Какво се случи?

Борис Калинов
Какво се случи с Отоманската империя?
Понеже видях тоя въпрос зададен от един руснак и останах много озадачен...То е свързано с един разказ,показващ късоумието на един английски дребен бизнесмен, дошъл на почивка у нас заради“евтинията“. Та за незнанието на мистър Джонс бих намерил извинение...донякъде. Но на самодоволен дървен философ от руски произход...Трудно!!!
Та какво се случи?
Случило се е това, което е сполетяло Римската империя!
Началото на нейния крах поставя едно наше момче- Спартак от племето Меди от тогавашната Римска провинция Тракия.
Случило се е същото, което ликвидира Византийската империя, започнало със забиване на меч в тая земя от десницата на   Хан Ювиги Аспарух-владетел на славяни и прабългари.
Случилото се с Отоманската империя е белязано с поредица от удавени в кръв въстания и последно с Освободителна война...
Историята е наука заслужаваща уважение и ако някой се опитва да изглежда много остроумен за нейна сметка , винаги изглежда като последен глупак!
Имам приятели от Русия и България чиито деди са воювали при
Плевен, защитавали са Шипка, Стара Загора...
Надявам се никога да не научат за моето писание и най-вече за повода който ме е провокирал да го напиша.Мисля, че биха били доста по-крайни в изразите си,а Бога ми, добре си ги познавам!

Б. Калинов.2009г.
Пловдив.

http://www.youtube.com/watch?v=21PoI1IpEbI
http://www.youtube.com/watch?v=QvMs0Odhy2I