Аматор генiй з одночасся

Алвас Мухин
       Присвячується
       Анатолію Олександровичу Берідзе – Стаховському. ...
       

Олександр Мухін

       АМАТОР
ГЕНІЙ З ОДНОЧАССЯ
/ повість – мислі форма, уяво форма / рукопис


УКРАЇНА
КИЇВ
2008



Анотація

Книга – АМАТОР або ГЕНІЙ ОДНОЧАССЯ уявна форма літератури фантазійного, гіпотетичного, філософського впровадження роздумів – розрахованих на читача,
який цікавиться поглядом на події розбудови сучасних знань.
Автор заявляє бачення – версію, мисліформу подій і пропонує зазирнути у Майбуття
через розбудову категорій семантичних і семіотичних просторів;
- СЛОВО, ЧИСЛО, ЗНАК, ЧАС, ВІЧНІСТЬ, ЦІЛЕ, МІСЦЕ, БЕЗКІНЕЧНІСТЬ, БАГАТОМІРНІСТЬ, УЯВА, МИСЛІ СВІТ, МИСЛІ ФОРМА, на грунті досвіду яке народилось разом з ним у його ДИТИНЦІ - в місті Києві на Андріївському узвозі.
Книга складається з трьох розділів;
Автор пропонує читачу – ВЕРСІЮ, як погляд Аматора, як уяво форма на сучасність, де не має ніяких претензій на проголошення остаточної істини, - як останньої інстанції.
Ця складна праця,
- є пошук однодумців і співрозмовників серед читачів у шляху до іншого.
Автор книги не декларує ідеї, а пропонує розробку ідей у побудові новітніх знань під іншим кутом зору подій на життя у часи своєї співпраці з А.О.Берідзе – Стаховським видатної людини кінця ХХ сторіччя.
Автор писав матеріал на реальних подіях у різні часи і розраховує у своїй праці знайти читача і творця майбутнього Світу, - не тільки категорії Я, але й творця оновленої Землі та категорії Ми, на переосмисленні Слова, його ресурсу та будівництва нових просторів.
Зрозуміти і створити Свій простір.
Де семантичні, семіотичні простори не воюють на планеті, а співіснують на повазі до своїх просторів і ресурсів.



ПЕРЕДМОВА
       Запропонована книга, як сучасний літературний твір може бути використаний для інтерпретації цілей і завдань новітніх знань при планетарному вихованні Ідеалу Нової Людини сучасності у термінах зрозумілих кожному читачу.
       Книга є авторський експеримент, але наскільки він вдалий? ...-
– це питання і відповідь читача.
       Книга призначається тим, хто усвідомив у собі творчу наснагу конструювання світів особистості, - свого Я та опанування їх .
       Творча Людина, яка здібна створювати свої світи, вважається здатною до асоціативної діяльності. Підготовкою і вихованням творчої людини; - повинна, з раннього віку, зайнятися не тільки система освіти, але й сама особистість .
       Завдання книги – показати кожному читачу можливість відчути себе Творцем Світу і цілісною особистістю під іншим кутом зору на вічні, просторові події у Всесвіті - у своєму Я через дії, життя героїв,
- художніх образів та обставин у яких вони діють у просторі книги.
       Нові знання, що несуть людям розуміння про Мислів - Світ, як про вічність, мають значний вплив на діяльність людини;
людина перестає нерозумно підкоряться кому-небудь та свідомо стає керуватись своїм
 розумом, переймається почуттям всесвітньої моральності в яку уплетена його особиста доля та його власний творчий світ.
       Усе це, латентно, у творчої людини відкриває розуміння і здатність на заміну вартіс - ного суспільного устрою людства на індивідуальну, моральну, ціннісну, гуманістичну, творчу особисту діяльність.
       У зв'язку з такою діяльністю особистостей можуть виникнути якісно нові рухи, організації, клуби, спілки, асоціації лідерів, організаторів, культурологів, політологів, митців, науковців, творців – особистостей, якими розбудовується ліга перетворення сутності державотворення, що породжує, розкриває величезний запас духовних, моральних, творчих сил конче необхідних для якісно нової діяльності людей.
Розуміючи, що Всесвіт, Простір, Форма, Зміст має творче походження, тому кожна творча людина повинна свідомо конструювати свої мислі – форми і мислі - світи
та прагматично користуватися ними.
       Це дозволяє творчий людині свідомо керувати своїм життям, життєдіяльністю, брати на свою відповідальність керування своїм життям, Землею, Простором Всесвіту, Вічністю.
       Мета запропонованого матеріалу,
- досягти розуміння та адекватності між творчою природою людини та його мислі формами, мислі світом, наповненого новітніми, авторськими, творчими формами, що відображають індивідуальність мислення Людини.
       Це дозволяє Людині зірвати підкови стереотипів свого поводження, мотивованого ортодоксальним науковим знанням.
       Шановний читач,
       Вам пропонується уяво форма на питання розбудови сучасних знань
       з метою залучення до цієї справи усіх зацікавлених сторін.
       P.S.
       Чекаю Ваших розміркувань та коректної критики.

Автор.
Київ
2004 – 2008.

       
       
       
       Присвячується життядайній Людині,
       добродію Анатолію Олександровичу
       Берідзе – Стаховському
       другу, вчителю, винахіднику-піонеру,
       вченому, філософу.




Всяк рожденный есть в мире сем пришелец,
слепый или просвещенный.
Не прекрасный ли храм премудраго Бога мыр сей?
Cуть же тры мыры.
Первый есть всеобщий и мыр обительный,
где все рожденное обитает.
Сей составлен из безчисленных мыр-мыров
и есть великий мыр .
Другии два суть частныи и малыи мыры.
Первый микрокозм,
сиречь - мырик, мирок, или человек .
Второй мыр симболичный, сиречь Библиа.
Во обительном коем либо мире
Солнце есть оком его,
и око убо есть Солнцем.
А как Солнце есть глава мыра,
тогда не дивно, что Человек назван микрокосмос,
сиречь маленький мыр.
А Библиа есть Симболичный мыр,
затем что в ней собраныя небесных, земных
и преисподних тварей фигуры,
дабы они были монументами, ведущими мысль нашу
в понятие вечныя натуры, утаенныя в тленной так,
как рисунок в красках своих.
       
       
Григорий Савич Сковорода.
       1791г. 16августа.




       ГЛАВА – 1

       В павільйоні телевізійної студії, поруч з знімальною групою, в одному з секторів декорації амфітеатру стояла невеличка група; - експерти, журналісти, вчені, політичні діячі, культуро – логи. Вони готувались до зйомок нового проекту відомого режисера Назара Трояна.
       Назар Петрович починав робити телевізійний запис;
- серію науково – публіцистичних програм “ ШЛЯХ “.
       До групи експертів підійшов режисер, - вродливий чоловік середніх років.
- Шановні друзі, я Вас вітаю і дуже вдячний, що Ви завчасно завітали до нас. Через пів – години, ми розпочнемо відеозапис та зйомку. Дуже прошу, сідайте на вказані місця у Ваших візитках, і готуйте себе до співпраці. Ми плануємо провести запис максимально за 4 години, але не менше ніж три. Через кожну годину будемо робити перерву на 15 хвилин. Для нас бажано, щоб Ви між собою перезнайомились. … Бо нам прийдеться спілкуватись раз у тиждень та зустрічатись на записах декілька місяців. Просимо Вас, всі організаційні питання вирішуйте з асистентами секторів. У кожного на стільцях знаходиться перспективний план нашої роботи на сьогоднішній день. Ми дуже просимо Вас ознайомитись з ним і тільки його дотримуватись. У нас можуть виникати відхилення тільки у деталях. …
       Головне імпровізуйте у межах визначених питань і допомагайте один одному, групі, мені.
       Останнє, на наступному тижні, Я,…за годину до запису, буду демонструвати, на екранах
       секторів, матеріал записаний сьогодні, - тому бажаючі його подивитись приходьте на час
       раніше і Ви разом з групою подивитесь те, що ми разом натворили. …
       Я буду знаходитись за пультом. З Вами будуть працювати знайомі всім журналісти, под –
       ружжя Надія та Микола Ярові, - і дуже прошу не плутати їх з озимими. Зустрічайте їх!
… Звикайте до наших обставин. …

Амфітеатр загомонів і привітав оплесками журналістів.

Режисер підійшов до одного з експертів, - бородатого, середнього росту, років за сорок, чоловіка, який швидше за все належав до цеху митців, або культурологів.

- Андрію! … радий тебе бачити. Дякую, що прийшов. Сьогодні ти мені нагадуєш капітана
       нашого Дитинця.
/ Дитинець Андрія і Назара, - це Андріївський узвіз міста Києва, його пагорби, де вони наро - дились і де пройшло їх дитинство. Капітан, - це мешканець узвозу, який був їх найпершим вчителем і наставником, якого вони і весь узвіз дуже любили. /
- Ти опанував своє місце, як капітанський місток. Після зйомок не втікай! …
       Я хочу познайомити тебе з нашим головним героєм записів,
       - Анатолієм Олександровичем Гаєм.
       Я впевнений, Ви давно повинні були зійтися і щось цікаве створити або за пропанувати
       нам. … Про вовка промовка, - а ось і Анатолій Олександрович.

В павільйон увійшов Анатолій Олександрович Гай, - моторна, святково вдягнена людина, з красивою сріблястою, густою бородою, нижче середнього зросту, років за п”ятьдесят. Він привітав ведучих і підійшов до Назара і Андрія.
- Добрый день! …
Вони привітались потиснувши руки.
- Анатолій Олександрович, я хочу Вас познайомити з моїм другом дитинства, - Андрієм
       Тарасовичем Чайкою. Я Вам багато разів розповідав про нього.
- Назар, я всё хорошо помню.
Він потиснув Андрію руку.
- Анатолий Гай.
- Андрій Чайка.
- Крупная птица и красивого полёта.

- Ні, не птах! … Моє прізвище походить від назви козацьких кораблів вітрильників.

- Вот я и подтверждаю, что их название происходит от красивых, мною любимых птиц. Назар, а где моё место? …
- Поруч з Андрієм.
- Я понимаю, ты начал свою режиссуру с нас. …

- Ви ж мене знаєте, я у любій справі в першу чергу режисер. Я Вас влаштував поруч тому, що сподіваюсь більш за все на Вашу допомогу. Бажаю, щоб Ви для мене стали Оберегом або Талісманом на весь проект.
- Назар, насколько мне известно, мы от своей миссии никогда не отказывались. Вся группа обязана быть уверенной в нас - всё будет нормально. Мы с Вами. Иди готовь съёмку. … А мы с Андреем ближе познакомимся, у нас есть ещё минут десять.
-
- Гаразд! Я пішов. Але після закінчення запису, Ви повинні на годинку залишитись у мене. Ми обговоримо деякі питання і я Вас розвезу по хатам. Домовились? …

- Назар, к этому предложению я был давно готов. Так, как прекрасно знаю, что из твоих режиссёрских объятий генералы и академики не могут вырваться. А мы с Андреем обречены, в них утонуть.

Назар зник у апаратній, залишивши всіх на головних диригентів процесу, - подружжя журналістів і знімальну групу.

- Андрей, учитывая то, что мы с Вами, заочно, знакомы несколько лет, то я предлагаю обращаться друг к другу по имени.
- Пане Анатолію, враховуючи те, що Ви старше за мене і моя повага до Вас дуже велика, то я Вас прошу звертайтесь до мене на ти. …
- Согласен.
       Но только с одним условием; - не обращайтесь ко мне словом, - пан.
       Лучше, при обстоятельствах, применяйте прекрасное слово в украинском языке,
       - добродій.
- Домовились. Я цім словом дуже часто користуюсь.

Амфітеатр знімального майданчику, вишукані декорації, повне заповнення місць гарно вдяг- неним і різним за віком людом, - вказувало, що підготовчий період проекту був не один місяць. Все було підготовлено, як кажуть в народі, - на совість.

- Гроші в цей проект були вкладені не малі. Але чи виправдає себе такий проект? …
Розмірковував Андрій. …

- Андрей, я уверен, что этот проект не только оправдает затраты, но и много лет будет
приносить студии прибыль. Ведь он затрагивает проблемы, вопросы развития Будущего нашей цивилизации, воспитания нашего нового сознания.
А это стоит дорогого! …

- Добродію Анатолій, я хвилююсь за інше. У Назара проект “ШЛЯХ” довгостроковий,
тривалий про тенденції і розвиток науки, економіки, політики. Він ставить ґрунтовні питання, а відповіді не має і не знає. … Я розумію, не можливо знати Все. Я також розумію бажання знайти Шлях та зазирнути в його Вічність бо воно притаманне людині і тільки людині. Але відповіді нема. …
Бог, за Своїм Образом і Подобієм, створив Природу, Людину, Космос без станків, залізяк, комп”ютерів, грошей, політиків, академіків, парламентів і різного роду президентів. Мабуть тому і тільки в розумінні Любові до Нього, - є той показник до Шляху, до Нього, яке закладене ним у Слові, Числі, Знаках, Світлі та їх випромінені. Фізика, математика, хімія, біологія виконали свій перший крок пізнання Всесвіту і філософії буття людини. Як на мою думку, людство тільки розпочинає пізнавати та освоювати тримірний Простір, Космос. Так, розкодували ген людини, створили штучне золото, ( досягли мети алхіміків середньовіччя ) створили штучний діамант, штучні кристали, мінерали, матеріали, - створили штучний інтелект – комп”ютерні технології, які дозволяють створити нові високі технології та інструменти пізнання за допомогою них проходить технічна, енергетична, інформаційна революція у глобальному, планетарному масштабі.
Бог створив Все миттєво і без усяких революцій.
Сучасні знання і технології людству ставить тільки питання за питанням, але не несе ніякої відповідальності за свої безвідповідальні пошуки ні перед людством, ні перед Богом. Як що, ми прийшли до висновку, що ми зробили перший крок, - тоді давайте підіб”ємо риску і самі собі скажемо; - ми зробили перший крок. Міг він бути кращим? Як на мою думку? Так! .. Шлях розвитку цивілізації Ісуса Христа безсумнівно міг бути кращим! … Шлях нам вказав Христос у Своїх Діяннях, Нагорній Проповіді, Новому Завіті. Але ми, - людство, по сьогоднішній день, у своїй більшості, - не чуємо, не знаємо Його Завіту, настанов на Шлях до Істини.

- Андрей, - то о чём ты говоришь, разве не эти вопросы хочет раскрыть в своём проекте
       Назар? …
       Я понимаю его только так, как ты на всё реагируешь.
       Он собрал нас именно для этого.
       Он стремится спровоцировать зрителя через телевиденье своей программой на новые
       подходы, размышления, поступки граждан Украины .
       Я считаю, это смелым режиссёрским решением. Я по себе знаю, как он меня пол года
       готовил к этому проекту? … Он выворачивал и выкручивал из меня всё, что я думаю,
       знаю и не знаю, а только предполагаю. Я думаю, что тебе досталось не меньше, - не
       говорю об остальных експертах. … Назар, как позитивный провакатор, позитивных
       поступков, действий обязан ставить вопросы нам и своим зрителям. А вот искать ответы
       на вопросы должны Все. Наша задача будет выполнена если мы сможем уговорить
       зрителя, хотябы задуматься, как нам и ему развиваться и строить Будущее! …
       Пойми простую вещь, - каждому из присутствующих на съёмке и за экраном телевизора,
       есть что сказать, и есть с чем поделиться, …. И нам в том числе. …
       Да!… Многое из сказанного отойдёт, не будет воспринято, но оно будет высказано,
       предъявлено, заявлено для поиска ответа на поднятые вопросы. …
       Для меня главное, - не заболтать, не за мылить глаза зрителю.
       Желаемое не выдавать за действительность. - Говорить Правду и изобличать ложь.

Подружжя журналістів, в центрі амфітеатру, на подіумумі зайняли свої робочі місця. Запис розпочався.

Надія звернулась до присутніх;
- Шановні співучасники проекту “ШЛЯХ” у Вас на руках план нашої роботи.
Микола,
- Ми пропануємо Вам переглянути разом з нами фільм. На матеріалі цього фільму далі
       будемо вести нашу розмову і сьогоденну роботу.
       Надія, -
- Головний Герой і автор демонстраційного матеріалу,
       добродій Анатолій Олександрович Гай, знаходиться поруч з нами і після перегляду
       фільму Він виступить з своїми коментарями та відповість на запитання експертів і
присутніх.
Гай встає. Всі його вітають оплесками.
       Микола,
- І так, переглядаємо фільм. … Дайте на екрани фільм! …

- Андрей, я хотел, чтобы ты взыскательно пересмотрел весь материал.

- Не дивлячись на те, що я цей фільм переглядав на касеті багато разів, - я з задоволенням перегляну і не один раз.
- Назар и здесь меня опередил.
- Ви ж самі казали, що на те він і є режисер, та фахівець на добру вдачу.

20 хвилин перегляду фільму увібрали все життя добродія Анатолія Олександровича Гая, - Людини, яка жертовно присвятила себе на служіння людям, науці. На думку Андрія, - Гай був одним з перед останніх типів вчених, філософів – космістів, прикладників – експерементаторів, здібних обгрунтовано і впевнено працювати на розбудову науки, не вимагаючи від держави ніякої матеріальної допомоги.
Головне для нього, - це бути почутим і щоб всі надбання були прийняті для подальшої співпраці з наукою на користь не тільки народу України, але й для усіх народів Світу. Дивлячись на добродія Анатолія, можливо було засвідчити,
- Він народився у свій час, але його знання, свідомість, експерименти випереджають сьогодення на десятки а може і сотню років. …
Він потрібний народу і буде шанований, а державі, - навряд чи.
Його висока освіченість, знання п”яти мов, гуманізм, глибинність думок, жертовність, незалежність і гідність в ставленні до людини у свідомості Андрія, - ставили добродія Гая на найвищий щабель серед місць де знаходяться Генії Людства. …
Для Андрія, - добродій Анатолій був Пророком, який живе і працює поруч з ним.
Андрію дуже хотілось, щоб у його державі, своєму Пророку знайшлося місце, як в нашій спільній Батьківщині. … Андрій також розумів, - що його бажання дуже далекі від дійсності.

Перегляд фільму завершився.

       В залі була затяжна тиша. … Приголомшення. …
       І …. Бурхливі оплески, вигуки: Браво! … Слава! …

Такі події для режисера, ведучих, знімальної групи стали надійним камертоном у роботі.

Добродій Гай, миттю, стояв у центрі подіуму та жестами рук пропанував присутнім стихну- ти і розпочати розмову, аналіз матеріалів фільму.
Життядайний, добродій Анатолій був схожий не на сучасного вченого, а на вдалого літератора чи знаменитого скульптора. В цю мить він відображав синтез вченого і митця.
Скоріш за все, добродій Гай був і є зразком вченого, як творця Майбутнього.

- Уважаемые зрители, друзья, - весь фильм, - это реальность и Правда.
       Она подтверждена не только документальным видеорядом, но и экспертными заключе –
       ниями научно-исследовательских институтов, их лабораторий. - Всё увиденное Вами, это эксперименты, поставленные мной и моими
       единомышленниками, они раскрывают моё любопытство и поиск ПУТИ, или одного из
       его векторов в развитии современной науки, знаний и сознания человека.
       
       Добродій Анатолій вільно перейшов на українську мову і розпочав розкривати тези, обрунтування своїх експериментів своєї філософії і ідеології.
- Людина повинна вірити , що незрозуміле можливо зрозуміти; інакше він не став би міркувати про нього. - Ця думка належить В.Ґьоте.
       Розвиток природничих наук в останні роки відбувається під знаком збагнення “цілісності” знань про Світ.
       Постійно звучать заклики про необхідність оволодіння усезнанням, все баченням і т.п.
       Ці заяви носять декларативний характер, - жоден прилад, спроектований, виходячи з ортодоксальних знань, не знайшов у собі якостей необхідної повноти, - наприклад - уседії.
       А це значить, что досягти “системного” рівня проектування в інженерії поки що
       неможливо.
       Поява феномена трансцидентної техніки, - наприклад; - мого винаходу ЦЕРПАНа, який ви бачили на екрані, так і цілий ряд інших обставин, привів мене до закономірних сумнівів про правильність розуміння ідеалу покладеного в основу людської діяльності, у тому числі і наукової, вздовж всього відомого історичного існування людства.
       Широко відомо, що ідеал, як визначальний фундамент сучасного класичного природо -знавства зветься ЄДИНЕ.
       Під ім'ям Бога, абсолюту, універсуму, системи,числа, знаку, звуку, світла, де ми зустрічаємося з ним в усіх, без винятку, областях людської діяльності.
       Найбільш сильним аргументом, що свідчить про крах традиційного ідеалу науки, про вичерпання її сутності, служить та обставина, що сам факт заміни старого ідеалу новим є неможливим і руйнівним для класичного принципу мислення.
       Відсутність належної гнучкості і широти в питанні про можливість зміни одного образу світу на іншій, змушує серйозно задуматися про згубні функції і підсумки діяльності людей, діючих на підставі згаданих мотивів.
       У рамках чистої науки, схованої від зовнішнього спостерігача, йде постійна робота заміни ортодоксальної наукової культури на іншу культуру, - “іно - культуру”.
       Сьогодні образ усе цілого світу, що живе по єдиних законах, повинний бути змінений більш повним судженням:
       “ Фундаментальність Світу випливає з його Цілісності і Вічності .”
Категорія ВІЧНОСТІ добре відома в області філософського знання, але ніколи вона не передувала знанням про Всесвіт, не займала в уявлені науки про Світ ведуче місце:
“ Що вічне, те цілісне “,
“ Що вічне, те й істинне “,
“ Що розумне, то й вічне “,
“ Що розумно і вічно, то Божественно, Духовно, Цінно, Морально, Етично, Людяно”.
       Категорію Вічності мислителі минулого не розробляли за різних причин і це не було перешкодою у ортодоксальній науці для сучасних досліджень.
Матеріал має за мету дати коротке, але визначене уявлення про ідеал нового світу, нового знання, яке Я бачу на досвіді і експериментах добродія Гая.
       Вічність, як фундаментальна, відправна категорія запліднює всі міфи, казки і світові релігії, наприклад;
       герметизм, - існував в основі давньоєгипетської філософії, виходив з того, що розум є першоосновою Світу, Всесвіт є щось розумове вічне.Визнаючи, що реальність містить у собі усе, що є, було і буде, вони затверджували, що світ вічний, нескінченний і незмінний. Всесвіт, у їх -ньому розумінні, не утрачав своєї непорушності від того, що викликав собою уявні форми розуму;
       авестизм - суть єдності начал добра і зла, зв'язує з уявами про кін - цівку Світу і Людини на останньому суді і відродженні з мертвих та про народження прийдешнього рятівника Світу;
       іудаїзм - віру в Єдиного Бога Яхве - свої плани побудови Царства Бо - жия на землі виводить з можливості існування саббат-спокою, вічності;
       буддизм - у своїй доктрині сансара, сповідаючи ідею перевтілення особистості, передбачав, що ланцюг нових народжень може продовжуватися лише до настання стану безчасової досконалості при якому коло з перевтілень зупиниться;
       даоси - вважають, що життя – це марево, а щире буття полягає в вічному, само по собі існуючому дао ;
       санх”я - це традиція, коли Всесвіт складається з двох започатку - вань: пракриті і пуруша, де пуруша - це вічне, де не змінюється свідо –мість, що споглядає на хід життя живої істоти, у якому вона находиться, так в їх традиції проходить процес еволюції Всесвіту
- узятий в Цілому;
       йоги - вірять, що основною метою усіх учинків людини повинне бу - ти повне звільнення від матеріального існування, смерті і народження;
       суфії - вважають, що завдання учня - “випадати” з потоку становлен - ня і досягати стану осяяння, щоб ці “мерехтливі” миті повноти буття в межі злилися у стійкий потік вічності ;
       православ'я - виходить з того, що коли Царство Божиє наповнить увесь Всесвіт і все зле буде знищене, тоді світ знову зробиться тим раєм для якого він був на початку створений.
 
…Ось таке вчення про кінцеву долю Людини і Всесвіту .
       Вічність, - складає сакральну суть міфів. Сакральне існування її, відповідно до міфологічної логіки, перед прямує профанному і розгортається в особливому, міфологічному просторі і часі - хронотопі.
       Для хронотопа властива єдність простору і часу.
Хронотоп наповнений перше подіями, що викликає саме існування Космосу, - початок архитектоніки світобудови та появи Людини.
       Дотепер Вічність була межею досконалості світу і людини, у Іно - Знанні, - це тільки
       початок.
       Нове трактування основного філософського питання:
       ”Всесвіт є Вічне Ціле і Цілісне”, - будується не на відношенні тіла і духу, матеріального і ідеального, а переносить його в сферу взаємин тимчасового і вічного, минущого і постійного, обміну енергетичними, інформаційними випроміненнями, як місцями Цілого.
       Будь-яка філософська система повинна ясно відповідати на питання:
       “Хто ми такі ? “
       “Відкіля ми прийшли ?”
       “Куди ми йдемо ?”
       Філософія Вічності Мислів Світу, по своєму, відповідає на ці питання;
       “ не в чому питання? … а в кому ? …
       Приймаючи уяву, мислі, думки за основу світобудови, а Вічність у якості її головного атрибуту, вимальовується наступна картина світу:
       уяви - світ, думи – світ, - Вічний.
       Вічність розуміється, як безмежність, безкінечність, довжина, кривизна, кручинність,
спіральність думки, мислі, - дозволяє оперувати формою і дією, таким чином;
- уява, думка відображена у формі, - є уяви - форма,
думок - форма, уяв – форма, - ці визначення мотивують наукову, філософську розробку категорій Вічності.
       Різні образи думок форми дозволяють створювати світи людської особистості, в яких кожна людина є окремий, цілісний Світ, - і це робить її неповторною, безмежною, вічною.
       Людина, яка відчуваює в собі творчий початок, бере участь у розбудові світу своєї особистості приймає участь у перетворенні Космосу, Всесвіту через перетворення самого себе.
       Інтерес пересічної людини зв”язаний із практичною заміною короткого, важкого життя - блаженною віртуальною вічністю.
       В усіх релігіях можливість досягнення вічності,минаючи порожнечу потойбічного життя, за всіх часів надихала людську свідомість до пізнання таємниці Вічності.
       Сучасна мета людства стоїть на шляху інших вимірів.
       Таким чином;
       декларування розбудови категорій Вічності, Цілісності Багатомірного простору Всесвіту у корені змінюють не тільки розуміння і призначення сучасної високої технології, техніки, але перебудовують основні філософські співвідношення понять, які переходять у сферу: розуму, вічності, цілісності, безмежності, безкінечності, багатомірності простору світу думок.
…Твердження про те, що уява, думка, мисль вічна , тобто протяжна, являється могутнім ствердженням.
Воно започатковує можливість введення в теорію знань поняття, категорії уяво-форми, світу думок.
Виходячи з творчої, продуктивної природи думки випливає, що визначення уяво - форма надає розуміння творіння світу думок.
       Світ думок на відміну від природи, має до людини інше відношення.
       З людиною їх може звязувати лише співтворчість.
Людина не може відноситься до світу думок, як до проекту чи суб”єкту досліджень.
За твердженням Блеза Паскаля, - Тільки постійне мислення складає етичну норму людини. - Інженерна сторона цього питання зв'язана з можливістю оперувати формоутворенням розумної інформації, прямо використовувати доцільність думки людини.
       Категорія вічності відчиняє науці двері в світ уяв та думок, розгортає небачені та недосяжні до цих пір перспективи розвитку цивілізації.
       Прорив у світ думок дає людині не тільки повне розкриття зціляющих властивостей континуальної думки, але відкриває шлях для проникнення у в - не - ціле (у місце вічності) новими засобами, але головне думок - світ відкриває двері у Вічність Всесвіту.

- Андрій думав, добродій Гай не оперує чомусь поняттям мислі - форма, - його наукова думка поширено використовує.
       І він повинен це слово залучити для єкспозиції своїх думок.

Анатолій продовжував свій виступ:
- … Зірка - найдавніший символ вічності Космосу, прийнятий культурою, геральдикою всіх народів.
       Чумацький Шлях, з давніх давен, приваблює людський погляд.
“ Основні ідеї і любов до вічного прагненню туди, - до Сонця, до визволення від цілей тяжіння, - у мене закладені з дитинства “- писав К.Е.Ціолковський.
       Наприкінці ХІХ - початку ХХ століття в Росії працями мислителів (М.Ф.Федорова, К.Е.Ціолковського, Кондратюка, Вернадського, та ін.) започатковано вчення російського космізму.
Вчення виявилося плідним.
       Російський космізм став джерелом практичної космонавтики, космічної медицини, техніки, технологій і багато чого іншого, це стало визначним, позитивним впливом на свідомість, на розвиток діяльності людей землі.
Космізм заявив про себе, як про оригінальну філософську традицію, що виходила з уявлень про космічну, променисту природу Всесвіту і визначну роль людини в ньому. Розширення рамок знань про людину, від земних до вселенських, дозволило з'ясувати й уточнити призначення і зміст історичного існування людства.
Виходячи з того, що Космос, за визначенням означає - гр.kosmos, - Порядок, Вічність, Всесвіт - то людина також веде своє призначення з цього джерела.
       Таким чином; - людина має зоряну, променисту природу і це вказує на її творче призначення. Основне призначення “зоряної”, “променистої, осяяної людини”, це творити неповторні світи своєї особистості.
       Створюючи новий світ за допомогою форм думок , кожна людина запалює у вічності нову зірку, - опліднює Всесвіт.
       Така Зірка - це особистий, створений світ людини в якій творчий початок несе потенціал високої космічної моральності, гуманізму який повинен виходити з факту власної участі в долі Всесвіту – в цьому мабуть і є велике Причастіє людини та призначення її у пізнанні Вічності.
Така , - Промениста Людина, - Людина Свідома,
Людина Зірка – безсмертна, вічна як Бог, вона не знає хвороб, її не хвилює коротке життя, їй не властивий жах смерті.
       Сформульовані ідеї розбудови нових знань позбавлені міфологічних прикрас.
       Мої пропозиції, міркування визначені на основі досягнень отриманих в областях знань, які спиралися на творчі результати, що накопичені віками у сферах міфологічного, релігійного, культурного та наукового досвіду людства.
- Я повинен його запропанувати молоді і донести свій досвід, - своїм методом, якщо наші експерименти будуть забраковані та непочуті ортодоксальною Акдемією наук.
 
Анатолій випив, кілька ковтків, чаю подивився у зал,

…“ Ми в змозі до кінця зрозуміти лише світ, який побудували самі.”
– ця уявоформа, форма думки Ф. Ніцше, - вона підкреслює про наявність форм думки, світів особистості які можливо класифікувати та продемонстратувати однодумцям.

– КЛАСИФІКАЦІЯ ФОРМ Думок ( думок - форми, уяв - форми )
       Завдання проведення класифікації принципів мислення людини доцільно виконати використав фундаментальну теоретичну схему: - “думка - вічність - дія “ .
       Категорії, які вводяться, повинні, з позицій класичного природознавства дозволити компактно описати, визначити основні розділи такої класифікації:
- психологію, біологію, фізику.
       - Категорія дія - є прерогативою фізичних теорій,
- категорія вічності зв'язана з біологією, з тимчасовістю світу, - адекватна поняттю
       життя,
       психологія своїм предметом має думку і принципи мислення .
У розглянутої класифікації пропонується вважати, що принцип мислення інженера, творця визначає принцип дії проектованої їм машини, або художнього образу.
       У такий спосіб машина, образ визначається, як зліпок з свідомості людини.
Розумний інженер, творець створює розумні машини, образи, - тим самим розкриває світ своєї особистості, дурний - не створює нічого, тільки себе втрачає.
       Спочатку необхідно вдосконалити принципи мислення, а потім принципи дії техніки, образів.
       Такі асоціації дозволяють,для вирішення проблеми класифікації принципів мислення, замість невизначених і невимірних психологічних категорій, - використати лапідарний аналіз принципів дії машин в інженерії.
       Результати проведеної класифікації я представив в таблиці .
       Підсумком проведеної класифікації можна вважати наступні висновки:
       думок форма, - є основний закон світу особистості і його образу діяльності;
- вічні світи можуть мати кінцеві, нескінченні й інші мислимі форми;
- вічні світи не декларують цілісність, а володіють нею вичерпно,
у доповненні до інших притаманних своїх якостей:
розумності, людяності, краси, естетичності, духовності, моральності, гуманності;
принципи дії технічних пристроїв, художніх образів, - які утилізують принципи мислення забезпечують їм якості штучного інтелекту ;
конструювання машин на таких засадах дозволяє створювати нові покоління засобів; гуманітарної інженерії, - некаузальної техніки, променевої енергоінформаційної теорії, конструктивного - позитивного, трансформного творчого методу у дизайні,мистецтві.
Це дозволяє конструювати, впроваджувати прилади керування біо - обмінними процесами в організмі тварини, живих істот, рослини, людини, також дозволяють керувати обмінними процесами у оточуючому середовищі людини, у техніці, у високих технологіях поширеного використання.
таб № 1
       
СПІВВІДНОШЕННЯ ТРАДИЦІЙНИХ І НЕ ТРАДИЦІЙНИХ ПОНЯТЬ
       ФІЛОСОФІЯ ЄДИНОГО ФІЛОСОФІЯ ВІЧНОГО

1. ЄДИНЕ. ВІЧНЕ
       
 2. СВІТ є ЦІЛЕ,
як Тримірний Космос у часі. - як СВІТ є ВІЧНЕ і ЦІЛЕ,Багатомірний Всесвіт у Вічності.
 
3. Крапка, - Спіраль-Берст,Спин,Тор.
Центр.

4. Боротьба протилежностей. - Рух, Дія.

5.Аналіз. - Упорядкування, формоутворення.

6. Аксіоматичність - Поняття Вічності вміщує у собі по-
( невизначеність ) понять Часу і няття Часу і Простору, -уникає їх -
Простору.
нього декларування у Новій теорії.

БезФормність, БезОбразність, - Мисліформа, Образ, Порядок.
       Хаос.

8. Переміщення. - Утілення.

9. Матерія, Речовина. - Думка, Дія, Енергія, Інформація.

10. “ Цей Світ “, - Життя. - Творчість, Творення, Любов.

11. “ Той Світ “, - Смерть, Земля. - Мислесвіт, Вічність, Всесвіт.

12. Мірність, частина в Цілому. - Безперервність, місце в Цілому.

13. Робота як витрата сил. - Творення, утвір вічних світів.
       ( засіб життя ) - ( образ життя)

14. Суспільство, соціум. - Вічна Людина, - творча особистість.

15. Людина - дитина мавпи. - Людина - дитина Всесвіту.

16. Держава, уряд, зовнішній закон, - Боголюдина - Образ і Подоба
       права людини. Бога,верховенство моралі людини.
       

17. Тривимірність простору, заземленість. - Багатомірність простору космічність.

18. Земля. - Мислісвіт, Космос, Всесвіт .
.

таб. № 2.

ТРИ УЯВИ ВІЧНОСТІ
Тимчасове регуляція плину довічне керування
       часу, подій подіями мислісвіту

1. Ера Христа, “кінець світу” Ера Водолія
       (ера Риби) “кінець часу” охоплення Вічності.
       ера Сина Божого. Апокаліпсис.
2. Коротке, тваринне, Розвиток творчих Керування формами, життя, хвороби, здібностей. вічністю творця.
страх смерті.

Державна Перехід до глобаль – Людина, творець –
організація. них Організацій. Вічності.
4. Безглузда, нелюдсь - Регуляція глобальних Технологія Мислі –
ка індустрія, екологіч - земних, космічних форм,
ні катастрофи. систем.
5. Класична механіка. Причинна механіка. Безпричинна техніка.
6. Віруюча людина. Виховування Бого - Охоплення ІСТИНИ.
       подібної особистості.
7. Праця. Інженерна магія Мислітворчість .

8. Це. Йога, моно – структу- Осяяння.
       рування.

9. Традиційна наука. Нове знання. Ціле знання.

10. Коротке життя. Керування Охоплення форм
       життєдіяльністю. Вічності.

11. Соціалізм, утопія. Виховування Ліг Ера Гуманізму.
       творчого суспільства.

12. Земна людина. Сонячна, космічна Боголюдина, зоряна
       Людина. Людина Всесвіту.
 



КЛАСИФІКАЦІЯ МИСЛІФОРМ


       Ніхто і ніщо, - не мали сумніву, що до фільму, але те, - що експерименти заявлені у фільмі були зроблені з початку руками, а потім повторені за допомогою його винаходу,
 – приладом випромінюваем, свого роду оптичним устроєм випромінювань - ЦЕРПАН. За словами Гая,
- це був випромінювач, генератор мозкової енергії і інформації та впливу позитивної дії його уяви – форми, її позитивного впливу на біологічний, клітинній стан рослини або тварини,
- від вірусу або гена - до кита або людини, та впливу на зміну якості,
стану матерії любого походження.
       Анатолій Олександрович Гай у цю мить був людиною Одночасся,
 - він своїм станом миттєво, опромінював всіх своїм Минулим, Сучасним, Майбутнім і запліднював вірою у величезні перспективи кожної людини на Землі.
       Андрій збагнув дуже просту річ, - Гай геній і сучасник з яким можливо розмовляти, діяти, жити, - і скільки будуть існувати в свідомості людства генії, - стільки буде існувати Людство. Генії, - це люди з Вічності і Одночасся - Гай один з них.

Гай закінчив свій виступ.
Бурхливі оплади.
- Чи є питання? …
Звернувся він до залу.
Швидше за всіх зреагувала дівчина з першого ряду,
- Уважаемый Анатолий Александрович, меняется ли человек, как биологический вид? …
- Я думаю, … что да! … Физиология человека меняется постоянно и очень медленно. Человек встраивает себя в меняющиеся стандарты своей окружающей среды, в стандарты своего существования. Я убеждён только изменённое сознание, мораль, этика, воспитание нового идеала гуманистических ценностей, - изменят образ жизни человека, его психологию и физиологию. … Путь улучшения уровня жизни человека, появление новых ресурсов продолжат средний возраст человека, на первом этапе, до 150 – 200 лет и это будет связано с изменением его сознания и физиологии.
Гай продовжував свій выступ,
- Человек это совершенство Природы. Это Богом созданная на Земле Звезда. Бог через Свет вселил в него Свою Любовь.
       Дал дар разума и проявление его через Слово.
       Бог раскрыл человеку Вечность, Бесконечность, Безграничность, Самоорганизацию, как Путь к Истине к Нему.
       Все люди, – Звёзды обладающие сознанием,
разумом, раз – ум, два – ум, три – ум, и так далее, - они составляют Вселенную и своим присутствием, как местом входят в целое во Вселенский Раз – ум.
       Бог через Раз – ум, вселил в человека сознание, может быть для познания человеком самого себя и Истины в рождении его - Я, которое является Образом и Подобием Бога в трёхмерном пространстве Космоса, как место в Многомерном пространстве Вечности. …
       Вне Бога, вне Раз – ума, вне осознания Его Деяний и стремления Познания Его Истины, - жизнь человека не может иметь смысла.

       Астрономическая эра Рождества Христа, - это Новый Путь развития человечества и первый шаг в осознании трёхмерного пространства, - шаг его осмысления и освоения.
       Человек познал многое, но это ничтожно малая доля того, что ему предстоит сделать и познать в следующих шагах своего Пути в последующих индиктах астрономических эр.
       Все гении человечества, начиная от безызвестных авторов колеса и плуга, до известных лиц, - историю развития цивилизации творят в нашем сознании, как представители Вечности, Одночасья и Современности.
       Их подвижнический путь в постижении Истины, это ориентир для нашего сознания и воспитания нашего Я – на опыте, осознании и достижений гениев, в соизмерении себя с их образами и делами.

Добродій Анатолій Олександрович заявив себе не перевершеним майстром дискусії та ораторської майстерності.
Три години запису програми пролетіли, як мить.
Біля тридцяти питань розвитку сучасної наукової думки, в Україні зокрема, були зачеплені і режисер підвів остаточну риску,
- проект має високий потенціал і перспективи до залучення широкого загалу держави, до розуміння питань виховання Нової особистості і Нової держави як інституту у цілому. …
Публіка оплесками та вигуками не бажала відпускати добродія Гая і не хотіла розходитись.

Назар подякував всім за самовіддану працю і побажав зберегти енергію та зацікавленість на наступні записи програм.
Після прощань з експертами, він запросив Гая і Чайку до свого кабінету на “рюмашечку” кави.

Збуджений добродій Анатолій Олександрович,
від слів перейшов до дій і за пропанував випити улюбленого вірменського, п”яти зіркового кон”яку, - пляшку якого він прихопив на всяк випадок,
а після цього, - бажано чашкою кави присадити кон”як.

Назар встав з крісла і підняв келих
- Шановні друзі, дозвольте мені сказати слово. …
       Я щиро вдячний Вам за допомогу мені і особливо за сьогоднішній день запису першої
       програми яка пройшла на відмінно. …
       … Пропаную підняти келих за вдалий початок!
       За нашу дружню співпраці! …
       За Вас! …
       За нашого глядача! …
       Будьмо! …

       За кавою розмова перейшла до розміркувань; - що і як робити у наступних записах, де головним напрямком повинна бути позитивна провокація на розбудження допитливості телевізійного глядача до методів самовиховання та самоорганізації свого Я,
його самосвідомості на якісно новому рівні. …

…Авто Назара зупинилось біля газетного кіоску, що стояв на перехресті вулиць, на яких Анатолій Олександрович і Андрій мешкали десятки років, а жодного разу не зустрілись.
- Андрей, я заскочу в гастроном, - куплю хлеб, - это моя семейная обязанность, и мы ещё обговорим не досказанное. …
- Нема питань! …
Андрій не встиг придбати газети, як добродій Анатоль стояв перед ним і вручав буханець українського хліба.
- Андрей, прошу принять эту буханку, - от хлеба не отказываются.
       Он такой тёплый с пьянящим запахом достатка, и я решил взять и для тебя. …

- Дякую? … Давайте укладемо його у пакет.

- У меня к тебе есть предложение; - Назар расхваливал тебя, как профессионала в фотосъёмках.

       Я хотел бы, чтобы мы в ближайшие дни встретились у меня на моей второй квартире в центре. Я там работаю, экспериментирую, и главное нам там кроме нас никто не будет мешать и отвлекать. Вот, - тебе моя визитка с адресом.
- А ось Вам моя.
- Тогда, давай на днях созвонимся и в конце недели встретимся.
- Так і зробимо! … Зараз у мене є час. …

Двоє бородатих, задоволених красунів розійшлися від газетного кіоску у різні боки вулиць, але вони йшли у одному напрямку; - вони йшли до своїх осель, до дому, до своїх най близьких людей, до своїх рідних – сім’ї, щоб поділитись з ними радістю буття і головне розповісти про телевізійну чудасію дня. …

Кожний з них, більш за все цінував якість стосунків, які проявляв через любов до ближнього. Скоріш за все, ця спільна риса їхніх душ, сьогодні об’єднала їх до скону віку. Їм марилось, що вони знали один одного завжди і тільки кожному бракувало часу на цю довгоочікувану зустріч. Хвалити Бога! – настав той час коли вони можуть приступити до співпраці, бо кожний доповнює один одного у пошуках відповіді на питання Шляху до Істини. Їх розділяють тільки 10 – 15 років і об’єднує напрям думок і життєвий досвід. Вони є однодумцями, - це варто очікування чогось значного, яке вони зможуть досягти тільки разом. ….


***

       Андрій зайшов до свого кабінету вімкнув комп”ютер, сів до столу перевірити пошту, але думки, - про світ думок Анатолія та свій мислі світ, - раптово поєднали їх долі.
Він був впевнений, що це має зміст для якоїсь певної мети дії Слова. …
Чайка під враженням розмови з Гаєм вирішив поділитись своїми думками. Він роздрукував свої матеріали з питань свого погляду на слово та його фундаментальність у сучасних знаннях; ...
…- “ Колись поклонятися Богу означало, ставити Бога вище створених їм речей…
       тепер же поклонятися, - це значить віддатися душею і тілом творчій дії,
       зливатися з Богом, щоб продовжити справу співтворчості” – як не погодитись з такою думкою, яскравою мислі - формою Слова, - Тейяра де Шардена.

       На початку було Слово…
       Це фундаментальна аксіома, - (визначення без доказу) – Християнської Віри, Релігії в межах якої 2000 років будувалась ера, планетарна цивілізація, її фундаментальні знання, культура, тобто традиції, наука, мистецтво, економіка, політика, життєдіяльність людства.
       Ця істина (яка була сприйнята, як аксіома) християнської релігії керує планетарним розвитком існуючої цивілізації, - і це також аксіоматично.
       - Треба розглянути ряд питань та подій, які відбуваються в людській, індивідуальній та планетарній, життєдіяльності, свідомості. …
       Будь-які події розглядати поза Бога, Чоло - Віка, Віри не має сенсу, оскільки Простір, Вічність, Всесвіт, Космос, Промінь, Я, Людина, Бог, творчі категорії
- в разі відсутності їх Творця, - події і простір не мають змістовності, мотивації існування
- вони неможливі і нікому знати про їх існування, тобто вони не реальні при відсутності свідомості.
       Ірреальний, вигаданий світ простору трансформується - починає уявлятися реальним, якщо існує на нього запит, - потребу в ньому визначає Бог, або Його подоба - Людина, яка має Досвід, Свідомість, Пам”ять, Знання і Віру.
       Людина призначає та визначає реальний світ Простору, Всесвіту, через або за допомогою Слова, іншими словами:
Простір будується через його визначення ( семантику ),
- Словом або Словами, тобто реальний і ірреальний Світи і Міри, Міра Бога та Людини, їх діяльність, в повному обсязі, визначаються, будуються, творяться, звершуються в Семантичному Просторі ( далі – Спр. ).
       Виходячи з цього:
       реальний світ ірреальний настільки, наскільки реальний світ визначений словом, тобто наскільки він семантичний в свідомості людини.
       Простір будується означеннями з першоджерела, - Всесвіту і з часом, стає семантичним простором, яке творить свідомість людини.
       В таких обставинах можливо стверджувати:
       - із розвитком свідомості людини розвивається його семантичний простір та дія, де Все описується та визначається Словом, Числом, Знаком, Звуком і іншими інструментами пам”яті і мислі.
       Простір, Світ Людини, життя і вчинки обмірюються СЛОВОМ, ЧИСЛОМ, ЗНАКОМ, ЗВУКОМ, ПАХОЩАМИ, ДОТИКОМ та інш.
- Слово - це головний інструмент визначення та керування подіями у Просторі.
       Слово – це засіб Дії, Свідомості в Подіях ВИЗНАЧЕНОГО,
       тобто Семантичного Простору ( Спр.).
       Можливо припускати; перше слово було визначенням одномірного простору,
 в образі або мисліформи - Крапки, Одиниці, Виголосу,
як місця, Багатомірного Простору,
з якого започаткувався виток та визначився, - двомірний семантичний простір.
( далі - 2t Спр. де 2 - вимір простору - t – визначає час, – минуле, сучасне, майбутнє ).
       Еволюційний розвиток свідомості сучасної людини, історично, витікає з визначення навколишнього його простору, середовища, - як двомірного уявлення.
В минулих уявленнях людини планета Земля, Всесвіт, були площинні і двомірні.
/ плоска Земля стояла на трьох китах /
       Тобто, - формування семантичного простору і знань, визначалось, вимірювалось Мовою, Словом, Числом, Знаком, де люди із двомірного, плоского Уявлення, Мисліформи Природи, добували енергетичні та інформаційні ресурси заради свого існування та продовження життя.
       На цьому етапі розвитку у людства виникає Язична Віра і у дво - мірному просторі з’являється множинність Язичних Богів.
За їх допомогою в філософії, ідеології, економіці, знаннях, у процесах , - керування подіями люди визначали свою самодостатність.
       З розвитком двомірної, плоскої форми розвитку цивілізації Семантичний простір розширювався до критичних, плоских уявлень.
       Двомірна цивілізація на якомусь етапі вичерпала свої ресурси, - віра, культура, наука, політика, економіка стали не здатними забезпечувати добробут народу, - наближалась криза.
       Перед людством виникло питання виходу з двомірного семантичного простору в інше.
       Пізнання двомірного простору вивело цивілізацію на шлях розбудови об’ємного Тримірного Семантичного Простору ( 3t Спр.).
       Так в релігію і віру, в науку і культуру, економіку і політику, в розвиток цивілізації, в іудаїзм у двомірний простір Старого Завіту прийшов Новий Завіт
 з новим Тримірним семантичним простором, - Християнством і Триєдиним Богом,
- Богом Отцем, Богом Сином, Богом Святим Духом.
 
       Ціна виходу цивілізації із двомірного семантичного простору , на мою думку;
- це втрата латинської мови і язичної віри, ліквідація рабовласництва, як державного,
       суспільно – політичного устрою, але головне,
- це - вихід цивілізації, народів із двомірних знань і кризи, - до освоювання якісно нового енергетичного, інформаційного простору розвитку людства .

       Людству був запропонований шлях побудови і опанування нового Тримірного Семантичного Простору, де фундаментом мислісвіту, став НОВИЙ ЗАВІТ.
       З Релігії та Віри Християнства, з тримірного семантичного простору Нового Завіту, - почалось будування нової цивілізації і продовжується більше 2000 років.
       Свідомість людства побудувала тримірний семантичний простір на Релігії і Вірі,
за образом життя Сина Божого – Ісуса Христа.
       Христос своїм Подвигом,
       Своїм Енергетичним, Інформаційним Полем, Образом Сина Божого розвинув цивілізацію на плині часу цілої астрономічної ери.
       Розвиток цивілізації Землі переходить із астрономічного зодіакального знаку РИБИ в зодіакальний знак Водолія на період у 2163 роки.
       Логічно передбачати:
- Християнство перед розвитком Новітньої цивілізації запропонує пошук і засвоєння оновленого чи новітнього семантичного простору, його Енергетичних і Інформаційних ресурсів з залученням нових, або оновлених образів, мисліформ, мислісвіту Вічності, Всесвіту, - мабуть в Образі Бога Духа Свята, Софії - Мудрості,
- як послідуючий розвиток Триєдиного Бога тримірного семантичного простору, у науку, у дослідження простору входить четвертий вимір - Час.

       Перед Людством виникає питання переосмислення, визначення Семантичного Простору новітньої ери Водолія, - чим швидше людство це усвідомить, тим стрімкіше вийде з можливої кризи, яка постане перед існуючою цивілізацією.
       В Християнстві існує обряд таїни ЄВХАРИСТІЇ – Причастя, (при – часті – Я ) , - до Тіла, Крові Ісуса Христа, - тобто до енергетичного, інформаційного простору Нового Завіту .
       
Спостерігаючи сьогодення планети можливо прийти до висновку;
       - у тримірному семантичному просторі за 2000 років, людство майже повністю вичерпало існуючи ресурси - тобто, в першу чергу, - в семантичному просторі вичерпуються, енергетичні ресурси, - і латентно, / скрито / людство підходить до глобальної кризи, не замислюючись над своїм Майбутнім і Майбутнім прийдешніх поколінь.
       Логіка подій підказує;
       Людство стоїть перед створенням Новітнього Семантичного Простору,
з якісно іншими енергетичними інформаційними ресурсами здатними розвинути цивілі -зацію на якісно іншому ступені.
       В двомірному семантичному просторі
- Вічність складається з Минулого, Сучасного, Майбутнього в лінійному, плоскому і послідовному розміщенні векторі розвитку подій, дій – від одного до другого.

       В тримірному семантичному просторі Нового Завіту
- Вічність це, - Минуле , Сучасне , Майбутнє існує в об’ємному просторі,
       але Минуле, Сучасне, Майбутнє знаходяться не послідовно,
- а навпроти, – як ОДНЕ МІСЦЕ НАВПРОТИ ІНШОГО МІСЦЯ.

       В мислі світі тримірного семантичного простору, категорії;
       -Частина і Час, - повністю зникають, як архаїчні / старі / визначення.
       Дія у просторі, - з майбутнього в минуле, - проходить без дотику сучасності, або рух із майбутнього у сучасне проходить, як шлях від одного місця до іншого,
підкреслю, - від місця, але не від частини.
       
       Минуле, Сучасне, Майбутнє існують в 3tСпр., як МІСЦЯ В ПРОСТОРІ ВІЧНОСТІ,
- це головна категорія в Багатомірному просторі Всесвіту, Вічності, та Порядку Місць,
       Дій, в ньому.
На порозі розбудови іншої цивілізації людство повинно визначити Вірні і Правильні
орієнтири свого розвитку.
       Я пропоную робити будівництво простору в СИНТЕЗІ плоских і об’ємних
       (двомірних і тримірних) семантичних просторів з метою побудови Новітнього Багатомірного семантичного простору. ( nt Спр.; n – визначає множинність ). …

       Головним інструментом створення семантичного простору є Слово.
       Слово створює, обмірковує, керує подіями Простору,
– розмірність якого обмежується Словником – Тезаурусом .

Синтез СЕМАНТИЧНИХ ПРОСТОРІВ,
- це будівництво новітнього теза-у -русу, (русі, руху тез ) який дасть можливість очистити простір Нового Завіту від двомірних визначень які відпрацювали свій ресурс.

       Двомірні слова, формули, закони і багато іншого повинні піти в історію, в архіви для досліджень нащадків.

       У новітньому просторі повинно відбутись те, що сталось в тримірному семантичному просторі з латинською мовою, язичеством, рабовласництвом.
       Словник–Тезаурус ( тези – рух )
– це інструмент оперування оновленим Словом, Поняттям
– - яке, в першу чергу, є – ДІЄЮ і фундаментом побудови новітньої філософії, ідеології, ресурсів цивілізації, новітнього Синтезованого семантичного простору Всесвіту.
       Філософія синтезованого семантичного простору Всесвіту, - це переосмислення сучасного образу фундаментальності Все Цілого Світу ( Всесвіту ), який існує не тільки за Єдиними Законами, а визначається більше повним виразом:
       
 “Фундаментальність Багатомірного Всесвіту витікає не тільки з його ЦІЛОГО, але із його ВІЧНОГО”; …

 - Що вічно, - то і цілісне.
 - Що вічно, - то і істинне.
 - Що розумне і вічне, - то Боже, Духовне, Моральне, Доцільне, Етичне, Людяне.
       Нове трактування філософського питання:
       - “Всесвіт є Ціле, Вічне”
- закладається не на співвідношенні тіла і духу, матеріального і ідеального, а переносить його в межі співвідношень енергії і інформації, перетворюючи змінне і постійне на стале.
       Сприймання Думки, Мислі, як інформації і форми за основу Світобудови,
а Вічність, як обмін її порядкових енергетичних, інформаційних місць,
- де дія та перебіг є неодмінним атрибутом,
- створюється образ Просторового семантичного Світу, - Мислів Світ,
- “мислі - світ” - Вічний.
       Вічність, розуміється як тривалість, довжина, спіральність, безкінечність, безмежність інформації мислі, яка має енергію, пам’ять і таким чином дозволяє оперувати формою, мислі - формою, - “мисліформою”.
       
       Таким чином;
- мисль, втілена в форму, є - вічна мисліформа,
вона дозволяє вичерпно створювати світи людської особистості.

       Кожна людина є окремий, творчий і неповторний Всесвіт, Ціле, Зірка.
       Таке ствердження надає можливість людині відчути в собі творчий початок, усвідомлено приймати участь в створені світа своєї особистості, активно приймати участь в позитивному перетворенні Цілого, Космосу, Всесвіту через перетворення самого Себе.
       Нова ідеологія осмислення життя людини – це будування, творення, оновлення Всесвіту, - Цілого за Образом і Подобієм Бога, - Боголюдини, Людини – творця,
генератора позитивних енергетичних, інформаційних ресурсів Вічного.
 
       Таким чином,
Словник-Тезаурус синтезованих; - двомірного ( 2t Спр.) та тримірного (3t Спр.) семантичних просторів дозволить не тільки створити Новий простір, його ресурси, але і підготує базу для створення наступного Словника-Тезауруса, - Богатомірного семантичного простору
( nt Спр.), в якому знаходяться визначення, категорії ще невідомі сучасній науці.

       Багатомірний Семантичний Простір, (ntCпр.) повинен повністю розкрити парадигму нових знань людства і реально на прикладному рівні засвідчити дію нових аксіом;
де в місці перетину,обміну відбувається фокусування випромінювань енергії і інформації та формування матерії Цілого.
Це визначення місця переходу позірного (уявного) в явне (реальне) і навпаки, явного в позірне.
- Це місце переходу змінного в стале і навпаки, сталого в змінне.
       У двомірному семантичному просторі категорія Буття, визначала Свідомість людини.
       Слава Богу!
       - більшість Людства не сприйняла ідеологію плоского двомірного семантичного простору.
       Тільки агресивне невігластво, авантюристи і злочинці змогли засобами насилля втілювати цю “ істину” - як формулу існування народів.
       Жах, голод, холод, війни, злидарство, криза і загибель імперій не примусили себе довго чекати.

       У 3tСпр. релігійного, віруючого людства існувала і керувала подіями істинна, моральна ідеологема:
- Свідомість визначає Буття.
       Нам, всім людям, мабуть треба бути більше відповідальним між собою, не дивлячись на кінчик носа, розріз очей, колір шкіри і місця народження, оскільки – Земля, Сонце, Місяць, Зорі, Небо, Повітря, Вогонь, Вода, Життя і Смерть, Віра, Надія, Любов, Число, Знак, Слово – дані нам від Вічності і ми повинні стати достойними замислу Бога.

       Якщо припустити, що енергетичні, інформаційні ресурси 3tСпр. вичерпують себе, тоді синтез двохмірного і трьохмірного просторів на фундаменті Синтезованого Словника - Тезауруса ущільнить Семантичний простір нової ери Водолія .
(який створений з чотирьох індиктіонівв ) розмыром у 532 р., до одного індикту.
       Таким чином; людство здатне енергетичні, інформаційні ресурси синтезованого простору використати в чотири рази швидше, - тобто до 2535 – 2538р.р. – це місце, стане місцем, де синтезований семантичний простір ( ССпр.) вичерпає ресурси тримірного простору.
       В зв’язку з цім в 2535-2538рр. на заміну тримірного семантичного простору прийде
       Багатомірний Семантичний Простір (nt Спр.) з іншими ресурсами
       і іншим Словником - Тезаурусом.
       Словник - Тезаурус Багатомірного Семантичного Простору через 532 р. у 2535-2538рр. ери Водолія, стане основою людству у розбудові іншої цивілізації на планеті, яку фантасти і футурологи не можуть уявити в найкращих фантазіях.

       Шляхи побудови, створення Словника - Тезауруса, рухаючись за логікою розвитку цивілізації, - це те місце, де Словник - Тезаурус поглине всі попередні Семантичні простори і всі мови планети, синтезує ВСІ графеми, образи, звуки, випромінювання мисліформ.

       Словник -Тезаурус Багатомірного семантичного простору ущільнить Простір у Вічність – до Миттєвості і Нескінченності, Ціле – до Сфери, або іншого образу, що розміститься на долоні Людини.
       Мисль, Слово, Число, Знак є істинною дією Людини і істинним джерелом енергетичних, інформаційних ресурсів Людства.
       Цю реальність можливо втілити в третьому тисячолітті тільки новітній Людині,
       – Чоловіку Свідомому – формування якого почалось і відбувається у сьогоденні.
       Виникає пропозиція Семантичний простір розглядати,
       як ЦІЛЕ – що визначається: 1; = 1 (одиниця у ступені - n – це множина, - дорівнена одиниці; де одиниця - є ЦІЛЕ ).
       Семантичний Простір (Спр.) – це Ціле, яке складається з подій, визначених Словом.
       Слово – це Дія, здатна знаходитись миттєво у Вічності, -
       у Минулому, Сучасному, Майбутньому, що визначаються знаком t – час.
       Таким чином:
       1t - це одномірний простір - (крапка),
       2t – це двомірний простір - (лінія, вектор, площина),
       3t – це тримірний простір (сфера, спіраль, спін, спінор, тор і інш. ),
       в яких по різному розташовані Минуле, Сучасне, Майбутнє
       та їх образи, - мисліформи, що різняться між собою.
       nt – це багатомірний семантичний простір, це - ВСЕ - Ціле, Вічність, Нескінченість, Безмежність – в ньому поглинуті всі знання простору Бога і шлях розвитку Людства.

За 2000 р. існування 3t Спр. цивілізації не спрацювали у всій наповненості християнські заповіді .
В чому причина? ...
       - 10 істин, - не спромоглися звільнити людство від горя і страждань, злиденності, трагедій від соціальної несправедливості, вони не працюють у сучасності, значно більше, ніж це було в часи зародження христіянства.
       На мою думку;
       - заповіді не могли працювати, як дійсні формули, в зв’язку з тим, що були взяті з двомірного простору, - СТАРОГО ЗАВІТУ де вони володіли, керували ресурсами в плоскому, двомірному енергетичному, інформаційному полі, просторі.
       Дослідженням 10 заповідей, їх векторної семантики, можливо виявити, що в конструкції існує подвійність і заборона, про що свідчить наявність в заповідях прийменника НЕ:
       не буде,.. не роби,.. не вклоняйся,.. не промовляй,.. ні якого діла,..
       не вбивай,.. не чини перелюбу,..не кради,…не бажай.
       Наявність НЕ, НІ, як проявлення двозначності, протиставності дій,
у формулах об’ємного 3t Спр. неприпустима і не застосовуєма з причини плоского вектору простору, в якому активно діють прийменники НЕ, НІ.


       ДвоМірний Семантичний простір (2t Спр.)


       1 – Минуле; 2 – Сучасне; 3 – Майбутнє.

1 2 3 _______________________________



2.ТриМірний Семантичний Простір (3t Спр.)

       2 3


       
       
       1
       
       



Старий Завіт – діяв у дохристиянський період, який відноситься до руйнації Язичної Цивілізації, двомірного плоского семантичного простору, в якому народу Ізраїлю, через Моісея, Єгова запропонував скрижалі з 10-а заповідями.
Народ Ізраїлю не сприйняв їх і почав вклонятись золотому тільцю і мабуть в цьому його трагедія розвитку.
Заповіді повинні були стати вектором переходу до Єдино Божія,
вектором будівництва і засвоєнням Нової Віри, Релігії, Нового семантичного простору з Новими енергетичними, інформаційними ресурсами.
       Управління подіями у 2t Спр. – відбувалось за допомогою інструментів протиставлення дії різноманітних Богів, у яких були перед 2t Спр. свої притаманні, функціональні дії.
       Віруючий язичник вірив в те, якщо вірно звернутись до Богів,
то вони вирішать його проблему.
       Якщо не ТОЙ БОГ, то ЦЕЙ БОГ – вирішить проблему…
       Таким чином, в плоскому просторі протиставлення
       – пошук протилежного рішення питань, - не у одного, так у іншого,
- був і є основним інструментом управління подіями 2t Спр.

       
 З позицій 3t Спр. такий інструмент в ньому не припустимий,
оскільки сумніви, невизначеність, невпевненість, подвійність – це категорії та інструменти керування плоским простором.
       Не роби, Не, - і другий варіант ; роби, - але тоді будеш покараний, а можливо і не будеш покараний, якщо…( спокусиш гріх)…
       Невпевненість у вчинках, в житті двомірного простору Старого Завіту – це вичерпання ресурсів всіх видів, і тільки тому древня цивілізація повинна була напрацювати нове Вчення, нову Віру, нову Релігію з новим об’ємним семантичним простором, яке в повній мірі, започаткувалось В Нагорній Проповіді Ісуса Христа.

       Так в Дохристиянську Віру в Старий Завіт прийшов Новий Завіт з Християнською Релігією і Вірою, який започаткував новий, об’ємний, тримірний семантичний простір з Триєдиним Богом,
- Бог Отець, Бог Син, Бог Дух Святий.

       … Ніщо не з’являється з Нічого, тому в Новий Завіт, непродумано, ( або продумано ) зі Старого Завіту, були перенесені інструменти управління – заповіти, проповіді, але з плоским двохмірним семантичним визначенням, тому вони поглинались енергічним, тримірним, об’ємним полем Нового Завіту і практично їх пасивна робота, дія розчинялась, зводилась на нівець.
       Діяння і проповіді Ісуса Христа – це істинні заповіді Тримірного семантичного простору, нової Християнської релігії, її Нового Завіту, які яскраво визначені у Нагорній Проповіді.
       Подвиг Ісуса Христа - це шлях розвитку цивілізації людства, але консерватизм людського мислення, свідомості не дозволив прислухатись до Голосу Божого.

       Людство почало жити в Новому Просторі із старими інструментами, створюючи собі позірні комфортні умови проживання в хитрощах, оскільки воно намагалося пристосувати двомірність там, де їй місця не було.
       В зв’язку з цим, - в ім’я Добрих Справ виконувались позірні вчинки, з яких народжувались злі результати.
       Зло, його мімікрія у добро – стає неможливим у розрізненні.
       Любов починають проповідувати через секс, острах і зненависть,
що по суті, не може діяти в Новому 3tСпр.,
оскільки воно працює, існує, діє на інших визначеннях, законах та формулах.
       Вершиною тримірного семантичного простору є Трійця,
 і Людина, створена по Образу і Подобі Бога Отця.
Образ Бога, – це Світ, Добро, Любов, Людина і його випромінення у Вірі в діяння Бога.

       Людина в 3t Спр. – це зовсім інша Людина, ніж та, що була в 2t Спр.
Якщо ми вбачаємо в образі сучасної Людини інші якості, ніж властивості надані Богом, то швидше всього це не людські якості, тобто властивості не людини, а його подоби в образі Людини, якого визначають в 3t Спр. словом, - нелюдь.
Таким чином нелюдь -
це образ Людини з двомірного семантичного простору, який нічого спільного не має з Людиною тримірного семантичного простору.

       Нелюдь – це Людина 2tСпр. – це подоба Людини 3tСпр..
       Нелюдь намагається керувати і жити в 3tСпр. за Законами на Засадах та інструментах двомірного семантичного простору, де його існування не має перспективи, оскільки його культура з минулої цивілізації, знаходиться на порядок нижче від Людини сучасної цивілізації.
Тому агресивність не людської, не чоловічої (Чоло-Вічної) ідеології або зневіра повинна перейти із ворожнечі в протистояння і потім в перевиховання,
- цей процес повинен стати закономірним (законо – Мірним).

       Це явище сьогодення не біда людей подібних Людині (нелюдей), а провина Людини керуючої подіями в 3tСпр.

       Головне завдання Людини 3t Спр. – це перевиховання нелюдя
на основі Нового Завіту – 3t Спр. Ісуса Христа.
Розуміння того, що Христос – Вершина, Явище (Я-Вище), Істина простору,
- повністю пояснює образ антихриста,
оскільки він є фундамент і явлення протистояння двомірного семантичного простору тримірному в якому антихрист (або його образ ) намагається протиставить, нав’язати себе, - тим самим продовжити свої двомірні методи керування подіями в тримірному просторі.

Методи існування антихриста в 3tСпр. жорстокі, підступні, злостиві, витончені, завжди мімікрія під доброчинність.
       Антихрист – це площинний образ-антипод, він діє в 3tСпр., як мінімум, на порядок нижче Законів Нового Завіту – Законів об’ємного, тримірного семантичного простору.
       Тому існування антихриста і діяння його послідовників – було, є,
       буде на порядок нижче Законів Людства у 3tСпр.
В 3tСпр. Сучасності, Нового завіту просліджується войовниче, агресивне протистояння зі сторони радикалів культури семантичного простору,
- Іслам, ( Із – лам, Із – лом, - виверт ) який належить 2t Cпр. І яке ніби воює і протистоїть 3tСпр. Заходу та США, - Християнству. - Погляд на ці події, пересічної Людини – дає висновок, - йде війна не семантичних просторів двох світів Схід – Захід, а війна радикальних, мафіозних кланів, державних корупцій у боротьбі за володіння економічними, енергетичними, інформаційними ресурсами які належать усім народам.


       В чому причина?…
       Вона відслідковується спостерігачами, як безперспективна боротьба Із - ламу, його 2tСпр. за енергетичні, інформаційні ресурси 3t Спр. Нового Завіту.
       Віра, Релігія Із -ламу своїми джерелами і коріннями знаходиться у двомірному семантичному просторі і подібна двомірному сематичному простору Старого Завіту.
       2tСпр. Із -ламу відрізняється від Язичества в одному, - замість Безліч Божія у нього Один Бог, де стрижнем у сучасних віруючих є мінеральні енергетичні, інформаційні ресурси (нафта, газ та інш.), які знаходяться на їх географічній території, але належить 3tСпр.
і всьому Людству.
       Небо, Зорі, Сонце, Місяць, Земля належать всьому Людству,
так само надра, повітря, вода, енергетичні, інформаційні ресурси належать всьому Людству, а не окремій державі, корпорації, або загалу, що вважає називати себе Людьми.

В цьому вища ідеологія Нового Завіту, Християнства і розбудови Тримірного семантичного простору сучасності і майбутнього Людства та його ЛЮДЯНОСТІ.

       Служіння Богу та Золотому Тільцю – Людство проходило в дохристиянський період і у відповідному двомірному семантичному просторі іудаізму.
       Розвиток цього простору має два вектори:
- один веде в Минуле, - в небуття, - другий в Майбутнє і Вічність,
у Із-ламу є шлях у Вічність через перехід з (2t Спр.) в 3t Спр. на досвіді, прикладі, Нового Завіту.
       Щоб не робила на планеті Із-ламська Культура,
       вона буде знаходитись в безперспективному минулому, якщо не почне свідомо рухатись до шляху - 3t Спр .
       В протилежному випадку її чекає участь цивілізації Давнього Єгипту, - але з одним виключенням, замість пірамід, на їх територіях залишаться нафтові вежі та остови технічних бетонних споруд.

       Культура, наука, економіка, політика 3tСпр. – це культура цивілізації , яка йде у своєму розвитку із значними перевагами над 2tСпр, тому вона, на латентному рівні і в першу чергу, охопить Із-ламську молодь з Любов’ю та в злагоді всіх просторів.
       Сучасна свідомість Людей дає засади на дії 3t Спр. до ліквідації проявів, діяльності нелюдя і антихриста, – мирним, людяним шляхом.
       Змінюючи Спр. змінюється та формується нова ментальність народу, який створює цей простір.
       Ментальність /моральна, духовна ознака людини і її семантичного простору / нічого спільного не має з расовою, національною приналежністю Людини та не повагою змісту її буття..

       Це легко досліджується на громадянах держави США, які мають різні національні, расові корні, але формують ментальність американця – Людини із усвідомленням своєї належності до єдиного Семантичного Простору держави США.
       Аналіз Семантичного Простору США – це значний матеріал для дослідження більшості питань, оскільки у цієї держави історія нараховує менше 300 років і до завершення його індикту більше 250 років.
       США – це природній полігон для вченого, який може в дослідах реально вивчити і виміряти Словом новітній процвітаючий простір і на цьому прикладі опрацювати метод керування подіями.
       Пошук, неконструктивними силами багатьох держав, тільки негативного в образі США – це прояв симптомів 2tСпр., які в 3tСпр. безперспективні.
       США - загалом є самим сучасним творцем 3tСпр. і знаходиться в середині індикту (532р.) – саме це дає сприятливу перспективу досліджень та експериментів в прогнозуванні розвитку цивілізації, керування подіями в реально діючому 3tСпр. на науковій основі і якісно іншому, вищому рівні розвитку.

       На прикладі історії США бажано провести дослідження тільки з однієї причини:
       США знаходиться в ЗолОмному, Місці Зламу 4-го індикту 3tСпр. ери Христа, на досвіді якого можливо прослідкувати дієвість новітніх наукових гіпотез і застосувати їх для будівництва цивілізації нової енергетичної, інформаційної ери.
       
       Досвід культури Візантії, її перехід до будівництва 3tСпр. Нового Завіту – це приклад і досвід, шлях для досліджень першого індикту ери Риби, ери Христа, ери формування 3tСпр, як позитивного явища в розвитку цивілізації.
       Процес досліджень індикту США знаходиться в 4 індикті,
в Синтезі семантичних просторів, де головуючим напрямком є створення СЛОВ - ОРА –ТЕЗА- У - РУСА Синтезованого Семантичного Простору (ССпр.) .
Дослідження дозволить сформувати знання, закони управління подіями в прийдешній ері, в якій буде творитись цивілізація на гуманістичних принципах:
(Чоло – Віку, Чоло Віку , – Чоло – Віче),
       - Людина Людині – Людина.
       Здійснивши Синтез Семантичного Простору, ми забов’язані передбачити появу оновлених або новітніх заповідей і формул Управління, Керування Подіями цивілізації, які будуть виходити із новітніх образів і мисліформ.
       Базою побудови мисліформ може бути формат поля позитивного конструктивізму у тримірній семиотиці трансформації, яка має перспективи позитивної експансії і дифузії в усі Спр. Цілого.
       Ціле - Новітній, Вічний, Богатомірний, Семантичний Простір – ( nt Спр. ) з постійною, повсюдною присутністю Бога та Місцем присутності в ньому Людини в уяві, мисліформі - Боголюдини.
       ntCпр. – на мою думку це найвищий простір мисліформи - Боголюдини,
найвищого оператора тримірного простору, здатного взаємодіяти з Багатомірним простором Бога, Всесвіту.
       nt Cпр.– це вищий щабель розвитку цивілізації людства, це шлях пізнання Істини і Бога,
       усвідомлення Його Осяйних Дій.

       Реалізація цього процесу розвитку може дорівнюватись наступній ері Водолія – 2163 роки – зодіакальному, космічному, астрономічному колу.
       В цьому колі знаходиться дозвільна здатність управління подіями Людської свідомості, діючої в Сучасному і здатної залучити в свої мисліформи образи подій з простору Майбутнього .
 
       Я впевнений можливо прогнозувати, планувати і керувати подіями розвитку цивілізації на нових інструментах наукової бази nt Cпр, обсягом в еру, тобто до 4167 року.
       Пропозиція з позицій життя людини, - фантастична, але з позиції існування людства і сучасних знань, – є реальна, прагматична та здійсненна.
 
       Досліджуючи розвиток Сучасної цивілізації – ери зодіакального знаку Риби, ери Христа – цей період, в порівняні з історією розвитку Землі, історична миттєвість в свідомості Людства .
       Заглиблення в Майбутній розвиток Ери всього на 2000-2500 років для сучасної свідомості Людства – це значна величина.

       В чому причина?..
       Від чого такий наслідок?..
       Я впевнений, – причина знаходиться у відсутності інструменту Керування Подіями і методології його застосування.
       Я впевнений, що прогнозувати і планувати необхідно, але не на роки і десятиліття, а на сотні років ( 532р.- індиктіон ) і на тисячоліття (2163р. - ера).
       Закони nt Cпр. здібні враховувати природні закони розвитку, які існують і діють на принципах циклів, ритмів, пульсації, обмінних процесів у багатоманітності спінових, спіральних, тороідних форм,
їх місцях утворення, переміщення, дії та взаємодії, переходу від однієї форми в іншу;
       з перемінної величини в постійну,
       з інформації в енергію, з енергії в інформацію,
       з інформації і енергії в інформаційно-енергетичну систему, структуру або, навпаки,
       з енергії і інформації в енерго – інформаційну систему або структуру.
       З матеріального в духовне і навпаки.
       З ірреального в реальне або навпаки.
       З осяяння в матеріальне або з матеріального в осяяння, випромінення , - та багато іншого.

       Астрономічний простір ери Водолія починається
       з 2003р.+2163р. = 4166р., тобто ера Водолія закінчується у 4166 році.
       Можливо передбачити;
       - Семантичний простір ери Водолія закінчиться значно раніше.
       Різниця може бути у сотні років між просторами індиктіонів
       – що цим визначається?
       Це пояснюється місцем перебігу циклів, спіральністю періодів індиктів з однієї форми в іншу,
       це є місце буферної, дифузної зони простору, що визначається словом – ЗОЛОМ,
       ІЗ-ЛОМ, ЗЛАМ, - місцем зламу.
       Злам це перебіг з одного поле-циклу в інше поле-цикл.
       Прикладне застосування вищенаведеного дає вичерпне розуміння і підтвердження реального існування Астрономічного та Семантичного просторів в життєдіяльності людини на прикладі Святкування Урочистості – 2000-ліття Різдва Ісуса Христа.
       Святкування 2000-ліття - це акт Свята тримірного семантичного простору Нового Завіту і його сприйняло, відзначило все Людство планети.
       Астрономічна ера Риби –Христа ( 2163р.) завершилась у 2003р.
       Таким чином розбіжність між астрономічним і семантичним просторами Ери Христа дорівнює 160 рокам. – це є перебіг від 2tСпр. до 3tСпр.,
у цьому перебігу знаходиться - народження Христа, Його Діяння та Подвиг, формування Нової Віри, Релігії – Християнства, Нової філософії, Нової Ідеології, Нової Культури, Нової Економіки, Нової Політики, Нових Знань Керування Подіями 3tСпр.
.
       Ера тримірного семантичного простору формується з 2tСпр. більше 2000 років з індиктом періодичністю в 532 роки.
       Перший індикт ( 125р. до н.д.- 407 р. н.д.) – зародження і становлення Нового Завіту, Християнської Релігії, формування Тримірного семантичного простору.
       Другий індикт ( 407р. - 939 р.) – розширення 3tСпр., його розповсюдження по Європі, протистояння інших культур Християнству, як 3tСпр., на підставі цього зароджується Нова Релігія 2tСпр. – Із-лам, як противага 3t Спр. Нового Завіту
( Азія, Середня Азія, Ближній Схід).
       Третій індикт ( 939р. – 1471р.) – розвиток Православія і розширення 3t Спр. (Київська Русь, Україна – Русь, Роз-сія – Росія, Біля Русі – Біларусь, Біля – Руси, рядом с Русью).
       Четвертий індикт ( 1471р. – 2003р. ) – континентальна, євро -американська експансія семантичного простору (Північна і Південна Америки), розвиток 3tCпр. Нового Завіту, утворення нових держав, культур на базі формування 3tСпр.
       
       Аналіз формування тримірного семантичного простору Нового Завіту, його вплив і взаємовідношення з іншими просторами, розкриває повноту і принципи розвитку цивілізації планети на новітньому погляді, доводить, що проведення розгалужених заходів в цьому напрямку має велику перспективу.
       Це мабуть є один із переконливих аргументів на користь запропонованого погляду на розбудову семантичного простору, як пошуку знаряддя (інструменту) керування подіями в розвитку і будівництві новітньої цивілізації.

       Реалізація проекту, “Синтез 2tСпр. і 3tСпр.”, -( 3t ССпр.) може пройти за десятки років. Створений простір повинен працювати в Першому індикті ери Водолія - 532 роки, тобто до 2535-2550 р.р. – тобто керування подіями в цьому просторі буде здійснюватись на вихованому ідеалі, - Чоловіка Нової Свідомості.
       Другий індикт ( 2535+ 532 = 3067 р.р.) – за цей період, на заміну (3tССпр) у керування подіями нового простору прийде новий ідеал людини, – Бого чоловік, Боголюдина.
Він буде будувати, існувати, керувати в новому багатомірному семантичному просторі - nt Спр.
       Третій індикт ( 3067 + 532 = 3597 р.р.) – це період оволодіння всіма ресурсами, Багатомірного семантичного простору - nt Cпр. .
Управління подіями в цьому просторі перейде до формування нового ідеалу;
- від Боголюдини до Астролюдини, який охоплює керування подіями багатомірного семантичного простору, космічними подіями ближнього Космосу, що дорівнює діаметру Сонячної планетарної системи.
       Четвертий індикт ( 3597 + 532 = 4129р. - 4167 р. )
це дії у nt Спр. : - головним у ньому стане, - керування подіями у Всесвіті, у Вічності, на новому ідеалі простору, - Чоловіком Творцем особистих Вічних Світів
       Мій висновок, - формування семантичних просторів Спр. … дозволить стиснути Астрономічний простір у 4 рази .
       Це означає, що астрономічний індикт ( 532 р.) стане домірним, в Семантичному просторі,
- з ерою Астрономічного простору (2163 р.).
       
       Відбудеться дивний одночасний процес, - це згорнення (стиснення) Астрономічного Простору матерії і розкриття Словом Багатомірного Семантичного Простору Всесвіту.
       Це буде одночасний процес перебігу реального і ірреального,
перемінного і сталого, - з одного формату, поля в інше, де якість і кількість стають іншими категоріями ЦІЛОГО та займають зовсім інше місце в Новій Філософії, Нових Знаннях.
       Зміна просторів на один порядок, як мінімум, тобто 4 x 4 = 16.
       Зміна простору в 16 разів – це мало чи багато???…
       Щоб розпочати синтез семантичного простору і згорнути його в 16 разів - більш ніж достатньо.
       Саме це, - перший етап побудови ССпр.
 – Словника - ТЕЗА- У -РУСА Семантичного Простору, який необхідно розробити на широко разголужених мовах.

       Я, впевнений:
- у Людства не існує більш продуктивної спільної праці, на користь всіх, як реалізація проекту, “Розбудова Семантичних Просторів”.

       Пропозиція - версія
зводиться до того, щоб дослідити і розвинути наукову, художню, творчу мисль, думку в планетарному масштабі на якісно іншій точці зору, іншого бачення процесів розвитку новітньої енергетичної, інформаційної цивілізації.
       Критерієм ефективності життєдіяльності людини і людства стає свідомість успішної дії у відповідності її зі словом, тобто ефективність управління подіями в Спр.перевіряється, на прикладному рівні, через взаємини слова і діла або справи.
       Проблема співзаємин слова і діла, слова і інших знаків, як інструментів Людської Діяльності – це проблема соціальної взаємодії.
       Структура взаємин слів і дій є також осоновою людської індивідуальності, його ментальності, соціальної психології.
       Отже від цієї співвзаємини в Спр. залежить Все.
       В різних сферах управління, спілкування Спр, в різних видах і формах мовлення, Слово порізному відокремлено від діла і порізному керує ділом, де основним співвідношенням в діях слів є їх семантична, просторова належність, визначенність, - тобто все залежить від визначення до якого Спр. належить Слово.
       Слова з різних семантичних просторів ведуть і керують подіями по-різному, оскільки семантичні простори різних цівілізацій володіють різною ієрархією.
       Дії слів при міграції, з одного простору в інше, – ієрархічне.
       Слово, знак, число мисліформа з двомірного, площиного простору бувши в ньому генеративним, активним, головуючим,- у тримірному просторі працює зі знаком навпаки,
- протилежно, або його поведінка пасивна.
       В цьому полягає основний принцип Семантичного нормування, тобто побудова нового Синтезованого Семантичного Простору планети, який грунтується на базі Словника –Тезаурусу Синтезованого Тримірного Семантичного Простору.
       Слова управляють справами в семантичному просторі з усіма знаковими системами, структурами і окремими знаками.
       Кожна система і кожна структура має свою ієрархію і свою взаємність до предметної діяльності в семантичному просторі.
Різні знаки і їх джерела виникнення залежать від мови семантичного простору, який призначає решту всіх знаків і грає роль посередника між всіма знаками.

       Мова – це місце дії в Спр. і місце формування його, як Цілого.
       Слово взаємне до дії, шляхом опису простору, як Цілого, за допомогою зв’язку з несловісними знаками, мислі формами, числом але головне, завжди розглядає дійсність узагальненим або детальним образом, як минуле або майбутнє, реальне і нереальне, плануєме або здійснене, прогнозуєме або звершене.

       Мова – її лексика – традиційно розділяються на нормативну і ненормативну.
До розряду ненормативної лексики відноситься лайка, сленг, картання і їх застосування відноситься до сучасної культури, але зі знаком мінус. Матюки, лайка, сленг прийшли в тримірний семантичний простір з двохмірного і тому вони відповідають рівню плоскої культури, на порядок нижче 3tСпр.
       Застосування ненормативної лексики в ієрархії вищих просторів безперспективно і непродуктивно, оскільки це шлях в минуле, тобто сповзання до невігластва, це робота на антихриста і перешкода розвитку 3tСпр.
       Прокляття, лайки, сленг в 3tСпр. – це лінгвістичне збочення, тобто знущання над нормою дії, поведінки, керування простором.
       Таким чином збочення – це інструменти управління з 2tСпр., тому іх застосування в 3tСпр. непродуктивне, безперспективне і це питання відноситься не до Людини, а до нелюді.
       Лайка, сленг це інструмент прояву в просторі місця :
хто і наскільки вимірює себе словом на цьому місці ?
       Застосування збочення в 3tСпр. позбавляє Людину самого головного – це право управляти подіями гідних, вартих Людини, його - Я.
       
       Знання цієї норми назавжди вилучає у Людини здатність застосувати ненормативну лексику та інші збочення, ненормованих вчинків, дій, так, як з їх застосуванням вона втрачає Вічність і Звання, - Людини створеної за образом і подобієм Бога.

       Перехід від однієї соціальної формації розвитку до іншої, від однієї культури до іншої, від однієї цивілізації до іншої не має жорстких меж, оскільки цей перебіг перманентний, еволюційний.
       В зв’язку з цим побудова синтезованого семантичного простору (ССпр.) повинна опиратись, керуватись інструментами нормування мови, але на якісно новому підході і за етапами.
- Пропозиція, в якості першочергових завдань, створити:
       Словник - Тезаурус Нового Завіту, оскільки він є базисом 3tСпр. і основою розвитку сучасної цивілізації.
Також необхідно створити Словник - Тезаурус 2tСпр. Старого Завіту
 і Повну Енциклопедію Християнської Віри, Релігії.
Тільки за наявністю таких праць можливо підійти до Синтезу Двомірного і Тримірного просторів.
       Людство урочисто відсвяткувало 2000 річчя Різдва Ісуса Христа.
Реалізація пропозиції змогла б внести значний вклад на відзнаку цього Величного Явища.
       Можливо запропонувати суспільній, науковій думці широку перспективу розробки інструментів прогнозування і керування подіями в реально існуючому просторі, які ми визначаємо, як Тримірний Семантичний Простір НОВОГО ЗАВІТУ .
       Для цього необхідна зацікавленість міжнародних інститутів, релігійних, суспільних організацій.
       Створення Словників –Тезаурусу Семантичних Просторів – в першу чергу повинно стати пріоритетною міждержавною справою і керувуватись відповідними інститутами.
       Семантичні простори, їх наукове побудування і створення нових інструментів керування подіями – це пріоритетний напрямок в розвитку енергетичних, інформаційних технологій і техніки, в розвитку наступної енергетичної, інформаційної цивілізації.

       Сучасні ЗМІ багато надають інформації про “зомбування” людей.
       
       Можливо стверджувати:
       ЗМІ використовують цей термін, як залякування, страхопуд у сумнівних цілях.
       Сучасній думці відомо, що методологія такого інструменту своїми коренями знаходиться у 2tСпр., Язицтва, яке знаходиться на порядок нижче 3tСпр., де існує сучасна людина.
       На Людину 3tСпр. - така методологія не може діяти.
       Тоді хто цім займається в 3tСпр.?..
       Відповідь проста:
цім переймаються антихристи, / супротивники Христа, їх прихильники і нелюді ( люди із 2tСпр. ) /, які перебувають існують, працюють, живуть в 3tСпр. - за нормами двомірного простору.

       З числення Числом ( числом антихриста – 666 ), - залякування, людини
       - це прояв 2tСпр. - у тримірному семантичному просторі Нового Завіту,
яке вказує на число, як на порядок визначеного місця, де воно знаходиться, - і ні чим іншим не відрізняється від чисел, які знаходяться поряд з ним.

       Людина тримірного семантичного простору Нового Завіту знаходиться в іншій культурі, в будівництві зовсім іншої цивілізації, де любе число є парною структурою в якому одиниця складается з двох спіралей і є діполем, тому рівень її знань і свідомості на порядок інший від законів керування 2tСпр.
       
       В зв”язку з усвідомленням вище сказаного, не можливо керувати, а тим більш залякувати Християнина числом антихриста.
       Прояв залякування, - це прояв відсутності розуміння істинності Християнства, його віри, культури 3tСпр.
 
       Окреми особи та ЗМІ, що залякують людей, - демонструють, своє невігластво, безкультурність, зубожіння духовності.

       Розуміння сказаного надає ідеологам 3tСпр. інструменти керування подіями великої ваги і сили, - ця сила криється у вихованні, формуванні / зламного, перехідного / Ідеалу Людини 3tСпр.
       Мої роздуми є спроба розглянути на реальних подіях, під іншим кутом зору, реальність і необхідність побудови новітнього синтезованого тримірного простору (ССпр.) в умовах першого індиктіону Нової енергетичної, інформаційної цивілізації
(від 2003р. до 2535-37рр.), в еру зодіакального знаку ВОДОЛІЯ, що почалися – з 2003р.
       Я звертають увагу на експеримент, який відбувся з Вами в процесі ознайомлення з цим матеріалом;
       Про моє бачення формування Слова Нового Семантичного Простору -
       Ви взяли участь в моїх роздумах створення інструментів
       семантичних просторів обсягом до 5000 років.
       Ви оперували, аналізували матеріал разом зі мною без особливогонапруження своєї свідомості.
 
Таке твердження може стати одним з основних доводів у здатності кожної людини працювати над створенням нових інструментів керування подіями на базі побудови Словників –Тезаурусів Новітніх Семантичних Просторів, в яких керують подіями системи і структури у образі мисліформ.

       Велич Християнської Релігії в побудові сучасної цивілізації, це перехід за допомогою Слова з Двомірного /площинного, плоского / Семантичного Простору
до Тримірного / об’ємного / Семантичного Простору Нового Завіту,
це перехід від Багато Божія до Єдино Божія в образі Святої Трійці, - Бога Отця, Бога Сина, Бога Духа Святого,
- це надання Людству прикладу до перспектив його розвитку на іншому якісному щаблі життя кожної людини планети.
- Це, на мою думку, вже сталося, як закономірний Божій промисел.
       Ми маємо змогу констатувати, досліджувати та розвивати новий шлях.
       Cучасна думка надає право висновку:
простір є формою, - що уявляє собою – енергію,
зміст простору його форми, - це інформація, яку випромінює форма простору.

       Всесвіт безмежний за формами та змістом.

       Розуміння енергетичних, інформаційних, інформаційних і енергетичних просторів,
       випромінювань безмежне,
       - майбутнє людства знаходиться в дослідженні Слова, яке визначає його.
       В своєму дослідженні - Я, Я ні в якому разі, не робив релігійних протиставлень різних конфесій.
Культура походить від поняття культ і належить всім народам світу,
як спільне надбання минулих, сучасних і майбутніх поколінь.
       Версія Про Семантичні простори, - головна мета мого мислі світу;
на прикладі багатьох релігій, їх просторів, їх генезису зазирнути в майбуття розвитку новітньої інформаційної, енергетичної
– ери Водолія, - 2003р. – 4166р., де сучасне Людство, його еліта і кожна пересічна Людина, можуть і повинні, особисто, продовжити та розбудовувати найвищі досягнення Світової культури, науки, мистецтва, економіки, політики на засадахо новітньої розбудови Святого Слова Нового Завіту, його Семантичного та Семіотичного Просторів,
на фундаменті Синтезу сучасних знань Людства. …

***

…Андрій був “совою”, а добродій Гай – “жайворонком”,
- тільки повага до Гая підняла Андрія і вела до станції метро Хрещатик на зустріч з добродієм Анатолієм у таку суботню рань. Зустріч була призначена на восьму годину ранку.
       Андрій не встиг натиснути на дзвінок, як двері відчинив Анатолій Олександрович.
Андрій знав, що Гай чутлива і емоційна людина, але цей вчинок,
- був першим прикладом його здібностей, що до відчуття простору, місць і подій у ньому .


- Здравствуй Андрей! …
       Я рад твоей пунктуальности, но больше всего, что наша встреча у меня в кабинете
       наконец, состоится. Входи в мою келью и знакомься с моим другом и помощни-
       ком, единомышленником и прекрасным человеком, - Григорием Колядою.
Андрій потиснув руку Григорію,
- Андрій.
- Григорій.
Сіро – блакитні очі Григорія, за мить, висвітили перенесені страждання і негаразди пов”язані з його особистим здоров”ям.
- Андрей, ты правильно подумал.
- Нас с Григорием свела его болезнь. Нам удалось её одолеть. Тогда это был один из наших первых удачных экспериментов на себе. Теперь мы такими нелепостями не занимаемся.
       Для этого существует нормальная медицина, которая вопросы сложные для нас, решает быстро и почти со сто процентной гарантией.
Це вже в друге Гай зчитує мої думки і мене випереджає.
- Цікаво, - це збіг обставин, чи талант передбачень.
Думав Андрій.
- Андрей это и то и другое, но мы встретились для серьезного разговора, а не демонстрации своих способностей. …
И так друзья, присаживайтесь к столику и пейте кофе. Он у меня достойного качества. Что, что? - а я в нём толк знаю.

Андрій звернувся до Григорія,
- Григорій, з Вашого дозволу, та за прикладом добродія Анатолія, я пропаную нам перейти на ти. За віком ми люди одного покоління, та ще й земляки – кияни.
- Я не заперечую. Мене друзі, родичі звуть Григір, шкільні друзі кличуть Григ – хоч від музики я дуже далеко стою. Ми з Анатолієм майже с перших днів знайомства на ти. Наші діти і дружини спілкуються між собою, як члени однієї родини. Я цім пишаюсь. А що до наших спілкувань, я стою за зручність. Так що обирай собі, зручну для тебе форму.
Григорий обратился к Гаю,
- Знаешь Анатолий, меня больше всего волнует и пугает твоё знание сортов кофе.
       Иногда я думаю, что ты вызвал на состязание Бальзака и что-то хочешь ему доказать.
       Я прошу тебя, - не увлекайся так кофе и не пей больше трёх чашек в день.
       Пропадешь!…
       Без тебя мы не завершим и сотой доли того, что задумали.

- Григорий, во первых твой страх без оснований. Я, в среднем, в день и то в первую его половину, больше трёх чашек не пью и то только по субботам и воскресеньям, а в остальные дни я выпиваю не больше двух чашек.
       И вот уже более десяти лет, только по случаю, я позволяю себе выпить 50гр. коньяка, в среднем, один раз в месяц.

- А вот эта чашка, за сегодня, какая у тебя по счёту? …
- Третья и последняя.
- Посмотрим. …. Но я сомневаюсь, что последняя чашка! …

- Друзі, давайте перейдемо до сьогоденних наших справ.
Андрій своєчасно перевів розмову в інше русло.

- Андрей, наши занятия требуют профессионализма и честности.
       Мы работаем, экспериментируем, исследуем результаты экспериментов
       в закрытом режиме.
       Подчёркиваю в закрытом режиме работы, но не в секретном. . Закрытый режим мы объясняем тем, что нельзя предъявлять то,
       что много раз, не перепроверено нами и экспертами государственных служб.
       Вседозволенность без контроля, гарантий и нравственности, это путь назад;
- к регрессу, к авантюризму и шарлатанству, к дискредитации полезных и позитивных результатов.
       Мы осознаём последствия того, чем занимаемся, как в негативе, так и в позитиве.
- Я убеждён,
- что мы не можем предвидеть все последствия наших работ, поэтому мы обязаны работать в закрытом режиме работы.
       Второе, наши экономические ресурсы ничтожно малы, поэтому мы подбираем команду единомышленников, профессионалов для совместной работы, для реализации общих научно – исследовательских проектов в которых реализуются личные интересы каждого участника в проекте. …
… Третье, нам предстоит провести ряд работ, которые необходимо за документировать на кино, фотоплёнке и фотобумаге. Нам «разведка» донесла, что ты в этом деле асс и виртуоз.

- Анатолію, Ви моє ставлення до проблематики якою ви займаєтесь відомо всім. Тому, як що я Вам, нам, собі зможу дати раду, - Я, як піонер завжди буду готовий до співпраці у любу мить. ..

- Мужики, у меня предложение и маленькое исключение из правил;
- Давайте под кофе пригубим по рюмке коньяка! …

Тільки зараз Андрій примітив, що Гай лівша, шульга.
Це його прємно здивувало, бо він теж був лівша.
Гай оригінально тримав у лівій руці олівець.
Він середнім і великим пальцем обнімав олівець, а вказівним пальцем руки накривав стрижень.
Виходило так, що малююче, пишуче місце олівця, ніби було продовженням вказівного пальця. Враження було таким, що він пише, малює вказівним пальцем, який вказує, накреслює риси письма і його думок.
Андрій думав, що можливо так тримав олівець або перо Леонардо Да Вінчо, але писав більш продуктивно, більш раціонально, тому що писав справа на ліво та ще й дзеркально.
Для Леонардо, як для лівши, - цей метод був самим продуктивним і досконалим.
Швидше за все його рація не мала ні якої утаємниченості, - це була необхідність до комфортності виразу і фіксації своїх думок.
Андрій зробив для себе не очікуваний висновок.
- Мабуть графеми шрифтів латиниці та кирилиці придумали право руки люди.
       Бо як би вони були ліворукими, то європейці писали би зовсім інші графеми і скоріш в
       іншому напрямку з права на ліва.
       Але арабські, іудейські графеми їх абеток пишуться з права на ліва і мабуть їх творці
       були лівшами, або людьми ліва направленою свідомістю у своїй психічній і фізичній діяльності.
Тоді дуже цікавим явищем є існування китайських ієрогліфів яки пишуться зверху вниз.
Це дає змогу лівим та правим людям бути рівними у прояві або фіксації своїх дій і думок.
Цікаво, а що може за таким моїм висновком критися?…
Чи є в ньому якесь раціональне зерно? …
 Мабуть є сенс пошукати більш обгрунтований матеріал для такої версії.

- Могу тебе сказать, что я был очень рад, когда мой сын Кирилл поступил в ин-яз
       У меня появилась надежда, может из прикладной лингвистики, как науки о Слове,
       он сможет довести, что она обязана стать наукою фундаментальной.

Андрій, сьогодні, на завжди, повірив у всі таланти Гая, і ніколи не мав сумніву, що до його
дій. Він вірив у те, що такі зустрічі людей та зближення їх душ творяться тільки на небесах.

- Добродію Анатолій, за декілька часів нашого спілкування, я для себе пізнав стільки цікавого і нового, але повинен Вам сказати, що наша зустріч з вами відбулась у 1963році.

- Я такого не припоминаю, а как это было? …

- Дуже просто.
       Я, як і Ви у “Науковій Думці” у 1963р. придбав книжку Кажинського
       “Біологія і Радіозв”язок” - яка в житті юнака, тобто мене, - стала поштовхом
       до пошуків чогось невідомого, нового.
- В таком случае, я подтверждаю, - наше знакомство состоялось в 1963г.
       Эта книга, для меня, была реальным подтверждением развития новых знаний и
       возможного моего поиска на этом пути.
       Эта простенькая научно-популярная книга стала одной из почитаемых мной книг,
       её автора и его учителя академика Леонтовича.
       Я стал интересоваться их работами и экспериментами, которые меня вывели на
       понимание многих научных проблем.
       Смотри, - эта книга занимает на полках одно из самых почётных мест. ….
- Мало того, що ми познайомились з Вами у 1963р.
       так це ще й було у Вашому кабінеті, та ще й на книжковій полиці.

- Да, книги с нами творят чудеса …
       Книжная полка, о своём собственнике, может рассказать о его жизни, о нём больше,
       чем десятки документов.
       К сожалению, на этих полках у меня нет места для художественной литературы
       и поэтому она находится в моей спальне на Левом берегу Днепра.
       
       Григорій був на причуд мовчазним, але дуже відповідальним упорядником та господарем всіх справ добродія Гая. Андрію ставало все ясніше, він розумів, що йому прийдеться багато працювати з Григором заради вивільнення Гая для більш творчої, наукової діяльності. Прийдеться поступатись своєю волею, але він розумів, що тільки за їх допомогою, вони зможуть, як мінімум на порядок, просунути спільні справи під керівництвом Гая.
       П”ять годин спілкування промайнули швидко, а вони тільки й те зробили, що домовились про співпрацю та зустріч на записі і зйомках наступної серії програми Назара.

       Приїхавши до дому Андрій за телефонував Назару та розповів про зустріч з Гаєм і домовленність про співпрацю. Назар з задоволенням сприйняв цю новину, бо це повинно було колись статися. Андрій ще не повністю визначився що до обсягу своєї роботи. Його бентежила розмова про закритість проекту, утаємниченість того, що ці події можуть змінити його життя, але наскільки він готовий до цього? …
Як завжди прийшли слова Т.Г.Шевченко,
- ….Думать, сіять не ждать, а посіяне, жать роботящим рукам. …
Ці слова завжди примушували Андрія рухатись тільки у цьому напрямку.
- Так, тільки праця її результати можуть дати відповідь на мої сумніви.
Андрію ніби все було зрозумілим, але бракувало ясності, що до кінцевого результату і своєї ролі в ньому. Справ у нього було чи мало, а тут ще й співпраця яка забере на себе багато часу. Гай цікава, геніальна особистість, але його справи і справи Назара мали більше спільного ніж те праця яку запланував Андрій. З іншого боку, хто, - як не він? - зможе надати фахову допомогу Гаю. …

… На прикінці зустрічі Гай подарував Андрію свій науково – поетичний твір
 “Балада про Сонце”, яку зараз після розмови з Назаром він перечитував.
Дуже цікава, оригінальна праця, яка нагадувала собою класичний трактат вченого середньовічних часів, де він у поетичній закодованій формі заявляє своє світобачення, космічну філософію, науковий погляд на Космос, Природу


“ Сыну Кириллу посвящаю...”
Анатолій Гай
БАЛЛАДА О СОЛНЦЕ.
Явь нежданная...солнечные откровенья
Со снимков горячих глядят на меня
Чувства молча толпятся в плену изумленья
Таинственным зрелищем царства огня.

Вот гористый пейзаж...Он как-будто смутился
И хочет со снимка от глаз ускользнуть.
А вот Северный полюс бесстрашно врубился
Горой-монументом в кромешную жуть.

У подножья - пятно : океан с кротким нравом.
Вот взмыл белый смерч из бездонного дна,
Проглотил кусок неба голодным удавом
И скрылся во чреве другого пятна.

Что ни снимок, то горы, то пятна, то смерчи,
То черное пекло слепящей пурги.
Вот где насмерть сражается смерть против смерти,
Стихии сражаются против стихий.

Кто же нам подарил это чудо-светило?
Откуда оно, золотое взялось?
И с такой чудотворно сияющей силой
Когда, из чего в нашем небе зажглось?

Слышу вздох: ” Я звезда из Галактики Млечной.
Мой возраст - в шестой миллиард занесло,
А Вселенной моей - число лет бесконечно,
И сестры мои - бесконечны числом.

Многоликая сила над нами витает,
Вселенская власть ей над нами дана:
Из лучей и пылинок миры созидает,
Затем беспощадно их губит она.

Гравитация нас в осевое вращенье
Приводит, устойчивость нам придает.
И храня от зубов центробежного рвенья,
В магнитный кулак нашу массу берет.



А магнитный кулак полюсами нас давит,
Пока не приводит в термический шок,
И затем до кипенья нутро наше плавит
Возникший в груди электрический ток.

Оттого наши сферы на вид полосаты
И дисками кольца парят вокруг нас,
Что слоистые кольца витков наших сжаты,
А диски колец - намагниченный газ.
Во Вселенной пустой “пустоты” не бывает.
Нельзя ни поднять ее, ни обронить.
Она пряжу незримых лучей представляет,
А луч - это тверди тончайшая нить.

Если в точку предельно “пустую” Вселенной
Дозором критический холод войдет,
Он зажжет в ней искру, а искра непременно
Из точки “ Пустой” пряжу вихря совьет.

И когда этот вихрь массу пряжи накопит,
И ось непомерную веретена
Своего он в избыточной массе утопит,
Тогда уж Галактики твердь рождена.

Из ядра ее дети начнут появляться,
Гигантские звезды - я им не ровня.
У детей будут дети помельче. Родятся
Праправнуки массой быть может с меня.

В мироздании все и старо, все и ново,
Но места в нем нет бесприютной волне.
Предрассудок спираль окрестил этим словом
И бредит волной наяву и во сне.

За волной охотясь в научном тумане,
Он сам «заволнился» в волнистом плену:
Отраженье спирали луча на экране,
Волнистой, он принял всерьез за волну.

Зарядил в ней три признака, и, для отрады
Дал кличку им: ноль, минус, плюс - чудеса,
Но материи чужды электрозаряды -
Она ведь имеет свои полюса.


Наша твердь сложена из каната витого,
Который в двойную спираль туго свит,
Сжат в критический ком в форме шара двойного
И огненный вихрь по виткам его мчит.




Вихрь ко внутренней, левой спирали стремится
К катоду, но в нем совершив разворот,
Уже в правой, наружной спирали он мчится
К аноду, и вновь из анода в катод.

Этот огненный вихрь лишь тогда возникает,
Когда в нашей массе избыток возник.
Он тот час же конфликт тепловой вызывает
Ядра со слоями наружной брони.


Тут ядро закипает и мечется яро.
Но вот, наконец, закипело оно.
Миг - и протуберанца магнитным ударом
В наружной брони растопило пятно.

Остудило свой гнев и ушло во - свояси,
Но вскоре атаку свою повторит,
Когда новый избыток появится в массе,
И снова остынет, и снова вскипит.

Раструб протуберанца избытком исходит
Наружу, в то время, как новый приход
Большей массы в жерло свое он тягой вводит
И на растерзанье ядру подает.

Наша масса поэтому все возрастает,
А плотность все ниже, чем выше объем.
Осевое вращенье свое замедляет.
Все меньше в ней пятен, богатых теплом.

Но едва приняла родовые размеры,
Как скорость пошла наростать
Под давленьем полярного сжатия сферы,
И тут уж звезда начинает рожать.

Мир застыл. Вспышка. Взрыв. Из утробного ада
Звезды появилось потомство на свет,
Родилась на века удалая плеяда
Похожих на мать полосатых планет.




Первой вспышкой пять крупных планет родила я:
Четыре гиганта и с ними Плутон,
Пять еще подарила мне вспышка вторая,
Из коих погибла одна - Фаэтон.

В астероидах - карликах нет недостатка.
Пополнился внуками пестрый наш клан:
У Юпитера - дети, их свыше десятка;
Сатурн преуспел, и Нептун, и Уран.


Что добавить еще к откровенному сказу?!
Земляне, надеюсь для вас не секрет,
Что вам я дала жизнь, любовь к жизни и разум,
И пищу, и воду, дала теплый свет.

А теперь заклинаю во имя свободы ! -
Ищите моложе звезду. У меня
Уже близятся новые жаркие роды,
Они вашу Землю во мрак оттеснят.

Верю я, не одну вы найдете планету
Для жизни пригодную в звездных мирах.
Начинайте ж искать , торопитесь, а эту...
На этой грозит вам погибель во льдах!

Солнце смолкло. И уголь холодной печали
Затлел на душе и надежды обжег,
Мысли дрогнули, чувства друг к другу прижались
Объятые вьюгой щемящих тревог.

Только разум, казалось, ничто не тревожит,
Но, челюсти складок сжимая на лбу,
Он, угрюмый, по солнечным снимкам ворожит,
Ворожит грядущим землянам судьбу.

 Киев.
А.А.Гай




БАЛЛАДУ О СОЛНЦЕ - треба аналізувати,
в ній не все так просто. …
Промайнула думка у Андрія. …
- Так, це дуже велика повага і довіра Гая до мене.
       Серед усіх він чомусь обрав мене і першому з усіх подарував цю працю. …
- Щось за цім є, або повинно бути. …
Андрій, починав відчувати розвиток якоїсь драматургії і напружуваної дії. Він бачив, що подія розпочалась, але який її розвиток і яка мета? …
- Хвалити Бога! … що той тиждень у мене вільний і я змогу прийняти участь у зйомках запису експериментів Гая. Попрацюю десь біля місяця з Гаєм і замість відпуски махну у відрядження до Запоріжжя, на Хортицю і до родичів дружини на тиждень завітаю. …
       Нема нічого дивовижнішого, як у кінці липня або серпні поруч з “Скифською Бабою”
       дивитись на Зоряне Небо і милуватись Дитинцем своєї дружини, - та розгадувати
       філософію буття степової козачки. Торкатись до краси і волі святих душ жінок ціх місць,
       які мабуть більш за всіх інших жінок України створювали і берегли генофонд української
       нації. На жаль, чомусь у сьогоденні України, не чути їх голосу. …
       Може там я знайду відповідь на те, що твориться у Білому Світі.
       …А після, обов”язково через Петриківку полечу до дому. …





ГЛАВА - 2
- … Назар правильно робить, що за весну і літо запише всі програми свого проекту.
       У такий спосіб він цікаво розпочне новий рік у телеглядачів, - буде про що говорити.
       Але чому Я повинен працювати на його проект? …
       Це є його проект, а не мій. Ось з цім треба розібратись.
       Що це?… Його, чи мій егоїзм? …
       В чому я впевнений, то у тому, - що матеріали експериментів, які треба зняти і записати
       дуже важливі не тільки для Гая - в них не тільки сенсаційність, а щось новітнє,
       і крім того для Анатолія велика економія коштів.
       Кількість і якість фахівців, обладнання, вартість самого запису значна.
       Не всі інститути можуть собі дозволити таки зйомки.
       Назар взяв на себе велику відповідальність і його чуття значної події, ще ніколи не
       зраджувало. Мабуть тому треба віддатись течії подій і плисти за Назаром і Гаєм,
       бо іншого шляху для мене не має. …

       Перший тиждень червня, як за прогнозом так і у реальності був безхмарним, теплим, соняшним.
Оглянувши, під відкритим небом, знімальний майданчик і декорацію Назара,
Андрію стало соромно за себе, за свої думки про Назара і чийсь егоїзм. …

…Назар і його група вклали багато зусиль, смаку, натхнення, щоб цей день був визначальним не тільки для його проекту, а головне був гідним таланту та експериментам добродія Анатолія Олександровича Гая.

Андрію важко було зрозуміти кому вони доказують своє ЩОСЬ, … у цей шалений час.
Але те, що всі на майданчику по при все, готові до праці, безкоштовно, і на весь режисер - ський знімальний день говорило що це буде значна подія.
Тільки б встигнути записати задумане за один день.
Відчувалось, що група, експерти, техніки підготували і перевірили обладнання за вчорашній день. Сьогодні всі були готові до праці. …
…Назар Петрович, як істинний режисер був організатором вищої якості. Його асистенти працювали як єдиний годинниковий механізм.
Всім присутнім роздали план роботи на знімальний день. Кожний знав своє місце і роль у процесі роботи.
…Зйомки, на пропозицію телеоператорів, були сплановані за конвеєрним принципом,
за колом годинникової стрілки, за рухом Сонця .
       Більш за всіх, був схвильований Гай і це було зрозумілим.
Мабуть він і Назар прибули на знімальний майданчик з сходом Сонця і все перевірили та обговорили не один раз. …
О 9 годині 30 хвилин, - без репетицій, розпочалась зйомка, - це була зйомка наукових експериментів Гая, - запис пішов! ….

… Перший експеримент розпочався за допомогою науковців, - досліди на воді та краплинах відібраної крові у мишей. ….
Контрольні зразки були вкладені у спеціальний контейнер, а на експериментальні зразки Гай діяв лівою рукою. Він на відстані 10см. тримав руку над об”єктом і робив паси рукою за колом Сонця. Після декількох секунд пасів – обертів зразки були вкладені у контейнер та віднесені лаборантами до апаратів аналізаторів.
Комп”ютери працювали на всю потужність новітніх програм.
       Анатолій Олександрович вийняв з пластикового кейсу циліндричний, фізичний прилад ЦЕРПАН, він дав пояснення його дії, - як сучасного оптичного приладу не каузальної дії,
( тобто без причинної дії ) який складається з металу і не має ніяких механізмів, енергетичних підживлювачів.
В ньому була зафіксована інформаційна – енергетична уяво - форма променя позитивної дії його авторського мозку, яка опромінює об”єкт, з більш стійкою якістю ніж рука, або погляд.
Добродій Анатолій розкрутив ЦЕРПАН і провів опромінення об”єктів, так само, як він робив це рукою у попередньому випадку.
Після цього, він дав прилад вченому і той зробив з іншими зразками води і крові теж саме, що робив Гай.
Вчений віддав Анатолію прилад.
Гай його закрив і поклав у кейс.
Частину зразків поклали у контейнери і відправили до дослідницького інституту на предмет подвійного, перехресного аналізу результатів експерименту. …

       … Не пройшло і пів години, як експерти збуджено реагували на перші результати аналізу.
Експрес аналіз та повний аналіз дали вражаючі результати;
- вимиті експертами руки Гая, як до експерименту так і після не мали не яких змін, - були чисті і нічим не відрізнялись від рук людей задіяних у експерименті, які повторяли його дії руки на зразки.
- Вплив рук експериментаторів на об”єкти був у порвнянні з результатами Гая нульовим.
- У Гая об”єкти на які він діяв руками, у зрівнянні з контрольними змінились до 50 стандартних параметрів. …
- Цей факт був сенсаційним і вражаючим!!!

Через 10 хвилин, вчені видали результати дії приладу ЦЕРПАН.
Дія приладу, на причуд всіх вчених, змінила якість зразків, відносно контрольних,
на 50 стандартних параметрів…
Якщо зразки, на які діяла ліва рука Гая, коливалась у змінах від 40 до 50 стандартних параметрів, - то всі зразки на які прилад ЦЕРПАН, чітко змінювали параметри тільки на 50 стандартних параметрів.
Це був неперевершений і визначний експеримент.
Андрій, поруч з операторами, фіксував події своєю улюбленою фотокамерою “КАРЕЛА” та дзеркальним фотоапаратом “КИЇВ”, відчуваючи гордість за Анатолія, Назара і всіх присутніх на знімальному майданчику. ...
… Поки експерти підсумовували результати експерименту і готували документи до зйомок був готовий наступний експеримент.

Добродій Гай настільки був впевнений у своєму винаході, - приладі ЦЕРПАН, що дозволив фахівцю – біологу, кандидату біологічних наук НАНУ провести цей експеримент самостійно, згідно сценарного плану запису програми. ….

….Декілька десятків лабораторних щурів були підготовлені та чекали своєї участі. Як не жаль, - треба констатувати; більшість з них повинна була загинути, заснути на очах у всіх присутніх миттєво в ім”я науки, - такими були безперечні прогнози вчених. …
…Але …
       Щури були перевірені, розкладені, розміщені за всіма науковими стандартами і знаходились під наглядом асистентів вчених і лаборантів, які працювали у такий технологій не один рік. …
Контрольні щури були відібрані та відставлені.
Завдання експерименту було дуже складним….

На щурів необхідно було подіяти променями приладу ЦЕРПАН - від однієї секунди до хвилини і тільки після цього,
- кожному щуру буде вноситись єдина нормована доза отрути від якої щури гинули у попередніх експериментах зразу після введення отрути. …

…Дослідник – вчений провів з щурами всі маніпуляції і …
розпочав вприскувати в них отруту. …
       Щури, неопромінені приладом ЦЕРПАН, після введення отрути гинули миттєво.
       Щури, на яких діяли випроміненням до 10 секунд, - гинули через десять хвилин.
       Щури, яких опромінювали ЦЕРПАНОМ від 30 секунд до хвилини,
       - попри всі прогнози у цей день не гинули!!! …
       Щурів поклали у контейнер і відправили до інституту для подальшого продовження
       досліджень над отруєними щурами.
Результатами цього експерименту всі присутні були ще більш позитивно приголомшені.
Вчені, які прогнозували однакову загибель всім щурам, - більш за всіх, не могли збагнути, як таке могло статися, - бо в них, на цей факт, - не мав ніяких пояснень.

Гай був у найвищому стані своєї душі.
Він дякував всім учасникам цього експерименту; - цілував руки асистенткам і лаборанткам та всіх обнімав, - і поздоровляв всіх і себе в першу чергу.

Експерти за констатували і підписали документи результатів експерименту на радість Назара і Анатолія, який поставив для науки багато питань, де відповіді будуть знайдені мабуть через роки. …

       Наступний експеримент Гая провадився на людях, добровольцях, яких, за домовленістю експертів з Анатолієм вони відібрали з різними хворобами і Гай буде повинен визначити діагноз хвороб добровольців для того, щоб перевірити офіціальний медичний діагноз лікарів з діагнозом добродія Гая і перевірити можливості його висновками медичних експертів, - докторів наук з різних медичних інститутів.

Гай, для чистоти експерименту, за пропанував щоб добровольці знаходились перед ним за тканинною шторою, за ради збереження медичної таємниці про стан здоров”я добровільця – пацієнта. …
Заради чистоти та коректності експерименту, замість штори, - за пропанували Гаю надіти на його очі оксамитову, чорну, світло непроникливу, стандартну маску типу “доміно” .

За досить малий час, хвилин за тридцять – 12 пацієнтів пройшли через руки добродія Анатолія Олександровича. Всі діагнози, визначені Анатолієм, стовідсотково співпали з офіційними медичними висновками. Крім того, у двох випадках, Анатолій визначив розвиток хвороб які почали прогресувати у хворих.
       У пацієнта № 2, - жінки, Гай пасами рук, крім хвороб зафіксованих у медичній картки, засвідчив факт, який стався 20 років назад у пацієнтки.
Він сказав, що у неї був сильний удар у ліву частину тіла особливо у ліву грудь і тільки зараз у цьому місці розпочинається ріст якісної пухлини, яку бажано негайно оперувати і вилучити тканину.
       Експерти провели експрес обстеження пацієнтки № 2 і погодились з висновками Гая.
       У пацієнта № 9, крім зафіксованих хвороб, Анатолій виявив з правого боку, “жировик” під рукою, який рекомендував пацієнту позбавитись його. Також він визначив, що у пацієнта у минулому, десь біля 5 років тому з правої сторони була сквозна прониклива травма в цьому місті пошкоджено ребро на ньому є малий наріст тканини, можливо це кіста , на яку слід звернути увагу і провести додаткові дослідження з боку медиків. Передивившись історію хвороби пацієнта № 9 експерти погодились з висновками Гая і засвідчили своє фахове підтвердження результатів експерименту.

       Таким чином, - і цей експеримент, як не дивно, більш ніж на сто відсотків, засвідчив феноменальні можливості людини, - у даному випадку, - феномен Анатоля Олександровича Гая.
Він на відстані пів метра від пацієнта, у масці на очах, не спілкуючись ні з ким, - визначив те, що ніби було не можливим. Як пояснити цей феномен, чому офіційна наукова думка стоїть осторонь досліджень такого важливого і фундаментального питання. Де знаходиться відповідь? …

       Наступний експеримент показував ще одну сторону можливостей людини.
Було відібрано 10 пацієнтів з різними хворобами, які проявлялись біллю у різних місцях їх тіла. Хворим надівали на очі оксамитову маску – пов”язку і Гай повинен був визначити у пацієнта місце болі і по можливості знизити поріг болі, у першій п”ятірці він повинен зробити руками, а у другій за допомогою дій приладом – ЦЕРПАН, методом опромінення.
       Кожного пацієнта підключили до апаратів, технічних засобів, які фіксували больовий поріг пацієнтів, як до початку проведення експерименту, так і після його закінчення. ….

…. Добродій Анатолій, за годину, знову показав експертам феноменальні можливості своїх рук та свого винаходу – приладу ЦЕРПАН. При впливі пасів рук пацієнти відчували їх тепло і біль швидко зникала.
       При опроміненні – ЦЕРПАНом, біль у пацієнтів зникала за більш тривалий час десь
за 5 - 10 хвилин.
Експерти знову підтвердили та надали позитивні висновки у своїх документах, бо цифрові показники приладів, фізичний стан пацієнтів грунтовно засвідчили існування реального феномену Гая, - як феномену, - який існує у людському організмі, у свідомості його Я.
       Після незначної паузи, Гай за пропанував провести експеримент; - у якому він буде впливати на зразки крові руками і приладом ЦЕРПАН, через товстий сталевий лист, або товщину металевого сейфу….
       Експерти з зацікавленістю погодились.
       Асистенти швидко розмістили зразки під підготовленим товстим ( 5см. товщини ) листом нержавіючої сталі. Лист був над лабораторним столом. Гай над листом сталі під яким були зразки з кров”ю, робив паси лівою рукою. Після зміни зразків, Гай розкрив прилад ЦЕРПАН і провів опромінення.
       Результати цього експерименту не відрізнялись від результатів першого. Кров змінила свої параметри у 50 стандартних параметрах. Після переконливих висновків експертів, режисер за пропанував перерву на обід.

       На годиннику було 12годин 30 хвилин. …
       Всі працювали з випередженням графіку.
       Після перерви, залишався запис останнього запланованого експерименту, та проведення підсумків, аналіз роботи знімального дня.
       Гай, Григорій, Андрій у центрі декорації під наглядом охорони обговорювали очікувані результати. …

…Це був день Перемоги і підсумок багаторічної діяльності маленької групи людей, яка не тільки поставила питання розвитку нового шляху науки, але й вказала напрямок дій у розкритті і вивченні досліджень не тільки можливості людини, але й конструювання нових приладів і технологій у сучасності. …
       У розмові, Анатолій звернув увагу друзів, на те що біля його кейсу з двома ЦЕРПАНАМИ, постійно снують люди які ніби готуються вкрасти прилади. Григорій, мовчки, підійшов до кейсу і взяв його в руки. Вони пішли до кабінету Назара пити каву.
       Анатолій більш за все хвилювався появою людей, які з”явились на майданчику, не відомо звідки, і проявляло велику зацікавленість до приладу ЦЕРПАН.
       Григорій за пропанував Гаю зняти напругу у простий спосіб;
       - Анатолій, ти при записі використає якийсь випадок і дасть хлопцям – бикам модель приладу Церпан і хай вони вовтузяться з ним, - як мавпа з газетою.
       Гай прийняв рішення, що після закінчення останнього експерименту, він, демонстративно, розбере ЦЕРПАН на складові та розповість про іх роль і дію у приладі.
       На цьому погодились і Анатолій заспокоївся.
       Назар пропозицією Анатолія був здивований і водночас задоволений. Він вважав, що конструкція є Авторською таємницею, але він зрозумів, що приоритет на публікацію вина - ходу приладу, яку він заявить у телевізійній програмі дає право Анатолію не хвилюватись за своє Авторство і винахід.

       Добродій Анатолій був най щасливішою людиною у Світі; - режисер подарував йому оригінали з двома ксерокс – копіями висновків експертів, які Григорій, миттєво, заховав їх до кейсу з ЦЕРПАНАМИ.

       Останній експеримент був запропонований експертами від якогось університету для їх цілей. За таку угоду він надав в безкоштовний прокат більшість новітніх приладів, техніки для зйомки і запису експериментів. Без таких приладів зйомка була би не можливою.
       Гай не розумів мету експерименту і був не задоволений таким фактом, але треба виконувати домовленість, хоч вона не завжди приємна. Він вважав цей експеримент не доцільним бо був чимось утаємничений своєю метою від нього. Йому марилось, що його шиють у дурні. Він не розумів, чого вони бажають досягнути у кінцевому результаті.
 Мабуть тому він не виявляв уваги до процесу підготовки останнього експерименту.

       Через годину перерви, всі зайняли свої місця і розпочали роботу.
       Експеримент проходив на лабораторних жабах.
       Суть його полягала у тому; - лаборанти розтинали жаб та вилучали серце, фіксували його у чашці – петрі , вводили у серце електроди, які були підключені до приладів і осцилографу.
Після зупинки і фіксації дії жаб”ячого серця, - Гай повинен подіяти пасами рук на зупинене серце стільки на скільки він забажає. … Прилади повинні провести реєстрацію дій його рук на жаб”яче серце. Після цього чашку – петрі з жаб”ячим серцем кладуть у морозильну камеру і відвозять до університету для подальших своїх досліджень. Теж саме вони хотіли зробити з використанням приладу ЦЕРПАН. …
       Гай звернувся до Андрія,
- Андрей, прошу тебя этот эксперимент не фотографировать. Не лежит у меня душа к нему.Он жестокий и тупой, но я не хочу с ними спорить.
       Мы, - мою программу и Назара выполнили,
       а это, - выполнение наших обязательств перед хозяевами техники.
       Обрати внимание, - операторы Назара не ведут никакой подготовительной работы
       к съёмке.
       Этот эксперимент будут снимать наёмные, университетом, молодые быки,
       но скорее всего, они представители каких то за интересованных сторон.
       Я чувствую в этом эксперименте запах вони, и я сожалею, что дал согласие на своё
       участие в нём. Но обязательства надо выполнять. …
 
Назар готувався до зйомок підсумків дня.
Він боковим зором наглядав за подіями на майданчику і обговорював з подружжям журналістів та експертами питання зйомок підсумків експериментів Гая з урахуванням резонансу результатів, які розходились не тільки у студії, але й за її межами. …
       Відео-оператори – бики, - знімали все і всіх у поті обличчя.
       Григорій був правий у своєму вислові.
Бики поводились з своїми відео – апаратами дійсно, - як мавпа з газетою.
Вони не були фахівцями у справі зйомок та відео – запису,
- це були фіксатори подій на якомусь іншому рівні.
Це свідчило, що Гай вірно зреагував на їх поведінку.
       Андрію було жаль, що такий яскравий, визначний день з плюндрували ці мавпи від так званої науки.
Мабуть у цьому явищі віддзеркалювався компроміс сучасної науки та мавп”ячих організацій, або їх спонсорів.
Гай подавляв свою збудженість перебираючи дві кришталеві кульки у долоні лівої руки і чекав запрошення головного експерту. …

… І ось, - до нього підійшов головний експерт університетських досліджень .
Доктор медичних наук, середнього віку, з мілкими, худорлявими рисами, холодним поглядом, скоріш за все, був схожий на середньовічного інквізитора, але окуляри у золотій оправі “баксів” за 500 та костюм від модного кутір”є , під білим халатом говорили проте, що цей доктор не вчений а пройдисвіт, або пройдисвіт від науки, який розповсюджується у сучасному суспільстві, як злоякісна пухлина.

- Анатолий Александрович, сердце лягушки остановилось. Будьте добры, воздействуйте на сердце, - Вашими драгоценными ручками. Секундомер включён. Мои мальчики Вас ждут.

- Кроме всего, он ещё и гомосексуалист, - подумал Гай.
Вот уж действительно, Бог отнял у него всё человеческое, оставил оболочку и долларовую мишуру. Моя б воля, Я б тебя и таких как ты быстро из нелюдя перевёл в человека. Но как говорил поэт, - значит это кому - то нужно. …
Гай швидко підійшов до столу з чашкою – петрі і на відстані 7 – 10 см. лівою рукою завис над нею та почав водити рукою за годинниковою стрілкою і у завершення рухів підняв руку в гору. На екрані осцилографу з”явився сплеск кривої лінії і жаб”яче серце почало працювати у більш стабільному і повільному ритмі.

- Великолепно!. Очаровательно!
- Анатолий Александрович у Вас, - изумительные ручки. Мальчики, как работают наши приборы? …
- Фиксируют всё!…
- Прекрасно! …. Друзья мои, через пять минут приступаем к следующему этапу. …

Через п”ять хвилин університетські лаборанти з подивом на очах, виймали електроди з дійочого, жаб”ячого серця та укладали його у контейнер.

- Уважаемый Анатолий Александрович, ещё одно сердечко остановилось.
       Теперь прибором ЦЕРПАН воздействуйте на него.
       Секундомер работает. …

Гай підніс прилад до чашки з жаб”ячим серцем, зафіксував його на такий жі відстані як і руку. Анатолій зробив приладом ЦЕРПАН оберти за годинниковою стрілкою навколо серця і підняв його в гору та відійшов від столу.
       Пройшла мовчазна пауза.
       Десь на 10 – 12 секунді, на екрані осцилографу виникнув сплеск і жаб”яче серце почало ритмічно працювати. Головний експерт експерименту демонстративно за аплодував.
- Браво! … Браво! … Брависимо!…
- Мой Вам низкий поклон. Анатолий Александрович, Вы просто маг. …

Анатолій стиснув зуби, але промовчав.

- Мальчики, через пять минут приступаем к следующему этапу.

       Всім присутнім у такий яскравий день, чомусь було соромно за себе, за цю мавп”очку сучасності, за цих операторів – биків, за хлопчиків лаборантів, за університет та за те, що вони є свідками ганебного дійства з Гаєм.
Лаборанти поклали у контейнер другу чашку – петрі з працюючим жаб”ячим серцем.
На столі зупинилось трет”є жаб”яче серце.

- Анатолий Александрович, просим, просим к столу.
       Секундомер работает …
       Я прошу Вас на это сердце воздействовать вашими драгоценными ручками.

- Уважаемый главный эксперт, Я обратил внимание на то, что ваши ассистенты остановили работу сердца лягушки при помощи каких то манипуляций. Я хотел бы знать, что и при помощи чего они остановили работу сердца. …
- Уважаемый Анатолий Александрович, у нас нет секретов.
       Мы не оговаривали того, что мы обязаны Вам раскрывать наши действия,
       но я Вам скажу, - это была незначительная доза хлороформа для принудительной
       остановки сердца. Время – деньги. И только. …
Извините нас.
Секундомер работает.
 Уважаемый Анатолий Александрович, приступайте и воздействуйте на сердце руками, - как хотите и сколько хотите.

Анатолій підійшов до чашки – петрі.
- Я не знаю и знать не хочу чего вы добиваетесь этим экспериментом, но я согласно нашего договора провожу третий и последний с вами эксперимент. Я хочу всем заявить, этот эксперимент ничего общего не имеет с моей профессиональной, научной деятельностью. В нём меня просто используют, для своих целей, неизвестные мне структуры, прикрываясь университетом.
Гай з концентрувався поглядом на чашці, підвів руку до жаб”ячого серця і воно, зупинене хлороформом, запрацювало. Серце ритмічно пульсувало. Жаб”ячий експерт швидко зреагував на подію і надав наказ знову зупинити це серце ще більшою дозою хлороформу.
Після введення хлороформу серце миттєво зупинилось.
 Головний експерт звернувся ніби до присутніх ніби до Гая,
- зная Вашу принципиальность, честность и ответственность, я прошу Вас любым способом воздействовать на объект. Как хотите, так и воздействуйте! …
Добродій Гай звернувся до присутніх,
- Уважаемые друзья и недруги, перед тем, как я завершу этот эксперимент прошу меня понять, - Я такой же человек, как Вы. … Я не маг! … Я не Бог! …Я учёный. …
       Я завершаю этот клятый эксперимент с чувством боли и стыда.
       Как мне не ужасно это говорить, но то, что я сейчас делаю и сделаю,
       - это безнравственно.
       Простите меня.
Анатолій Олександрович біля столу з об”єктом став на коліно, лівою рукою завис над чашкою, а праву руку підвів під кришку столу під місце дна чашки.
 Гай напружився і почав робити кола руками у різні сторони, але кожною рукою рухом за годинниковою стрілкою.
Десь через тридцять секунд на екрані з”явився сплеск серце почало мляво битись. …
Всі за аплодували. …
Гай піднявся з коліна, підійшов до університетських лаборантів взяв у них склянку заповнену жабами і пішов геть з знімального майданчику.
Режисер підбіг до своїх телеоператорів,
- хлопці, ви це знімали? …
- Ні! …
       Ви ж нам казали, щоб ми готувались до інших зйомок. …
- Ех, хлопці! ….
       Вибачте мене, але я такий дурень! …
       Університетський головний експерт, давав останні розпорядження своїм лаборантам і готувався до від”їзду.
Він свою утаємничену справу зробив, але нервував з того, що коли Гай робив останній експеримент відео апарати зламались і перестали працювати.
Серце жаби зупинилось через 15 - 20 ударів,
і ці оператори – бики не змогли зняти на плівку. …
 
       Андрій з Григорієм, який ніс в обох руках важкий кейс з двома ЦЕРПАНАМИ,
- бігли до Гая.
На краю маленького студійного ставка, добродій Анатолій випускав з скляної банки на волю живих жаб, та просив у них і у Бога прощення за свій вчинок. …
Вони підійшли до нього.
Анатоль палив цигарку та дивився у небо не звертаючи ні на кого уваги….
…Виручив Назар.
Він прийшов до них з не допитою пляшкою вірменського кон”яка і за пропанував зняти напругу.
Заперечень не було …
…Підходила 15 година дня. За графіком і планом треба було завершити зйомки. …
На знімальному майданчику всі були напоготові . …
Як тільки Гай, Григорій, Андрій, Назар приблизились до декорації майданчика
їх зустріли оплесками. …

… Як домовлялись, Гай розібрав прилад на три складові і розказав про роль і дію кожної з них. Стальний циліндр, який складався з двох частин,
- виконував функцію контейнера,
у нижню частину контейнера вкручувався його головний елемент,
- металевий циліндрик з нержавіючої сталі з наскрізним отвором,
- він виконував функцію фізичного, оптичного, випромінювача,
-об”єктива - опромінювача мозковим промінням генеруванням чогось відомого тільки Анатолію як позитивної уяви – форми, мисліформи Гая, яку він записував у цей об”єктив. …
Всіх дивувала простота конструкції і вражали результати її дії. …

Через годину зйомки були завершені, але нікому не хотілось покидати майданчик.
Режисер прийняв мудре рішення, - він дав пропозицію всім зібратись у найближчому кафе і в ньому остаточно підбити підсумки дня за його рахунок.
Бурхливі оплески і вигуки Ура!, - засвідчили згоду всіх. …

...Замріяний гурт експертів і членів знімальної групи під співи …,
 - щоб наша доля нас не цуралась … - розійшлись десь опівночі. …

…Результати експериментів були вражаючими, матеріал сенсаційний.
Тепер все залежало від майстерності Назара, монтажерів, редакторів і головне щоб добродій Анатолій Олександрович Гай, згідно домовленості та Угоди отримав весь матеріал у копіях для свого, подальшого аналізу і опрацювання. …

…Анатолій Олександрович з нетерпінням чекав матеріалу від Назара.
Щоб не гаяти часу, Він за пропанував Андрію провести серію фото експериментів; - де він брався за те, щоб засвітити фотоплівки руками, поглядом, приладом ЦЕРПАН, - за методом і технологією Андрія. …
       
…Два напружених тижня співпраці з Гаєм у червні, розкрили і розширили простір Андрія на особистість, постать Анатолія, але головне погляд на своє життя під іншим, новітнім кутом зору. …
…Андрій більшість напрацьованого матеріалу віддав Анатолію і вони домовились десь у середині серпня приступити до подальшої співпраці, - головне полягало у розтлумачені Анатолієм всіх експериментів, щоб рухатись далі за допомогою ЗМІ. …

…Андрій вирішив питання своє відрядження до Запоріжжя щоб там продовжити у відпуску, бо дружина вже поїхала до свого Дитинця. …

…Добродій Анатолій Олександрович прийшов на Київський вокзал проводжати Андрія.
- Андрей, если у тебя будет свободное время, Я убедительно прошу ;
       зафиксируй словом на бумаге, - всё, что мы снимали и говорили.
       Мне очень важен твой взгляд, как человека отстранённого.
Будь точным, лаконичным и объективным. … Мне это очень необходимо, - Я уверен, что это необходимо нам. … Может быть, только из-за этого Я пришёл тебя провожать.
Я хочу, чтобы ты всё о чём мы говорили и делали пропустил через себя, чтобы мы через слово, твоё слово, - смогли донести наши результаты общественной, научной мысли. …
Не знаю почему, - но Я в изображении, в картинке почему-то разуверился.
Сегодня Я думаю, - что Слово поглощает - Всё. … Я прочитал твой материал.
До твоего приезда из отпуска я напишу рецензию и мы должны его опубликовать.

Андрій обняв Гая і пообіцяв,
- Все, наскільки дозволить Бог, Я за нотую, як стеногрфістки нотували партійні з”їзди. …
Поїзд поїхав на Північ, залишаючи у пам”яті Андрія, мрійливу, одиноку і величну постать добродія Анатоля Олександровича Гая,
- для більшості вчених України він виступав у ролі АМАТОРА,
       а для Андрія і багатьох киян, - Генія з Одночасся, з Вічності.
Поїзд швидко набирав хід, залишаючи погляд Анатолія у підсвідомості Андрія,
 ні би він дивився на нього з глибини найпрекраснішого місця Всесвіту. …



ГЛАВА - 3
…Відпустка Андрія і Ліни промайнула швидко.
Він розкривав вікна, двері лоджії провітрював хату. Хата набрала багато пилу і ніби задихалась від відсутності свіжого подиху повітря.
…Схвильована Ліна вбігла до лоджії. В руках у неї була кореспонденція. Вона дала записку, написану Назаром від руки:
- Андрій, 25 червня від нас відійшов у Вічність добродій Анатолій Олександрович Гай.
Зателефонуй мені.
P. S.
Шановні родичі Андрія Тарасовича, сповістить його про нашу велику втрату. …

… Шок. Смуток. Сльози охопили Андрія. …
Ліна пішла на кухню приготовити кави.
Андрій витягнув з бару пляшку кон”яку, налив собі, дружині і зайшов до кухні. …
- Ліна, по перше давай пам”янемо світлу душу, яскравого добродія Анатолія Олександровича Гая. …
Ліна поставила і запалила свічку. Вони випили за світлу пам”ять Анатолія.
- Я піду телефонувати Назару. Будь ласка, каву принеси у кабінет. …
Андрій набрав телефон Назара, …
- Назар, це ти?
Вітаю.
Це Я, - Андрій.
- Андрій, ти звідки? … Де знаходишся? …
- Я тільки прилетів до Києва і вже біля 15 хвилин, як в домі. Ось прочитав сумну вість і відразу тобі телефоную.
- Андрій, зараз в мене перерва. Я сідаю в машину і через десять хвилин мій водій підкине до тебе. Так що чекай мене. Я вже лечу!…

Андрій сів у крісло.
Запалив цигарку і ніби звалився у прірву без початку і кінця. …
Його щось віднесло в Одночасся.
Мабуть стан спустошення, примусив впасти в Одночасся, щоб піднятись.

…Дзвінок у двері навернув Андрія в сьогодення.

Це був Назар з квітами у руках.
Він зайшов до кухні привітався з Ліною та звернувся до Андрія та Ліни,
- Спочатку давайте пам”янемо Гая, а після про все інше.
- Ти ж на машині! …
- Я ж казав тобі, що я з водієм. ….
- Назар, вибач!
       Я це крізь вуха пропустив.
- Розумію.
Ліна занесла до кабінету бутерброди.
- Назаре, вибач мене, але сам розумієш, … тільки приїхали. …
- Ліна ми що, - з голодного краю? … Свічка стоїть, бутерброди і кава на столі, - тому давайте пом’янемо раба Божого Анатолія. Хай Господь упокоїть його світлу, сяючу Душу. Хай пухом буде йому земля. Вічна пам”ять про нього хай залишиться у наших серцях. Амінь!…
Всі перехрестились, випили і тричі перехрестились.
- Ліна, як би ти знала яку ми людину втратили? …
- Чому так у нашому світі відбувається? Чому Світ покидають найкращі, не завершивши своєї справи? …
- Назаре, на таке в народі кажуть просто, - на все воля Божа.
- Андрію, ти мене вибач, а як що це не Божа воля? …
- Тоді, це справа мабуть до судових, медичних експертів.
- Я теж так думаю. ….
       Але Анатолія нема і його прах після кремації нам не дасть на це ніякої відповіді.
- Чому його віддали кремації ?
- Андрію, не знаю. Це для мене загадка, - питання з питань.
- Назар, як все сталося? …
- Це сталося через день, після твого від”їзду.
       Я змонтував увесь матеріал. Всі матеріали перегнав і з копіював для Гая.
       Запросив його на студію. Ми все переглянули.
       Він дав письмову згоду на демонстрацію матеріалів з великим задоволенням,
       без зауважень. Я віддав йому копії, до незначного моменту зйомок. Мені бракувало часу. Я повинен був затриматись десь на пів - години. Я просив Гая зачекати мене і обіцяв підвезти до дому, але він відмовився. Я, його розумів. Він бажав, на самоті, переосмислити, передивитись матеріал багато разів і упевнетись у собі, у нас, у справі свого життя грунтовно і відповідально.
       Анатолій ухопив пакунок з касетами і полетів, як на крилах.
       Він спіймав таксі. На пів дороги до дому, щось сталось з ним.
       Він став відчувати біль у серці.
       Гай, наперед, розрахувався з таксістом і попросив його швидко довезти до найближчої лікарні.
       Переляканий таксіст все зробив як дуже порядна людина.
       Він привіз Анатолія до приймального відділення лікарні. …
       У лікарні день був не з най кращих. Вона чергувала по місту.
       Водій привів Анатолія до приймальні.
       Поки лікар робив записи, Гай попросив водія, щоб він допоміг йому лягти на візок,
       і їхав працювати. Водій поклав пакунок з касетами на візок і просив чергового лікаря швидше доглянути Анатолія, бо йому дуже погано і він втрачав свідомість.
       Анатолій, на це сказав, що зараз почуває себе краще і хай водій за нього не хвилюється. … Водій поїхав працювати далі. …
       У цей час, до приймальної, швидка допомога разом з міліцією завозить бандюг
       залитих кров”ю, після якоїсь різанини.
       Розумієте для них бандюги були важніше хворої людини.
       Лікарі почали поратись з цими закривавленими істотами .
       Поки порались з кабанюгами, вмерла людина!…
       Вмер Анатолій Гай!!!….
 
       Коли бандюг відправили до палат, - звернули увагу на Гая, а у нього зупинилось серце. Казали санітарки, - Гай з посмішкою на обличчі, закривши очі, лежав на боку
       обличчям до стіни і ніби доглядав останній сон. …

- Назар, я думаю що це збіг обставин.
- Я так не думаю! … Я вірю у збіг обставин у той час, коли Анатолій, подібно Христу, поперед себе, пропускав до райського життя бандюг, яких виписали з лікарні у слідчий ізолятор наступного дня. Я вірю у те, що ми з Анатолієм у середині травня зробили повне обстеження його фізичного і психічного стану. Всі медичні обстеження підтверджували сто відсотковий, гарний стан його здоров”я, особливо серця, судин і крові.
- Розтин тіла Анатолія засвідчив попадання тромбу у його серце, тромбу, якого за декілька неділь не існувало. Пакунок з касетами зник, коли Гая везли до реанімації з надією спасти.
       Я наняв перевірену людину, щоб він мені знайшов пакунок і щось ще.
       Після місяцю пошуків ми відмовились від пошуків.
       У цю ніч, як загинув Гай, в його кабінеті зникло багато матеріалів, майже все.
       В хаті його сім”ї, коли всі були відсутні, хтось викрав фото, та робочі записи планів роботи і нахабно звалили з стіни книжкові полиці. Андрію, ти пам”ятаєш головного експерта жаб”ячих сердець?. …
Він ніякого відношення до університету не мав.
Він дійсно доктор медичних наук і працював у фірмі, яка подарувала університету обладнання тільки за те, що університет допоможе нашому проекту цим обладнанням.
Після зйомок, я домовився з цим доктором на обмін матеріалів; - я йому наш матеріал, а він мені віддає матеріал знятий його биками. Але після смерті Гая він від їхав за кордон на Захід. Через два тижні у світових новинах я бачу репортаж про його загибель у арабській державі, де його вбивають ніби за сексуальні домагання до служок, але вбивають з ритуальними ознаками якоїсь секти, наносять біля 60 ударів по всьому тілу. … І ти, мені кажеш, що це збіг обставин.
- Андрію, зрозумій Я режисер і щось розумію у драматургії такого жанру. … Всі твої фото плівки, фотографії теж вкрадені. Але ким і для чого? … Андрію, ти ж знаєш, як він ретельно планував своє життя. Пам”ятаєш, як він казав, в нашій державі у цей історичний, визначальний час прийдуть правити народом замість одного розумного і бідного прийде десять тупих, багатих грабіжників, - коли народ не схаменеться, то буде біда на десятки років. ….
- Я думаю, він про щось знав і хтось не хотів у любий спосіб, щоб він розкрився перед людством. Мабуть цей час, - не його час у історії. …
- На мою думку таке ставлення було до Миколи Тесли, - він народився не у той час. Зрозумійте мене, Гай у філософії, науці, біології, не каузальній техніці, - вчений і винахідник масштабу Миколи Тесли.
- Прийде час і ми, у нашій державі разом з її академіями візьмемось за голову. ... Отака моя сумна розповідь. ...
- Андрію, на днях 40 днів Анатолія.
- Я заїду за тобою і ми підемо разом. Але я прошу тебе у розмові з гостями бути обережним. Ти асистував Гаю на його прохання, і більш нічого і нікого не знаєш, та не розумієшся на його справах. Для тебе він просто цікава людина. …
- Зрозумій мене, ми можемо впасти у халепу.
- Береженого Бог береже! … Тільки за цих обставин ми зможемо продовжити справу добродія Гая. Друзі, я не вірю у збіг обставин.
- Я режисер. ….
- Андрію, свічка догорає. Швидше наливай! …
- Хай там, …. Як що Він нас бачить? … Знає, що ми тут його будемо пам”ятати все наше життя і все зробимо щоб його не забули!…
- Вічна йому пам”ять! … Амінь! …
Вони випили і тричі перехрестились. …
- Бачиш Андрій,
- - все в житті, досконаліше ніж у телевізійному ящику. Як би я зажадав від зняти такий кадр з догоранням свічки, мені прийшлось би упріти. А у житті, - все відбувається, як у житті, - без дублів і перемонтажу. Свічка догоріла у ту мить, коли треба ставити крапку. …
- Мені пора їхати. Я все узнаю і заїду за тобою. …
- Ми з тобою не зустрічались, але розмовляли за телефоном.
- Зрозумій, береженого – Бог береже! … Треба час. …
- Назаре, тобі видніше. Я буду діяти, як скажеш. …
- До зустрічі. Друзі, бережіть себе.
Назар поїхав до студії.
- Ліна, давай щось перекусимо. Віриш, я не можу ставити під сумнів розповідь Назара.
       Вона дуже схожа на детектив. Але те, що він розповів, - це дуже вагома інформація.
- Андрій, ти як дитина. Подивись на наш двір, на сучасне життя пересічних громадян. Зараз між страхіттям на телеекрані у фільмах та реальним життям ребра з терлись. Жах на екрані ,це квіточки у порівнянні з ягодами реального життя у селі, місті, державі.Андрій, у тебе твоя праця, захоплення творчими справами, - замили очі. Не дивись на фасади, зайди у двір і подивись, що коїться біля смітників. Ти побачиш, що у смітниках риються не душевно хворі, або “бомжі”. В них риються похилі люди, пенсіонери. Вони не працездатні і не можуть себе забезпечити матеріально. Це не грабіжники віднімають у бабусі гаманець з тридцат”ю гривнями і вбивають її. Це вбиває її влада, уряд. …
       Я не була особисто знайома з добродієм Гаєм, з твоїх розповідей, Я його дуже поважаю і ціную. Тому впевнена, що Гая вбила корумпована, жорстока, жадібна Влада. … Андрій, слухай Назара. … Прокинься і будь обережним. Повір, сьогодні сила за нелюд дю і як що, ти станеш на їх шляху вони нас розчавлять, як куряче яйце.
- Ліна, заспокойся і не розпалюй себе. Я даю тобі слово, - буду дуже обережним.
       Я сподіваюсь, що ми у всьому тихенько розберемось. …
       Як би ти тільки знала, - за цей незначний час нашої дружби і спів праці, він мене
       перегорнув. Я був ніби книга, яку на половину, - літера за літерою, ручним набором
       складав його величність набирач.
       І ось у цю мить з”являється Гай і каже; - добродію набирач, набір треба розсипати
       і Ваша Величність з завтрашнього дня, але краще з сьогоднішнього,
       - починайте набирати нову книгу Андрія від Анатолія. …
 
…Через три дні Андрій зустрівся з Назаром,
біля гастроному, де раніше Андрій зустрічався з Анатолієм, який купував йому теплий, духмяний український хліб і вони розходились до своїх осель.
На покутті вулиць, Назар, у бабусь, купив два букети квітів і вони пішли на сороковини до дому сім”ї Гая.
- Андрію, запам”ятай серед друзів сім”ї можуть бути “друзі – інформатори”,
       - будь дуже обережним у спогадах, - грай за їх правилами. … Краще придивляйся, аналізуй всі події, запам”ятовуй хто і що розповідає та до чого у них зацікавленість. …

Всі зібрались на 16 годину.
Григорій був головою стола.
Назар і Андрій привітались і сіли за стіл.
Головний оператор фільму зробив дуже гарну фотографію Анатолія, - його портрет повністю відображав образ Анатолія Олександровича, - яких займав центральне місце події і поглядав з Одночасся на поминальне дійство зібрання, - на його шану і честь.
Всім казалось, що добродій Анатоль, десь поруч з столом, і з незрозумілих обставин не може бути поруч з кожним. …
Все пройшло за традицією киян. …
Згадували добродія Анатолія най теплішими словами і зверненням до нього, до його портрету. …
Краще і якось віддано, споминали його шлях від дитинства і до сьогодення його Фастівські родичі. … Тільки вони розуміли істинну втрату в Україні Великої Людини,
- їх і її добродія Анатолія Олександровича, у якого Голодомор 1933р. не зміг відняти життя, а сучасна байдужість переборола такого Велетня Духу. …

…Першими покинули поминальну вечерю і стіл родичі Анатолія з Фастова. …

Невдовзі, за ними пішли Назар Троян і Андрій Чайка.
Мовчазний і дотепний Григорій напросився їх провести. …
Григорій як ні хто був у відчаї з приводу втрати друга, але нікому не дозволяв сумніву у своїй стійкості та послідовних рішень, що до збереження та продовження науково – творчої спадщини Анатолія Гая. …

Назар пообіцяв створити нові копії всього відзнятого матеріалу, який він надав Анатолію у останній день.
А от іншій, пограбований матеріал знайти не можливо, намір знайти злодіїв безнадійний. Тільки час, - через багато років у публікаціях та тенденціях розвитку ідей Гая, можливо проявлять себе кола, які у свій спосіб, будуть використовувати вкрадену спадщину.
Скоріш за все треба очікувати результатів не в Україні, а від сусідів ближніх держав. …
Щоб у всіх існування було комфортним, бажано друзям Анатолія дотримуватись однієї версії смерті “ЗБІГУ ОБСТАВИН” . У останніх місяцях праці Гая, - перевантаження раптово відняло у нього його напружене життя. …

… Всім найближчим друзям і послідовникам Гая, за рік слід занотувати свої спогади про співпрацю з ним та хронологічно упорядкувати всю інформацію.

…Григорій цей вид роботи взяв на себе.
Андрій пообіцяв до нового року, описати розмови і працю з Анатолієм у останні місяці. Назар надасть все, що є з відео ряду, та копії документів.
Тільки за такою працею можливо буде проаналізувати спадщину та сказати собі і усім;
- Де? На якому місці, у якому стані розвитку науки находяться його творчі доробки та як рухатись далі з спадщиною добродія „аматора” - Анатолія Олександровича Гая. …

…Назар, на покутті вулиць, спіймав таксі і поїхав до дому. Андрій з Григорієм зупинились біля газетного кіску, місця зустріч з Гаєм. …
- Григорій, зараз слова ні до чого. Я тобі можу сказати одне, що крім нас, - тебе і мене, ніхто не буде займатись спадщиною Гая. Мабуть тільки злодії, які вкрали у нього, нас матеріали. Але вони не знають його філософії – космізму, його семантики, аксіоматики, бо вони дуже далеко стоять від Слова. Їх мавп”яче мичання, - це “фєня”. Тому крім паплюження його експериментів у них нічого не вийде. … Я бачу, що тільки ми щось можемо зробити, щоб ім”я Гая не кануло у літа. …
       З свого боку, як що в нас справи будуть рухатись нормально, я запрошу до допомоги,
       - молодого магната.
       Пам”ятаєш я його з тобою знайомив, коли ти мені давав “залізо” Анатолія на збереження. Без нього нам нічого не вдасться зробити і на відсоток. Він нам чітко сказав, що ця справа коштує мільйонів зелених і держава ніколи їх не дасть.
Бо у її чиновників інші інтереси. Чиновники думають про наповнення грошима свого кейсу і вони не бачать, як їм можливо тихо вкрасти гроші, які вони надають під свій контроль. У нас з тобою обмаль можливостей.Тільки з ним ми можемо бути на щось здатне. Ми люди з іншої, старої планети. Він з нової планети і розбудовує її за іншими правилами, законами, економічними, політичними схемами і тільки при одній умові, - спів падіння наших думок з його свідомістю щось дасть позитивне.
- Я з тобою завжди згоден. … Але навіщо магнату такий головний біль? …
- Григорій, магнат Він, - не ти і не Я.
- Тому навіщо тобі думати за його голову. Давай працювати.
- … Ну, тоді до зустрічі!
- Григорій, прошу тебе не соромся телефонувати, - хоч раз на тиждень.
- Домовились! …
- Знаєш Андрію, я думаю … Анатолій зараз поглядає на нас, як ти кажеш, з Вічності, Одночасся і я впевнений, що розмірковує, - як нам допомогти. …
-
… Андрій дивився у розкрите вікно свого домашнього кабінету, насолоджувався зграйкою дітей, яка на шкільному майдані ганяла м”яч.
Діти злітались з місць відпочинку, - літо відлітало.
- Скоро новий учбовий рік, - День знань, - День пам”яті про наших древніх предків,
- які у ці Святі Дні, - зустрічали свій календарний, земний Новий Рок. … Мабуть тому Володимир – Хрестив Русь перед Новим Роком у Серпні, бо ця визначна подія Хрещення повинна була передувати не менш визначному Святу його народу. В іншому випадку народ не зрозумів би ні Володимира, ні Нового Свята Хрещення. Хто б це з народу Київської Русі у Січні поліз у купель з холодною водою, роздягненим на снігу і на очах розумного люду? …
       Скоріш за все, тільки тому і залишився на цьому місті Новий учбовий рік, щоб у свідомо-
       сті слав”янських народів, пом”ягшити перехід Віри народу Русі,
- від Язичеської до Християнської Віри, - від Багатої кількості Богів, - до Бога Єдиного…
… Андрій прийшов до висновку;
- Як на мене, то в Українському календарі кращого місяця ніж Серпень не має. І це ж треба було так статися, що найвище Свято України припало на 24 серпня! …
- Мабуть Бог, - полюбив народ України!… Тільки би Україна Його полюбила! …
- Ліна, давай завтра з”їздимо на Хрещатик. Давай зробимо собі Свято! …
- А чому завтра? …
- Завтра День Незалежності України! …
- Андрію, а я зовсім забула. … Тоді давай прихопимо з собою друзів молодят. Бо ми десь заховались від них. …
- З задоволенням! … Мила, давай домовимось, - після Серпня і до Різдва мене не турбувати. Я буду працювати дома. У мене великий обсяг роботи. Я повинен зробити дуже важливу і складну працю; - зафіксувати розмови з Гаєм, та надати свої тлумачення. Всі вказують на те, що наші думки багато у чому співпадають та перетинаються. …
- Невже ти за ці місяці все встигнеш зробити? …
- Зроблю, чи не зроблю? … - ти ж мене знаєш, встигну. Я повинен розпочати, а далі зроблене підкаже. …
- Домовились. Завтра їдемо на Хрещатик. Кава у тебе на столі. …

…. Андрій у себе в кабінеті, за багато років все привів до ладу; - переставив меблі, техніку, запасся папером, дисками, завдяки учням налагодив всю техніку. Мабуть перший раз у своєму житті, обладнав комфортне робоче місце для своєї творчості. Така підготовка Андрія вказувала на серйозність, амбіційність намірів господаря кабінету. … Андрій ще не приступив до праці, але всі друзі вірили в нього і очікували результатів. Він був впевнений у собі, у тому, що залишив в його пам”яті Анатолій Гай і час. …

Андрій вірив у свій винахід;
- Чим далі відстань, - тим краще розрішаюча здібність різкості досліджень об”екту. Він сподівався, що створить технологію, яка надасть змогу відшукати більшість того, що втратили. Праця, яку задумав Андрій варта була зусиль. Григорій і Назар готові були у любу мить підключитись до співпраці. …

… Андрій дивився у вікно, насолоджувався кавою та грою у футбол гомінкою юрбою першокласників чомусь схожих на зграю горобців. …
       Техніка була у готовності. …
       Напрям був єдиний, - діяти треба від Слова. …
       Через десять днів пошуку, Андрій відчував, що хід подій розгортався у вірному руслі
       думок Анатолія. …

….Що спільного між злодієм і добродієм ?. …
Швидше за все це простір, дія і вчинок.
Спільним є те, що вони діють за законами Cемантичних просторів, які створили їх свідомість. Чому один (злодій) творить злі дії, а другий (добродій) творить добри дії? …
Андрій все більше впевнювався у тому, що ці люди існували у одному фізичному просторі, але належали різним семантичним просторам,
- / семантичний простір – це простір людини, оточуючого середовища визначений словом /.
У слові злодія семантичний простір плоский з плоскою ідеологією, з плоскою уявою, думкою, лінійною дією, з лінійними енергетичними, інформаційними ресурсами та лінійною метою їх досягнення через Слово.
Світ Слова злодія, - плоский двомірний.

… У слові добродія семантичний простір об”ємний з об”ємною ідеологією, з об”ємною уявою, думкою, об”ємною дією, з об”ємним багато векторними енергетичними, інформаційними ресурсами та об”ємною метою досягнення її через Слово.
Світ Слова добродія, - як мінімум тримірний.
Світ добродія, як мінімум на порядок вище, могутніше, за ресурсами, - двомірного простору злодія.
Тримірний простір у свідомість двомірного простору приніс Христос.
Добродій Христос,
- Син Божий Словом відкрив людству нові ресурси, вказав у Нагорній Проповіді Шлях яким повинна бути Нова Людина, як діяти і за якими Заповідями, Заповітами, Законами йому жити. Христос через Слово розкрив розуміння Тримірного, дихотомічного, фізичного і семантичного просторів.
Він і Апостоли створили Новітнє Вчення, Християнську Віру, Новітній Завіт через Слово. Вони на грунті двомірного Слова і семантичного простору Старого Завіту створили визначення Трійці, - як Цілого Образу Бога і за пропанували Людству Слово, Семантичний простір Тримірного виміру.
Вони плоску, двомірну свідомість зло дійної ідеології, - через Слово створили свідомість добродійною, тримірною, об”ємною, сферичною з потужними ресурсами.
Після Разп”яття Христа свідомість людства у своїх діях, вчинках, через Слово, як інструмент керування подіями, розшарувалось на два Семантичних простори, - плоский /двомірний/ та об”ємний /тримірний, як мінімум/, які існують у жорсткому протистоянні.
Плоский двомірний простір Слова був і є на порядок нижчим від тримірного простору Слова.
Плоский Семантичний простір вичерпав свої інформаційні, енергетичні ресурси, а тримірний семантичний простір Христа, на той час, приніс невичерпні Нові ресурси у Новій моралі, Нових Законах, Новому Завіті Християнської Віри, Релігії.
З часом, жорстока боротьба, війни семантичних просторів людства перейшли до співіснування.
Багатий Новими ресурсами тримірний семантичний простір Христа створював фізичний і духовний простір і виховував Нову людину, - ДОБРОДІЯ.
Двомірний простір з вичерпаними ресурсами почав використовувати, грабувати ресурси три- мірного простору і виховувати нового носія своєї ідеології,
- злодія, нову людину злих дій.
Так прийшло протистояння людства на засадах порушення норм моралі, законів співіснування людини у Слові, вчинках і дії - добродія та злодія.
До сьогодення проходить боротьба між злодієм і добродієм, - це боротьба носіїв двох Семантичних просторів.
       Слово – це інструмент керування подіями та формування свідомості людини, - воно є фундаментальним явищем людської природи, а людство вважає його якимось другорядним, прикладним засобом спілкування людей і вивчає, досліджує Слово на лінгвістичному, прикладному рівні знань.
       Двомірне Слово, породжує плоскі думки і вчинки людини, які у відношенні до Тримірного простору є, - ЗЛО – ДІЙНИМИ.
       Тримірне, об”ємне Слово, - творить об”мні панівні думки і вчинки у відношенні до любого простору, - ДОБРО – ДІЙНИМИ, бо несуть, ісповідують знання, вчення свого Добродія, Сина Божого Ісуса Христа. …
       Знання Нового Завіту виховують людину за Образом і Подобою Бога, - незалежно від того, чи є людина віруючою у Нього, Його Вчення, або ця людина атеіст.
Бог любить всіх однаково і кожному пропанує Шлях до Нього, через Своє Нове Слово у Любові та Добрій Дії.
       Ера співіснування двох семантичних просторів людства повинна кардинально змінитись. …
Розп”яття Добродія Христа, - це Розп”яття двох Семантичних просторів, - яке пройшло з розп”яттям Христа і двох людей злої – дії. …
У Євангелії від Луки, - один з двох злодіїв захистив Діяння Добродія Христа. І тоді Добродій Христос пообіцяв злодію людині; - від нині будеш зі Мною у Раю. …
       Такий випадок Розпятт”я, який стався з одним з злодіїв існує у об”ємному семантичному просторі Нового Завіту і повинен мати тлумачення та дослідження у роздумах для багатьох поколінь людства.
       У Істинному Вченні, Новому Завіті не може бути і нема нічого випадкового.
Тлумачення Розіп”яття Добродія Христа, та такої події вчинків, дій ми повинні переосмислити.
Цей епізод, є яскравим доказом Шляху перетворення двомірного семантичного простору
злої - дії до тримірного простору доброї дії, який зло – дія простив за розуміння гріхів і за це Христос взяв його з Собою до Раю. …
       Якщо цього не усвідомити, то у людства не має ніяких позитивних перспектив розвитку та повноцінного життя, - гідного Бога, Його Слова і Просторів, які Він нам подарував. …

… Андрій згадував одну з перших грунтовних розмов з Гаєм, той час коли тактовний добродій Анатолій взяв відрізок мідного дроту і створив з нього подвійну спіраль, пружину, яка вміщувала у собі дві циліндричні спіралі / одна у нутрі другої / що мали різні напрямки обертів; - вони йшли обертами на зустріч одна до одної .
Верхня, зовнішня спіраль була звита рухом проти годинникової стрілки, - нижня, внутрішня спіраль, була звита рухом за годинниковою стрілкою.
Це була розімкнена, єдина цілісна структура з двох спіралей або пружин, - лівого та правого обертів. …
- Андрей, вот Это, - образ, моё виденье, моя модель трёхмерного, объёмного, дихотомичного пространства и материи Космоса. Это мысли форма семиотического пространства. Я дарю её тебе. Может ты, как виртуоз, в своих фантазиях мою идею разовьёшь и что-то сможешь подсказать. …Я знаю мы не осволи семантическое пространство а ты исследуешь и подбираешься к иной логике развития семиотического языка и его пространств.

- Добродію Анатолій, я Вам щиро дякую за подарунок. …
Вибачте, дозвольте свого носа встромити, - бо є незначні зауваження. … Ви подарували мені дуже цінну річ і я повинен надати своє перше враження. … Я впевнений, що ми не повністю розуміємо збігу сьогоднішніх обставин. … Ви мені за пропанували свою уявну форму Світобудови. Ви, з плоского відрізку мідного дроту створили об”ємну, дихотомічну , розімкнену, цілісну, спіральну структуру лівої і правої дії, руху. Зараз не важливо де яка спіраль знаходиться відносно іншої. Можливо створити два різновиди розміщення спіралей, де все буде навпаки. Головне, - ця модель вказує мені, як плоский двомірний простір формується, структурується у тримірний, дихотомічний єдиний, але розімкнений простір.
- Це є Ваша уявна форма Світобудови. Зараз наукова думка починає оперувати визначенням уяви, як форми через Слово – Мислі форма, мисліформа . Так от Ваша мисліформа Світобудови відрізняється від усіх відомих мисліформ якими користувались визначні вчені Світу. Вона є Новітньою модел”ю Світобудови і як на мою думку, заслуговує най вищої уваги до себе. Її необхідно досліджувати та пропанувати науковій думці. Ця модель вказує на нову форму шляху пошуку і винаходу нових інформаційних, енергетичних ресурсів для розвитку людства. Це є визначний позитивний винахід. … Анатолію Олександровичу, дозвольте також висловити деякі критичні зауваження і пояснення що до моделі. Тільки не перебивайте мене, бо я можу втратити думку. … Ваша модель, - це розімкнена структура, вона проявляє у собі Цілісність, - де цілісність я розумію, як структуру, що собою проявляє – Ціле. На мою думку, Ваша модель має змогу проявляти і стверджувати себе як Ціле.
- ЇЇ треба створити замкнутою системою, моделлю замість розімкненої. Тобто, як що її створити не з відрізка, - а з кола, як образу цілого, - тоді модель стане не перевершеним образом – ЦІЛОГО. … Вона буде складатись з замкнутих двох спіралей різних рухів, обертів ( лівого, правого ) та двох місць переходу (зламу) – де ліва спіраль переходить у праву, або навпаки. Таким чином Вашу розімкнену мисліформу Світобудови, як цілісну структуру, я пропаную створити її системою замкнутою, структурованою у мисліформу образу Цілого. …

- Андрей, твоя идея великолепна, - у меня нет оснований спорить, и не соглашаться с тобой. Ты на все сто, - прав. Я, - подарил тебе эту модель!
       Ты предлагаешь её усовершенствовать, но у меня нет времени ею заниматься.
       Раз ты её так прекрасно видишь, то тебе и карты в руки.
       Ты займись ею! - Как ты её определил – мысле формой семиотических, знакових, образных пространств?…
- Кстати, мне это Слово нравится. … Мыслеформа. – красивое, ёмкое определение. Кто автор слова мыслеформа? …

- Дехто вважає, що воно належить Вашому улюбленцю Месмеру, інші приписують авторство Блаватський, але я впевнений що автор слова мисліформа, - анонімний. Головне, - хоч і багато авторів, але це Слово обслуговує сучасну наукову думку. …

Мабуть тоді, у Анатолія було якесь передчуття, тому Він так не звично звернувся до Андрія,
- Андрей, я сегодня убедился, - ты можешь нам продуктивно помочь. Прошу тебя, не откладывай свои выводы, замечания на потом. Ты, при удобном случае, сядь и запиши несколько страничек о нашей работе. А то забудется, затрётся в памяти из-за суеты.

- Добродію Анатолій, що Ви таке кажете? …
- Я, приїду до дому і цю подаровану Мисліформу разом з іншими розвішу на стіні у домашньому кабінеті. Ці Мисліформи весь час будуть перед моїми очима. Скільки буду жити, стільки вони будуть поруч зі мною. … Повірте мені, ми не повністю розуміємо цю створену нами Мисліформу – Цілого. Це – ДІПОЛЬ, якому у сучасній науковій думці нема ціни. Через кілька років світова наука вчепиться за неї, як потопаючий за соломину. … З позицій сьогодення, я можу Вас запевнети, що офіційна наука світу все зробить, щоб нас не знати та на нас не зсилатись. Бо ми не з їх простору плоских догматів. Але хіба генію – анонімному автору, творцю, винахіднику колеса від цього гірше. Він кожну мить і Вічно існує у свідомості, у житті людства, - бо колесо рухається та рухає людство до прогресу. Йому у його Одночассі байдуже, що про нього думають академіки та всякого роду лауреати. Людство багатьох з них не знала, а з тих кого знало, - більшість забуло. Він анонімний автор колеса – Геній, - Був, Є, Буде – бо Вічно споглядає з Одночасся, - як істинний геній. Так!… - знаючи майбутнє наших критиків,
       - ми, оберемо шлях творця, як анонімного автора.
- Андрей, а ты знаешь, что философ – космист Н.Ф. Фёдоров исповедывал мысль,
- - Автор, творец должен быть анонимным.

- Я його читав і перечитував не раз. Його ідеї співзвучні моїй душі. … Він дуже цінував Г.С.Сковороду. Це, для мене, - розкриває його суть. …

- Но, как говорят наши братья по разуму; - от Я тебе, до На тебе! – дистанция
       огромного размера. … Ты сейчас сам избрал направление, я только предложил тебе идею, - вот и копай её глубже и бросай дальше.
Может после праведных трудов, - заберёмся, как ты говоришь, в Одночасье. А ты знаешь, образное и красивое слово – Одночасье, оно мне нравится. Андрей, ты ж не филолог, а откуда у тебя такая любовь и чутьё к слову. …

- Добродію, не батькуйте мене таким словом, як фі – лолог, а як що без сатири, то не забувайте, Я вчився у Університеті Т.Г.Шевченко, а там, зажди, були чудові люди, вчителі і викладачі. …

… Відірвавши погляд від комп”ютера, Андрій дивився у відкрите вікно свого кабінету. На дворі було Баб”є Літо, - най чудовіша пора року у Києві. Розхристані діти, - дівчатка і хлопчаки разом гоняли м”яча на шкільному майданчику. Вони спільно і завзято гоняли Космічний планетарний образ кулі, - ніби, стверджуючи, що до нього, мяча треба ставитись, як до свідомої гри у просторі і боротись за виховання нової свідомості свого і спільного Я. … …

… Дивним для Андрія було те, що Анатолій Гай, друг, співробітник, - у своєму Одначассї став співрозмовником, вчителем, співавтором, - творцем простору Одночасся.
Наскільки всім вдасться розкрити та засвідчити спадщину Анатолія? …
 Чи він залишиться послідовником ідей М.Ф.Федорова і залишиться у Вічності анонімним творцем Нового.? …
Андрію залишалось тільки одне, - послідовно фіксувати події та розгортати вдосконалену Бінарну Спіраль - Мисліформу – БЕРСТ, яку йому подарував Гай /Гай - це був псевдонім А.О.Берідзе – Стаховського вченого, піонера біо - генераторів і головного ідеолога і співавтора мисліформи – Цілого/ . …

… Андрій так поглинув у працю, що друзі почали відчувати в ньому прояв характерних рис Гая, як у поведінці, так і у зовнішності. Він з цього приводу шуткував,
- якщо люба істота, наприклад собака, - за рік або два виховування, стає схожою на свого
       хазяїна, - то чому Я спілкуючись кожну мить з образом, думками, експериментами Гая,
       не можу бути деякий час схожим на нього.
       Він з мене, у моїй підсвідомості, творив нову людину, але він не творив з мене свого
       клону.
       Я той, що відкрито пішов за його слідом. Я його послідовник.
       Тому було б дивно не мати з ним спільних, головних рис.
       Чим більш вдосконалена мисліформа – тим ширше її використання.
       Вона своєю дією, образом поглинає своїх попередників.

Вдосконалена Андрієм мисліформа – БЕРСТ у його уяві, знаннях поглинала Всі образи існуючих до неї мисліформ попередників. … До цього висновку він ставився скептично, але мабуть це, ще більш наполегливо примушувало його працювати. …
Анатолій у розмові завжди підкреслював,
- людина ніколи, ні за яких обставин не буде Богом, але всі повинні кожну мить наближа –
       тись до Нього. …
Андрій йшов до Бога, за допомогою тлумачення розуміння подій через Слово, Знак і Образ. …
З знайомством винаходів Гая, він відчував можливість розкриття новітніх якостей та можли - востей людини. Так сталося, що парадигма сучасних наукових знань для нього визначилась у мисліформі – замкненій бінарній спіралі БЕРСТ.

Мисліформа – БЕРСТ, - як фізична, дихотомічна, оптична, матеріальна структура – образ цілого стверджувала;
- Тримірний простір разом з часом є Космос, який існує у Багатомірному просторі Всесвіту і Вічності. Це свідчило що матеріальний світ Космосу, - є місцем у Цілому, - яким є Багатомірний простір …
У Космосі, як у тримірному просторі діяли фізичні закони швидкості, руху, випромінені та обміну процесів подій. Дуже просто накладались на місліформу – БЕРСТ всі уяви, особливо у випадку тороідної / порожньої / форми кулі (сфери), яка складвлась з двох
замкнутих спіралей.
       Така система мала можливість зжиматись – розжиматись, пульсувати, резонувати, мати рух у різних напрямках з різними швидкостями, залишаючись образом Цілого,
- з обмінними, кінцевими процесами подій, які мали змогу міняти свою якість, кількість у інформаційному, енергетичному переході у новий стан.
Матеріальний Космос має кінцеві параметри і не може бути Безкінечним і Вічним. Він може бути цілісним, а не цілим, - бо він має обмежені параметри. …
Необмежені параметри має Багатомірний простір, - тільки він є ціле. Тільки ЦІЛЕ – має Вічність, Безкінечність, Безмежжя.
Матеріальний Космос має ОДНОЧАССЯ – у ньому знаходиться час - Минуле, Сучасне, Майбутнє, - миттєво, поруч і навпроти один одного.
Тому, тільки ЦІЛЕ - можливо визначити словом Всесвіт, бо він є випроміненням Багатомірного Простору.
Зірковий Космос це цілісне, матеріальне МІСЦЕ у ЦІЛОМУ ВСЕСВІТІ.
Бог створив матеріальний Космос і Людину – мікрокосмос у ньому.
Бог є Ціле, Вічне, Безкінечне, і Творить Свій Світ за своїм розумінням, бо Він є Все
– Він є множинність у Однині, - тільки Він є ЦІЛЕ.
Все інше є проявом цілісності, або місцем в Ньому.
Космос – матеріальний світ, з своєю неосяжністю для людської думки, надто мала величина і займає незначне місце у Його Безкінечному Вічному Просторі. …

Космос, як мислі форму можливо трансформувати до сфери, або кулі - і розмістити на долоні людини. Людина без сумніву і страху, на столі свого кабінету, чи у лабораторії, або у комп”ютерному залі може досліджувати закони матеріального світу,
- де світ Одночасся і найдивовижних фантазій стає і є банальною реальністю буття. …

… Розгортаючи свою думку Андрій раптово прийшов до висновку;
- ЦІЛЕ – це Множинність у Однині, тобто Одиниця у Ступені - N, яка дорівнює Одиниці.
Формула; ( 1; = 1 ) може бути ( 1 = 1; ) .
Ціле, - це Багатомірність у Однині, може визначати Бога, Все. …
Від такого висновку Андрій аж упрів. …
- Боже, як що я роблю щось не те, - благаю, - не карай мене! … Я шукаю шлях до Тебе….
       Я шукаю Істину та Істинність. … - Господи! – направ мене на Істинний Шлях! …
       Мені треба охолонути і проаналізувати, що я накоїв створивши цю формулу.
       Чи має вона право на життя, на існування? … …..Я завжди боявся формул визначених числами, а ось тут щось створив таке,
       що перелякався сам себе.

… Треба охолонути. …

- “ Всесвіт є упорядкованою безліччю дійсних подій” - так стверджував Е.Жильсон
Моє твердження пропонує по-новому усвідомити і дослідити філософську категорію ЦІЛОГО, - Я пропоную вивести з неї категорію - ЧАСТИНА, і замінити на нову категорію - МІСЦЕ, як місце Порядку, ( по ряду в цілому ) у ПРОСТОРІ і ВІЧНОСТІ.

       У філософії ЦІЛОГО взжовж століть розглядалася його складова категорія - ЧАСТИНА.

       Я пропоную відмовитись від такого підходу, - тому, що на даному етапі розвитку науки мистецтва категорія ЧАСТИНА вичерпала ресурс пізнання.
       У зв'язку з цим висновком, варто прийти до наступного твердження;
усі те, що ми розглядали в ЦІЛОМУ як ЧАСТИНА,
- необхідно розглядати, як МІСЦЕ в ЦІЛОМУ,
- тобто, як структуру у порядку системи.
       Варто обрати за основу твердження ;
       ЦІЛЕ – є упорядкована система, що структурується і складається з послідовних (порядкових) множинних місць (структур) , які складають систему, тобто - саме ЦІЛЕ.
 
       Дослідники екстраполюючи це визначення на те чи інше
/фізичне, хімічне, технічне, біологічне, психологічне й інш./ явище Природи, Всесвіту,
або на ті чи інші об'єкти, мають змогу спростити задачу побудови Нових Теорій і тим самим можуть наблизити сучасну цивілізацію до розбудови знань на якісно новому ступіні розвитку.

       У запропонованому визначенні ЦІЛОГО і МІСЦЯ в їхній формулі розглядається можливість розкриття Знань Багатомірного Простору і ВІЧНОСТІ, де можуть проявитися методи проникнення в іно - світи, - Минулого, Сучасного, Майбутнього, де відбудеться освоєння Тривимірного Простору Космосу з застосуванням знань про випромінювання, швидкість яка перевищує швидкості світла в мільйони разів.

       Спрямовуючи свій погляд у простір Всесвіту,
ірреальне світіння Зоряного Неба ми сприймаємо за реальність, світло зірок що йде до спостерігача мільйони, мільярди світових років і зорі тепер, зараз знаходяться в іншому місці, - спостерігаючи Зоряне Небо, ми спостерігаємо, досліджуємо, вивчаємо явища Минулого.
       Під кутом зору запропонованої формули Цілого, в людський свідомості з'являється можливість вивчати Майбутнє , як місце / вектор / у Вічності, тому що Простір і Вічність є Множинністю і складають Ціле, яке створене з Минулого, Сучасного, Майбутнього,
- як місць подій, процесів, явищ у Цілому.

       Сучасні явища в ЦІЛОМУ такі,
- ми досліджуємо події з Минулого, потім накладаємо їх на події Дійсні і після цього оперуємо ними.
       В основному ми працюємо з каузальним ( causa - причина ) причинним явищем - конструюємо, творимо, вивчаємо причинну техніку, технології, образи, культуру, цивілізацію,
- тобто події які звершені в Минулому, але не звертаємо уваги на те,
що в ЦІЛОМУ це тільки одне з місць Простору Вічності,
і не задумуємося, що поряд з Минулим знаходиться Місце Сучасності і Місце Майбутнього, тобто у Просторі Вічності в ЦІЛОМУ різні порядкові Місця,
- що до спостережень оператора.

       Отже поруч із причинним (каузальним ) спостереженням, творенням можливий інший підхід;
назвемо його безпричинним, чи методом некаузальної, не причиної дії і на його підставі розглянемо події, які відбуваються у ЦІЛОМУ.

       Таким чином з каузальною дією, - культурою, цивілізацією, можливий розвиток цивілізації, культури, техніки - некаузальної дії,
       - де вивчення події в місцях цілого, можливо, новий етап розвитку Людства, тому що воно свої знання буде черпати з Майбутнього своєї Вічності.

       Такий підхід дає підставу спостерігачу, оператору проникати в іно – світи, будь-якого рівня, миттєво! - і це не міф, а реальність векторів розвитку Новітніх Знань.
       Шлях досліджень знаходиться в сфері побудови гуманістичної, семіотичної, прикладної інженерії у високій технології і техніці мислі - форм.
       У роботі цього класу приладів, техніки головним є мисліформа Творця приладу, що укладається в рамки розуміння законів безпричинної ( некаузальної ) дії,
де прилади черпають енергію та інформацію з ЦІЛОГО - ( Космосу, Всесвіту - порядку МІСЦЬ ) перетворює їх і впливає на події у Місці Цілого.
       В основу конструювання техніки з використанням мисліформи повинна бути закладена новітня фундаментальна структура світобудови,
- як діпольова / двох польова / замкнута бінарна спіраль БЕРСТ .
       Визначивши ЦІЛЕ і МІСЦЕ, маючи його модель,
       - мисліструктуру - замкнуту бінарну спіраль БЕРСТ -
і математичне визначення ЦІЛОГО, як (1; = 1 ) - дає змогу приступити до констру -ювання нового класу прикладної техніки, до прикладних досліджень у сфері енерго - інформаційних технологій, як мислісистем / мислісвіту / - Цілого,
мисліструктур / мисліформ / - Місця, як цілісних явищ природи і штучного інтелекту.

 … Наша твердиня складена з каната витого, ...-
який у подвійну спіраль туго звитий ... – це головна мисліформа Анатолія Гая,
вона Є МИСЛІСВІТ, ВСЕСВІТ СТРУКТУРОВАНИЙ У МИСЛІФОРМУ СПІРАЛЬ –
 " БЕРСТ "
       Мислів форми природи Всесвіту на мою думку - це цілі і цілісні замкнуті та розімкнені польові динамічні системи і структури, що мають тороідну / тор - порожнє кільце / форму походження організації силового поля,
 - галактики, зірки, планети, атоми і їх частки, людина, тваринний і рослинний світ.
       Тороідний принцип побудови мислеформи є універсальним.
У зв'язку з цим створення цілісної концепції просторово – вічної упорядкованості космосу повинне бути зв'язане з вивченням бінарної, діпольової замкнутої, тороідної спіралі БЕРСТ, - що являє собою " спіралевий бінарний тор ".
       Самоконтроль, самоорганізація, як здатність до встановлення і підтримки внутрішнього порядку субстанції, що рухається є основною відмітною рисою всіх тороідних систем. Внутрішня динаміка " спірального діпольового тора БЕРСТ " - являє собою коловий рух польової субстанції по спіралі з геометрією "золотого перетину".

       Проекція спірального тора БЕРСТ на вісь його симетрії, - відображає міру руху, як місця тривимірного простору і вічності у вічному багатомірному просторі.
       Принцип замкнутих спинів, спіралей зв'язаних між собою за типом послідовних рухів спіралей, що переходять з одного руху в інше /лівого в праве і навпаки /, дозволяє побудувати єдину просторову, енергетичну, інформаційну структуру Всесвіту, - як Вічну, безперервну систему польового взаємозв'язку об'єктів, явищ і процесів природи .
       Поле випромінювання тороідної моделі Всесвіту, на мою думку, своєю семіотикою фокусує у собі цілісність і повноту випромінення у багатобічних дослідженнях тороідних моделей енерго - інформаційних полів Вічності, Простору, Всесвіту.

       Досліджуючи роботу мисліформ, мислісистем, мисліструктур на тороідних оптичних приладах, ці випромінювання можливо визначити терміном - ПАНВОЛЮМНИМИ
/ фр.volume – об”єм, гр.pan - все / тобто все об'ємними, усе охоплюючим випромінюванням.
       У зв'язку з цим можлива побудова та застосування фазових діаграм спіральних циклів тороідного Всесвіту мисліформи БЕРСТ, яке дозволить розробити і провести системний аналіз еволюційних процесів у Вічності з метою визначення та управління подіями в будь - якій системі або структурі Всесвіту.
       Я впевнений, сучасне людство готове перейти на якісно іншу ступінь еволюції, коли при впливі природних законів розвитку проявляється вплив нового фактора; - енергії та інформації, волі і розуму, Вічності, Всесвіту, Бога, - можливо стверджувати, - людство готове до переходу і побудови Теорії Поля за допомогою МИСЛІФОРМ - БЕРСТ
 / умовно / Теорії Цілого, або Теорії Вічності плину подій і обмінних процесів.
Мною пропонується розбудова, дослідження удосконаленої Спіралі БЕРСТ, як один з пошу - ків нової парадигми знань, на дослідженнях мисліформ, як фундаментальних образів полів Всесвіту, і в першу чергу; - на діполі, - бінарній спіралі БЕРСТ, - визначену мною на честь А.О. Берідзе – Стаховського.
       
Спіраль – БЕРСТ ,
- ФУНДАМЕНТАЛЬНА МИСЛІФОРМА МИСЛІСВІТУ розбудови нової наукової парадигми знань може досліджуватись як, - Першооснова Світобудови Всесвіту, -
Анодно – Катодна, Катодно – Анодна замкнена Спіраль – Цілого, Вічного.

Спіраль БЕРСТ – це коло, тор образ замкнутої системи Цілого – з якого уявою, думкою, мислю формується двох польова, подвійна спіраль – БЕРСТ.
( + ) – анодна спіраль з масою правого оберту.
( - ) – катодна спіраль з масою лівого оберту.
( z ); ( о ) – злам спіралі з станом відсутності маси, або з станом найвищої плотності маси.
Мисліформа в своїй системі має постійний стан дії та проти дії.
       Добродій Анатолій Олександрович Гай сказав Все, що міг сказати,
у своїй “Баладі про Сонце” у приладі ЦЕРПАН, та своїх експериментах.

Я гуманітарій роблю Все, щоб удосконалити те, що Я відчуваю і бачу аналізуючи нашу співпрацю.
Я не можу передбачити всього, бо я не можу грунтовно оперувати математичними і фізичними знаннями, - мені Бог надав змогу оперувати уявністю, образами, мислі формами.
Як збудити думку авангардної молоді, юнацтва, науки,
щоб наші праці не стали марнотратством часу? …
- все частіше зосереджувався Андрій на цьому питанні .

Андрій включив телевізор, запалив цигарку, налив чашку кави, відійшов від рукопису і присів за журнальний столик.
- Треба зупинитись на годину, бо перегрівся. …
За вікном кабінету падав перший пухнастий сніг.
Сніг був вчасним, - завтра Покрова.
Сніг падаючи на землю миттєво танув.
- Завтра Святковий день, - зроблю собі вихідний день. …

… Попередні висновки Андрія вказували, що категорія час, - це векторна послідовна структура, яка створює минуле, сучасне, майбутнє матеріального Світу – Космосу і формує Одночасся у Космосі.
Таким чином, досліди об”емного матеріального Космосу позбавляють від впливу на нього ідеології двомірного простору.
Шлях стає більш перспективним для вивчення Багатомірного простору та створення можливостей спілкування з ним.

Такі дослідження можливо розпочати за допомогою замкнених подвійних спіралей,
- мисліформи – БЕРСТ. Мисліформа – БЕРСТ, - є діполем, - яка своєю подвійною структурою є проявом дії і змісту безлічі рис багатьох відомих науці польових структур. Модель – БЕРСТ, як інструмент досліджень може охопити і об”єднати наукову думку у Ціле, як у гуманітарному і гуманістичному аспекті, так і фундаментальному фізичному, математичному, хімічному, біологічному напрямку об”єднання знань.

Мисліформа – БЕРСТ, аналіз її можливостей збуджував Андрія до пошуків нових ідей. …
Він, стовідсотковий гуманітарій, посягнув на святая святих сучасної філософії, на фізико – математичну сферу фундаментальних знань.
- Хто я такий, щоб їх величність Академію турбувати своїми фантазіями та аматорськими місліформами Світобудови? … Але де сказано, що Істиною володіє Академія Наук ? …
- Істину, - король голий! – проголосив хлопчик, а не академік, або філософ короля. …

… Андрій згадував свою останню лекцію у Київському Будинку вчених, коли повний зал біля чотирьох годин тримав його у своїх запитаннях і ніхто з вчених не сприймав його розповіді і ідеї Гая, - за якусь фантазію.
Це вони у своїх запитаннях просили від нього публікації і у якійсь мірі підштовхнули до цієї праці – розповіді про БЕРСТА - ГАЯ. …

Форми, зміст конструкцій мисліформи – БЕРСТ, на думку Андрія, дозволяли переосмислити сучасну семантику і семіотику, аксіоматику, - число, знак, образ і по новому подивитись на них, як на інструменти впливу і зміни оточуючого середовища, як на інструменти керування подіями. Він впевнювався, що досліди систем і структур мисліформ – БЕРСТ, мають можливість допомогти людині позитивно змінити свою свідомість на якісно вищому рівні..

…Наприклад; - впровадження єдиного планетарного календаря з сьома добами у тижні, чотирма тижнями у місяці, - у двадцять вісім діб, з роком у тринаццять місяців, - підняло би розвиток культури, економіки, політики планети на такий високий, позитивний рівень об”єднання народів, - де річний календар, як інструмент керування подіями був би вдосконаленим і служив би на тисячоліття всьому людству на іншому якісно новому рівні стосунків між народами.
За впровадженням календаря і у цей же час можливо було б впровадити новітній годинник з змістом тридцяти двох годин у добі, сорока п”яти хвилин у часі та шістьдесят’ю секундами у хвилині. Людство у такий спосіб придбало би новітній інструмент керування подіями, - де доба розширилась би на вісім годин, а година зменшилась би на 15 хвилин. …

Такий проект мав би великі перспективи.
Він зняв би багато соціальних, політичних, економічних питань.
Проект розблокував би багато безвихідних питань у вихованні свідомості нової людини на планеті. Головне те, що людство на першому етапі впровадження його, як гри само себе виховувало б і з часом було б готовим до впровадження його у зміст свого життя.
Шкільна, студентська година у більшості держав має сорок п”тять хвилин і тільки це свідчить, що молодь з радіст”ю сприйняла би такий проект на все своє життя.
Віртуальна зміна часу і простору у свідомості Нової Людини за одне, два покоління змінила би світосприйняття людством реального, матеріального простору.
       Нове покоління повинно обирати трансформування Часу, - а не якогось пепсі.
- Нове Покоління Обирає Трансформування, Зміну - Часу.
- – Без великих затрат, під наглядом ЮНЕСКО, ООН і інших міжнародних, міждержавних інститутів такий проект міг дати визначні результати не тільки у високо розвинених державах, але і у слабких державах.
- З”явився би позитивний сплеск мотивації людей до праці, до підйому економіки, до поліпшення біологічного, фізичного, психічного стану людини, до появи нових робочих місць і зайнятості молоді у виробництві.
- Політичний клімат суспільств, держав став би більш стабільним. Люди вирішували б конфлікти не фізичними методами, засобами, як бійка або війна, - боротьба перейшла би у суперництво з пошуком компромісів. Де поняття ворог перетворилось би на супротивник, але - не у війні, а у змаганні, за досягнення найкращого позитивного результату для всіх сторін конфлікту. … Серед Людства співіснували би не злодії та добродії, а жили би Люди, / без нелюді / де кожна Людина відстоювала би Людяні принципи співіснування, гуманістичні ідеї у яких Людина до Людини завжди у стосунках повинна бути Людяною….
       Тільки таких два, нескладних за реалізацією, проекти могли б створити еволюційний, величезний стрибок до перетворення свідомості, як кожної особистості, так і всього людства. …
- Молодь повинна сприйняти такий проект першою, бо тільки вона може і повинна змінити свідомість і все життя людства на найкраще.
- МОЛОДЬ ОБИРАЄ ТРАНСФОРМАЦІЮ!
- МОЛОДЬ ОБИРАЄ ЗМІНУ ЧАСУ І ПРОСТОРУ!!! …
- цей девіз може належати тільки молоді. …

       Андрій все більше і більше сподівався на можливість і керівну роль молоді у всіх процесах життя планети, бо тільки молодь, - відверто сприймає нові ідеї і незалежно від авторитетів трансформує їх у своїй свідомості.
       Він сів за письмовий стіл і взяв у руки ЦЕРПАН – розібрав його. …
Прилад був насичений філософією, ідеологією знань під новим кутом зору на сучасному рівні пошуків нової наукової думки. …
- На рівні свого таланту Гай - БЕРСТ розкрив і надав можливість зрозуміти безліч явищ, які мають природню, фізичну, оптичну, закономірність випромінень , опромінень їх впливу на формування матерії, простору їх змісту та форм. На прикладі дії ЦЕРПАНу на об”єкти, - стала зрозумілою утаємниченість дії сакральних (священних) предметів,
- - як Скіпетр, Булава, Держава, Мандала, Тризуб, Хрест, Зірка і багатьох інших релігійних предметів, і не тільки предметів, але й Слів, Мелодій, Знаків, Символів, Звуків, Жестів, - які працюють у просторі, як фізичні, оптичні структури створені на засадах числа і дій з ним на прикладах НУМЕРОЛОГІЇ.
- Всі предмети мали свої еталони, якісні характеристики своєї дії на визначену ментальність адресату і головне вони існували по штучно. …
- Велика кількість копій таких предметів ховала істинність еталонів і примусила на рівні свідомості особистості наповнювати копію сакральними властивостями еталону.
- Так людство, до сьогодення, у своїх більшості виховує і перевиховує своє Я.
- Гай, своїм винаходом – ЦЕРПАН, посягнув на розкриття, розуміння явищ керування подіями за допомогою нового фізичного приладу. Він заявляв у останні дні телевізійних зйомок своїх експериментів, що за допомогою приладів класу ЦЕРПАН можливо нейтралізувати дію наркотиків за секунди і наркотик перевести на нівець. Анатолій стверджував, що тисячі назв асортименту ліків, - з впровадженням приладів у медицину дадуть можливість їх виготовляти не більше п”яти сот назв, замість існуючих тисяч. Фізіотерапія разом з хірургією підніметься на визначний щабель у лікуванні людей. У біології у аграрному комплексі застосування приладу ЦЕРПАН дозволить вирощувати і виробляти якісно іншу, оздоровчу продукцію з високою врожайністю та цілеспрямованою лікувальною якістю. …
       Гай своїм винаходом – ЦЕРПАН, експериментами зробив піонерську заявку на можливість доступного, довговічного приладобудування для кожної людини. Такий винахід змінював економіку галузей, психологію і технології, політику співвідношення політичних сил не тільки у державі, але й за її межами. …

- Боже наш милостивий! – які ж ми і Анатолій наївні люди. …
       Анатолій своїм винаходом і ми його помічники стали у реальну опозицію до впливового капіталу, бо цей винахід змінював відносини на ринку. …
Гай думав про користь та економію ресурсів і встановлення своїх приладів для народів Світу у безкоштовному використанні на користь Людства.
Вони думали тільки про збільшення свого капіталу. ….
 
Андрій тільки тепер зрозумів Назара,
- дійсно, втрата Анатолія могла бути не тільки збігом обставин. Фактично, Гай став у опозицію до бізнесу так званих екстрасенсів та формакології. Він своїм приладом, знаннями мав об”єктивний інструмент, - технологію їх тестування і об”єктивного вимірювача їх здібностей. Він не замислюючись над наслідками винаходу, - практично посягнув на ліквідацію, закриття діяльності десятків тисяч самозванців через руки яких легалізувались, відмивались криміналом, брудні, грабіжницькі гроші. …
- З моменту своїх публікацій, інтерв”ю у ЗМІ, Анатолій підписував собі вирок. Вчений – його рівня не потрібен корупції, бо він заважає її злим діям до свого збагачення.
- Найпершим вбивцею Гая була держава, інших не слід шукати. Справа була без перспективна. Анатолія з відти не повернути. Ми, його друзі у ціх обставинах повинні відродити його спадщину, більше зібрати матеріалів і їх тлумачень….

До таких сумних висновків прийшов Андрій.

- Наша справа зібрати та розкрити всі матеріали.
Добродій Анатолій Олександрович Гай, - Берідзе – Стаховський, - Геній у Одночассі. Поки ми тут, повинні діяти у пошуках до розуміння його ідей, як у молоді, так і офіційній науці. Його ідеї треба розгортати і шукати спосіб їх розповсюдження.
Справа була не у Геніальності Гая, вона знаходилась у вихованні нової свідомості, у вихованні нової людини на нових гуманістичних принципах співіснування з новим розумінням категорій;
- що таке зло? …
- що таке дія? …
- яка дія позитивна? …
- яка дія негативна? ..
- у чому і які співвідношення? …
-
       Сум Андрія був у тому, що він прихильник державності не бачив перспектив надій на її інститути.
Держава була короткозора з короткозорою Владою, - яка боролась тільки за керування бюджетом. Він не бачив у неї дальньозорих особистостей, якіб розуміли просту ідею; - плановою повинна бути не економіка держави, - держава повинна бути прогнозованою, стабільною не на рік, а десятки і сотні років.
Короткозорі були при Владі, а дальнозорі, ще не мали свідомості, - хто вони є на цьому світі? …

… Виснажений думками, Андрій ліг у постіль. …
Він включив приймач, лунала одна з улюблених джазових композицій у виконанні Дейва Брубека. …
Андрій злітав до сну. …

… Більше двох місяців до нього не приходили сни.
Відсутність снів для Андрія була не нормальним явищем. Йому, у такий період здавалось, що він не так діє, живе, щось не те робить. В такий час він міг впасти у відчай. …
Для нього це було ознакою того, що він себе загнав у кут з якого важко виходити, і тільки яскравий сон міг вивести його з такого стану. ...

…Андрій проснувся і схопився у збудженому стані.
Глянув у вікно. Снігу насипало сантиметрів на двадцять.
Зламані гілки дерев лежали на землі ніби фантастичні скульптури.
- Краса! … - подумав він.
Швидко надів окуляри він почав у блокноті нотувати події довго очікуваного сну.
- Андрію, тобі що вже недостатньо кабінету? … Вибирайся з ліжка і йди до ванни. …
       Поснідай і потім працюй…. Куди ти поспішаєш?…
- Ліна, дай запишу кілька строк, бо можу забути. …

Сон був знаковим.

В ньому Андрій спілкувався з добродієм Анатолієм Олександровичем Гаєм - Берстом на Андріївському узвозі, у місті свого Дитинця.
Крім них та Білого сяйва на майданчику нікого не було.
У просторі сну була повна відсутність кольору, тільки сяйво білого світла.
Біле на білому не давало сфокусувати зір, події відбувались якимись не чіткими й розмитими і все ж таки сон прийшов. …
Прихід Анатолія у сні, зняв у Андрія багато питань і поставив багато крапок. …
Їх розмова і спілкування у Одночасні, у Вічності була дарунком долі.
Анатолій при розмові просив не шукати винних, бо вони покарали самі себе. …
Він розповів йому;
Що вся його спадщина знаходиться у спецслужб сусідньої держави.
Вони значними силами відновлюють його експерименти.
Кількість приладів – ЦЕРПАН рахується на десятки.
У них є один неякісний зразок робочого приладу ЦЕРПАН.
Інші прилади є вдалі копії, але вони не можуть працювати, бо не заряджені мисліформою за його технологією.
Тому ці прилади ніколи не повторять його результатів.
- Андрію, тільки мій онук продовжить мою справу. Всю мою спадщину віддайте онуку, як відсвяткуєте його 19 річчя. Далі з нашою допомогою він розбереться краще за всіх нас та продовжить нашу справу. Дякую всім вам за працю.
- Передавай усім мої вітання. Андрій, працюй над мисліформой – БЕРСТ. Я схвалюю її назву і ти знаєш чому. Андрій, ти зазирнув у майбуття, поздоровляю. Я ще не раз прийду до Вас із Одночасся. Питань не задавай. Всі відповіді на них у тобі . …

Гай розтанув у сяйві Одночасся, Вічності і простору Дитинця – на майданчику Андріївської гори біля замку Ричарда….

… Останній місяць роботи промайнув, як один день. …

… На Миколая всі зібрались у Григорія, у центрі міста.
Андрій віддав касети, диски СД, папку з надрукованим матеріалом і розповів свою чудасію про зустріч з Гаєм. …
Андрію було дуже приємно мати спільну справу з однодумцями, бо було сприйнято на віру без роз”яснень. Вони домовились, що як малюку, - онуку Анатолія виповниться 19 років, то всі разом віддадуть спадщину діда Берста. …
Григорію випало найскладніше;
 - він та син Гая, повинні виховати та підготувати наслідника, якого назвали Анатолієм на честь діда. Підготувати до зустрічі з посланням, від діда з Одночасся. …
- Строк не малий, але мета повинна виправдати передостанній, земний експеримент добродія Анатолія Олександровича Гая.

- Про що замислився козак? …
Спитав Назар у Андрія.
- Про життя буття. … Ось ми, завершили перший, головний етап роботи, далі що? … Повільно рухаємось по Хрещатику, знявши тягар з своїх плечей. Місто чепуриться до Свят, мер встановлює державну ялинку на майдані.
Народ вже розпочав святкувати з Миколая.
- Назар, ти завершив проект “ШЛЯХ”, з початку нового року телевізійний глядач раз у тиждень цілий рік буде дивитись твою програму.
Я упорядкував спадщину Гая. Що ти будеш робити у наступному році? …

- Андрій, я буду чекати відгуків і розгортати працю над новим проектом “ЧУМАЦЬКИЙ ШЛЯХ”.
- А чому “Чумацький Шлях”? … - які мотиви такої назви?…
- Це дуже просто, але, як на мене, дуже складна і важлива справа яку я мрію створити, як культурологічний проект. Спочатку думаю написати книжку. В ній я хочу дослідити таке явище у культурі України, як Чумак і Чумацтво. …Українська культура, свідомість української нації її ментальність, духовність, - на мою думку має космічне походження і космічну приналежність. …
- Наш народ свідомо визначив себе у Просторі Неба, Космосі, Вічності таким феноменом, - де зоряний простір назвав – “Чумацький Шлях” і розселив у ньому душі свого народу.
- Після книги, - думаю закінчу її травні, на її матеріалі розпочну новий культурологічний, філософський, національний проект “Чумацький Шлях”. Моя мета, - розкрити дві генеральні ідеології якими користувались і користуються українці до сьогодення, з давніх давен, - це ідеологія Чумацтва та ідеологія Козацтва. … Я ні в якому разі їх не протиставляю. Так історично склалось їх співіснування і домінування одної ідеології над іншою у певні історичні часи. На початку формування слав”янства, праукраїнців домінувала чумацька ідеологія, - я у цьому впевнений. Чумацтво за допомогою товарообміну і торгівлі, обміну знаннями, розширенням міжнародних відносин розширювало простір до розбудови державності, до формування інститутів об”єднання народів у національну спільноту і інститути для її керуванням. … Чумак і чумацтво, - були тією рушійною силою, саме тим інструментом який став носієм і поширювачем суспільного досвіду. Була створена чумацька культура з її ліберальною ідеологією. Вони наповнили землю інформаційними, енергетичними ресурсами. Завдяки їх діяльності суспільство більш швидкими темпами розшаровувалось за соціальним і професійним станом. За діяльністю чумацтва, як національного інституту, на шляхах його рухів, транспортних потоків розпочалось місто будівництво, заселення нових земель та закріплення їх кріпостями, градами, горожами, городами, містами. Сьогодні у нашій національній свідомості Чумак, - це людина, яка мала професію видобутку солі і торгівлю нею. Такий чумак, - є одним з представників Чумацтва у дуже розгалужений професії - ЧУМАК. Співвідношення ролі чумацтва у добуванні і торгівлі сіллю визначне, але на мою думку це дуже звужене розуміння ролі Чумацтва, як історичного, суспільного, політичного, економічного явища і його ролі у формуванні нації, державності.

- Чумак, Чумацтво, Мажа з Волами і Кіньми / чумацький гужовий транспорт – мажа - віз / потужними на той час засобами транспортування створили; - по-перше розгалужений інститут торгівлі і обміну товарами, послугами, вони започаткували накопичення матеріальних, енергетичних, інформаційних ресурсів на гррунті своєї культури і ідеології. Вони створили закони, традиції у спілкуванні. Їх роль у створенні культури була визначною у створених національних міфах, піснях, танцях, прикладному мистецтві, культових спорудах, які фіксувались у свідомості і формуванні нації притаманними найкращими технологіями того історичного часу. ….
- Формування нації, накопичення значних матеріальних ресурсів, багатств, золота, коштовностей, земель, міст породжувало інститут закріплення та захисту, збереження свого простору, свого благополуччя, своїх ресурсів. Такий інститут захисту повинен бути на постійній професійній основі, - так виникає Інститут Захисту – АРМІЯ. З часом інститут створює свою ідеологію, виховує своїх лідерів, опановує простір, створює Державу, захоплює Владу. На просторі чумацької ідеології виникає силова, насильницька структура Армія, - козацтво, лицарство, новій професійний, могутній клас, - який будує свою ідеологію, свою культуру, свої закони, але з нічого, - нічого не буває, - тому розбудова нової ідеології починається на домінуючий на цей час культурі і ідеології. Ідеологи згідно своєї діяльності і мети, - у першу чергу захоплюють, переробляють, прилаштовують інформаційні інструменти широкого вжитку. Таким народним інформаційним інструментом була, є, буде пісня. … Коли прискіпливо підійти до багатьох ранніх козацьких пісень, підкреслюю ранніх пісень. То вони є похідними від чумацьких пісень, як сьогодні кажуть – рімейки, де слово – образ чумак, замінюється на слово-образ козак. …. Коли в пісні співалось, - їхав чумак за Дунай, … все було зрозумілим і природнім, як дія так і драматургія такої пісні. Коли ж, - козак їхав за Дунай, то це було не природньо, що воїн, захисник їде за Дунай. … Що йому там робити на чужинній землі і до чого його козацька експансійна дія? … - це вже інша ідеологія, інша мотивація, інша драматургія. … Я маю свою думку і версію на історичні пам”ятники, які не можуть бути для мене гарними або поганими, - історія такою сталася. …
- Я не бажаю комусь щось доказувати або переписувати історію. Я мрію поділитись своїм поглядом, роздумами про ідеологію ЧМАЦТВА під іншим кутом зору. Я хочу щоб сучасники подивились на силові, авторитарні структури, на мілітаризм з позицій чумацтва, - як ліберальної демократії яку повинен відроджувати, розбудовувати не тільки український народ, але і державотворці сучасності. … Я не знаю, що у мене через рік буде за книга, але те, що буду шукати у цьому питанні однодумців і піднімати роль Чумацтва у історії української нації на рівень свідомості кожного громадянина я впевнений на всі сто! …
- Мені це цікаво! …

- Назаре, мені це теж дуже цікаво. Можеш розраховувати на мою участь.
       Для мене чумацтво завжди мало сакральний, космічний зміст Образу Вічності нашого
       народу, нашої мови, нашої культури. Назаре, а може “Чумацький Шлях”,
       - це тільки Дитинець української нації? …
       Може ти поміркуєш і над такою чудасією?…

- Андрію, цей час прийде дуже швидко. Давай у квітні сядемо разом за столи і над такою пропозицією попрацюємо разом. Дитинець народу, нації вартий того. …

Сніг м”яко падав на Хрещатик, на Київ, на Україну, - у народі кажуть є така прикмета,
- це на зріст добробуту всього народу. Ось би ці слова донести нашому уряду та недолугим можновладцям. …

… Наступного дня Андрій розглядав на стіні свого кабінету;
 подаровану Гаєм – Берстом, - мисліформу –БЕРСТ і фотографії епізодів зйомки експериментів.
Він зупинив свій погляд на портреті Анатолія.
- Дивна річ, мене не дивує зустріч з Гаєм у Одночассі, але чому він зустрівся зі мною на майданчику мого Дитинця, на Андріївському узвозі і головне чому він розмовляв на українській мові. … Мабуть мій батько мав рацію коли казав, що коли ми злітаємо або падаємо до Вічності, то падаємо з материнською колисковою мовою. …
- Бо Людині мабуть Бог не дозволяє іншого вибору. Цікаво б було знати на якій мові спілкуються Людські душі? Що то за єдина, цілісна мова? … Наскільки вона відрізняється від тисяч колискових мов Землі? … Може там і знаходиться майбутня мова Людства? … Може десь років через двісті люди розкодують мову Одночасся, мову Вічності і Людство зможе спілкуватись між Світами за прикладом інтернету? … Для більшості академіків, таки думки аматорська фантазія, але для таких АМАТОРІВ ГЕНІЇВ ОДНОЧАССЯ, ВІЧНОСТІ - як Г.С.Сковорода, М.Ф.Федоров, К.Е. Ціолковський, М.Тесла, А.О. Гай - Берст та багатьох мислителів Землі, - це були реалії натхненної праці для досягнення людством такої простої і великої мети – як злетіти у Вічність. …

Андрій дивився у вікно і згадував материнське прислів”я;
- Синку, скільки того світу у вікні? – за вікном його завжди більше! …
Не сумуй! Йди, за межі вікон, - до Світу ! …

У цей час він знайшов відповідь на щось утаємничене і відоме тільки йому і Богу.

- Боже! – дякую тобі за турботи твої!
… Слава Тобі! …
- Слава, що Ти – Є !!! …
- Вірую!!! …У діяння ТВОЇ !!! …