Нужны ли сегодня романтики?

Надежда Демченко
Сприймати світ не так, як інші, бачити всі прикраси й недоліки, прагнути змінити його зможе не кожен, але і в наш час зустрічаються такі люди, котрі хочуть цього – це романтики. Мабуть вони з’явились ще тоді, багато років тому, в сивій давнині.
Найчастіше романтика и стають творчі особи, котрі пишуть вірши чи прозу. У своїх творах вони оспівують про найкраще. Проте, що світ лише в наших руках і ми самі повинні правильно керувати ним. Не кожен з цих людей може знайти спільну мову із співрозмовцем, тому що погляди на світ у них різні.
Також, кожен, хто закохається, в душі трохи стає романтичним. Силою цих осіб є кохання, яке на їх думку може змінити все, здолати всі перешкоди та відстані. Це вміння чекати довгий чай, не понурюючи голови, готовність прийти на допомогу, лише почувши поклик коханого, бо твоя мрія рано чи пізно виконується, лише потрібно дочекатись. Ці люди вірять в дива, і вони для них існують насправді, бо віра, надія та любов – владарки їхнього серця.
Чи потрібні романтики в наш час, час великих змін? На мою думку, потрібні. Потрібні, тому що без них у світі буду не цікаво та сумно. Романтики – це серце нашого буття, якщо вони припинять своє існування, то не стане й нас.
А ви вважаєте себе романтиком?