09. Филипп Дикань

Артём Киракосов
Об Артёме Киракосове пишут...



15.08.06 15:33      | Переглядів: 461
 
 
 
Филипп ДИКАНЬ 
Щастя жити – очима художника


Щастя жити - це не просто твердження, а цикл фотографії, живопису й слова московського художника Артема Киракосова. Цикл розрахований на десятиріччя. У Харківській муніципальній галереї звіт за перші п'ять років. Фотографія.
Артем Киракосов, за власним зізнанням, відчув, що «Щастя - жити», досить пізно - після сорока, після декількох криз і декількох творчих життів: графіка, живопис, реставрація. П'ять років тому Артем Киракосов спланував найближче десятиріччя: вирішив щороку виставляти фотографії й картини, випускати літературні роботи. Відвідав Францію, Німеччину, Швейцарію, Угорщину та Іспанію. Ці країни художник обрав тому, що драми й трагедії його не цікавлять.

Артем Киракосов, художник: «Меня интересует все же мой внутренний мир, не знаю, как это ни кажется кому-то странным, неудобным, но меня действительно интересует мой мир, мир гармонический, мир, где присутствуют произведения искусства, где есть человеческая доброта, цивилизация, где есть устроенность человеческой жизни и есть красота быта».
(«Мене цікавить все-таки мій внутрішній світ, не знаю, як це не здається комусь дивним, незручним, але мене дійсно цікавить мій світ, світ гармонійний, світ, де присутні витвори мистецтва, де є людська доброта, цивілізація, де є влаштованість людського життя і є краса побуту».)

Найкрасивіша – парижанка-поліцейська й двоє на березі кохання - ці фотографії художник називає кращими за останні п'ять років. А краща з кращих, зізнається, - от ця. Єдиний чорний голуб - це він, художник Артем Киракосов.


Автор: Філіп Дикань
Фото: Ігор Лукашев
Редактор: Юлія Кунделєва

Адреса новини: