Открытое письмо участникам регаты Свободная Газа а

Зиновий Винокур
An Open Letter to Free Gaza Regatta

Dear Ladies and Gentlemen,
 
I wish I could ask you a few questions. However, I do require your full and explicit replies to each and every of them!

Importunely, I have to start my letter by this statement due to the fact that Israeli MP Ms. Hanin Zoaby has not answered my previous letter.

I really wonder how short-sighted you seem in you limitless stubbornness of denying equal rights of Israelis and Gaza population for existence.

I cannot help appreciating your effortless attempts to assist your friends in the Gaza Strip.
Moreover, you claim that those territories are on the brink of a humanitarian disaster and the cargo that is carried by the ships will save the people.

And here is my first question: How would the government of any country in the world react, if a group of aliens tried to penetrate the state’s borders without any official permission? As a sovereign statehood the State of Israel has the right to eliminate infiltration of any hostile element into its territory.

In your attempt to save people you shout non-stop that your mission is nothing more and nothing less than a purely humanitarian one. And here comes my second question: If it is of genuine humanitarian purpose, why not to assist our soldier who has been in prison for four (!) years? You might have realized that accepting the Shalit’s Family request to visit him in prison you would scrutinize Israeli Governmental Authorities.

However, you feel like discriminating between ‘poor’ Gaza Strip people and an Israeli soldier who is kept without any humanitarian help for such a long period.

And this is another proof: you are not acting from the point of view of humanity, but you are acting because of mere politics and all the cargo is just a cover-up of an international provocation.

Thank you in advance.

I am,

Truly yours
Zalman Vinokur,
E-mail: zv10@walla.com

Открытое письмо участникам регаты ‘Free Gaza’

Уважаемые дамы и господа!
Мне бы очень хотелось задать вам несколько вопросов. Я очень надеюсь, что вы дадите полные и исчерпывающие ответы на все мои вопросы!

К сожалению, я должен начать свое письмо с этого в связи с тем, что член Парламента Государства Израиль г-жа Ханин Зоаби не удостоила ответа мое предыдущее письмо.

Я удивляюсь вашей упрямой и безграничной близорукости, связанной с отрицанием равных прав, как израильтян, так и жителей Газы на существование.

Я не могу не оценить ваши попытки помочь вашим друзьям в Секторе Газа.  Более того, вы не устаете повторять о т.н. «гуманитарной катастрофе» для жителей Газы. И тот груз, который вы везете на кораблях, предназначен для их спасения.

И здесь мой первый вопрос: Как будет реагировать любое суверенное государство на попытку незаконного проникновения на свою территорию любых враждебных элементов? Как суверенное государство, Израиль имеет полное право пресечь это проникновение.

В своей попытке спасти людей, вы кричите на каждом шагу, что ваша миссия имеет исключительно гуманитарные цели. Если ваша цель исключительно гуманитарная, почему же помочь нашему солдату, который находится в заключении вот уже четыре (!) года? Вы могли бы понять, что своим согласием, вы могли поставить израильские власти в весьма непростое положение, приняв предложение семьи Шалит посетить пленного солдата в тюрьме.

Тем не менее, вы предпочитаете проводить различие между «бедными» жителями Сектора Газа и израильским солдатом, который находится в заключении без гуманитарной помощи такое длительное время.

И это еще одно доказательство: вы не действуете с гуманной точки зрения, а груз не более, чем прикрытие международной провокации.

Заранее благодарю
Ваш З.В.