Губи

Юлия Сустова
Губи - виражають наші думки та почуття. Губами ми говоримо правду. Губами ми брешемо. Тримаємо губи міцно, не розтуляючи рота, коли мовчимо. Губами цілуємо подруг у щоку. Губами залишаємо палкі поцілунки на коханій людині. Губами посилаємо повітряні поцілунки. Губами причмокуємо, коли їмо. Згортаємо їх у трубочку, фотографуючись. Губами посміхаємося щиро від щастя. Губи скривлюємо в сатиричній усмішці. Розтягуємо губи по вуха коли кричимо, або коли сміємося від душі. Губами перекривлюємо, повторюємо, читаємо, співаємо. Губами шепочемо таємниці. Читаємо по губах, те що не можемо почути. Залишаємо відбиток губ на папері, де лист до тата. Губи ховаємо, щоб промовчати. До губ притуляємо пальця, щоб інші мовчали. Губи фарбуємо блиском, помадою. Губи облизуємо від шоколаду. Закусуємо губу від спокуси.
Губи - важлива частина обличчя. Від їх форми, положення залежить краса обличчя. По губах можно судити про характер людини, про його відношення до життя. Від них залежить вираж обличчя. По губах читаємо щастя, злобу, єхидцтво, втому. Вони то розпливаються в добрій посмішці, то міцно стиснуті в знак незгоди. Справді, у добродушного людини з відкритим характером зазвичай губи усміхаються разом з очима, у злобного і заздрісного вони стислі, у єхидного - викривлені.
Губи пухкі, тонкі та вузькі, губи у формі сердця, різко очерчені губи, губи де обо верхня або нижня - більша. Губи, як і люди - різні. Кожна людина неповторна. Кожна має свій неповторний харатер. Губи - дзеркало характеру.