Upiri mezi nami-cz-latyn

             UPIRI MEZI NAMI
   Diagnostika, bioenergie a lecitelstvi

Vetsine lidi se pri vysloveni slova UFO vybavi vyraz, ktery se stal temer jeho synonymem - letajici talir. Zcela automaticky se predpoklada, ze kazde spravne" UFO ma tvar podobny taliri cili disku. Ve skutecnosti jde o omyl. Samotny nazev - letajici talir - vznikl vlastne z nedorozumeni. V samotnych pocatcich tzv. ufologicke horecky, brzy po 2. svetove valce, zpozoroval americky obchodni pilot nad Skalistymi horami devet lesknoucich se neznamych objektu, ktere zprvu povazoval za novy typ ruskych spionaznich letadel. Vubec nemely tvar disku, vypadaly spise jako bumerang nebo srpek. Kdyz potom na zemi novinarum vysvetloval, jak se ty nove stroje podivne pohybovaly, rekl, ze podobne, jako kdyby hodili talirek po vode. A tak se narodila era letajicich taliru a vzita predstava o spravnem tvaru UFO se jen upevovala...

NEDAVNO nase hlavni mesto navstivil Igor VasiljevicSaveljev, nositel Mezina-rodni ceny za vyzkum a vyuzivani kosmicke energie, clen Mezinarodni akademie energoinformacnich ved a vedouci katedry bioenergie na Univerzite v Moskve, aby zde zahajil vyuku kurzu, behem nichz se budou zajemci venovat studiu zdokonalovani sebe sama, praci s bioenergii a vyuziti ziskanych poznatku v lecitelstvi. Mezi temata, jimz se tento autor jedenacti uspesnych knih venuje, patri studium v oblasti ovlivovani osobni karmy a take zpusoby ochrany pred tzv. karmaenergetickymi upiry, kteri se na mnohych nasich ne-mocech podileji.
V soucasne dobe k nam pronika z mnoha zemi stale vice informaci tykajicich se prace s bioenergii. Lze konstatovat, ze mnozstvi informaci pochazi prevazne ze zemi byvaleho Sovetskeho svazu. Jsou odkryvany vysledky drive utajovanych vyzkumu, vychazeji knihy, ktere hovori o jejich vyuzivani predevsim ze strany KGB. Jaka byla situace v SSSR napr. v 70. letech a jaka je nyni?

Odpovim vam zcela strucne. KGB se v dobe kolem 70. let samozrejme tvarila, ze tyto sily nevyuziva. Ale opak byl pravdou. Vyzkumy bezely utajene a v praxi byly aplikovany. Nyni se situace zmenila podobne jako u vas.Vy-chazeji knihy a lide se maji moznost dozvedet to, co bylo pred nimi drive skryvano. Ja sam jsem mohl behem poslednich ctyr let vydat celkem jedenact knih zabyvajicich se tematikou bioenergie a jejiho vyuziti a sve vyzkumy jsem rozpracoval do nekolika praktickych prirucek, ktere se v tuto chvili prekladaji do anglictiny a prozatim jedna z nich - Bioenergetika v lecitelstvi - vyjde i v ceskem jazyce. Bude-li situace prizniva, budou tisteny i dalsi knihy.

Otevreme-li nekterou z vasich praci: Bioenergetika aktivniho cloveka, Syndrom chronicke unavy - diagnostika a lecitelstvi, Karmaenergeticti upiri atd., vsimneme si, ze texty casto prokladate versi Majakovskeho, Vysocke-ho... Jak se tito autori vztahuji k lecitelstvi a bioenergetice?

Verse, ktere v knihach cituji, se ke zminenemu tematu uzce vztahuji. Necituji je bezcilne, ale s pocitem, ze obsahuji velkou silu - energii, na niz je treba poukazat.A krome toho:mnohe duse fyzicky zemrelych lidi nahro madily behem zivota velky potencial a nyni nam pomahaji. Pokazde kdyz se jimi inspiruji, citim, ze me posiluji, a jsem presvedcen, ze je bude vnimat a prijimat i ctenar.
Mnozi z tech, kteri knihy cetli, rikali, ze tyto autory po precteni versu vnimali zcela jinak nez driv. Nyni budu ponekud neskromny: jisty psychiatr prohlasil, ze se mi podarilo odhalit nove moznosti pohledu na Vysockeho. Pri poslechu jeho hlasu nevnimam slova, ale obrovsky energeticky potencial, ktery v sobe obsahuje.
Pro sebe jsem si vytycil tento cil: orientovat se na energii nalezici strane svetla a vyvarovat se cerne, negativni. Pokud se podari knihy prelozit a vydat v cestine, bude mnohe zalezet na prekladateli. Je proto dulezite, jak textu porozumi a jak jeho smysl zachova.
Pri nasem prvnim setkani jste se mimo jine zmioval i o tom, ze se v aure cloveka nachazeji fantomy zvirat. Jedna se o podobnou zalezitost jako v samanis-mu, kdy jsou takto oznacovani duchove pomocnici?
Zvirata v lidske aure jsem zacal videt pred rokem. Me videni se zcela shodovalo s videnim jasnovidcu. Tento jev si vysvetluji nasledujicim zpusobem:
Ve Starem zakone je uvedeno sest dnu stvoreni sveta. Pricemz jednim dnem nemyslime den zemsky, ale den kosmicky trvajici miliardy veku. V procesu jednoho kosmickeho dne, kdy Buh tvoril, postupne vznikaly buky, jadra bunek, cytoplazma, obaly atd. Kazda buka opakovala zemskou buku a podobala se ji. Proto se v kazde nasi buce nachazeji a vykresluji jak rostliny, tak i zvirata:pri pohledu na vas vidim kvitek, vlevo jde divoky kanec, vpravo jde liska, zezadu, kdovi proc, jde sakal, ktery vas ochrauje, zepredu byci... To, co jste zminila jako duchy pomocniky u samanu, to jsou obrazne receno duchove rostlin a zvirat, tedy nase vlastni buky, z nichz jsme stvoreni.

Behem svych pobytu na uzemi Ruske federace jsem se casto setkavala s lid mi, kteri pozorovali nezname jevy na obloze nebo se primo setkali s mimozemskymi civilizacemi. Ma to co do cineni s paralelnimi svety na nasi Zemi, nebo se jedna o bytosti pochazejici z jinych planet?

Na tyto jevy se divam z ciste prakticke stranky. Je to nase vzdalena budoucnost. Tyto nezemske civilizace kdysi skutecne fyzicky existovaly, nachazely se na planetach, ale postupne prechazely na stale jemnejsi a jemnejsi materializaci typu plazmy.
Vzpominam si na zajimavou situaci. Dne 6. dubna 1993 jsem byl na narozeninach u sve sestry v Moskve. Kdyz jsem se vracel domu, bylo asi pul dvanacte, uvidel jsem, jak ze strany Kyjevskeho nadrazi sviti zvlastni reflektor. Zustal jsem prekvapenim stat a po celou dobu premyslel, jak je to mozne, ze vidim svetlo zarici smerem z nebe a ne naopak. Najednou jsem uvidel obrovskou svetelnou kouli mirici na vychod, pocitil silne vibrace a uslysel hudbu. Druhy den jsem odjel na chatu za svou zenou a vypravel ji, co se mi stalo. Vyslechla me a povida: Myslela jsem, ze blaznim. Bylo pul dvanacte, deti uz spaly a ja si vysla ven. Najednou vidim, smerem od Moskvy leti velka svetelna koule."
Odpoledne prisla sousedka a povida: Muz me dcery veri v pekne hlouposti. Vcera v noci byl se znamymi v lese a pry videl, jak se nad stromy vznasi obrovska koule..."
O nekolik dni pozdeji ma zena slysela, ze o tomto jevu hovorili v radiu. Existuje tedy spousta svedku. Co se me tyce, jsem sice clovek emocionalne zalozeny, ale vzdy vyzaduji racionalni potvrzeni z mnoha stran.
Poprve jsem podobny ukaz uvidel v unoru 1992. Spatril jsem obrovsky disk, velky jako poljana (louka). Ale to je na dlouhe vypraveni

Nyni prejdeme k prvni z vasich knih: Karmaenergeticti upiri. Muzete nam rici, jak bezpecne rozpoznat tzv. energetickeho upira?

Prvnim rozlisovacim faktorem je pocit, zda-li je vam clovek prijemny ci neprijemny (muze i nemusi to byt zalezitost vzhledu). Vzdy si uvedomte, ze citite-li se dobre, ten druhy vam cosi predava. A jestlize je i jemu dobre, mezi vami probiha energeticka vymena.
Jestlize k vam prijde clovek, ktery se sice tvari mile, ale chodi za vami a vy se ho nemuzete zbavit, cini vam dobro, aniz byste cokoli od neho chteli, az zacinate byt unaveni - je energetickym upirem. Muze vam dokonce vycitat, ze pro vas dela to a to a vy jste nevdecni, i vase okoli se muze divit: Vzdy je hodny, nosi vam kvetiny, dava darky a vy se chovate tak a tak," to vse mohou byt priznaky, ze se k vam prichomytl energeticky upir.

V teto knize rovnez nachazime zminku o fyzickych upirech (ctenar si jiste vzpomene na hrabete Draculu). Je to legenda, ci skutecnost? A pokud podle vas tito upiri existuji, jakou cast tvori v ramci lidstva?

Mozna vas to prekvapi, ale tito upiri skutecne existuji. Jsou to asi 3 procenta z populace, ale i to je mnoho. Co se tyce ochrany, je nutne - krome klasickeho pouzivani cesneku - naucit se nevzbuzovat zajem". Splyvat s prostredim tak, abyste nebyli energeticky zachytitelni. Ne, ze byste nebyli fyzicky videt, ale abyste dokazali projit, aniz byste jakykoliv zajem vyvolali.
Kuprikladu se vam nelibi, kdyz se na vas nekdo diva. Je vam neprijemne a chcete se onoho cloveka zbavit. Vystrelite z mista tretiho oka svetelny paprsek a zamirite jej do mista, od kud neprijemna energie vychazi. Zkratka a dobre, odriznete ji cestu. Nebo si predstavite, ze onoho cloveka omyvate mlekem, mleko jim skrz naskrz prosakuje a clovek se stava bilym... Toto je vsak nutne delat rychle, s naprostym odpojenim se od okoli a s hlubokou koncentraci. Nemusite se na neho divat, postaci, kdyz si ho budete vizualizovat pred sebou.
Podobnych metod a technik, jak se chranit, je ale spousta.

Nyni prijde technicka otazka: clovek kuprikladu ma jiste schopnosti. Slysi hlasy, ma videni ci dela automatickou kresbu. Jakou ma jistotu, s kym se kontaktuje a zdali se vubec s nekym kontaktuje, ci jestli neroz-mlouva" sam se sebou?

To je velmi zajimava otazka a nuti me k zamysleni. Mame napriklad nejaky automaticky obraz". Zacneme si vsimat, co z nej vyzaruje a jake vedou stopy k jeho puvodci. Ztisite se a date si sami sobe otazku: co citite pri pohledu na obraz (je vam prijemne, ci neprijemne?). Dulezity je pocit, ktery ve vas obraz vyvolava. Potom si date otazku, zdali jste byl s nekym v kontaktu. Poci-tite-li (uslysite), ze ano, ptejte se po jeho stope. Pokud uvidite zelenou barvu (svetlo), kontakt probiha na urovni srdecni cakry, jedna se tedy o Bozi svetlo a neni treba mit strach. Muze se vam dokonce objevit i tvar toho, kdo s vami hovori. Mejte na pameti, ze prvni dojem, ktery ve vas vyvstane, je pravdivy. - Ale toto se jiz tyka lidi do veci zasvecenych a neni treba, aby takto experimentovali lide jen tak, pro sve rozptyleni.

Co si slibujete od pobytu v Cechach? Planujete lecitelske kurzy, chystate se lecit?

Samozrejme, rad bych zde vedl kurzy, jsem zvykly prednaset dlouhe hodiny. Co se tyce naplne kurzu, zacal bych s poznavanim sebe sama, sveho biopole, ocisovani biopole a vytvareni ochrany pred vnejsimi vlivy - coz je nezbytne pro dalsi praxi. Od chvile, kdy uchazeci dokazi se sebou pracovat, pristoupil bych k vyuce lecby jednotlivych onemocneni a dalsich veci s tim spojenych.

Dekuji za rozhovor.


Fantasticka Fakta 6/98