Оценка деятельности Киевской городской власти

Сергей Кравченко
Оцінка діяльності Київської міської влади – підсумки опитування

Громадською організацією “Кияни об’єднуємось” проведено дослідження думки громадян з приводу задоволення діяльністю  Київської міської влади. На офіційному сайті організації з 16.06.2009 до 01.09.2009 було запропоновано відвідувачам та користувачам  надати свою відповідь  на питання №1:
Як Ви оцінюєте роботу Л. М. Чернівецького та його молодої команди?
                Респонденти мали обрати наступні варіанти відповідей:
·  Гнати у шию!
· Скоріше негативно.
· Негативно.
· Позитивно.
· Скоріше позитивно.
Також  з 15.07.2009 до 01.09.2009 було запропоновано відвідувачам та користувачам  надати свою відповідь  на питання №2:
Нові тарифи на комунальні послуги це?
Респонденти мали обрати наступні варіанти відповідей:
· Невідповідність ціни та якості.
· Збір коштів на вибори за рахунок Киян.
· Економічно обґрунтована необхідність.
В роботі були використані методи експертних оцінок та закритого анкетування. Враховувались голоси унікальних респондентів, лічильник рахував надані відповіді за IP-адресами.
При обробці результатів відповідей на питання №1 аналізу підлягало 344 голоси. На поставлене питання були отримані такі дані.
Визнали, що необхідно гнати в шию Київського міського Голову Л. М. Чернівецького та його молоду команду, 94,5% опитуваних (325 голосів); ставляться скоріше негативно до діяльності 1,7% (6 голосів); стверджують, що діяльність негативна, 1,7% опитаних - 6 голосів; підтримують діяльність, 1,2% і відповідно 4 голоси; вважають, що робота скоріше позитивна, 0,9%  до такої думки схиляються  3 респонденти.
При обробці результатів відповідей на питання №2 аналізу підлягало 805 голосів. На поставлене питання були отримані такі дані.
Вважають нові тарифи на комунальні послуги такими, що не відповідають ціні та якості - 78,8% (634 респондента); вважають метою підвищення комунальних тарифів збір коштів на вибори за рахунок киян 20,6% опитаних (166 респондентів); за економічно обґрунтованість тарифів висловились 0,6% учасників і це лише 5 голосів.
Таким чином, результати дослідження серед відвідувачів та користувачів  сайту ГО «Кияни об’єднуємось» демонструють негативну оцінку діяльності Київської влади, низький рівень довіри до Київського міського Голови Леоніда Михайловича Черновецького та його команди, неприйнятність нових цін на комунальні тарифи.
Дирекція ГО «Кияни об’єднуємось»