Коксу?

Чили Ольга
Коксу? Ненавижу эту морррду.
Моя первая "публикация".
Заказуха - написала так как сказал шеф написать. Так что не судите.


"Київ Чорновецького: бали та злидні"

17 лютого, у ніч з суботи на неділю, в будівлі київської мерії пройшов бал-маскарад «Карнавалія». Згідно з очікуваннями пана Чорновецького, це мало бути щось на кшталт Віденського Балу за своїм розмахом, і свято мало б стати щорічним.
Від події віяло значущістю, про що свідчив навіть червоний килим, що був розстелений для почесних, та не дуже, гостей. Пройти по килимку коштувало всього $150. Звичайно, це не весь спектр задоволень, які можна було отримати за цю „символічну суму”. Гостей радо зустрічав народний хор, вдягнутий в національні костюми, а фойє було прикрашено металевими статуетками, що рухались, лякаючи панянок. Як виявилося, це були перевдягнені актори, яким заплатили по 300 гривень за вечір, що було значно дешевше, аніж купляти справжні статуетки. Розважальна частина вечора теж була насиченою, але не захоплювала гостей так само, як поглинання різноманітних наїдків.
Присутні намагалися розгледіти серед незліченної кількості масок Леоніда Чорновецького, але нажаль, мер так і не з’явився. Багато хто був розчарований, адже гості так і не могли зрозуміти справжню ціль проведення заходу, чи це була благодійна акція збору коштів для відкриття книжкових магазинів, чи в підтримку київських бібліотек. Гості зійшлися у думці, що дійство відбувалося „для задоволення” і розійшлися о пів на четверту ночі, так і не задавши меру питань, які хотілося б обговорити у кулуарній обстановці.
А поки еліта насолоджувалася святом, прості кияни не могли спати, плачучи над квитанціями на оплату жилого-комунальних послуг. Досить контрастно, поруч з розкішшю прикрашеної бальної зали, виглядають переповнені смітники в спальних районах міста. Стратегія „Робін Гуда”, яку обрало нинішнє керівництва, явно не розрізняє де багаті, а де бідні, яким хоче допомагати, відбираючи останні блага у всіх прошарків суспільства. Здається, що багато людей поміняли прописку, перебазувавшись на Хрещатик, 36, і поки мерія влаштовує розважальні заходи, кияни організовують демонстрації під КМДА. Поруч із рішеннями та розпорядженнями міського голови, з’являються нові іронічні анекдоти ті жарти про керівництво міста. Задоволені сьогодні тільки бомжі, які копирсаються в переповнених смітниках, та отримують від мера комплекти теплого одягу, кожен коштом тисячу гривень.
Постає питання – чи виконує влада свої обов’язки? На що вона витрачає бюджетні кошти?
Від влади залежать життя багатьох людей, тому Києву потрібно керівництво, яке б виконувало свої обов’язки перед громадянами, і не змушувало їх круглий рік то мерзнути, то знемагати від спеки перед будівлею мерії у надії, що їх почують. Діяльність керівництва Київської міської державної адміністрації викликає до справедливого обурення киян та спричиняє суспільне занепокоєння. Колись Чорновецький пообіцяв, що багаті поділяться з бідними. Чи не настав час меру виконувати свої обіцянки, або просто приступити до виконання своїх прямих забов’язань.


Ольга Ф.