Vikhola

Ингвар Олафсон
ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНІЙ ТЕКСТ ФОНОСЕМАНТИЧНОГО СПРЯМУВАННЯ
------------------------------------------------

Віхола виє Вієм. Завірюха замітає сліди Блідого Лиса. Вихор-вихрест на перехресті
намів кучугуру. Ні пройти, ні проїхати...

Києве-дядьку, нагодуй бузиною снігурів, синів багряного Сходу! В переході тісному ятки з крамом:"мамо", гукають - "забери нас додому".
- А де ж ваша мамка?-
- в чодовому замку,на Киселисі-Горі.

Угору бредуть, у горі бредуть. Берданки на спинах, на поясах пістолі. А ондечки угри-мадьяри. Та все парами та все парами. А наші як ті яничари з-під лоба блимають зіньками вилупатими. Та уроками перехожих пересипають. А жінки їх удома чарують.

А хто з тими чарами чарочку пригубить,то пуститься хутко у чвари. З варивом чари, з паривом чари.

А там оддалік позліталися круки, граки та ворони. "і кари-і-кари-і-кари" каркають-голосять наче картають когось.

"Вам_вади_не_буде, вам_вади_не_буде" - Вадимко сусідський по доріжці бігає_дражниться та бабцю перекривляє.

Ой Вадиме, ой Вадиме, хто ману наслав на тебе. Видно в дядка Никодима був на тебе зуб учора. Він зурочити не хоче, але так воно вже є...

Ми-мо-хідь ходили коні цілу ніч стриножені. Місяць, батьків боженько, їм світив до ранку...

Хіть у хітоні шовковім сховалась в ямці між персів, де б'ється серденько. Ластівка перша у літо убралась. Ластовинням фарбує майдани. Данину збирає з вулиць, з вуликів збентежені вилітають бджоли, а ми на ґринджолах з горища з'їжжаємо. Живемо-бажаємо-живемо-бажаємо більшого та солодшого. Жагу невтолиму в любистку купаємо, а після купелі полинного трунку пригубим і м'ячиком прямо у лунку... Так лунко і дзвінко стриб-стриб-і-сховався впокорений-наче. У ямці маленькій він все іще скаче. Неначе все добре...
Неначе, Юначе???