Привет, Петруха! О детях-индиго

Юджин Папуша
- Привет Колян!

- Привет! Слышь, Петруха, надысь чуваки пришли к нам в школу…

- Какие?

- Да лекцию читать…

- Чё, опять чего натворили?

- Да не, не менты…

- А кто, говори толком?

- Да про науку….про плазму, холодный термояд, чушь про телепортацию толкали…

- Чегооо?

- Ну ты даешь, это мгновенное перемещение предметов усилием воли…

- Бухать кой-кому надо меньше… и не нюхать клей, и не переместишься сдуру в обезьянник…

- Дык кто ж его нюхает, только отморозки…! Есть дела поинтереснее…


- Так я об том же, об интересах… Вон ларек с пиротехникой подломили на рынке у китайцев… Мы ее потом ка-а-к подложили под дверь на Новый год новенькой из 9-а класса, которую на мерсе привозят к школе, – шухеру было, участковый потом шастал неделю по двору, все вынюхивал… А ее папашка обделался, подумал, что на него покушение, охрану вызвал свою, говнюк…

- Да нахрена вам эти фейерверки сдались, уже не детсад, в 9-й класс ходим, а вам эта херня нужна… привлекли внимание, засыплете все дело… Кстати, мне очень не понравился второй чувак, что под ассистента косил, пока первый все трепался, тот второй - всё по мордам шарил, так исподтишка… Все глазками-буравчиками тырился… Видать, опер, а то и СБУшник… Смекаешь?

- Да-а-а, ты прав, нам тот ларек не был нужен! А Васька: давай, давай…а еще шоколаду натырил, потом рыгал от приступа поджелудочной, смотреть теперь на него не может… пришлось инфу с астральной матрицы Чжу Лянь* по акупуктуре считывать, куда те иголки тыкать, Васька верещал – боится с детства уколов, как черт ладана…

- Акупунктуру!! А сколько энергии попалили из-за Васьки, никуда потом не путешествовали, месяц восстанавливались… Это ж вам не дух Наполеона для дворнички вызывать в темном парадном, придурки…

- А сахар весь дома извели на компенсацию АТФ, потом предки меня водили силком на анализ крови, нет ли у меня начальной стадии сахарного диабета…

- Так как ты, с тем чуваком, угомонил его?
 
- Себе дороже, низзяя! Я было глянул на него, а как об бетонный столб наеб…лся, а он - сразу мордой умаслился и меня всё щупал исподтишка… Так я кусок полиэтилена оторвал от кулька с завтраком и всю лекцию под видом длинных коз из носа тягал, пряча в кулак, как Акопян… А его аж на рвоту потянуло… но не очень он мне поверил, взял гад на заметку, хотя подсознательное отвращение к себе я ему запустил ежом под крышу…особенно, когда облизал палец после носа…

- А ты не гонишь?

- Слышь, я навел справки, за 5 лет никто ни читал в районе такие лекции, да и какая щас наука - яйцеголовые* все на рынках торгуют или ремонтируют домохозяйкам всякую бытовую хренотень прошлого века по своим крысятникам…

- Значит засекли нас, думаешь?

- Думаю, шо-то есть в том…

- Так шо ж делать?

- Значит так, для участкового, чтоб он взял ложный след, шпане из 15-Б дома подкиньте пару ракет в их нору в посадке, типа это они ларек на рынке поимели … Когда участок выйдет, гад, на обход, запустите дистанционно таймером ракету с этажа, типа они развлекаются… Да несколько оберток накидайте под дверями дома, да шандарахните взрывпакет в мусорнике… Да не под дверьми у их соседей, как у рыжей той, и детей не напугайте… Давно та шпана заслуживает на обезьянник, да их откупает маман одного отморозка их банды, торгующая по ночам в доме травкой, а участковый - ее крышует… Пущай разбираются! Там такая свара начнется, что мозги у всех повыключаются, точно шпану пересажают для профилактики по обезьянникам – надо ж принимать меры, уже при таком шухере никто не отмажет… так мы отвлечем внимание и выкрутимся…. А вот что делать с теми «научными работничками» – надо думать…

- Может заляжем на дно?

- «Крестного Отца» начитался? С вами заляжешь… Да и не успокоятся они, будут копать, я его прощупал… Но в районе чтоб глухо было! Да что в районе - чтобы в городе вас не было видно…

- А как же поездка, деньги надо… Что с предков тянуть крохи зарплаты… и так всю жизнь батрачат… жалко их!

- На что вам деньги? Шоколада вы уже наелись… На орехи? Деньги будут, я тут новую технику разработал, научу вас с Васькой, как бесконтактно «толкать» автомат, он выдает деньги на выигрыш… И никакого криминала, как договорились… Как говорил Ленин: «Грабь награбленное!» Но не наглеть, чтоб не подряд выигрыши были, да меняться вам для маскировки, и не на одном автомате играть, сразу линять после выигрыша… А то не раз жадность фраера губила, к тому же там братки секут за автоматами… Слава Богу, что он их явно создал из ребра Адама…

- Так то ж Еву - из ребра…

- Правильно… и их тоже, потому что ребро единственная кость в организме, которая не содержит мозгового вещества… Кстати, ты контур ориентатора собрал?

- Почти…, одну деталь надо, а на радиорынке нет, все облазил… Но обещал на базаре один яйцеголовый принести из института с установки по исследованию плазмы, только удивился очень: «Ты че малец будешь делать?», - а я ему – папаньке некогда прийти, электронный водочный трансмутатор самогонки изобретает…. Засмеялся, но не поверил… А я впарил ему, как ты учил, пасс на тэта-ритм мозга, переключил доминанту любопытства на деньги – он и потух интересом… Думаю, завтра демонтирует и принесет.... а потом и его ребенок выздоровеет, алгоритм я уже выстроил, вогнал ауру ребенка в нужную частоту праны… Малокровие у него от недоедания… А еще запрограммировал главрача районной поликлиники дать ей шаровую путевку в Крыму, забронированную председателем райисполкома для сына-оболтуса … Ну на одну взятку меньше получит, хотя «пред» вряд ли дает взятки, их же учили только двум арифметическим действиям дома: делить и отнимать, а не умножать…

- Ладно, но без ориентатора нам будет трудно найти дорогу назад, как в прошлый раз, помнишь как заплутали, когда он заглючил… Да, пора возвращаться в школу, тот гаденыш еще в школе шастает, все выспрашивает…

- А что тебя нет – не заметят, предкам не настучат? Мы ж договаривались: двоек и пятерок не получать, ни в чем не участвовать, внимания не привлекать, прикидываться полудурками, уроки не прогуливать, хоть там и нехер делать давно…

- Так и киоски не договаривались ломить! Как говаривал сын турецкоподанного Остап Сулейман Берта Мария Бендер Бей: «Уголовный кодекс надо не читать, а чтить!!!»

- Так то ж Васька всё…

- Васька, Васька… сам ты, васька! В школе я дубля оставил развесистого, училке весенний гормон нуль-транспортировал, та глаз с гаденыша не спускает влюбленных, проходу ему не дает, как пуделиха Васьки при течке… хе-хе…
В общем, так: на Паратунке были, на пьяццо дель Пьетро у Войтыло были, на Сан Сиро были… скоро до НАСА доберемся… А завтра в субботу в Атлантик-сити на разведку по одноруким бандитам пройдемся, нагуляемся, а в воскресенье, шоб дома быть, чтоб предков попусту не блокировать, а то потом сидят дома как в воду опущенные, по поликлинике неделю лазят, всё анализы сдают…

- Ну их - возни потом с ними… да и жалко их…

- Ага! В общем, дубль мне уже маячит что он на издохе, через 5 секунд надо быть в классе, чтоб не засекли… А завтра - как договорились… Но корриду - пропустим, а то опять вы быку увеличите мычальник… И так тореро еле откачали в дурке после того, как бык ему мукнул на ухо Васькиным голосом:

- Пиз…ц тебе, комуняка…! Кстати,а почему по русски, а не испански?…

- Ниче, русский мат интернационален, все понимают, русская мафия их научила нашему эсперанто*, когда одним словом всё обозначают и все понимают!…. Ха-ха-ха…

- Хоть бы в украино-испанский словарь Васька заглянул перед тем…а то знает одно: «No pissyuran!»

- «No Passaran!» – враг не пройдет! Кстати, а почему Васька голосом быка обозвал тореадора «коммунякой»?

- Да только мудак-комуняка с красным флагом полезет на быка...

- Всё, пора, валим отседа!

       Раздался сильный щелчок, короткой оплеухой налетел шквал, крутанулся мусор по асфальту, где-то рядом утробно взвыла собака, послышался мат за витриной забегаловки - опять перегорел холодильник с пивом в соседнем баре…

Одинокий прохожий удивленно протер глаза… куда двое шпанят подевались? Только что тут стояли, хотел у них стрельнуть сигаретку с утречка… Ну, как растаяли в воздухе…! Да-а-а, говорил же вчера не смешивать пиво с водкой, а они все: «Крепче берет, крепче берет, пиво без водки – деньги на ветер…» И не такое потом почудится… недаром моя лахудра давно ноет: «Пора завязывать пить!»

- О! Гляди…, полная банка пива «Оболонь» под ногами катается…! - прохожий воровато глянув по сторонам – никто не потерял, не ищут?

- Холодненькая! - мгновенно вскрыл тару и судорожными глотками, как собака украденное мясо, утробно булькая, заглотнул содержимое, пролив пену на пальто и впитав живительную влагу растрескавшимся асфальтом глотки, мгновенно расслабившись измученным похмельем «организьмом»…

- Да-а-а, наше «пыво – это пыво!!!» - не москальское… А называют москали его по дурному: «пиииииво… Пыво оно и есть ПЫВО!

Вдруг в воздухе раздалось смешливое Колькино:

- Опохмелись, чувак…

- Во, б..дь! – подавился пивной отрыжкой прохожий, юлой, и откуда прыть взялась, крутнувшись на 360 градусов в поисках источника голоса, задрал глаза к небу…

– Никого… уже до белки допился….!!! - вспыхнула паника в выпрямленных извилинах мозга, шандарахнулась о черепную стенку и безвольно затихла…

- Все, бросаю пить…ну, хотя ерша* никогда не буду пить… ну хоть недельку!… - и обреченно поплелся домой к своей лахудре…

… в городском СБУ снова зарегистрировали сильный аномальный энергетический скачок в Святошинском районе… дежурному экстрасенсу сдернуло зубной болью лицо в куриную попку…

… покривило кренделем самописец на сейсмостанции, в то время когда остальные самописцы являли полную нирвану…

… в Киевэнерго блымнула на пульте красный светодиод, ахнула и скончалась не начавшись, трель тревожного сигнала…

- Во сука Клавка-соседка, опять глазит, муж в командировку, а ей хоть стреляй, а наскочи… - подумал экстрасенс…

- Да, опять это вековое оборудование барахлит – вздохнул лаборант…

- Опять начальство за непонятку отпялит, никак не ущучим – вдохнул дежурный в Киевэнерго, - газ тырят миллионами кубометров… и нечего, а тут премию опять снимут за кражу электроэнергии…

* Чжу-Лянь, авторитетный китайский медицинский прошлого века по чжень-цзю терапии (иглоукалыванию или рефлексотерапии)
* АТФ – адезинотрифосфорная кислота- энергетическое вещество в человеческом организме, депо энергии
* гликоген - органический сахар в печени, депо энергии
* яйцеголовые – слэнг, т.е. ученые
* прана – космическая энергия, которая пронизывает мир и которой заряжаются йоги
* Паратунка – знаменитая долина гейзеров на Камчатке
* пьяццо дель Пьетро - площадь святого Петра в Риме
* Войтыло – папа римский
* Сан Сиро – футбольный стадион в Милане
* Атлантик-сити игорный город типа Лас Вегаса в США
* ёрш – народное название смеси пива с водкой
* состояние сверхпокоя и слияния с особой субстанцией мира в буддизме

.....................СЛУХАЙ, ПЕТРО!....................................
..................українською мовою.......................................

- Привіт, Микола!

- Привіт, слухай Петро, сьодні чуваки прийшли до нас у школу...

- Які?

- Так лекцію почитати.

- Що, знову чого наробили?

- Та ні, не менти...

- А хто, кажи до ладу?

- Так про науку… про плазму, холодний термояд, маячню про телепортацию штовхали...

- Що-о-о?

- Ну ти даєш, це миттєве переміщення предметів зусиллям волі.

- А-а-а-а - пиячити декому треба менше. Та клей БФ не нюхати і не перемістишся здуру у мавпоментярник.. .

- Та хто ж його нюхає, хіба тільки відморозки? Є справи поцікавіше!

- Так і я про те ж, про інтереси… Геть кіоск з піротехнікою підломили, і отій рудій новенькій з 9 класу феєрверка під балкона на першому поверсі підклали на Новий рік – ото галасу було, дільничний потім собакою тинявся тиждень по двору, все винюхував. А батько новенької злякався, гадав мафія на нього полює… досі ходить з охороною…

- Так на біса вам ці феєрверки здалися, вже не дитсадок, в 9-й клас ходимо, а вам ця китайська херня потрібна! Привернули увагу, завалите усю справу. Слухай, Петро, мені дуже не сподобався другий чувак, що під асистента косить, поки перший все тріпався, той другий - все по писках шарив, так спідлоба, все оченятами-буравчиками тирився... Бачу, або опер, або СБУшник, втямлюєш?

- Даааа, маєш рацію, на біса нам був потрібен той кіоск, а Васька: давай, давай...а ще шоколаду натягав, як вагітна жінка, потім блював від нападу підшлункової, дивитися тепер на нього не може.... Довелося інфу по акунктуре зчитувати з астральної матриці Чжу Лянь*, куди ті голки тикати, Васька верещав – боїться з дитинства уколів як дідька лисого.

- По акупунктурі!! А скільки енергії спалили через Ваську, нікуди потім не їздили, місяць відновлювалися... Це ж вам не примару Наполеона для двірнички викликати в темряві парадного, дурні.

- А цукор весь удома у мене винищили на поновлення АТФ та глікогена у печінці, предки мене на аналіз крові водили силоміць, чи немає у мене початкової стадії цукрового діабету. Слухай, а що ти з тим чуваком, пригальмував його?

- Собі дорожче, не можна! Я було глянув на нього, як об бетонний стовп вдарився, а він відразу писком подобрішав і все мене мацав нишком, так я усю лекцію тягав кіз з носа, імітуючи їх поліетиленом - його аж на блювоту потягнуло. Але не дуже він мені повірив, узяв, нишпорка, на замітку, хоча підсвідому огиду до себе я йому запустив їжаком під дах, особливо коли обсмоктав пальця...

- А ти часом не помиляєшся?

- Слухай, я перевірив, за 5 років ніхто не читав в районі такі лекції… Та й яка зараз наука, "яйцеголові"* усі на ринках гендлюють або ремонтують домогосподаркам всілякий кухонний мотлох минулого віку по своїх норах.

- Гадаєш засікли нас?

- Гадаю, що не так просто вони пришли...

- Так що робити?

- Зробимо так, щоб дільничний думав, що це шпана з 15-би дома кіоск на базарі пошурувала, підкиньте пару ракет в шпанячу нору в їх посадці у ярку… А коли нишпорка вийде на обхід, запустіть таймером ракету з якогось поверху 15-б дому, начебто вони розважаються краденим, та декілька обгорток накидайте під дверима парадного їх дома, так бабахніть вибуховий пакет в смітнику, та не під дверима як у тої рудої, щоб дітей не перелякать! Там така сварка почнеться, що мізки у всіх повиключаються, так ми відвернемо увагу на ту шпану і викрутимося… давно вони заслуговують на його увагу! Та бандерша-маман одного з тої банди їх відкупає, бо травкою по ночах підторговує, а той дільничий мент її кришує… Але після такого галасу в районі нікуди не подінешся – треба буде їх по мавпятниках потримати…. А ось що робити з тими науковими працівничками – треба поміркувати.

- Може заляжемо на дно?

- «Хрещеного Батька» начитався? Ні, вони копатимуть, я його обережно здалеку промацав... хоч він увесь час крутив макітрою по сторонах, чутливий гад! Щоб в районі - як на цвинтарі було! Та що в районі - в місті щоб тиша була.

- А як же поїздка, гроші треба? Що там предки дадуть, соромно брати ти крихи, за які вони усе життя батрачать…

- На що гроші, на пиво? Гроші будуть, я тут медитуючи, нову техніку розробив, навчу вас з Ваською, як безконтактно «штовхати» автомат, він видає виграш. «Грабуй награбоване!» - як казав дідько лисий, Ленін… Тут ніякого криміналу, як домовилися. Та не нахабнішати, щоб не підряд виграші були, мінятися вам як і ігрові автомати для маскування, а то знаю вас…шоколадні батончики - солодка парочка… Там братки січуть за автоматами. Слава Богу, що він зробив їх з ребра Адама…

- Так то ж Єву - з ребра…

- Так…та їх також, тому що ребро - єдина кістка, що не має мозкової речовини… До речі, ти контур орієнтатора зібрав?

- Майже..., одну деталь треба, а на радіоринку немає, все обнишпорив. Але обіцяв на базарі один яйцеголовий принести з інституту плазми, тільки здивувався дуже: "Ти що хлопчику робитимеш з ним?", - а я йому – у батька немає часу прийти, електронний трансмутатор самогону на горілку винаходить... А потім впер йому, як ти вчив, пасс на тета-ритм, перемкнув домінанту цікавості на гроші – він і знітився, бо гроші йому дуже потрібні, дитина хворіє у нього.... Гадаю, завтра демонтує і принесе.... а після його дитина одужає, я вже запрограмував її ауру, підстроївши на потрібну частоту прани… малокров’я у неї від недоїдання… А потім головний лікар районної поліклініки надасть їй путівку до Криму, яку голови райради забронював для свого наглючого сина… Я йому вже психологічну настанову дав. На одного хабара менше заробить… хоча навряд чи голова райради дає хабарі, він собі їх бере… Їх батьки навчили тільки двом діям: ділити та віднімати, а не складати та множити!

- Гаразд, без орієнтатора нам буде важко знайти дорогу назад, щоб не заплутати, як минулого разу, коли він заглючив. Так, пора повертатися в школу, той гад ще в школі тарганить по кутках, все випитує.

- А те, що тебе немає – не помітять, батькам не пожаліються? Ми ж домовлялися: двійок і п'ятірок не одержувати, ні в чому не брати участь, прикидатися дуркуватими, уваги не привертати, уроки не прогулювати, хоч там нема й що робити з першого класу...

- Ага, не привертати уваги, «кіоскери»… Як мовляв син турецькопіданного Остап Сулейман Берта Марія Бендер Бей: «Уголовный кодекс надо не читать, а чтить!!!»

- Так то ж Васька…

- Васька, Васька… самі ви ваські! У школі я дубля залишив вахлатого, вчительці весняний гормон щастя нуль-транспортував - та очей закоханих з гада не спускає , проходу йому не дає, як пуделіха Васьки при тічці, хе-хе…
Загалом так: на Паратунці були, на пьяццо дель Пьетро у Войтило були, на Сан Сиро були... незабаром до НАСА доберемося… А завтра у суботу в Атлантік-ситі на розвідку по одноруких бандитах пройдемося, прогуляємося, у неділю - дома бути, щоб предків без потреби не блокувати, а то вони потім сидять вечорами похнюплені, по поліклініках тиждень лазять, лікують авітаміноз…

- Ну їх, потім багато клопоту з ними до норми активності доводити...

- Ага! Дубль вже мені маячить, що здихає, через 5 секунд треба бути у класі, щоб не засікли. А завтра - як домовилися. А кориду - пропустимо, а то знову ви бику збільшите мичальник, і так тоді тореро ледве відкачали в дурці після того, як бик йому мукнув на вухо Васькиним голосом:

- Пиз...ц тобі, комуняка! Але ж чому ж по-російські, а не по-іспанські?

- Нічого, російський мат інтернаціональний, всі розуміють, російська мафія їх навчила свого эсперанто*, коли одним словом всі позначають і всі розуміють!.. Ха-ха-ха.

- Хоч би в україно-іспанський словник Васька заглянув перед тим. Бо знає одне: "No pissyuran!"

- "No Passaran!" – ворог не пройде! До речі, а чому Васька голосом бика обізвав тореадора «коммунякой»?

- Так тільки мудак-комуняка з червоним прапором полізе на бика!

Щось сильно клацнуло, коротким ляпасом налетів вітер, крутнулося сміття по асфальту, десь поряд дурнувато завив собака, заматюгався бармен за вітриною - знов згорів холодильник з пивом у барі…

Самотній перехожий напідпитку здивовано протер очі:

- Куди двоє парубків поділися? Тільки що тут стояли, хтів у них запозичити цигарку з ранку... Ну, як розтанули в повітрі.! Да-а-а, казав же вчора не змішувати пиво з горілкою, а вони всі: "Сильніше бере, сильніше бере, пиво без горілки – гроші на вітер." І не таке потім здасться... недаремно моя лахудра давно виє: "Пора кидати пити!"

- О! Дивись, ціла банка пива «Оболонь» під ногами валяється! Перехожий злодійкувато глянувши по сторонах – ніхто не загубив, не шукають?

– Холодненька! - миттєво розкрив тару і великими глотками, як собака шмат м'яса, шлунково-утробно булькаючи, спаплюживши піною пальто, за мить заковтнув зміст банки, що розлився благодаттю по змученому нарзаном "організьму".

- Да-а-а, українське «пиво», це не москальске… А звуть вони його якось по дурнуватому: «пііііііво»

Раптом в повітрі пролунало насмішкувате Миколине:

- Полікуйся, чувак!

- У, б..дь! – вдавившись ригачкою від пива перехожий, крутнувшись навкруги в пошуках володаря голосу, задер потім очі догори…

- Вже до білки допився..!!! - спалахнула паніка у прямих звивинах мозку, гепнулась об стінку черепа, та згасла…

- Все, кидаю пити. Ну, хоча йоржа* ніколи не питиму. Ну хоч тиждень! - і приречено поплентався додому до своєї акули…

.... в міському СБУ знов зафіксували аномальний енергетичний сплеск в Святошинському районі..., а черговому екстрасенсу смиконуло зубною біллю, скрививши обличчя в курячу дупку…

… у сейсмостанції покрутило самописець, в той час як інші знаходилися у стані нірвани …

….у Київенерго злякано блямкнув на пульті червона лампочка, тьохнула і вмерла, не почавшись сверблячка тривожного дзвоника…

- От сучка Клавка-сусідка, знов поворожила… Чоловік в командировку, а їй - хоч вбивай, а наскоч… - лайнувся экстрасенс, тримаючись за щоку…

- Знов кульгає цей віковий мотлох – зітхнув лаборант…

- Знов начальство відп’ялить за нез’ясованість крадіжок електроенергії… - зітхнув черговий Київенерго, - газ тирять мільйонами кубометрів і їм - нічого, а тут преміальні знов знімуть…


* Чжу-Лянь, авторитетний китайський медичний фахівець минулого сторіччя з чжень-цзю терапії (акупунктурі або рефлексотерапії)
* АТФ – адезинотрифосфорна кислота – енергетична з єднання в організмі, депо енергії
* глікоген – органічний цукор у печінці, депо енергії
* яйцеголові – сленг, тобто вчені
* прана – космічна енергія, котра пронизує всесвіт і якою заряджаються йоги
* Паратунка – знаменита долина гейзерів на камчатці
* пьяццо дель Пьетро - площа святого Петра в Римі
* Войтило – папа римський
* Сан Сиро – футбольний стадіон в Мілані
* Атлантік-сіті - гральне місто як Лас-Вегас
* йорж – народна назва суміші пива з горілкою
* нірвана – стан абсолютного повного медитативного надспокою і злиття з особливою субстанцією всесвіту у буддизмі, котрий досягається постійними вправами, святістю та видрішенням від матеріального світу