Акшанын шиыршык аткан кушi

Асет Мукашбеков
Баяндайтын: касіпкер – Рахпар Кудіретоллакызы Мукашбекова. Телефоны: +7 701 789 13 87; уйі (8727) 273-84-84 Алматы к-сы;

"Каржы тауелсіздігіне кол жеткізу ушін, сіз озініздін кірісініздін белгілі молшерін корга айналдырыныз; корды касіпорынга; касіпорынды кіріске; кірісті инвестицияга, ал инвестицияны (куйган каржынызды) каржы тауелсіздігіне айландырыныз". Джим Рон

Сізге ен алдымен озінізге деген сенімділік кажет. Сіз дукенге барганда, баска жермен салыстырганда бір жарым есе арзан затты корсеніз, озінізде бар болса да, колма-кол сатып алгыныз келеді. Егер сатушы келіп затты тандауга комектескісі келсе, жай карап турмын деп айтыныз. Егер каласаныз сатып алатынынызды сезесіз. Акша сенімділікті уялатады. Бул жагдай асіресе айелдерден жаксы байкалады. Дукенде айелдерді сырттай бакыланызшы, амяинынын ішіндегі акша молшерінін кандай екенін бірден ангарасыз.

Конакта отырганда калтасы калын адам коп сойлейді. Бул озінен-озі болады. Сондыктан да, Сіз акшаны озінізбен бірге алып жургенде, онын шиыршык аткан кушін шыныктырасыз. Акша озінізбен болганда, тартібініз ныгая туседі.

Озіне сенбеу сатсіздіктен де жаман. Ен тауірі тук істемегеннен де, істеп коріп кателескен жаксы. Кателіктер бізге тажірибе, білім береді, ал сенімсіздік пен дудамал – коркыныш пен куман тугызады. Осы акикатты тусіну адамга куш беріп, озіне деген сенімділігін арттырады, табыска жол корсетіп, жетістікке жетелейді.

Егер Сіз коп не аз болмасын акшага байсалды арі сенімді турде карамасаныз – ешуакытта байымайсыз. Егер Сіз аз акшанын да молшерінен уріксеніз, онда акшаныз еш уакытта кобеймейді. Сондыктан да, акша табу шеберлігінізді шынданыз. Озініздін мумкіншілігініз бен мамандыгынызды акшадан жогары койыныз. Тек сонда гана Сіз табыскер арі тауелсіз адам бола аласыз.

Тауелсіз адам деп кімді айта аламыз? Озінін жубайына, балаларына, озіне, достарына берген уадесін орындайтын адам тауелсіз. Егер омірінді ертегіге айландырам деп уаде берсеніз – жасаныз. Егер озіннін талантынды дамытам деп уаде берсеніз – дамытыныз.

Егер туган-туысынмен карым-катынасынды жаксартам десеніз – жаксартыныз. Егер балаларыма жогары білім берем деп уаде берсеніз – орынданыз. Бул деген нагыз еркіндік арі тауелсіздік. Біз осыган баріміз де лайыкпыз.