Трофимов. Иерусалимская ик. Божией Матери. Акафист

Елизавета Басова
Акафист Пресвятей Владычице нашей Богородице в честь чудотворныя иконы Ея, именуемыя Иерусалимския, составленный Александром Трофимовым по благословению Высокопреосвященнейшего ПРОКЛА, Архиепископа Симбирского и Мелекесского.

По запросу интернет-поисковика на разных страничках - разные тексты.

Вот утвержденный текст из книги ВОСКЛИКНИТЕ БОГУ ГЛАСОМ РАДОВАНИЯ (ПС.46,2). Акафисты. Издательство "Паломник", 2007.-896 с.

...

Акафистник можно приобрести в иконных лавках монастырей и храмов, а также заказать:
http://www.pravkniga.ru/akafistikanoni.html?id=4459
http://www.slovo.net.ru/books/?book=39810
http://www.idrp.ru/buy/show_item.php?cat=1121
http://www.ostrovknig.ru/vcd-6-2-726/goodsinfo.html



АКАФИСТ Пресвятей Владычице нашей Богородице в честь чудотворныя иконы Ея, именуемыя Иерусалимския

Кондак 1

Избранней от всех родов Преблагословенней Деве Богородице благодарственная пения приносим о даровании нам предивныя иконы Ея Иерусалимския, многая чудеса изливающия, недугов исцеление, отраду и утешение верным подающия. Ты же, Всеблагая Заступнице, от всяких нас бед и напастей свободи, да зовем Ти:
Радуйся, Радосте наша, избави нас от всякия нужды и печали.

Икос 1

Архангелов и Ангелов лицы на Небеси и человеков множество на земли славят Тя, Царицу всех и Богородицу, яко даровала еси нам велию радость и утешение — образ Твой святый, пред нимже благоговейно предстояще, умиленно Тебе зовем:
Радуйся, от века предусмотренная Господом и Царем славы; радуйся, предочищенная чрез роды и роды праведников.
Радуйся, Пресвятая Дево, Самим Богом избранная в Матерь Сыну Божию; радуйся, достойный плоде праведных Твоих родителей Иоакима и Анны.
Радуйся, Богоневесто, воспитанная в земном дому Царя Небеснаго; радуйся, освященная Духом Святым.
Радуйся, обрадованная благовестием Архангела Божия; радуйся, верная Рабо Господня.
Радуйся, Марие, Мати Христа Бога нашего; радуйся, огнь Божества в Себе вместившая.
Радуйся, Превечнаго Совета Святыя Троицы всечудное совершение; радуйся, Владычице и Питательнице жизни нашея.
Радуйся, Радосте наша, избави нас от всякия нужды и печали.

Кондак 2

Видяще честнии Херувими и славнии Серафими Тя, Богомати, во Царствии Небеснем предстоящую и молящуюся Богу за род христианский, благоговейно взирают на Тя, мы же зде на земли покланяющеся святей Твоей иконе, радостно взываем ко Всевышнему: Аллилуиа.

Икос 2

Проразумеша Духом Божиим апостоли Христовы, коль вожделенно будет верующым начертание пречистаго лика Твоего, Богородице, избраша евангелских таин благовестника Божественнаго Луку, яко живописца предивна, и той испроси от Тебе благословение написати первую икону Твою, Владычице, к нейже Сама рекла еси: «С сим образом благодать Моя и сила». Сего ради со умилением зовем Ти:
Радуйся, яко Сама благоизволила еси, да изображен будет лик Твой пречистый; радуйся, яко начертание лика Своего в залог любве Твоея нам оставила еси.
Радуйся, яко по отшествии Твоем на небо образ Твой святый истинное утешение бысть всем верующим; радуйся, яко взиравшии тогда на образ Твой облегчение в скорбех душевных обретаху.
Радуйся, яко вси христиане стекахуся в Гефсиманию образу Твоему поклонитися; радуйся, яко со слезами молящиися пред иконою Твоею исцеление в болезнех приимаху.
Радуйся, предивный образ Твой во утешение и освящение христианом даровавшая; радуйся, яко и ныне вси молящиися пред пречистым образом Твоим исполнение прошений приемлют.
Радуйся, благодать и милость чудотворною иконою Твоею нам являющая; радуйся, всем чтущим образ Твой святый милости богатыя подающая.
Радуйся, яко от дивныя иконы Твоея чудеса источаются; радуйся, покрывающая всех нас честным Твоим покровом.
Радуйся, Радосте наша, избави нас от всякия нужды и печали.

Кондак 3

Сила благодатная, дарованная первописанней иконе Твоей, такожде проявися и во мнозех подобиих ея, егда преданная чада Твоя моляху апостолов умножити иконы Твоя, да вси имут их кийждо в дому своем, и прославляют Тя, Пречистая, воспевающе рождшемуся от Тебе Спасителю мира: Аллилуиа.

Икос 3

Имущи велию любовь к богодарованным Ти чадом Божиим, благословила еси, Всемилостивая, живописати изображения лика Твоего пречистаго во утешение и радость всем верою и любовию покланяющимся Сыну Твоему и Богу. Темже благодарственныя песни воспеваем к Богородице:
Радуйся, Ангелы хвалимая и воспеваемая от Серафимов; радуйся, Радосте всего мира.
Радуйся, Щите и Ограждение веры православныя; радуйся, предстательнице к Богу, мир от бед спасающая.
Радуйся, всю вселенную иконами Своими просветившая; радуйся, силу Твою благодатную и в сей иконе обильно явившая.
Радуйся, иконы Твоя на молитвенное общение нам даровавшая; радуйся, чрез них благодеяния миру источающая.
Радуйся, со иконами Твоими святыми невидимо в домы верных входящая; радуйся, благоговение и радость тем приносящая.
Радуйся, яко предстояще славней иконе Твоея, самой Тебе, истинней Матери Божией, покланяемся; радуйся, списки с иконы Твоея многими чудесы прославившая.
Радуйся, Радосте наша, избави нас от всякия нужды и печали.

Кондак 4

Бурями житейскими обуреваеми и соблазны греховными одолеваеми, смиреннии и грешнии раби Твои, под милостивый покров Твой прибегающе, яко в тихое и безмолвное пристанище, прилежно молим Тя: пролей невидимо живительную благодать в души наша и умири жизнь нашу, да чистым умом и нескверными усты вопием всегда Богу: Аллилуиа.

Икос 4

Слышав царь греческий Лев, яко чудес множество и благодеяния неисчетная исходят от иконы Богоматере, яже во Иерусалиме, восхоте имети ю во стране своей, и егда принесен бысть образ преславный во святый Царьград, источи велия чудеса. Людие же, видевше таковую милость Божию, радостно взываху к Благословенней:
Радуйся, Благодатная, Царьград осенившая пречистаго образа Твоего пришествием; радуйся, Всенепорочная Дево, христианом всем всемилостивая Мати.
Радуйся, роду человеческому всемощная Заступнице; радуйся, милости Твоя на всех ближних и дальних простирающая.
Радуйся, двери милосердия Божия Твоим ходатайством отверзающая; радуйся, молитвами Твоими весь мир спасающая.
Радуйся, яко о всякой души христианстей всякое прошение приемлеши; радуйся, яко вся гласы, призывающия Тя отвсюду во вселенней, слышиши.
Радуйся, покровом Твоим весь мир христианский ограждающая; радуйся, от всякия скорби избавляющая рабы Твоя.
Радуйся, во благих желания наша дивно исполняющая; радуйся, Тобою бо имамы велие к Богу дерзновение.
Радуйся, Радосте наша, избави нас от всякия нужды и печали.

Кондак 5

Боготечная звезда явися икона Твоя, Владычице, сиянием преславных чудес землю озаряющая, ибо вся чада Твоя, искупленная кровию Сына Твоего, прибегают к Тебе в нуждех и печалех. Овии убо молят Тя утолити скорби их душевныя и телесныя, инии же в начало путей своих благословение и благопоспешение в делех своих прияти от Тебе чают; друзии мира семейнаго, согласия и любве даровати им просят; угнетаемии же от злых человек защиты и покрова у Тебе ищут, и вся сия приемлюще, радостно вопиют Богу: Аллилуиа.

Икос 5

Видевше людие страны греческия, яко икона Твоя не токмо пучина чудес и неисчерпаемый источник исцелений им бысть, но и мощное одоление на супостаты, многажды изношаху ю пред полки вражиими, и тии бяху побеждаеми; вси же православнии, радости исполняхуся, славяще и воспевающе Тя:
Радуйся, Взбранная Воеводо, врага побеждающая; радуйся, от воинств небесных почитаемая.
Радуйся, гонителей веры Христовой силою Божиею посрамляющая; радуйся, Живоносный саде, увеселяяй сердца верных.
Радуйся, лукавых духов Прогонительнице; радуйся, от нашествия иноплеменных Избавительнице.
Радуйся, иконою Твоею, яко стеною нерушимою, люди Твоя ограждающая; радуйся, любящия и чтущия Тя от всяких бед спасающая.
Радуйся, яко во время брани победу христолюбивым воином подаеши; радуйся, страх и трепет на неверных иконою Твоею наводящая.
Радуйся, от разжженных стрел лукаваго нас защищающая; радуйся, яко одержимии духом нечистым пред иконою Твоею исцеляются.
Радуйся, Радосте наша, избави нас от всякия нужды и печали.

Кондак 6

Проповедует мир весь милости, от иконы Твоея изливаемыя, Владычице, Ты бо Царьград от нашествия скифов спасла еси и воинству христолюбивому победу на сопротивныя даровала еси. Темже молим Тя: укрепи во бранех воинов, славящих Тя и поющих Сыну Твоему и Богу: Аллилуиа.

Икос 6

Возсия пречудная икона Божия Матере всей земли Русстей, егда великий князь Владимир с воинством своим вниде в пределы греческия, но благодатию Божиею просвещенный, прият веру православную во граде Корсуни. Тогда дадеся ему в благословение икона пречудная Иерусалимская, яко дар безценен, с неюже прииде князь в стольный град свой Киев. Людие же русстии, светом Христовым просвещаемии, со умилением взываху Богоматери:
Радуйся, честнейшая Херувим и славнейшая без сравнения Серафим; радуйся, Царице небесе и земли.
Радуйся, горняго мира Украшение; радуйся, дольняго мира Заступление.
Радуйся, яко иконою Твоею спасти нас пришла еси в землю Русскую; радуйся, страны нашея от века покрове и Заступнице.
Радуйся, яко дивная знамения иконою Твоею совершаются; радуйся, многими чудесы икону Твою Иерусалимскую прославившая.
Радуйся, Светом божественным от иконы Твоея души наша просвещающая; радуйся, ко Христу Богу всех нас приводящая.
Радуйся, почитанию святых икон нас наставляющая; радуйся, двери райския верным отверзающая.
Радуйся, Радосте наша, избави нас от всякия нужды и печали.

Кондак 7

Хотяй привести ко Христу вся люди в державе своей и вся концы земли Русския просветити светом истиннаго боговедения, благоверный князь Владимир повеле святую икону Иерусалимскую пренести из града Киева в Великий Новград, и бе тамо икона сия лета многа, дондеже принесена бысть во град Москву, да источает чудеса в сердце России, идеже людие православнии, милостей и благодати Богоматере исполненнии, хвалебную песнь Богу воспевают: Аллилуиа.

Икос 7

Новая и дивная чудеса являеши, Мати Божия, умноживши чудотворныя иконы Своя во Отечествии нашем, ихже яко звезды небесныя разсеяла еси по всему лику земли Русския, подающи чрез них великая и неисчислимая благодеяния людем ея. Темже благоговеюще пред величеством славы Твоея, преклоньше колена пред пречистым образом Твоим, Преблагословенная, вопием Ти:
Радуйся, страны Российския Защитнице; радуйся, земли Русския Ограждение.
Радуйся, православную Россию возлюбившая; радуйся, чудотворными иконами Твоими сию обогатившая.
Радуйся, икону Твою Иерусалимскую в наследие нам от лет древних даровавшая; радуйся, яко сею иконою, аки облаком, благодатию и милостию всех покрываеши.
Радуйся, яко принесением иконы Твоея всяко место освящается и людие обновляются; радуйся, градов и весей земли нашея благодатное Охранение.
Радуйся, светлыми лучами чудес от святыя Твоея иконы страну Российскую озарившая; радуйся, яко и мы, грешнии, от бед и напастей чрез святую икону Твою избавляемся.
Радуйся, Отечества нашего благонадежное Утверждение; радуйся, Путеводительнице наша ко Отечеству Небесному.
Радуйся, Радосте наша, избави нас от всякия нужды и печали.

Кондак 8

Странно есть уму человеческому, но дивно сердцу верующему видети, како от лика Твоего пречистаго чудотворное действо является: долгонедужнии и разслабленнии исцеляются, дуси тьмы прогоняются, в скорбех и печалех сущим утешение подается. Вси же видевшии чудеса сия, вкупе с исцеленными радостно воспевают Всещедрому Богу: Аллилуиа.

Икос 8

Весь мир любовию Твоею объемлющи, Пречистая, и ко всем сострадание имущи, благоволила еси прославите икону Твою Иерусалимскую во дни мора, егда страхом велиим сердца людей одержими бяху, темже вси в покаянии приходившии и со слезами молившиися Тебе во храме и в домех пред иконою Твоею, лютыя смерти избегаху и радостно вопияху Тебе таковая:
Радуйся, божественною силою Твоею силу естества побеждающая; радуйся, теплая о нас Ходатаице пред милосердным Богом.
Радуйся, сердечное сокрушение и покаяние истинное нам дарующая; радуйся, яко Тобою кающимся грешником прощение подается.
Радуйся, от всех лютых недугов врачующая; радуйся, из глубины погибели спасающая.
Радуйся, радостию духовною нас дивно насыщающая; радуйся, божественное Утешение роду христианскому.
Радуйся, в грозный день гнева Божия материнскую любовь и крайнее снисхождение нам являющая; радуйся, яко Твоими молитвами гнев Божий утишается.
Радуйся, всем сущым в бедах скорое Избавление; радуйся, Лествице, Еюже восходим от земли на небо.
Радуйся, Радосте наша, избави нас от всякия нужды и печали.

Кондак 9

Всякое естество ангельское похвальная приносит Тебе, Владычице, человеческий же род славит Тя и почитает святую Твою икону, сию бо в покров и заступление даровала еси нам. Мы же, пред пречистым Твоим образом предстояще, молим Тя, о Мати Всеблагая, сохранити мир и тишину в стране нашей, избавити нас от волнений и смут, от междоусобныя брани и смертоносныя язвы, да вся чада Твоя в радости воспевают Спасителю и Богу нашему: Аллилуиа.

Икос 9

Ветии человечестии недоумевают познати тайну служения Твоего роду христианскому, ниже могут изъяснити силу благодати, иконе Твоей дарованную, ибо принесением ея на всяко место благодеяния источаются: идеже зной, тамо дожди обильны проливаются; а идеже пагубное безведрие, тамо солнце сияет и благорастворение воздухов пребывает. Людие же, Тобою помилованнии, величают Тя, Пречистая, тако:
Радуйся, трапезо святая, Хлебом Жизни нас питающая; радуйся, от глада душевнаго же и телеснаго предстательством Твоим всех верных сохраняющая.
Радуйся, от нашествия иноплеменных нас спасающая; радуйся, от междоусобныя брани истинным миром охраняющая.
Радуйся, от огня росою молитв Твоих нас ограждающая; радуйся, яко Тобою дожди благовременни и благорастворение воздухов нам низпосылаются.
Радуйся, принесением иконы Твоея от смертныя язвы нас исцеляющая; радуйся, от всех бед любовию Твоею нас заступающая.
Радуйся, от меча смертнаго силою Твоею нас избавляющая; радуйся, от потопа греховнаго нас возводящая.
Радуйся, Саде Земли Обетования; радуйся, всей вселенней крепкая Хранительнице.
Радуйся, Радосте наша, избави нас от всякия нужды и печали.

Кондак 10

Спасительное пристанище даровася нам святая и дивная икона Твоя, Богородице Дево, с нею и доныне сила Твоя благодатная пребывает, веру в нас утверждает и на путь покаяния наставляет. Сего ради предстояще пред нею, молим Тя, Пречистая, помози нам безпорочно пройти путь жизни сея временныя, соблюди нас в чистоте и святости и приведи нас в Царствие Сына Твоего, да и мы, Тобою спасеннии, возможем тамо со ангелы и лики святых вечно воспевати хвалебную песнь Богу: Аллилуиа.

Икос 10

Стена еси и прибежище всем человеком, Владычице, к Твоему образу чудотворному притекающым. Темже молим Тя, огради нас от искушений и бед, от ополчений врагов наших видимых и невидимых; заступи, покрый, соблюди от всякаго зла всех поющих Ти с любовию таковая:
Радуйся, к Свету Истины нас возводящая; радуйся, в добрых делех Утверждение и Помоще.
Радуйся, вся наша желания ко благу и спасению всегда направляющая; радуйся, на всех стезях жизни милостивно нас оберегающая.
Радуйся, Хранительнице наша, от злобы бесовския невидимо нас ограждающая; радуйся, зависть и коварство злых человек премудро разрушающая.
Радуйся, заблуждающихся доброе Вразумление; радуйся, от огня геенскаго любящих Тя сохраняющая.
Радуйся, молитве сердечней нас научающая; радуйся, яко от всякия скорби раби Твоя избавляеши.
Радуйся, тихое пристанище всех к Тебе прибегающих; радуйся, яко невидимо нас благодатию в образе Твоем осеняеши.
Радуйся, Радосте наша, избави нас от всякия нужды и печали.

Кондак 11

Пение хвалебное немолчно воспеваем пред пречистым образом Твоим, Богородице, яко молитвами Твоими к Сыну Твоему и Богу нашему грады и веси от злых обстояний охраняеши, мир и изобилие и вся благая в жизни всем чтущым Тя подаеши, всяк возраст на путь спасения наставляеши и всех призываеши воспевати милосердному Человеколюбцу Богу: Аллилуиа.

Икос 11

Светозарную икону Твою, о Мати Всеблагая, зрим в Божественных храмех и домех земли нашея, та бо светлыми лучами чудес просвещает нас, помраченных мглою греховною, и прогоняет всякое вражие действо силою Божиею. Сего ради и старии, и младии, и юнии, и дети радуются, имуще таковое утешение, и благодарственне взывают:
Радуйся, Мати Света Истиннаго, душы верных просвещающаго; радуйся, светлое благодати Познание.
Радуйся, младенцев Воспитание и благодатное хранение; радуйся, юности Охранительнице и Наставнице.
Радуйся, супругом любовь и согласие подающая; радуйся, в старости отраду и утешение людем в сердца проливающая.
Радуйся, яко чудесы от образа Твоего умы наша к горнему возвышающая; радуйся, храмы и домы наша иконою Твоею дивно освящающая.
Радуйся, ищущих Христова просвещения светом боговедения озаряющая; радуйся, скорбящих Радосте и плачущих велие Утешение.
Радуйся, державы нашея Российския светлое Просвещение; радуйся, светом радости души наша ободряющая.
Радуйся, Радосте наша, избави нас от всякия нужды и печали.

Кондак 12

Благодать велия свыше дарована святей иконе Твоей, Преблагословенная Мати Божия, еже убогих назирати, болящих исцеляти, такожде помогати бедствующым, утешати скорбящих и всех заблуждших на путь истины обращати. Темже вси труждающиися и обремененнии, имуще в Тебе Благую Матерь и чрез Тебе неизглаголанныя милости приемлюще, умильно вопиют Богу: Аллилуиа.

Икос 12

Поюще чудеса Твоя, Богородительнице, имиже являеши нам многую любовь Твою и милосердие, восхваляем чудодейственную силу Твою, Всемилостивая Владычице наша; умири жизнь нашу, отжени от нас всякаго врага и супостата, простри нам руку помощи и приими нас в Царство Небесное, да всегда молитвами Твоими в любви Твоей пребывающе, со умилением сердечным зовем Ти:
Радуйся, Надеждо вечнаго спасения; радуйся, нынешняго скорбнаго века Утешение.
Радуйся, святыни источниче; радуйся, рода человеческаго Возвышение.
Радуйся, неистощимое Сокровище даров духовных; радуйся, нечаянную радость верным дарующая.
Радуйся, в скорбех и болезнех долготерпению нас научающая; радуйся, стопы наша на путь заповедей Господних направляющая.
Радуйся, Всемилостивая, в напастех скорая Заступнице; радуйся, слезами Твоими грехи наша омывающая.
Радуйся, искренне кающимся спасение; радуйся, яко молитвою пред иконою Твоею приемлем душевное утешение.
Радуйся, Радосте наша, избави нас от всякия нужды и печали.

Кондак 13

О Всепетая Мати, Пречистая Госпоже Дево Богородице, приими сие малое моление наше и всесильным Твоим предстательством сохрани нас от всяких бед и напастей и вечныя изми муки всех, пред святою иконою Твоею с верою и любовию покланяющихся и о Тебе благодарно поющих Богу: Аллилуиа.

Этот кондак читается трижды, затем 1-й икос «Архангелов и Ангелов…» и кондак 1-й «Избранней от всех родов…"

Молитва Пресвятей Богородице в честь иконы Ея, именуемой «Иерусалимская»

О Пресвятая и Преблагословенная Мати Господа и Спаса нашего Иисуса Христа, Пречистая Приснодево Богородице Марие, державная Покровительнице и Заступнице наша! Припадаем и покланяемся Тебе пред святою и чудотворною Иерусалимскою иконою Твоею и смиренно молимся Тебе, благой и милосердной: вонми гласу молитв наших, от души приносимых Ти, виждь скорби и искушения наша и, яко воистину любвеобильная Мати, потщися помощи нам, безпомощным, унылым, во многая грехи впадающым и присно прогневляющым Господа и Создателя нашего. Еюже умоли, Владычице, да не погубит нас со беззаконии нашими, но ради Твоего предстательства явит нам человеколюбную Свою милость. Испроси нам, Всеблагая, здравие душевное и телесное, покаяние во гресех совершенное, преспеяние в добродетелех христианских благодатное, мирное и благочестное житие, земли плодоносие, воздуха благорастворение, дожди благовременны и благословение свыше на вся благая дела и начинания наша. Обитель святую, именем Твоим освященную, сохрани, и соблюди всех в мире и благоустроении, и споспеши всем нести иго Христово благое и легкое в терпении и смирении, во спасение душ наших, ограждающи нас Матерним покровом Твоим от искушений диавольских и всякаго зла. О Царице Всепетая, Мати Божия Всеблагая, простри богоноснеи руце Твои на умоление возлюбленному Сыну Твоему, Господу нашему Иисусу Христу, и приемши сомолитвенники к Нему, вкупе с Тобою на иконе Твоей изображенныя праведныя родители Твоя Иоакима и Анну, с ними умоли Его помиловати нас и избавити от погибели вечныя. И якоже иногда в скорби велицей пред сею иконою Твоею молившемуся Нилу утешение и обетование благое даровала еси, тако и ныне нас, смиренных и грешных, молящихся услыши и яви нам великия щедроты Твоя: болящыя исцели, скорбящыя утеши, бедствующыя от бед избави, путешествующыя и в море плавающыя невредимы сохрани и вся ны сподоби благочестно житие наше земное скончати, благую христианскую кончину получити, Святых Таин причастники быти и Небесное Царствие унаследовати. Да во свете и радосте святых поем и величаем милосердие Твое и рождшагося от Тебе Господа нашего Иисуса Христа, Емуже со Безначальным Его Отцем и Пресвятым Духом подобает всякая слава, честь и поклонение во веки веков. Аминь.

Молитва вторая      

Пресвятая Госпоже, Владычице Богородице, упование всех уповающих на Тя, Заступнице печальных, прибежище отчаянных, вдов и сирот Питательнице! Услыши и помилуй ны, грешныя и недостойныя рабы Твоя, со умилением ко пречистому Твоему образу припадающия: умоли, милосердная Владычице, Сына Твоего и Господа нашего Иисуса Христа, да отвратит от нас праведный гнев Свой, да простит грехи и беззакония наша, яко да сподобимся благостию Его скончати житие наше в покаянии и получити милость Его со всеми избранными Его, яко благословена и препрославлена еси во веки веков. Аминь.

Иерусалимстей иконе Пресвятыя Богородицы

Тропарь, глас 4:

Богорадованная Владычице, / препрославленная Мати щедрот и человеколюбия, / всемилостивая о всем мире Ходатаице, / прилежно раби Твои ко Твоему предстательству прибегаем, / и ко пречудному образу Твоему со умилением, припадающе, молимся: / молитву теплую Сыну Твоему и Богу нашему сотвори, / о Всепетая Царице Богородице, / да от всяких болезней и печалей нас Тебе ради избавит, / и от грехов всяких свободив, / Царствия Своего Небеснаго наследники ны покажет: / велие бо и неизреченное яко Мати к Нему дерзновение имаши / и вся от Него испросити можеши, // едина во веки преблагословенная.

Тропарь, глас 3:

Твоего предстательства уверение / и милосердия Твоего явление / икона Иерусалимская нам, Владычице, показася, / пред неюже души наша в молитве изливаем / и верою Тебе вопием: / воззри, Милосердая, на люди Твоя, / вся скорби наша и печали утоли, / утешение благое в сердца наша низпосли // и спасение вечное душам нашим, Пречистая, испроси.

Кондак, глас 5:

Не отрини, о Милосердая Мати, / слез и воздыханий наших, / но прошения наша милостивно приимши, / пред Иерусалимскою иконою Твоею / молящихся людей веру укрепи, / умилением сердца их исполни / и крест земнаго жития нести им помози, // елика бо хощеши, можеши.

День празднования 12/25 октября

...