Заявление ФК Зенит. Official statement

Анатолий Обросков
Заявление ФК "Зенит"

В ряде СМИ появились сообщения со ссылкой на различные испанские источники, содержащие информацию, затрагивающую репутацию ФК "Зенит". Игра, показанная "Зенитом" в матчах с "Баварией" и "Глазго Рейнджерс", является лучшим доказательством того, что победы петербуржцами были добыты в честной, бескомпромиссной борьбе. Высказанные в ряде СМИ предположения, о якобы имевшем место сговоре, оскорбляют все упомянутые клубы. В настоящее время юристы ЗАО ФК "Зенит" оценивают содержание оригиналов публикаций. После завершения этой работы будет принято решение о правовых способах защиты репутации клуба и спорта в целом.

ФК "Зенит" убедительно просит представителей российской прессы взвешенно относиться к публикациям испанских СМИ и уважительно относиться к достижениям российских команд.

Official statement of FC Zenit

In a selection of Media, news has popped up, referencing to different Spanish sources, and directly affecting FC Zenit reputation. Quality of play, shown by FC Zenit in games against Rangers FC and Bayern Munich is the best proof, that victories were earned by Zenit in honest and non-compromising challenges. Deal allegations, mentioned in media, are an offense against all mentioned sides. At this moment FC Zenit legal department is evaluating the originals of publications. After finishing this, decision about legal means of protection of the club's reputation and sport at whole, shall be decided.

FC Zenit requests representatives of Russian media to assess publications of Spanish press with common sense and attitude and treat achievements of Russian teams with due respect.