Евангелие мира от ессеев

Петро Петров
ЄВАНГЕЛІЄ СВІТУ ВІД ЕССЕЇВ!!!!

І тоді багато хворих і страждаючих прийшли до Ісуса і спитали його:
- Якщо ти знаєш усе, скажи нам, чому ми страждаємо від цих тяжких недуг? Чому ми не здорові , як інші люди? Майстер, зціли нас, щоб ми теж могли стати сильними і щоб нам більш не треба було терпіти наші страждання. Ми знаємо, що в твоїй силі зціляти усі види хворіб. Звільни нас від Сатани і від усіх його великих напастей. Майстер, вияви співчуття до нас.
І Ісус відповів:
- Щасливі ви, що голодні до істини, бо я насичу вас хлібом мудрості. Щасливі ви, що стукаєте, бо я відкрию вам двері життя. Щасливі ви, що хочете скинути владу Сатани, бо я приведу вас в царство ангелів нашої Матері, де Сатана немає сили.
І здивовані вони запитали його:
- Хто наша Мати і хто її ангели? І де її царство?
- Ваша Мати у вас, і ви в ній. Вона носить вас: вона дає вам життя. Саме вона дала вам ваше тіло і настане день, коли ви повернете його знову їй. Щасливі ви будете, що прийшли упізнати її і її царство, якщо сприймете ангелів вашої Матері і підкорятиметеся її законам. Істинно говорю вам - хто зробить це, ніколи не побачить хвороби. Бо сила нашої Матері перевершує усе. І вона руйнує Сатану і його царство, і править усіма вашими тілами і усім , що живе.
Кров, яка тече в нас, народжена від крові нашої Земної Матері. Її кров падає з хмар, пробивається з лона землі, дзюрчить в гірських струмках, розтікається в рівнинних річках, спить в озерах, могутньо шумить в бурхливих морях.
- Повітря, яким ми дихаємо, народжене від дихання нашої Земної Матері. Її дихання голубіє у висотах небес, шелестить на вершинах гір, шепоче в листі лісів, колишеться над полями, дрімає в глибоких долинах, віє жаром в пустелях
- Твердість наших кісток народжена від кісток нашої Земної Матері, від скель і каменів. Оголеними вони стоять на вершинах гір, як сплячі гіганти лежать на схилах, сидять як ідоли в пустелях і приховані в глибині землі.
- Ніжність нашої плоті народжена від плоті нашої Земної Матері, чия плоть притягає жовтим і червоним в плодах дерев і живить нас ріллею полів.
- Наші нутрощі народжені від нутрощів нашої Земної Матері і приховані від наших очей, подібно до невидимих глибин землі.
- Світло очей наших, слух вух наших, народжені від кольорів і звуків нашої Земної Матері, які оточують нас з усіх боків, як хвилі морські оточують рибу, як повітря птаха.
- Я говорю вам саму істину, Людина є Син Земної Матері, і саме від неї Син Людини отримує усе своє тіло, як тіло новонародженого народжується з лона його матері. Істинно говорю вам, ви одне із Земною Матір'ю - вона у вас, а ви в ній. Від неї ви народилися, в ній ви живете і в неї ви повернетеся знову. Дотримуйтесь, тому, її законів, бо тільки той, хто шанує свою Земну Матір і наслідує її закони, може жити довго і бути щасливим. Бо ваше дихання - це її дихання, ваша кров - її кров, ваші кістки - її кістки, ваша плоть - її плоть, ваші нутрощі - її нутрощі, ваші очі і ваші вуха є її очима і її вухами.
- Істинно говорю вам, якщо порушуєте хоч один з цих законів, якщо заподіюєте шкоду  хоч якому-небудь членові тіла свого - абсолютно загинете у своїй жахливій хворобі, і буде ридання і скрегіт зубів. Говорю вам, якщо не наслідуватимете законів своєї Матері, то жодним чином не зможете уникнути смерті. Того, хто дотримується законів своєї Матері, того сама Мати також підтримуватиме. Вона зцілить усі хвороби його, і ніколи він більш не хворітиме. Вона дасть йому довге життя і захистить від хвороби будь-якої - від вогню, від води, від укусів отруйних змій. Бо Матір ваша  народила Вас і вона підтримує життя у вас. Вона дала вам ваше тіло, і лише вона одна в силах зцілити вас. Щасливий той, хто любить свою Матір і хто мирно пригорнувся до її грудей. Бо Матір ваша любить вас, навіть коли ви відвертаєтеся від неї. І наскільки ж більше вона любитиме вас, якщо ви знову звернетеся до неї. Істинно кажу вам, надзвичайно велика її любов, вище за гірські висоти, глибше за морські глибини. І тих, хто любить Матір свою, вона ніколи не залишає. Як курка захищає своїх курчат, левиця - своїх левенят, матір - своє новонароджене немовлятко , так і Земна Мати охороняє Сина Людського від будь-якої небезпеки і від будь-якого зла.
- Істинно кажу вам, зло і небезпеки незліченні і підстерігають вони Сина Людського на кожному кроці. Вельзевул, володар усіх демонів, джерело усього зла, зачаївся в тілах усіх Синів Людських. Він смерть, владика усіх нещасть і, одягнувшись в благопристойний вигляд, він вводить в спокусу Синів Людських. Він обіцяє багатство і владу, розкішні палаци і одяг із золота і срібла, безліч слуг. Він обіцяє популярність і славу, перелюбство і бажання , обжерливість і пияцтво, розгул і неробство, і лінь. І спокушає він кожного тим, до чого душа людини лежить понад усе. І того дня, коли Сини Людські вже стають рабами усіх цих огидних речей і марнославства, як плата за них він відбирає у Синів Людських усе, чим щедро обдарувала їх Мати Земна.  Він відбирає їх дихання, їх кров, їх кістки, їх плоть, їх нутрощі, їх очі і їх вуха. І дихання Сина Людського стає ускладненим, хворобливим і смердючим, подібно до дихання нечистих звірів. І кров його стає густою і смердючою, як води стоячого болота, вона згортається і темніє, як ніч смерті. І кістки його стають твердими і вузлуватими, вони виснажуються зсередини і розламуються на частини як камені, що падають в ущелину. І плоть його обростає жиром і стає водянистою, вона починає гнити і розкладатися, покривається огидними струпами і наростами. І нутрощі його наповнюються шлаками , струменями розкладання, що сочилися, і безліч мерзенних черв'яків знаходить собі тут притулок. І очі його каламутніють, поки темна ніч повністю не оточує їх, і вуха перестають чути, настає гробова тиша. І останнім Син, що заблукав, втрачає життя своє. Бо не дотримувався він законів Матері своєї і здійснював гріх за гріхом. І тому відбираються у нього усі дари Матері Земної : дихання, кров, кістки, плоть, нутрощі, очі і вуха, а після усього і саме життя, яким нагородила Матір Земна його тіло.
- Але якщо Син, що заблукав, Людський розкається у своїх гріхах і знищить їх усі, і повернеться до своєї Матері Земної, і якщо він виконуватиме її закони і звільниться від кігтів Сатани, відмовившись від його спокус, тоді знову Матір Земна прийме свого Сина, що заблукав, і пошле йому ангелів своїх, що б служили йому. Істинно кажу вам, коли Син Людський відкине Сатану, що мешкає в нім, і припинить виконувати волю його, в ту ж саму годину з'являться ангели Матері, щоб служити йому усіма своїми силами і остаточно звільнити Сина Людського від влади Сатани.
- Бо ніхто не може служити двом хазяям відразу. Або він служить Вельзевулові, або він служить нашій Земній Матері і її ангелам. Або він служить смерті, або він служить життю. Істинно кажу вам, щасливий той, хто дотримується законів життя і сторониться шляхів смерті. Бо міцніють в нім сили життя, і уникає він кігтів смерті.
І усі, хто зібралися навколо нього, з подивом слухали ці слова, бо слово його несло силу, і учив він зовсім не тому, про що проповідували священики і книжники.
І хоча сонце вже сіло за горизонт, вони не розходилися по своїх будинках. Вони сіли навколо Ісуса і стали запитувати його:
- Учитель, які ж ці закони життя? Залишся з нами ще і навчи нас. Ми станемо слухати вчення твоє, щоб ми могли зцілиться і стати праведними.
І тоді сам Ісус сів між них і сказав:
Істинно кажу вам, ніхто не може бути щасливим, окрім як виконуючи Закон.
І інші запитали:
- Ми усі дотримуємо дані нам Мойсеєм закони, в точності так, як вони записані у священних писаннях.
І Ісус відповів:
- Не шукайте закон у ваших книгах з писаннями, бо закон є життя, писання ж мертві. Істинно кажу вам, Мойсей отримав ці закони від Бога не письмово, а через слово живе. Закон є живе слово живого Бога, даного живим пророкам для людей живих. В усьому, що являє собою життя, записаний цей закон. Ви можете знайти його в травах, в деревах, в річках, в горах, в птахах небесних, в рибах морських, але передусім шукайте його в самих собі. Бо істинно кажу вам, усе живе ближче до Бога, ніж писання, в яких немає життя. Бог так створив життя і усіх живих істот, щоб могли вони вічним словом навчати людину законам істинного Бога. Бог писав ці закони не на сторінках книг, а в серцях ваших і в дусі вашому. Вони в диханні вашому, у вашій крові, у ваших кістках, у вашій плоті, у ваших нутрощах, ваших очах, ваших вухах і в кожній найдрібнішій частці тіл ваших. Вони в повітрі, у воді, в землі, в рослинах, в променях сонця, в глибинах і висотах. Усі вони говорять з вами, щоб ви могли зрозуміти мову і волю Бога живого. Але ви закриваєте очі ваші, щоб не бачити і закриваєте вуха ваші, щоб не чути. Істинно кажу вам, що писання - це творіння людини, а життя і усе її різноманіття виявляються творіннями нашого Бога. Чому ж не слухаєте ви слів Бога, записаних в його творіннях? І чому вивчаєте ви мертві писання, які є творіння рук людських?
- Як же ми можемо читати закони Бога, які не в писаннях? Де записані вони? Прочитай їх нам звідти, де ти бачиш їх, бо не знаємо ми нічого, окрім писань, успадкованих нами від предків наших. Розкажи нам закони, про які ти говориш, щоб почувши їх, ми могли зцілитися і бути  помилуваними.
Ісус сказав:
- Ви не розумієте слів життя, тому що перебуваєте в смерті. Темрява закриває вам очі і вуха ваші глухі. Бо істинно кажу вам, ніякої користі вам немає від вивчення мертвих писань, якщо на ділі відкидаєте ви того, хто дав вам ці писання. Істинно кажу вам, Бог і його закони не в тому, що ви робите. Вони не в обжерливості і пияцтві, не в розгулі і не в похоті, не в прагненні до багатств і не в ненависті до ворогів ваших. Бо усе це далеко від істинного Бога і ангелів його, але  виходить від царства пітьми і володаря зла. І усе це ви носите в собі, і тому слово і сила Бога не можуть увійти до вас, бо усяке зло і мерзенність мешкають в тілі вашому і дусі вашому. Якщо ви бажаєте, щоб слово Бога живого і сила його увійшли до вас, не оскверняйте тіло ваше і дух ваш, бо тіло є храм духу, а дух є храм Бога. І тому очищайте цей храм, щоб Володар храму міг перебувати в нім і щоб зайняв він місце гідне його.
- І від усіх спокус вашого тіла і вашого духу, що виходять від Сатани, знаходите притулок в тіні небес Бога.
- Відновіть себе і постіться. Бо істинно кажу вам, що Сатана і усе його напасти можуть бути вигнані лише постом і молитвою. Усамітніться і постіться наодинці, нікому не показуючи свого поста. Бог живим побачить його, і велика буде ваша нагорода. І постіться до тих пір, поки Вельзевул і усе зло його не покинуть вас, і ангели Матері Земними не стануть і не служитимуть вам. Бо істинно кажу вам, якщо не будете ви постити, ніколи не звільнитеся від влади Сатани і усіх хвороб ,що походять від нього. Постіться  і гаряче моліться, прагнучи здобути силу Бога живого для вашого зцілення. І доки ви постите, уникайте Синів Людських і йдіть до ангелів Матері Земної, бо той, хто шукає - знайде.
- Йдіть до свіжого повітря лісів і полів, і там знайдете ви ангела повітря. Скиньте взуття ваші і одяг і доз вольте ангелові повітря обійняти ваше тіло. Потім зробіть довгий і глибокий вдих, щоб ангел повітря міг проникнути у вас. Істинно кажу вам, ангел повітря вижене з тіла вашого  всю нечистоту, яка оскверняла його зовні і всередині. І тоді усе смердюче і нечисте підніметься і віддалиться з вас подібно до клубів диму і розчиниться в океані повітря. Бо істинно кажу вам,що  святий ангел повітря, що очищає усе нечисте і що надає пахощі усьому смердючому. Жодна  людина не може перед стати перед лицем Бога, якщо він не пройшов через ангела повітря. Воістину, усі ви повинні народиться заново від повітря і від істини, бо тіло ваше дихає повітрям Матері Земної, а дух ваш дихає істиною Отця Небесного.
- Після ангела повітря йдіть до ангела води. Скиньте взуття своє і одяг і дозвольте ангелові води обійняти усе ваше тіло. Віддавайтеся повністю в його обійми, і кожен раз як ви даєте рух повітрю диханням своїм, дайте  рух воді своїм тілом. Істинно кажу вам, ангел води вижене з тіла вашого усю нечистоту, яка оскверняла його усередині і зовні. І усе нечисте і смердюче спливе і видалиться з вас, подібно до того, як бруд видаляється з одягу при пранні і розчиняється в потоці річковому. Істинно кажу вам,що  святий ангел води, що очищає усе нечисте і що надає пахощі усьому смердючому. Жодна людина не може з'явитися перед лицем Бога, якщо він не пройшов через ангела води. Воістину, усі ви повинні народитися заново від води і від істини, бо тіло ваше приймає обмивання в річці земного життя, а дух ваш - в річці життя вічного. Бо кров вашу ви отримали від нашої Матері Земної, а істину - від нашого Отця Небесного.
- І не думайте, що досить щоб ангел води взяв вас в обійми лише зовні. Істинно кажу вам, нечистота усередині набагато перевершує ту, що зовні. І той, хто очищає себе зовні, але усередині залишається нечистим, подібний до гробниці, яскраво пофарбованої зовні, але усередині повної всякого роду жахливого  бруду і мерзоти. І тому істинно кажу вам, дозвольте ангелові води дати вам також хрещення усередині, щоб могли ви звільнитися від усіх ваших минулих гріхів, і щоб усередині ви сталі чисті, як як річкова піна, що грає в променях сонця.
- Отже, знайдіть великий гарбуз, стебло якого дорівнює по довжині росту людини. Вийміть усе, що у нього всередині, щоб став він порожнистим і наповнить його водою з річки, яку нагрівало сонце. Повісьте його на гілку дерева і станьте навколішки перед ангелом води, і дозвольте увійти стеблу гарбуза у ваш задній прохід, щоб вода могла проникнути у ваш
кишечникк. І залишайтеся потім колінами на землі перед ангелом води і моліться живому Богу, щоб пробачив він вам усі ваші минулі гріхи і моліться ангелові води, щоб звільнив він ваше тіло від усього нечистого і хворобливого. Потім дозвольте воді вийти з вашого тіла, щоб могла вона понести з собою усе нечисте і смердюче, що належить Сатані. І ви побачите своїми очима і учуєте власним носом всю нечистоту і мерзенність, що оскверняла храм вашого тіла, і усі гріхи, що мешкали у вашому тілі, що заподіювали вам всілякі страждання. Істинно кажу вам, хрещення водою позбавляє вас від усього цього. Повторюйте своє хрещення водою щодня свого посту до тих пір, поки ви не побачите, що вода витікаюча з вас не стала чистою подібно піни річкової. Потім йдіть до річки, і там, в обіймах ангела води подякуйте Богу живому за те, що звільнив він вас від гріхів ваших. І це священне хрещення ангелом води знаменує собою народження в нове життя. Бо очі ваші надалі бачитимуть, а вуха ваші - чутимуть. І не грішіть більше після здійснення хрещення, щоб ангели повітря і води могли вічно перебувати у вас і служити вам навіки віків.
-І якщо залишиться у вас що-небудь від ваших минулих гріхів і нечистот, йдіть до ангела сонячного світла. Скиньте взуття своє і одяг і дозвольте ангелові сонячного світла обійняти усе ваше тіло. Потім повільно і глибоко вдихніть, щоб ангел сонячного світла міг проникнути у вас. І вижене ангел сонячного світла усе нечисте і смердюче з вас, подібно до того, як пітьма ночі зникає під яскравими променями  сонця , що сходить . Бо істинно кажу вам, що святий ангел сонячного світла, що очищає усе нечисте і що надає пахощі усьому смердючому. Жодна людина не може з'явитися перед лицем Бога, якщо не пройде через ангела сонячного світла. Воістину, усі повинні народитися знову від сонця і істини, бо тіло ваше купається у світлі сонця Матері Земної, а дух ваш купається в променях істини Отця Небесного.
- Ангели повітря, води і сонячного світла є братами. Вони дані були Синові Людському, щоб могли вони служити йому, і щоб міг він переходити вічно від одного до іншого.
- І обійми їх також святі. Вони невідступні діти Матері Земної, тому не розділяйте тих, кого земля і небо зробили єдиним. Дозвольте цим трьом ангелам-братам щодня укладати вас у свої обійми, і нехай вони перебувають у вас протягом усього посту.
- Бо істинно кажу вам, сила дияволів, гріхів і нечистоти покине в поспіху те тіло, яке обійняте цими трьома ангелами. Подібно до того, як злодії кидаються у втечу при наближенні хазяїна будинку - один через двері, інший через вікно, третій через дах, кожен з того місця, де його виявили і туди, де є вихід - так само покинуть ваші тіла і усі дияволи зла, усі минулі гріхи, уся нечистота і усі хвороби, що оскверняли храм вашого тіла. Коли ангели Матері Земною увійдуть до тіл ваших і володарі храмів знову займуть їх, тоді увесь сморід поспішно виддалиться через ваше дихання і вашу шкіру, усі брудні води - через ваш рот і вашу шкіру, через ваш задній прохід і статеві органи. І усе це ви побачите своїми очима, учуєте своїм носом і зможете відчувати своїми руками. І коли усі гріхи і усі нечистоти зникнуть з вашого тіла, кров ваша стане чистою, як кров нашої Матері Земної і як річкова піна, що грає в променях сонячного світла. І дихання ваше стане чистим, як дихання запашних квітів, плоть ваша чиста, як плоть плодів, що дозрівають під листям дерев, світло ваших очей стане ясним і чистим, як яскраве світло сонця, сяючого в голубім небі. І усі ангели Матері Земної стануть служити вам. І дихання ваше, кров ваша, плоть ваша будуть єдині з диханням, кров'ю і плоттю Матері Земної, і дух ваш зможе стати єдиним з духом вашого Отця Небесного. Бо, воістину, ніхто не може досягти Отця Небесного окрім як через Земну Матір. Так само як новонароджене немовля може зрозуміти вчення свого батька тільки після того, як мати вигодує його своїми грудьми, викупає, заколише і виростить. Поки дитина ще мала, його місце поряд з матір'ю, і він повинен підкорятися своїй матері. Коли ж дитина дорослішає, батько бере його з собою на роботу в полі, і дитина повертається до своєї матері тільки коли настає година обіду і вечері. І тепер уже батько навчає його, щоб він став майстерним в роботі свого батька. І коли батько бачить, що син зрозумів те, чому він його учив і робить свою роботу добре, він передає йому усі свої володіння, щоб належали вони його улюбленому синові, і щоб син міг продовжити роботу свого батька. Істинно кажу вам, щасливий той син, який приймає пораду своєї матері і слідує за нею. І в сотні разів щасливіший той син, який приймає пораду свого батька і наслідує його, бо було сказано вам: "Шануйте батька вашого і мати вашу, щоб дні ваші були довгими на землі". Але я кажу вам, Синам Людським : "Шануйте вашу Земну Матір і дотримуйте усі її закони, щоб дні ваші були довгими на землі, і шануйте вашого Отця Небесного і знайдете ви життя вічне на небесах".
Бо Отець Небесний в сотні раз більш великий, ніж усі батьки по сім'ю і по крові, і Мати Земна більш велика, ніж усі матері по тілу. І Син Людський дорожчий в очах його Небесного Батька і його Земної Матері, чим діти в очах їх батьків по сім'ю і по крові , і їх матерів  по тілу. І мудріші слова і закони вашого Отця Небесного і вашої Матері Земної, чим слова і воля усіх батьків по сім'ю і по крові і усіх матерів по тілу. І цінніше також спадщина вашого Батька Небесного і вашої Матері Земної -  вічне царство земного і небесного життя, чим увесь спадок ваших батьків по сім'ю і по крові і ваших матерів по тілу.
- І істинні ваші брати є всі ті, хто виконує волю вашого Отця Небесного і вашої Матері Земної, а не ваші кровні брати. Істинно кажу вам, що ваші істинні брати у волі Отця Небесного і Матері Земної любитимуть вас в тисячу разів сильніше, ніж ваші кровні брати. Бо з часів каїна і Авеля, коли кровні брати порушили волю Бога, немає істинного братерства по крові. І брати поводяться з братами, як з чужими. Тому кажу вам, любіть ваших істинних братів у волі Бога в тисячу разів сильніше, ніж ваших кровних братів.
- Бо ваш Отець Небесний є любов.
- Бо ваша Мати Земна є любов.
- Бо Син Людський є любов.
Тільки за допомогою любові Отець Небесний і Мати Земна і Син Людський стають одним. Бо дух Сина Людського створений був з духу Отця Небесного, а тіло його - з тіла Матері Земної. І тому станьте досконалими як досконалі дух вашого Отця Небесного і тіло вашої Матері Земної. І так любіть вашого Отця Небесного, як він любить ваш дух. І так любіть вашу Матір Земну, як вона любить ваше тіло. І так любіть ваших істинних братів, як ваш Отець Небесний і ваша Мати Земна люблять їх. І дасть вам тоді ваш Отець Небесний свій дух святий, а ваша Мати Земна дасть вам тіло своє святе. І тоді Сини Людські, як істинні брати проявлятимуть любов один до іншого, любов, яку вони отримали від їх Отця Небесного і від їх Матері Земної, і стануть вони утішати один одного. І зникнуть тоді із землі усе зло і уся печаль, і буде на землі любов і радість. І буде тоді земля подібна до небес - прийде царство Бога. І з'явиться тоді Син Людський в усій славі своїй, щоб наслідувати царство Бога. І тоді поділять Сини Людські їх божественну спадщину, царство Бога. Бо тепер сини Людські перебуватимуть в Отці Небесному і в Матері Земній, і Отець Небесний і Мати Земна перебуватимуть в них. І тоді з царством Бога прийде кінець часів. Бо любов Отця Небесного дасть кожному життя вічне в царстві Бога. Бо любов вічна і перевершує смерть.
-Якщо я говорю мовами людськими і ангельськими, але любові не маю, то я стаю подібним до міді дзвінкої або кімвала, що брязкає. Якщо я маю дар пророцтва і знаю усі таємниці і маю усю мудрість і віру маю потужну як ураган, який гори зрушує, але любові не маю - то я ніщо. І якщо я роздам усе, що маю, щоб нагодувати бідних, і віддам увесь свій вогонь, отриманий від мого Отця, але любові не маю, немає мені в тому користі ніякої. Любов терпляча, любов добра. Любов не заздрить, не творить зла, не гордиться, не знає грубості і користі, не поспішає гніватися, не замишляє поганого, не радіє неправді, але насолоджується істиною. Любов усе покриває, усьому вірить, завжди сподівається, любов усе переносить, ніколи не припиняється, навіть якщо усі мови замовкнуть і усе знання зникне. Бо ми частково знаємо і частково помиляємося, але коли настане повнота досконалості, те, що частково припиниться. Коли людина була немовлям, то говорила по-дитячому, по-дитячому розуміла, по-дитячому мислила, а коли змужніла, то залишила дитяче. Бо зараз ми бачимо крізь скло і через неясні вислови. Зараз ми знаємо частково, але коли ми з'явимося перед Богом, ми знатимемо не частково, а так, як буде він учити нас. Зараз же є тільки три: віра, надія і любов, передусім любов.
- Зараз я розмовляю з вами на живій мові Бога живого, через дух святий нашого Отця Небесного. Хоча і немає серед вас жодного, хто здатний зрозуміти усе про що я кажу. Той, хто викладає вам писання, говорить з вами на мертвій мові мерців, через своє немічне і смертне тіло. І тому усі можуть зрозуміти його, бо усі люди хворі і перебувають в смерті. Ніхто не бачить світла життя. Сліпі ведуть сліпих по темних стежках гріхів, хвороб і страждань, і врешті-решт усі падають до ями смерті.
- Я посланий до вас Отцем, щоб я міг змусити світло життя засяяти перед вами. Світло освітлює себе самого і пітьму, пітьма ж знає лише себе, але світу не знає. І багато ще маю сказати вам, але ви поки що не в змозі витримати це. Бо очі ваші звикли до пітьми, і повне світло Отця Небесного засліпить вас. Тому ви доки не можете зрозуміти те, про що я говорю вам про Отця Небесного, того, що відправив мене до вас. Тому спочатку слідуйте лише законам вашої Матері Земної, про які я говорив вам. І коли її ангели очистять і відновлять тіла ваші і зміцнять очі ваші, ви зможете виносити світло нашого Отця Небесного. Якщо ви зможете дивитися на яскраве полуденне сонце немигаючими очима, то тоді ви зможете поглянути на сліпуче світло вашого Отця Небесного, яке в тисячу разів яскравіше, ніж сяйво тисячі сонць. І як же ви зможете дивитися на сліпуче світло вашого Отця Небесного, якщо ви не можете винести навіть світло сяючого сонця. Повірте мені, сонце подібно до полум'я свічки поряд з сонцем істини Батька Небесного. І тому майте і віру, і надію, і любов. Істинно кажу вам, не захочете ви іншої винагороди. Якщо ви вірите моїм словам, ви вірите і в того, хто послав мене, хто є владикою усього, з яким усе можливо. Бо те, що неможливо для людей, усе це можливе з Богом. Якщо ви маєте віру в ангелів Матері Земної і виконуєте її закони, віра ваша підтримуватиме вас, і ви ніколи не побачите хвороби. Майте також надію на любов вашого Батька Небесного, бо той, хто довіряє йому, ніколи не буде обдурений, і ніколи не побачить він смерті.
- Любите один одного, бо Бог є любов, і ангели його знатимуть, що ви йдете його шляхами. І тоді усі ангели з'являться перед  вами і стануть служити вам. А Сатана з усіма його гріхами, хворобами і нечистотами покине ваше тіло. Йдіть і уникайте гріхів, покайтеся, прийміть хрещення, щоб могли ви народитися знову і не грішити більше.
Потім Ісус піднявся, але усі інші продовжували сидіти, бо кожен відчував силу слів його. І потім між хмар з'явився повний місяць і обкутав Ісуса своїм яскравим світлом. І іскри виходили від його волосся, а він знаходився між ними в місячному світлі, а сам немов завис над землею в повітрі. І жодна людина не зрушилася з місця, і жодного голосу не було чутно. І ніхто не знав, скільки часу пройшло, бо час зупинився.
Потім Ісус протягнув їм свої руки і сказав:
-Хай буде Мир вам.
І віддалився, як подих вітру, що коливає зелень дерев.
І ще довго нерухомо сиділа група людей, потім один за іншим вони стали пробуджуватися, як від довгого сну. Але ніхто не йшов - здавалося, слова того, хто покинув їх, все ще звучали в їх вухах. І вони сиділи, ніби слухаючи якусь дивну музику.
Але, нарешті, один з них боязко вимовив:
- Як добре тут.
Інший:
- Якби ця ніч тривала вічно.
І інші:
- Якби він міг завжди бути з нами. Воістину, він є посланцем Бога, бо вселив він надію в серця наші.
І ніхто не хотів йти додому, кажучи:
- Я не хочу йти додому, де усе похмуро і безрадісно. За чим йти нам додому, де ніхто нас не любить?
Так говорили усі, і були вони бідними, кульгавими, сліпими, покаліченими, убогими, бездомними, такими, що зневажаються у своєму нещасті, народилися лише для того, щоб викликати жалість в будинках, де вони знаходили притулок декількох днів. Навіть ті, у кого були і будинок і сім'я, говорили:
- Ми теж залишимося з вами. - Бо кожен відчував, що слова того, хто пішов, зв'язали їх маленьку групу
невидимими нитками. І відчували вони, що отримали нове народження. Вони бачили перед собою сяючий світ, хоча місяць і був схований за хмарами. І в серці кожного з них розцвіли дивні квіти небаченої краси, квіти радості.
І коли яскраві промені сонця з'явилися над горизонтом, вони усі відчули, що це було сонце прийдешнього царства Бога. І з радісними обличчями пішли вони зустрічати ангелам Бога.
І багато хворих і недужих послідували словам Ісуса і пішли на берег річки. Вони скинули своє взуття і одяг, вони прийняли піст і  віддали тіла свої ангелам повітря, води і сонячного світла. І ангели Матері Земною взяли їх у свої обійми, оволодівши їх тілами як усередині, так і зовні. І усі вони побачили, як усе зло, усі гріхи і уся нечистота поспішно покидають їх.
І дихання деяких з них стало смердючим, як гази з кишечника, з деяких виходила слина і брудна смердюча блювота. Уся ця нечистота виходила через їх вуста. У деяких через ніс, у інших через очі і вуха. І багато хто виходив смердючим огидним потом, покриваючим усе тіло, усю шкіру. У багатьох на кінцівках з'явилися нариви, з яких з жахливим смородом виходила нечистота. І сеча рясно виливалася з їх тіл, і у багатьох сеча була майже висохлою і стала густою, як бджолиний  мед, сеча інших була майже червоною або чорною і жорсткою, майже як пісок річковий. І з багатьох виходили гази смердючі, як дихання дияволів. І сморід їх став таким жахливим, що ніхто не міг винести його.
І коли вони прийняли хрещення, ангел води увійшов до їх тіл, і  витекло з них усе огидне, уся нечистота їх минулих гріхів, і як гірський водоспад викинувся з їх тіл потік твердої і м'якої гидоти. І земля, де води з них витікали, була така забруднена, і так страшенним був сморід, що ніхто не міг більше залишатися там. І дияволи покинули їх тіла у вигляді багаточисельних черв'яків, що корчаться від безсилого гніву, після того, як ангел води вигнав їх з нутрощів Синів Людських. І потім зійшла на них сила ангела сонячного світла, і чи згинули черв'яки у своїй відчайдушній агонії, спалені ангелом сонячно го світла. І усі тремтіли від жаху, дивлячись на усю цю мерзенність Сатани, від якої ангели позбавили їх. І подякували Богу, що направив своїх ангелів їм на порятунок.
І були такі, яких терзали нестерпні болі, що не покинули їх. І не знаючи, що їм робити, вони вирішили послати одного з них до Ісуса, бо пристрасно бажали вони, щоб він був з ними.
І коли двоє попрямували на його пошуки, вони побачили Ісуса, що наближається до них по березі річки. І серця їх наповнилися надією і радістю, коли вони почули його вітання:
- Хай буде Мир вам.
І численні були питання, які вони бажали задати йому, але на свій подив, вони не могли почати, бо ніщо не йшло їм в голову. Тоді Ісус сказав їм:
- Я прийшов, бо я потрібний вам.
І один з них закричав:
- Учитель, ти дійсно потрібний нам, прийди і позбав нас від наших страждань.
І Ісус говорив їм притчами:
- Ви подібні до блудного сина, який протягом багатьох років їв і пив, і проводив дні свої в розгулі і розпусті зі своїми друзями. І кожного тижня він робив без відома батька свого нові борги, розтринькуючи все за декілька днів. І позикодавці завжди позичали йому гроші, бо батько його мав великі багатства і завжди терпляче оплачував борги свого сина. І марно він застерігав свого сина, бо  той ніколи не слухав порад батька свого, який благав його кинути нескінченну розпусту і зайнятися спостереженням за роботою слуг в його полях. І син кожного разу обіцяв йому усе, якщо він сплатить його старі борги, але наступного дня починалося усе спочатку. І так більше семи років син продовжував вести своє розгульне життя. Але, врешті-решт, батько втратив терпіння і перестав оплачувати борги свого сина кредиторам: "Якщо я продовжуватиму платити", сказав він, "гріхам мого сина не буде кінця". І тоді обдурені позикодавці в гніві своєму забрали сина в рабство, щоб щоденною працею у поті чола повернув він ті гроші, що був винен. І тоді припинив він свої надмірності в їжі і питві. З ранку до ночі у поті чола свого працював він на полях, і усі члени його хворіли від незвичної роботи. І харчувався він сухим хлібом, і більш ні чого у нього не було, окрім сліз, якими міг зволожити його. І через три дні він так змучився від жари і втоми, що пішов і сказав своєму хазяїну: 
"Я не можу більше працювати, бо усі члени мого тіла знемагають від болю. Скільки ви ще мучитимете мене"?
"До тих пір, поки працею рук своїх не сплатиш мені усі борги свої, і коли пройдуть сім років, будеш ти вільний".
І у відчаї відповів син, заплакавши:
"Але я не можу винести і семи днів. Змилуйтеся наді мною, бо усі члени мої болять і горять".
Злісний кредитор закричав у відповідь:
"Продовжуй свою роботу, якщо ти міг сім років усі дні свої і ночі свої проводити в гульках, тепер ти повинен сім років працювати. Я не пробачу тобі боргів, поки ти не відплатиш їх усіх до останньої драхми".
І син, чиї члени були виснажені болем, повернувся у відчаї на поле продовжувати свою роботу. Він вже ледве стояв на ногах від втоми і від болю, коли наступив день сьомий - Шаббат, коли ніхто не працює в полі. Тоді син зібрав усі свої сили, що залишилися, і, шатаючись, побрів до будинку свого батька. І кинувся він до ніг свого батька і сказав:
"Батько, пробач мене востаннє і пробач мені усі образи, які я наніс тобі. Присягаюся, що більше ніколи не буду я вести розгульне життя і що в усьому буду послушним тобі.
Визволи мене з рук того, що мене утискає. Батько, поглянь на мене і мої хворі члени і не роби жорстоким своє серце".
І тоді на очах батька з'явилися сльози, він обняв сина  і сказав:
"Зрадіємо, син мій, бо сьогодні велика радість дана мені, бо сьогодні я знайшов свого сина улюбленого, якого втратив".
І він одягнув його в кращий одяг, і весь день вони вдавалися до веселощів. А на наступний ранок дав він синові торбу срібла, щоб міг він заплатити своїм кредиторам усе, що був винен. І коли син повернувся, він сказав йому:
"Син мій, бачиш як легко розгульним життям наробити боргів на сім років, але оплата їх нелегка важкою працею семи років".
"Батько, дійсно важко відплатити їх, навіть за сім днів".
І батько перестерігав його, кажучи:
"Цього разу тобі було дозволено сплатити твої борги за сім днів замість покладених семи років, решта прощається тобі. Але дивися, в майбутньому не роби більш боргів. Бо істинно кажу тобі, що ніхто окрім батька твого не пробачить тобі твоїх боргів, тому що ти його син. З іншими ж тобі довелося б тяжко працювати протягом семи років, як визначено нашими законами".
"Батько мій, віднині я буду твоїм люблячим і слухняним сином, і не буду я більш робити боргів, бо я знаю, що оплата їх важка".
І відправився він на поле батька і щодня наглядав за роботою слуг свого батька. І ніколи він не змушував своїх працівників працювати занадто важко, бо він пам'ятав свою власну тяжку працю. І йшли роки, і володіння його батька все більш і більш збільшувалися під його рукою, бо благословення його батька було на його роботі. І поступово віддав він своєму батьку вдесятеро більше того, що розтратив за сім років. І коли батько побачив, що син розумно розпоряджається його працівниками і усіма його володіннями, він сказав йому:
"Син мій, я бачу, що власність моя в хороших руках. Я даю тобі усю мою худобу, мій будинок, мої землі і мої гроші. Нехай усе це буде твоїм спадком, продовжуй збільшувати його, щоб я міг гордитися тобою".
І коли син отримав спадок від свого батька, він пробачив борги усім своїм боржникам, які не могли заплатити йому, бо не забув він, що його борг пробачили йому, коли він не міг сплатити його. І Бог благословив його довгим життям, великою кількістю дітей і великими багатствами, бо він був добрий до усіх своїх слуг і до власної худоби.
Потім Ісус обернувся до хворих і сказавши:
-Я говорю з вами притчами, щоб ви могли краще зрозуміти роботу Бога. Сім років надмірностей в їжі і питво і розгульному життю - це гріхи минулого . Злісний кредитор - це Сатана. Борги - це хвороби. Тяжка праця - це страждання. Блудний син це ви самі. Оплата боргів - це вигнання дияволів і хвороб і зцілення вашого тіла. Торба з сріблом, отримана від батька, - це сила ангелів, що несе свободу. Батько - це Бог. Володіння батька - це земля і небеса. Слуги батька - це ангели. Поле батька - це світ, який перетвориться в царство небесне, якщо Сини Людські працюють над цим спільно з ангелами Батька Небесного. Бо кажу вам, що краще синові покорятися батьку своєму і наглядати за слугами батька в полі, ніж він стане боржником злісного кредитора і працюватиме як раб у поті чола для оплати усіх своїх боргів. Також краще Синам Людським покорятися законам Отця Небесного і працювати разом з його ангелами над царством його, ніж стати боржниками Сатани, владики смерті, усіх гріхів і усіх хвороб і  вони страждатимуть від болю і виходитимуть потом, поки не спокутують усі свої гріхи. Істинно кажу вам, великі і чисельні гріхи ваші. Багато років ви піддавалися спокусам Сатани. Ви вдавалися до надмірностей в їжі, вині і розпусті, і ваші минулі гріхи множилися. І тепер ви повинні спокутувати їх, спокутування ж буде тяжким і важким. Тому не втрачайте терпіння вже після третього дня, як блудний син, але чекайте терпляче сьомого дня, який освячений Богом, і тоді з'явіться перед лицем вашого Отця Небесного, щоб він міг пробачити вам усі гріхи ваші і усі ваші минулі борги. Істинно кажу вам, безмежна любов до вас вашого Отця Небесного, бо він також дозволяє вам відплатити за сім днів борги накопичені за сім років. Тим, хто має гріхи і хвороби семи років, але спокутує їх чесно і стійко виносить усе до сьомого дня, пробачить наш Отець Небесний борги усіх семи років.
- А якщо ми грішимо сім разів по сім років? - запитав один хворий, страждання якого були жахливі.
- Навіть в цьому випадку Батько Небесний прощає вам усі гріхи ваші за час, рівний сім разів по сім днів.
- Щасливі ті, хто стійко терпить до кінця, бо дияволи Сатани записують усі ваші погані вчинки в книгу, в книгу вашого тіла і вашого духу. Істинно кажу вам, всі  численні гріховні діяння записуються з самого початку світу, і про усіх них обізнаний наш Отець Небесний. Бо можете ви уникнути законів, складених царями, але законів вашого Отця Небесного ніхто з Синів Людських уникнути не може. І коли ви з'явитеся перед лицем Бога, дияволи Сатани стануть свідчити проти вас про ваші вчинки, і Бог побачить ваші гріхи, записані в книзі тіла вашого і вашого духу, і серце його засмутиться. Але якщо ви розкаєтеся у своїх гріхах, і з постом  і молитвою підете до ангелів Бога, то за кожен день посту і молитви, ангели Бога викреслять один рік ваших поганих вчинків з книги вашого тіла і вашого духу. І коли остання сторінка буде також викреслена і очищена від усіх ваших гріхів, ви з'явитеся перед лицем Бога, і Бог зрадіє в серці своєму і забуде усі гріхи ваші. Він позбавить вас від кігтів Сатани і від страждання, він введе вас у свій будинок і накаже   усім своїм слугам, усім своїм ангелам служити вам. І дасть він вам довге життя, і ніколи ви не побачите хвороби. І якщо з тієї пори замість того, щоб грішити, ви проводитимете ваші дні, здійснюючи хороші вчинки, тоді ангели Бога запишуть усі ваші добрі діяння в книгу вашого тіла і вашого духу. Істинно кажу вам, жоден хороший вчинок з самого початку світу не залишився непоміченим і незаписаним Богом. Бо ви можете марно чекати нагороди від ваших царів і правителів, але благим діям ніколи не доводиться чекати винагороди від Бога.
- І коли ви з'явитеся перед лицем Бога, ангели його свідчитимуть за вас про ваші хороші вчинки. І Бог побачить ваші благі дії, записані у ваших тілах і вашому дусі, і зрадіє він в серці своєму. Він благословить ваше тіло і ваш дух і усі ваші справи, і дасть вам в спадок своє земне і небесне царство, щоб ви могли мати в нім життя вічне. Щасливий той, хто може увійти до царства Бога, бо він ніколи не побачить смерті.
При цих словах наступила гробова тиша. І ті, хто були у відчаї, наповнилися новою силою від слів його і продовжували постити і молитися. І той, хто говорив першим, сказав йому:
- Я наполегливо терпітиму до сьомого дня.
І другий також сказав йому:
- Я також буду наполегливим сім разів по сім днів. Ісус відповів їм:
- Щасливі ті, хто упирається до кінця, бо вони успадкують землю.
І було серед них багатьох хворих, яких терзанив жахливий біль, і вони ледве могли підповзти до ніг Ісуса. Бо не могли вони вже ходити на ногах. Вони сказали:
- Учитель, нас мучить страшний біль, скажи нам, що  робити.
І вони показали Ісусові свої стопи, кістки яких були викривлені і спотворені вузлами, і сказали:
- Ні ангел повітря, ні ангел води, ні ангел сонячного світла не полегшив наші болі, не дивлячись на те, що ми прийняли хрещення і постили і молилися і наслідували твої слова в усьому.
- Істинно говорю вам, кістці ваші вилікувані будуть. Не впадайте у відчай, а шукайте поряд з вами цілителя кісток, ангела землі. Бо звідки кістки ваші були узяті, туди вони і повернуться.
І він вказав туди, де протічна вода,  і тепло сонячних променів розм'якшили землю так, що вона перетворилася на в'язку глину.
- Занурьте свої стопи в цей бруд, щоб обійми ангела землі могли витягнути з ваших кісток усю нечистоту і усю хворобу. І ви побачите, як віддалиться Сатана і ваші болі від обіймів ангела землі. І вузли на ваших ногах зникнуть, і кістки стануть міцними, і усі болі ваші зникнуть.
І послухались хворі його слів, бо знали вони, що будуть зцілені.
Були також там і інші хворі, які дуже страждали від своїх болей, але все таки наполегливо продовжували постити. І сили їх закінчувалися, і жара виснажувала їх. І коли вони намагалися піднятися зі своїх місць, щоб підійти до Ісуса, у них починали крутитись голови, ніби порив вітру збивав їх, і всякий раз, коли вони намагалися встати на ноги, вони падали назад на землю.
Тоді Ісус підійшов до них і сказав:
-Ви страждаєте, бо Сатана і хвороби виснажують ваші тіла. Але не бійтеся, оскільки їх владі над вами скоро прийде кінець.
Бо Сатана подібний до людини з поганою вдачею, яка проникла в будинок свого сусіда в його відсутність, щоб винести його речі до себе додому. Але хтось доніс сусідові, що злодій безчинствує в його будинку, і хазяїн побіг додому. І коли та людина, зібравши в одну купу усе, що придивилося йому, побачила хазяїна, що спішно повертається додому, він впав у великий гнів від того, що не зміг винести усе з собою і почав крушити і псувати усе, що було навкруги, щоб знищити. Якщо вже ці речі не дісталися йому, хай і у іншого їх не буде. Але тут увійшов хазяїн будинку і перш, ніж негідник встиг зробити задумане, він схопив його і викинув геть зі свого будинку. Істинно кажу вам, точно так увійшов Сатана у ваші тіла, які є обителлю Бога. І він оволодів усім, що побажав викрасти: вашим диханням, вашою кров'ю, вашими кістками, вашою плоттю, вашими нутрощами, вашими очима і вашими вухами. Але постом і молитвою ви повернули хазяїна вашого тіла і його ангелів. І зараз Сатана бачить, що справжній хазяїн вашого тіла повертається, і що приходить кінець влади його. І ось в гніві своєму, збирає він знову свою силу, щоб зруйнувати ваші тіла, перш ніж повернеться хазяїн. Саме по цій причині Сатана, так жорстоко мучить вас, бо чує він, що настав його кінець. Але не дозволяйте вашим серцям тремтіти, бо скоро з'являться ангели Бога, щоб знову зайняти свою обитель і знову обернути її в храм Бога. І схоплять вони Сатану і викинуть його з ваших тіл з усіма його хворобами і усіма його нечистотами. І щасливі ви будете, бо отримаєте ви нагороду за свою завзятість, і ніколи більш не побачите ви хвороби.
І був серед хворих один, якого Сатана переводив більш за інших. І тіло його висохло так, що залишився один скелет, і шкіра його була жовтою, як осінній лист. Він був такий слабкий, що навіть на руках не міг підповзти до Ісуса і міг тільки прокричати йому здалека:
- Учитель, зглянься наді мною, бо з часу створення світу жодна людина не страждала, як я. Я знаю, що ти, воістину, посланий Богом і я знаю, що якщо ти побажаєш, то можеш негайно вигнати Сатану з мого тіла. Хіба ангели не покоряються посланцеві Бога? Прийди, Учитель, і вижени Сатану з мене, бо біснується він в гніві усередині мене, і нестерпні муки, які він заподіює.
І Ісус відповів йому:
- Сатана мучить тебе так жахливо, тому що ти постиш вже багато днів і не віддаєш йому данину його. Ти не живиш його усіма тими огидними речами, якими ти досі оскверняв храм твого духу. Ти виснажуєш Сатану голодом, а він в гніві своєму примушує мучитися і тебе. Не вдавайся до страху, бо істинно кажу тобі, Сатана буде знищений перш, ніж буде зруйновано твоє тіло. Поки ти постиш і молишся, ангели Бога захищають твоє тіло, щоб влада Сатани не могла погубити тебе. І гнів Сатани безсилий проти ангелів Бога.
Потім усі вони підійшли до Ісуса і з гучно плачучи стали благати його:
- Учитель, зглянься над ним, бо страждає він більше, ніж усі ми, і якщо ти зараз же не виженеш Сатану з нього, ми боїмося, він не доживе до завтра.
І Ісус відповів їм:
- Велика ваша віра. Нехай буде по вірі вашій, і скоро ви побачите мерзенний вигляд Сатани лицем до лиця і владу Сина Людського. Я вижену з тебе могутнього Сатану силою не винного агнця божого, найслабкішого з усіх істот Господніх . Бо святий дух Бога робить найслабкішого сильнішим  наймогутнішого.
І Ісус узяв молока від вівці, яка паслася в траві. І помістив він молоко на нагрітий сонцем пісок, кажучи: - Дивитеся, сила ангела води увійшла до цього молока. І зараз в нього увійде і сила ангела сонячного світла.
І молоко зробилося гарячим від сонця.
- А зараз ангели води і сонця об'єднаються з ангелом повітря.
І раптом пари гарячого молока почали повільно підніматися в повітря.
- Прийди і вдихни ротом своїм силу ангелів води, сонячного світла і повітря, щоб вона могла увійти до тіла твоє і вигнати Сатану.
І хвора людина, яку так сильно мучив Сатана, глибоко вдихнула в себе білу пару, що піднімається.
- Негайно Сатана покине твоє тіло, бо три дні він вже голодує, не знаходячи їжі усередині тебе. Він вийде з тебе, щоб вгамувати свій голод гарячим парним молоком, бо ця їжа бажана для нього. Він учує цей запах і не зможе встояти проти мук голоду, які терзають його протягом вже трьох днів. Але Син Людський зруйнує його тіло, щоб він не міг більш ні кого мучити.
І тут тіло хворого охопив озноб, і у нього стали з'являтися позиви на блювоту, але його не виривало. Він хапав ротом повітря, бо йому не вистачало дихання. І на руках Ісуса він впав в безпам'ятність. - Ось Сатана покидає його тіло, дивіться на нього, - і Ісус вказав на відкритий рот хворого.
І вони усі з подивом і жахом побачили Сатану, що виходить з його рота у вигляді огидного черв'яка, який поповз прямо до парного молока. Потім Ісус узяв в руки два гострі камені і розбив голову Сатани і витягнув з хворого усе тіло чудовиська, яке завдовжки було майже в ріст людини. Коли мерзенний черв'як вийшов з тіла людини, той почав негайно дихати, і усі болі його припинилися. І усі з жахом дивились на потворне тіло Сатани.
- Подивися, якого потворного звіра ти носив в собі і живив багато років. Я вигнав його з тебе і убив, щоб не міг він більше мучити тебе. Віддай подяку Богу за те, що його ангели звільнили тебе, і не гріши більше, інакше Сатана повернеться в тебе. Нехай тіло твоє віднині буде храмом божим.
І усі вражалися словам його і його силі. І сказали вони:
- Учитель, ти, воістину, посланець Бога і знаєш усі таємниці.
- І ви, - відповів Ісус, - будьте істинними Синами Бога, щоб ви також могли мати його силу і знання усіх таємниць. Бо мудрість і сила можуть статися тільки з любові до Бога.
І тому любіть вашого Отця Небесного і вашу Матір Земну усім серцем вашим і усім духом вашим. І служіть їм, щоб їх ангели також могли служить вам. Нехай усі дії ваші будуть присвячені Богу. І не давайте їжі Сатані, бо відплата за гріх - смерть. З Богом же знаходиться нагорода за добро - його любов, яка є знання і сила життя вічного.
І вони усі вклонилися , дякуючи Богу за його любов.
І йдучи, Ісус сказав:
- Я ще повернуся до кожного, хто наполегливий в молитві і в пості до сьомого дня. Хай буде мир вам.
І хвора людина, з якої Ісус вигнав Сатану, встала на ноги, бо сила життя знову повернулася до нього. Він зробив глибокий видих, і очі його віднайшли ясність, бо біль повністю залишив його. І він кинувся на землю, де стояв Ісус, і цілував сліди його ніг, і сльози лилися з його очей.
І відбувалося це блія струмка. Багато хворих постили і вдавалися до молитов з ангелами Бога протягом семи днів і семи ночей. І велика була їх нагорода, бо слідували вони словам Ісуса. І після сьомого дня усі їх болі залишили їх. І коли сонце піднялося над горизонтом, вони побачили Ісуса, що йде до них з боку гір, голову його оточував яскравий ореол  сонця що сходить.
- Хай буде мир вам.
А вони не вимовили жодного слова, лише кинулися додолу перед ним і торкалися краю його одягу у свідчення свого зцілення.
- Дякуєте не мені, а вашій Матері Земній, яка послала вам своїх ангелів-цілителів. Йдіть і не грішіть більше, що б надалі ви не бачили хвороби. І нехай стануть ангели-цілителі вашими ангелами-хранителями.
І відповіли вони йому:
- Куди ж йти нам, Учитель, адже з тобою слова вічного життя? Скажи нам, яких гріхів нам слід уникати, щоб ніколи більш не бачили ми хвороби?
Ісус відповів:
-Нехай буде згідно з вірою вашій, - і він сів між них на землю, кажучи:
- Було сказано: "Шануй твого Отця Небесного і твою Матір Земну і виконуй їх накази, щоб дні твої на землі були довгими". І наступною була дана заповідь: "Не вбий", бо життя дається кожному від Бога, а то, що дано Богом, людина не може відняти. Бо істинно кажу вам, від однієї Матері походить усе живе на землі. І тому той, хто вбиває, вбиває брата свого. І від нього Мати Земна відвернеться і відніме свої груди, що дають життя. І ангели її сторонитимуться його, Сатана ж знайде обитель свою в тілі його. І плоть убитих звірів в його тілі стане його власною могилою. Бо істинно кажу вам, хто вбиває - вбиває самого себе, а хто їсть плоть убитих звірів - їсть тіла смерті. Бо в крові його кожна крапля їх крові перетворюється на отруту, в його диханні їх дихання перетворюється на сморід, в його плоті їх плоть - в гнійні рани, в його кістках їх кістки - у вапно, в його нутрощах їх внутрішності - в гниття в його очах їх очі - в пелену, в його вухах вуха їх – в їх - в сірчану пробку. І смерть їх стане його смертю. Бо тільки через служіння вашому Отцю Небесному ваші борги семи років прощаються за сім днів. Але Сатана не прощає вам нічого, і йому ви повинні будете заплатити за усе. "Око за око, зуб за зуб, рука за руку, стопа за стопу, вогонь за вогонь, рана за рану, життя за життя, смерть за смерть. Бо відплата за гріх - смерть. Не вбивайте і не живіться плоттю безневинної жертви своєї, щоб не стати вам рабами Сатани. Бо це шлях страждань, і веде він до смерті. Але виконуйте волю Бога, щоб ангели його могли служити вам на шляху життя.
Отже, покоряйтеся словам Бога : "Погляньте, я дав вам усі трави, що несуть зерно, які по усій землі, і усі дерева, що несуть плоди, щоб приймали ви в їжу. І кожному звірові земному і кожному птахові, що літає, усьому, що повзе по землі і в чому є дихання життя, дав я усі трави зелені в їжу. Також і молоко усіх істот що рухаються і таких, що живуть на землі має бути їжею вашою. Так само, як дав я їм трави зелені, даю я вам їх молоко. Але плоть і кров ви не повинні їсти. І, звичайно, зажадаю я кров  вашу що тече в вашому тілі ,  в якій душа; зажадаю я всіх убитих звірів і душі всіх убитих людей. І я, Бог ваш, є Бог сильний і ревний, що мстить за беззаконня дітям в третьому і четвертому поколінні тих батьків, які мають ненависть до мене, і  дарую милість тисячам тих, хто любить мене і  виконує заповіді мої. Любіть ж Бога свого усім серцем вашим і усією душею вашою і усією силою вашою - це перша і найнайголовніша заповідь". І друга: "Полюби ближнього свого як самого себе".
І після цих слів усі залишалися в мовчанні, окрім одного, який вигукнув:
- Що ж мені робити, Учителю, якщо я побачу, як дикий звір терзає брата мого в лісі? Чи повинен я дозволити братові моєму загинути або убити дикого звіра? Чи не переступлю я закон в цьому випадку?
І Ісус відповів:
- Було сказано: "Усіх звірів, що живуть на землі, і усіх риб морських і усіх птахів ширяючих віддаю я у владу вам". Істинно кажу вам, з усіх істот, що живуть на землі, тільки Людину Бог створив по своїй подобі. І тому звірі для людини, а не людина для звірів. Значить, вбиваючи дикого звіра, що б врятувати життя свого брата, ти не переступаєш закон. Бо істинно кажу вам, людина більша, ніж звір. Але якщо хто вбиває звіра без причини, коли звір не нападає на нього, а через бажання убити або заради м'яса його або заради шкури його або заради іклів його, то здійснює він зло, бо сам перетворюється на дикого звіра. І кінець його буде таким же, як кінець диких звірів.
Потім інший сказав:
- Мойсей, найбільша людина Ізраїлю, дозволяв нашим прадідам їсти плоть чистих звірів і забороняв лише плоть звірів нечистих. Чому ж ти забороняєш нам плоть усіх звірів? Який закон від Бога? Мойсея або твій?
І Ісус відповів:
Бог дав через Мойсея десять заповідей вашим прадідам. "Ці заповіді важкі", - сказали вони і не змогли виконувати їх. Коли Мойсей побачив це, він пожалів свій народ, бо не хотів він його загибелі. І дав він їм десять разів по десять заповідей. Бо той, чиї стопи міцні як гора, не потребує милиць, але той чиї члени тремтять, за допомогою милиць пересувається краще, ніж без них.
І Мойсей сказав Господеві: "Серце моє повне скорботи, бо народ мій загине. Бо їм не вистачає знання і не здатні зрозуміти вони твоїх заповідей. Вони подібні до малих дітей, які ще не можуть зрозуміти слів свого батька. Дозволь мені, Господи, дати їм інші закони, щоб не загинули вони. Якщо вони не можуть бути з тобою, Господи, нехай же не будуть вони проти тебе, щоб могли вони підтримати себе, і коли час прийде і дозріють вони для слів твоїх, розкрий для них свої закони".І з цією метою розбив Мойсей два шматки каменю, на яких було написані десять заповідей і замість них дав десять разів по десять. З цих десять разів по десять книжники і фарисеї зробили сто разів по десять заповідей. І вони поклали нестерпну ношу на ваші плечі, таку, яку вони самі не в силах винести. Бо чим ближче за заповідь до Бога, тим менше їх потрібно нам. І чим далі вони від Бога, тим більше їх потрібно нам. Тому законів фарисеїв і книжників незліченні, законів Сина Людського сім, ангелів - три, Бога – один.
- Тому я вчу вас лише тим законам, які ви можете зрозуміти, щоб ви могли стати людьми і наслідувати сім законів Сина Людського. Тоді ангели Отця Небесного також розкриють вам свої закони, щоб святий дух Бога міг зійти на вас і привести до його закону.
І усі були здивовані його мудрістю і запитали його:
- Продовжуй, Учителю і навчи нас усім тим законам, які ми можемо сприйняти.
І Ісус продовжував:
- Бог заповідав нашим предкам: "Не убий". Але серця їх зробилися жорстокими, і вони стали вбивати. Тоді Мойсей вирішив, що вони не повинні принаймні вбивати людей і дозволив їм вбивати звірів. І тоді серця ваших предків зробилося жорстоким ще більше, і стали вони вбивати людей, так само як і звірів. Але я кажу вам, не вбивайте ні людей, ні звірів, ні те, що стане їжею вашій. Бо якщо ви приймаєте живу їжу, вона наповнює вас життям, але якщо ви вбиваєте свою їжу, мертва їжа уб'є так само і вас. Бо життя походить тільки від життя, а від смерті завжди походить смерть. Бо все, що вбиває вашу їжу, так само вбиває і ваші тіла. А все, що вбиває ваші тіла, вбиває також і ваші душі. І тіла ваші стають тим, що є їжа ваша, так само як і дух ваш стає тим, якими є думки ваші. Тому не приймайте в їжу нічого, що було зруйновано вогнем, морозом або водою. Бо обгоріла їжа, або та  що гниє, або заморожена, також спалить, розкладе або обморозить ваше тіло. Не уподібнюйтеся безглуздому землеробові, який засіяв свою землю провареним, замороженим і зігнившим насінням. І коли прийшла осінь, нічого не вродилося на йог полях. Величезне було його горе. Але будьте подібні до землероба, який засіяв своє поле живим насінням, і поле його уродило живе колосся пшениці, і в сотню разів більше, ніж він посадив. Бо істинно кажу вам, живіть лише вогнем життя і не готуйте їжу свою за допомогою вогню смерті, який вбиває вашу їжу, ваші тіла і також ваші душі.
Учитель, де цей вогонь життя? - запитали деякі з них.
- У вас, у вашій крові і у ваших тілах.
- А вогонь смерті? - запитали інші.
- Це вогонь, палаючий поза вашим тілом, гарячіший, за вашу кров. За допомогою цього вогню смерті ви готуєте їжу у ваших будинках і в полі. Істинно кажу вам, вогонь, який руйнує вашу їжу і ваші тіла, є вогнем злості, яка роз'їдає ваші думки, роз'їдає ваш дух. Бо тіло ваше - це те, що ви їсте, а дух ваш - це те, що ви мислите. Тому не приймайте в їжу нічого, що було знищено вогнем сильнішим, ніж вогонь життя. Готуйте і приймайте в їжу усі плоди дерев, усі трави полів, молоко звірів, придатне для питва. Бо усе це вигодуване і вирощене вогнем життя, все це є даром ангелів нашої Земної Матері. Але не приймайте в їжу нічого, що знайшло свій смак від вогню смерті, бо їжа така від Сатани.
- Як же нам готувати хліб наш без вогню, Учителю? - запитали деякі з великим подивом.
- Нехай ангели Бога готують ваш хліб. Зволожите свою пшеницю, щоб ангел води міг увійти до неї. Потім підставте її повітрю, щоб ангел повітря міг також обійняти її. І залиште її з ранку до вечора під сонцем, щоб ангел сонячного світла міг зійти на неї. І після благословення трьох ангелів, незабаром у вашій пшениці проклюнуться паростки життя. Розтовчіть потім ваше зерно і зробіть тонкі коржі, які виготовляли ваші прадіди при втечі з Єгипту, обителі рабства. Потім знову покладіть їх під промені сонця, як тільки воно з'явиться, і коли воно підніметься до самого зеніту, переверніть їх на іншу сторону, щоб і тут ангел сонячного світла міг обійняти їх, і залиште їх так до тих пір, поки сонце не сяде. Бо ангели води, повітря і сонячного світла вигодували і виростили пшеницю на полях, і вони ж повинні приготувати і ваш хліб. І те ж сонце, яке за допомогою вогню життя дозволило пшениці вирости і дозріти, повинне випекти ваш хліб у тому ж самому вогні. Бо вогонь сонця дає життя пшениці, хлібу і тілу. Вогонь же смерті губить пшеницю, хліб і тіло. А живі ангели Бога живого служать тільки живим людям. Бо Бог є Богом живих, а не Богом мертвих.
Отже, завжди приймайте їжу із столу Бога : плоди дерев, злаки і трави полів, молоко звірів і мед бджіл. Бо усе, що понад це - від Сатани і веде шляхом гріхів і хвороб до смерті. Їжа ж, яку ви приймаєте з рясного столу Бога, дає силу і молодість вашому тілу, і ви ніколи не побачите хвороби. Бо стіл Бога давав їжу Метхуселаху в давнину, і істинно кажу вам, якщо ви житимете як він жив, тоді воля Бога живих дасть і вам життя довге на землі, як і йому дав.
-Бо істинно кажу вам, Бог живих багатіший, ніж усі бачаті на землі, і стіл його багатіший, ніж найвишуканіші столи на бенкеті усіх багачів землі. Їжте, тому, все своє життя із столу нашої Матері Земної, і ніколи не побачите ви хворіб. І коли ви приймаєте їжу з її столу, їжте усе, як ви це знаходите на столі Матері Земної. Не варіть на вогні, не змішуйте речі один з одним, щоб кишечник ваш не уподібнився болоту із смердючими запахами. Бо істинно кажу вам, це огидно в очах Господа.
- І не будьте як жадібний слуга, який завжди з'їдав за столом свого хазяїна порції інших. І він усе поглинав сам, і змішував усі блюда разом в обжерливості своїй. Побачивши це, хазяїн його розгнівався і прогнав його з-за столу. І коли всі закінчили свою трапезу, він змішав усе, що залишилося на столі, і покликавши жадібного слугу, сказав йому: "Візьми і з'їси це все разом зі свинями, бо місце твоє серед них, а не за моїм столом".
- Тому будьте обачними і не оскверняйте храмів ваших тіл різного роду мерзотами. Задовольняйтеся двома або трьома видами їжі, які ви завжди знайдете на столі нашої Матері Земної. І не бажайте поглинути все, що ви бачите навколо себе. Бо істинно кажу вам, якщо ви змішуватимете у вашому тілі усі види їжі, спокій тіла припиниться і нескінченна війна вибухне у вашому тілі. І воно буде знищено подібно до того, як держави і царства, розділені один проти одного творять свою власну погибель. Бо ваш Бог - це Бог світу і не потурає роз'єднанню. Тому, не викликайте гнів Бога проти себе, щоб не вигнав він вас з-за свого столу і щоб не були ви вимушені йти до столу Сатани, де вогонь гріхів, хвороб і смерті зруйнує ваше тіло.
І коли ви їсте, не наїдайтеся досхочу. Уникайте спокус Сатани і слухайте голос ангелів Бога. Бо Сатана завжди спокушає вас все більше і більше. Але живіть духом і не піддавайтеся бажанням тіла. І піст ваш завжди приємний для очей ангелів Бога. Тому завжди стежте за тим, скільки ви з'їдаєте щоб наїстися досхочу, і завжди їжте менше на третину.
- Нехай вага вашої щоденної їжі буде не менше однієї міни, але дивитеся, щоб він не був більше двох. Тоді ангели Бога вічно служитимуть вам, і ви ніколи не впадете в рабство Сатани і його хвороб. Не заважайте роботі ангелів у вашому тілі частим вживанням їжі. Бо істинно кажу вам, хто їсть більш, ніж двічі в день, здійснює в собі роботу Сатани. І ангели Бога залишають його тіло, і незабаром Сатана оволодіває ним. Приймайте їжу, тільки коли сонце знаходиться в зеніті і ще раз - коли воно сіло. І ви ніколи не побачите хвороби, бо до такої людини прихильний Господь. І якщо ви бажаєте, щоб ангели Бога зраділи у вашому тілі, і щоб Сатана обходив вас стороною, сідаєте за стіл Бога лише раз на день. Тоді дні ваші на землі будуть довгими, бо таке приємне Господові. Приймайте їжу завжди, коли стіл Бога накритий перед вами, і їжте все те, що знаходиться на столі Бога. Бо істинно кажу , Бог добре знає, що треба вашому тілу і коли це треба.
- З настанням місяця Адар, живіться ячменем. Починаючи з місяця Сиван, приймайте в їжу пшеницю, найкраще із зернових рослин. І нехай ваш повсякденний хліб буде виготовлений з пшениці, щоб Господь міг піклуватися про ваші тіла. З місяця Таммуз їжте кислий виноград, щоб тіло ваше могло стати менше і Сатана покинув його. Під час місяця Элюл збирайте виноград, щоб сік його міг служити вам напоєм. З настанням місяця Марчхешван збирайте солодкий виноград, висушений і підсолоджений ангелом сонця, щоб тіла ваші могли збільшитися, бо ангели Господа мешкають в них. Під час місяців Аб і Шебат слід їсти соковиті фіги, а ті, що залишаться, нехай ангел сонця висушить для вас. Їжте їх разом з мигдалем в ті місяці, коли дерева не плодоносять. А трави, що з'являються після дощу приймайте в їжу під час місяця Тебет, щоб кров ваша могла очиститися від усіх ваших гріхів. І в тому ж місяці починайте їсти також молоко ваших тварин, бо саме для цього дав Господь траву на полях всім тваринам, що дають молоко, щоб вони могли годувати своїм молоком людину. Бо істинно кажу вам, щасливий, хто їсть лише із столу Бога і уникає усієї мерзоти Сатани. Не приймайте їжу нечисту, привезену з далеких країн, але їжте завжди те, що дають вам ваші дерева. Бо Бог ваш добре знає, що вам потрібне, де і коли. І він дає мешканцям усіх царств ту їжу, яка найкраща для них. Не приймайте їжу, як це роблять язичники, в поспіху набиваючи себе їжею, оскверняючи тіло всякими огидними речами.
- Бо сила ангелів Бога входить у вас з живою їжею, яку Господь дає вам зі свого царського столу. І коли ви їсте, нехай згори буде ангел повітря, а внизу ангел води. Дихаєте повільно і глибоко під час їжі, щоб ангел повітря міг благословити вашу трапезу. І ретельно прожовуйте їжу зубами, щоб стала вона подібна воді, і щоб ангел води обернув її в кров у вашому тілі. І їжте повільно, неначе це молитва, з якою ви звертаєтеся до Бога. Бо істинно кажу вам, сила Бога входить у вас, якщо ви приймаєте їжу таким чином за його столом. Але Сатана перетворює на смердюче болото тіло того, на кого не зійшли ангели повітря і води під час трапези. І Господь не допускає його більше до свого столу. Бо стіл Господа є вівтар, і той, хто їсть із столу Бога, перебуває в храмі. Бо істинно кажу вам, тіло Сина Людського перетворюється на храм, а внутрішні його частини у вівтар, якщо виконує він заповіді Бога. Тому, не покладайте на вівтар Господа нічого, якщо дух ваш засмучений, і не думайте ні про кого з гнівом в храмі Бога. І заходьте у святилище Господа, тільки коли ви відчуваєте в собі заклик його ангелів, бо усе, що ви їсте в печалі або в гніві або без бажання, стає у вашому тілі отрутою. Бо дихання Сатани оскверняє таку їжу. Покладіть з радістю ваше підношення на вівтар свого тіла, і нехай усі погані думки покинуть вас, коли ви прийматимете у своє тіло силу Бога з його столу. І ніколи не сідаєте за стіл Бога перш, ніж  покличе він вас через ангела апетиту.
- Тому завжди віддавайтеся  радості разом з ангелами Бога, за їх царським столом, бо це приємно серцю Господа. І життя ваша буде довгим на землі, бо найкращий із слуг Бога служитиме вам усі ваші дні - ангел радості.
- І не забувайте, що кожен сьомий день святий і присвячений Богу. Шість днів годуєте своє тіло дарами Земної Матері, сьомий же день присвятите Отцю Небесному. На сьомий день не приймайте ніякої земної їжі, живіть лише словами Бога і перебувайте весь день з ангелами Господа в царстві Отця Небесного. І на сьомий день нехай ангели Бога створять царство небесне у вашому тілі, адже працювали ви шість днів в царстві Земної Матері. І нехай ніяка їжа не перешкодить роботі ангелів у вашому тілі впродовж дня сьомого. І Бог дасть вам життя довге на землі, щоб ви могли мати життя вічне в царстві небесному. Бо істинно кажу вам, якщо ви не бачитимете більше хвороби на землі, ви житимете вічно в царстві небесному.
- І кожен ранок Бог посилатиме вам ангела сонячного світла, щоб розбудити вас від сну. Тому, покоряйтеся, якщо Отець Небесний зове вас і не валяйтеся в ліжку, бо ангели повітря і води вже чекають вас зовні. І працюєте протягом усього дня з ангелами Матері Земної, щоб ви могли пізнати їх і їх роботу все краще і краще. Але коли сонце сіло, і ваш Отець Небесний пошле вам свого самого кращого ангела - сон тоді відпочиньте, і та буде уся ніч проведена з ангелом сну. І тоді ваш Отець Небесний пошле вам своїх таємних ангелів, щоб вони могли знаходитися з вами всю ніч. І таємні ангели Отця Небесного навчать вас багатьом речам що стосуються царства Бога, так само як і ангели Матері Земної, яких ви знаєте, навчають вас усьому, що відноситься до її царства. Бо істинно кажу вам, щоночі ви будете гостями царства вашого Отця Небесного - якщо виконуватимете його заповіді. І коли ви пробудитеся уранці, ви відчуєте в собі силу таємних ангелів. І ваш Отець Небесний посилатиме їх вам щоночі, щоб вони могли зміцнити ваш дух, так само як і Матір Земна щодня посилає вам своїх ангелів, щоб зміцнити ваше тіло. Бо істинно кажу вам, якщо вдень ваша Мати Земна тримає вас у своїх обіймах, а вночі Отець Небесний вдихає свій поцілунок у вас, тоді Сини Людські стануть Синами Бога.
- День і ніч опирайтесь спокусам Сатани. Спіть вночі  і не спіть вдень, щоб ангели Бога не покинули вас.
- І не задовільняйте себе ні питвом, ні куривом від Сатани, які будять вас вночі і примушують спати вдень. Бо істинно кажу вам, усе питво і усе куриво Сатани огидні в очах вашого Бога.
- Не вдавайтеся до розпусти ні вночі, ні вдень, бо розпусник подібний до дерева, сік якого витікає з його ствола. І дерево це висохне передчасно  і ніколи не даватиме воно плодів. Тому не вдавайтеся до розпусти, щоб Сатана не висушив ваше тіло і Господь не зробив ваше сім'я безплідним. Уникайте усього, що занадто гаряче або занадто холодне. Бо це воля вашої Земної Матері, щоб ні жара ні холод не шкодили тілу вашому. І нехай ваші тіла не стають ні гарячіші, ні холодніші того, як ангели Бога зігрівають або охолоджують їх. І якщо ви виконуєте заповіді Матері Земної, тоді кожен раз, як ваше тіло ставатиме занадто гарячим, вона посилатиме вам ангела прохолоди, щоб охолодити вас, і всякий раз, як ваше тіло ставатиме занадто холодним, вона посилатиме  вам ангела тепла, щоб знову зігріти вас.
- Наслідуйте приклад усіх ангелів Батька Небесного і Матері Земної, які працюють безперервно день і ніч над царством небесним і царством земним. І тому прийміть в себе також найсильніших з ангелів Бога - ангелів діянь - і спільно працюєте над царством Бога. Наслідуйте приклад води, що тече, вітру, що дме, сонця, що сходить і сідає, дерев і трав, що ростуть, звірів, що бігають і скачуть, місяця, що при прибуває і убуває, зірок, - усе це рухається і здійснює свою роботу. Бо усе, що має в собі життя - рухається і лише те, що мертве нерухоме. Бог же, є Бог живих, а Сатана - Бог мертвих. Тому служіть Богу живому, щоб вічний рух життя міг підтримувати вас і щоб могли уникнути ви вічної нерухомості. Тому працюєте безперервно над створенням царства Бога, щоб не були ви викинуті в царство Сатани. Бо живе царство Бога виконане вічною радістю, царство ж смерті Сатани затемнене мороком печалі. Тому будьте істинними Синами вашої Матері Земної і вашого Отця Небесного, щоб не впали ви в рабство Сатани. І ваша Мати Земна і ваш Отець Небесний пошлють вам своїх ангелів, щоб учили вас, любили вас і служили вам. І ангели їх запишуть заповіді Бога в головах ваших, в серцях ваших, на руках ваших, щоб ви могли знати, відчувати і виконувати заповіді Бога.
- І моліться щодня вашому Отцю Небесному і Матері Земній, щоб душа ваша стала досконалою, як досконалий дух святий вашого Отця Небесного, і щоб тіло ваше було досконале, як досконале тіло вашої Матері Земної. Бо якщо ви розумієте, відчуваєте і виконуєте заповіді, тоді усе, про що ви молитеся вашому Отцю Небесному і Матері Земній, буде дано вам. Бо мудрість, любов і сила Бога понад усе.
- Тому моліться так вашому Отцю Небесному : "Отче наш, ти що єси на небесах, нехай святиться ім'я твоє. Нехац прийде царство твоє. Нехай буде воля твоя як на землі, так і на небі. Дай нам на цей день хліб наш насущний. І пробач нам борги наші, як і ми прощаємо боржникам нашим. І не введи нас в спокусу, але позбав нас від злого. Бо твоє є і царство, і сила, і слава навіки віків. Амінь".
- А потім моліться вашій Матері Земній : "Мати наша, що на землі, нехай святиться ім'я твоє. Нехай прийде царство твоє. Нехай буде воля твоя в нас, як в тобі. Як посилаєш ти щодня ангелів своїх, так пошли їх і нам також. Прости нам гріхи наші, як ми спокутуємо всі наші гріхи проти тебе. І не введи нас в хворобу, але позбав нас від всього злого. Бо твоє є і  земля, і тіло, і здоров'я. Амінь".
І всі разом молилися вони з Ісусом Отцю Небесному і Матері Земній.
Потім сказав їм Ісус так:
-Як тіла ваші відроджені були через ангелів Земної Матері, так і дух ваш нехай відродиться через ангелів Отця Небесного. Тому станьте істинними Синами Отця вашого і вашої Матері, і істинними Братами Синів Людських.
Досі ви були у розладі з вашим Отцем, з вашою Матір'ю і з вашими Братами. І служили ви Сатані. З цього дня живіть у світі з вашим Отцем Небесним і з вашою Матір'ю Земною і з вашими Братами, Синами Людськими. І воюйте лише проти Сатани, щоб не відняв він у вас вашого світу. Даю світ вашої Матері Земної тілу вашому і світ вашого Отця Небесного духу вашому. І нехай світ їх обох панує між Синами Людськими.
- Прийдіть до мене усі виснажені і страждаючі в розбраті і нещасті! Бо світ мій дасть силу вам і утішить вас. Бо світ мій переповнений радістю. Тому я завжди так вітаю вас: "Хай буде мир вам"! І ви вітайте так один одного, щоб в тіло ваше міг зглянутися світ вашої Матері Земної, а на дух ваш - світ вашого Отця Небесного. І тоді ви знайдете мир  між собою, бо царство Бога в вас. А зараз  повертайтеся до ваших братів, з якими ви досі були у розладі, і даруєте їм так само ваш світ. Бо щасливі, хто прагне миру, бо знайдуть вони світ Бога. Йдіть і не грішите більш. І даруєте кожному світ свій, як я подарував свій світ вам. Бо світ мій є Бог. Хай буде мир вам.
І він покинув їх.
І світ його зійшов на них, і в серцях їх перебував ангел любові, а в головах їх - мудрість закону, а в руках їх - сила відродження, і пішли вони між Синів Людських, щоб принести світло світу тим, хто вів битву в темряві.
І розлучаючись, вони говорили один одному:
Хай буде мир вам.