Калган жолмен байыгандар

Асет Мукашбеков
Баяндайтын:  касіпкер – Нурбибі Бараткызы Сагымбекова. Телефондары: уйі (8727) 227 94 55 Алматы к-сы; + 7 701 755 15 57; Электрондык поштасы: Nuri_56@mail.ru

"Копшіліктін назарын аударатын абыройга еге болу – жаксылык емес. Дегенмен ол адамды Алла тагала такаппарлыктан сактаса зияны жок".  Пайгамбарымыз Мухаммед (с.г.с.)

Баюдын бесінші жолы: Миллионерлердін калган бір пайызына шоу-бизнесте кызмет жасайтындар, кумар ойыншылары, онер адамдары, онертапкыштар, утыста жолы болгандар, т.б. суйык-суганак жолдармен байыгандар кіреді. Окінішке карай осы топтагы адамдар копшіліктін жіті бакылауында, коз алдарында болады. Сондыктан да молшылыкка жетудін жолын білмейтін адамдардын  копшілігі баюдын, табыска жетудін жолы тек осы екен деп кана ойлайды.

"Біреу жаксы ниетпен карыз алса, карызга алган акшасын кайырлы (жаксылыкка) каражат жасаса, Алла тагала ол кісіден жардем аямайды". Пайгамбарымыз Мухаммед (с.г.с.)

Копшілік адамдар менен сурайды, акша коп табуы ушін кай салада жумыс істеу керек деп. Бул сурактын жауабы унемі, кунделікті озгеріп турады. Себебі, сатып алушылардын турмыс жагдайлары жаксарып, сана денгейлері оскен сайын сураныстары да озгеріп отырады. Осыган байланысты, нарыктын булжымас занына орай – казір алгашкы байыгандардын агымга ілесе алмагандары озінен-озі жойылып, олардын орнына жана байлар он, жуз еселеп кунделікті каулап осіп пайда болып жатыр.