Без названия

Жэка
Звонок...
– Привет, Лера! Мне сегодня очень хочется тебя увидеть! Погода тёплая, весенняя, и так не хватает любви. Давай сегодня встретимся вечером, – выпалил, как по написанному Димка.
– Давай, – растерянно ответила Лера. Хотя помнила, что договорились неделю не встречаться, потому что у неё тестирование на носу. А так хочется поступить!
– Сегодня в шесть вечера на "нашей" остановке.
Гудки...
У них было своё место встреч – заброшенная остановка. Автобусы давно сменили маршрут и миновали этот забытый Богом уголок.
Опаздывать не хотелось, поэтому уже в полшестого Лерка вышла из дома. Погода резко изменилась. Тучи затянули небо, в воздухе почувствовалась лёгкая прохлада. Но девушка не привыкла менять свои решения, особенно если дело касалось любви, и пошла вперёд.
Димы ещё не было, и она присела отдохнуть. Уже совсем стемнело, а он всё ещё не приходил. Редкие прохожие напоминали девушке о том, что она не одна. Пошёл дождь, и людей стало ещё меньше. Они, наверное, сидели дома и пили тёплый чай.
Вскоре чьи-то шаги пробились сквозь шум дождя. Это был незнакомый мужчина. Разглядеть его Лера не смогла – в этом районе не было фонарей.
– С праздником! – сказал он, увидев девушку... – И у вас спина белая!..
Ещё долго сидела Лера на "их" остановке. Затем встала и пошла домой. Она не знала, это дождь или слёзы текли по её щекам...
1 апреля 2002

ПЕРЕВОД

Без назвы

Званок…
– Прывітанне, Лера! Мне сёння вельмі хочацца сустрэцца з табой! Надвор'е цёплае, веснавое, і так цягне да кахання. Давай спаткаемся ўвечары, – выпаліў, як па напісанаму Дзімка.
– Давай, – збянтэжана адказала яна. Хаця памятала, што дамовіліся тыдзень не сустракацца, бо ў Леры тэставанне на носе. А ёй так хочацца паступіць!
– Сёння ў шэсць вечара на “нашым“ прыпынку.
Гудкі...
Яны мелі сваё месца спаткання – закінуты прыпынак. Аўтобусы даўно змянілі маршрут і абміналі гэты забыты Богам куток.
Спазняцца не хацелася, таму ўжо а палове шостай Лерка выйшла з дому. Надвор'е раптам змянілася. Неба зацягнулі хмары, збіраўся дождж. Але дзяўчына не прывыкла мяняць свае рашэнні, асабліва калі справа дытычыла кахання, і паспяшалася наперад.
Дзімы яшчэ не было, і яна прысела адпачыць. Ужо зусім сцямнела, а ён усё яшчэ не прыходзіў. Рэдкія мінакі давалі дзяўчыне ведаць аб тым, што яна не адна. Пайшоў дождж, і людзей стала яшчэ менш. Яны, напэўна, сядзелі дома і пілі цёплую гарбату.
Неўзабаве чыесьці крокі прабіліся скрозь шум дажджу. Гэта быў незнаёмы мужчына. Разгледзець яго Лера не змагла – у гэтым раёне не было ліхтароў.
– Са святам! – прамовіў ён, убачыўшы дзячыну. – І ў вас спіна белая...
Яшчэ доўга сядзела Лера на “іх“ прыпынку. Затым устала і пакрочыла дамоў. Яна не ведала: гэта дождж ці слёзы цяклі па яе шчаках...

1 КРАСАВІКА 2002г.