Опус о деньгах

Борис Мильштейн
               

У Али – рубли. У Аллы – тала. У Андре - сукре. У Ани – афгани. У Антала -  риял. У Антона– полмиллиона. У Анюты – валюта. У Ариэля – риель. У Асхата – кьят. У Бальтазара – боливар. У Басё – всё. У Боба – кордоба. У Бхавани - гварани. У Бэаты – бат. У Вали – аустрали. У Вани – юани. У Варвары – динары. У Вари– лари. У Варма– драхма. У Васи – даласи. У Виты – литы. У Ганки – франки. У Гены - иены. У Гоши– гроши. У Дальтона – бона. У Думитру – нгултрум. У Доры – добра. У Дзюмпэя – лей. У Домны – донги. У Евы – левы. У Жульетты – монеты. У Заурбека - лек. У Зины – флорины. У Златы – манаты. У Иегуды - эскудо. У Икрама – драм. У Инги – шиллинги. У Инны – кина. У Иона – вона. У Исаака – така. У Казимира - лемпира. У Калистрата – крузадо. У Кармен - гульден. У Киры – заиры. У Клары – риалы. У Лариона – леоне. У Лёни – колон. У Лоры – доллары. У Макса – бакса. У Маргарет – рэнд. У Марека – марка. У Марты – карты. У  Матрёны – купоны. У Машки – бумажки. У Мирона – крона. У Миры – лиры. У Мити – инти. У Мишки – сберкнижки.  У Моти – лоти. У Насыра - быр. У Наты – латы. У Отто – злотый. У Перча – квача. У Пети – седи. У Полискении – лилангени. У Пьеро – евро. У Раджи - джа. У Расселла – кетсал. У Ривы – гривны. У Риты – ринггит. У Светы – песеты. У Сёмы – сомы. У Сигурда - гурд. У Сидики – медяки.  У Симы – сумы. У Сони – сомони. У Сосо – песо. У Тарзана – кванза. У Теофиля – руфия. У Туфана – боливиано. У Уты – фунты. У Фабия – рупия. У Федота – банкнота. У Федула – пула. У Филарета – рента. У Филиппа – кип. У Флегонта – конта.  У Хама – дирхам. У Хатун – вату. У Хельге – тенге. У Шамиля – шекеля. У Швейка – копейка. У Шоты – форинты. У Шурика – тугрики. У Эдика – метикал. У Эйнара – найра. У Юлия – угия. У Юры – купюры. У Якоба – бальбоа, а у Сары мечта о Канарах.