Айелдiн жуктi болуы

Асет Мукашбеков
Айелдiн жуктi болуы

Омір агынынын жана бастаганын, осы алемге келуге дайындыктын белгісі. Айелдін бала котеруіне дейінгі, жукті болганнан кейінгі кезендн ылги жанына жайлы жагымды сезімдерге боленудін зор манызы бар. Маселе мынада. Анасынын ойы баланын Газиз жанындагы багдарламасына сініп, баланын денсаулыгы мен тагдырына асер етеді.

Мысалы, жукті болганда баланы алдырып тастау ойымен туган бала: алжуаз, алсіз, аурушан, корганыс кабілеті томен болып жарык дуниенін есігін ашады. Ансынын кара ниеті мен жаман ойыны аркылы, балага озін-озі курту багдарламасы беріледі.

Жукті болган кездегі улану

Егер жукті айел озінен-озі уланса, онда Газиз жанында бала тапкысы келмейтін ойдын тыгылып жатканы. Онын агзасы бойына біткен баланы кабылдамай жатыр.
Кей кезде жукті келіншек болсанардын алдында катты уланады. Себебі, онын анасы де ауыр босанган. Осы коркыныш кызына берілген.

Келесі сатте, келіншектін ойында бала табуга алі ерте, алдымен окуымды бітіріп алып табамын деген ой болган. Бундай жагдайда Газиз жан ен ынгайлы жагдайды тандап алады. Сондыктан, осы жуктілікті кабылдап, озіннін Газиз жанына сенім білдіріп, баланнын дені сау болуына жагдай жасауга міндеттісін.