Дмитрий Тартаковский ВВП рухнул на душу населения

Ирина Мадрига
ВВП звалився на душу населення
      

     Другий лист графомана Никодимовича вченому сусіду

     Сусідоньку, здоровенькі були! Це знову я, Никодимович. Й досі в лікарні.  Хоч і лікували  мені вуха електрикою – зі слухом не поліпшилося. Зараз ось пробують класти п’явки на голову задля покращення кровообігу в мізках. Склероз замучив. Спасибі, що просвітили щодо «Осетрини другої свіжості». Я, сусідоньку, нині чого ж оце пишу? Слухали ми в палаті днями по «Эху Москвы» передачу про В.В.П. – ну, Ви зрозуміли, знаєте такого? Ось прізвище оглядача не пам’ятаю, забув. Виявляється, каже він, В.В.П.  захворів –  увесь час падає. Ноги, ймовірно, не тримають. Як Ви гадаєте – це правда?

      Адже яким він раніше прудким та життєрадісним був. Скакав заввиграшки цілорічно: то догори підстрибне, то назад, аби суперників перемагати в боротьбі. Але ж не падав. А тепер чомусь падати почав. Причім, каже оглядач, по-різному, трапляється, падає. Іноді прямовисно – геп, й упав. Майже як яйце – ляп, і пляцок!  Буває, помалу осідае, похилиться трохи й аж відтак падає, але ж однаково неприємно. Що з ним? Інфекція якась, чи що? Чи недоїдає? Може через це у нього і з ногами клопіт і голова обертом.

     І як його лишень не лікують, прогресу, кажуть, катма: обстежили його фахівці, і прогноз дали песимістичний – падає швидше, ніж одужує. А днями й узагалі жахіття: почули по «Эху» – спробував він скочити вище, та не зміг і завалився прямо на душу когось із населення. Це ж якого ступеню виснаження слід сягнути, щоб гепнутися! На щастя, душу з населення назовсім не вибило, спричинило йому лишень незначне ушкодження здоров’я. Та не бай, населення якось вже потерпить, самотужки підлікується, а ось В.В.П. дуже жалко. Дуже! Треба щось робити. Порадьте, сусідоньку. А ще краще – надішліть мені адресу міністра охорони здоров’я. Ми в палаті вирішили листа йому направити з рекомендаціями, як лікувати В.В.П. народними засобами. Обіцяємо, що до 2012 року він у нас підведеться. 

     Графоману Никодимовичу від вченого сусіда

     Ну, Никодимовичу, ти й утнув! Либонь і справді з кровообігом у твоїх мізках не все гаразд. У вас, мабуть, й уся палата така. Жодні п’явки не допоможуть. А якщо раптом  допоможуть, то не плутай надалі божий дар з яєшнею. Оно, скільки крапок понакладав –  В.В.П., В.В.П.! Розтлумачую – В.В.П. це божий дар, а «Эхо Москвы» мовило про яєшню, тобто про ВВП – Внутрішній Валовий Продукт. Невже ж не чув про такий?
     І не посором ти, Никодимовичу, своєї графоманскої гідності, не компрометуй російську медицину своїм мозковим кровообігом. Бодай щось тямити варто. Бо загримиш в іншу «палату».  Одужуй. Будемо разом графоманити – «Анну Кареніну» на комікс перелицюємо. Таку яєшню з неї зробимо!

Оригинал на странице автора - http://www.proza.ru/2009/05/13/476