нема ніякого інтересу у місцевих лідерів до села, до нашої Ниви. А коли пани приплачують грошенята, то з’являються агітатори за світле майбутнє, які розповідають, хто з панів кращий. Така у нас катавасія з політикою.

         Цікавий факт. Проводили аналіз голосувань в Ниві Трудовій майже з 90-х років, то виявилось, що показники у нас завжди такі, як в середньому по Україні. І це не дивно, населення наше: українці, росіяни, білоруси, таджики, вірмени, євреї, грузини, узбеки, татари, казахи, литовці, греки, поляки і т. д. Коли будувався радгосп-комбінат до Ниви Трудової їхали з усіх куточків великої країни. За фахом та освітою ми теж різні. Тому і чуємо в центрі села на майдані розмови  представників різних партій …, та коли кинутись до діла, то кум з кумом не посвариться на політичній ниві ніколи. До чого та політика, як ми не бачимо дієвих змін на краще? А як хочеться цих змін, чогось нового.
 
         На останніх виборах Президента України молодь нашого села переважно голосувала за Сергія Тігіпка. Зараз державі при владі потрібен не ідеолог, не націоналіст, а грамотний фінансист, економіст, політик врівноважений і прагматичний, який би влаштував і Схід, і Захід, і який би провів необхідні реформи, щоб держава вийшла з кризи та нарешті розбудувала власну економіку.

         Навіть політики вже зрозуміли, що мовне питання в цьому сезоні "не модне" і несуть гасло підвищення рівня життя. Тігіпко наразі зарекомендував себе як грамотний фінансист, врівноважена людина, що не кидається з гаслами на барикади, а "говорить діло".
Прислухаємось до нашої молоді?


Іду на вибори, зустрічаю кума. Він з внучкою крокує.
- За кого голосувати будеш, куме?
А онука відповідає:
- Я буду голосувати за бабусю Валю. Вона завжди пригощає мене смачненьким!