Илюзии

Ирена Цибърска -Мудрость
Не се заблуждавайте в силата на дребните жестове!
Ей, на, вече чувам гласовете на роптаещите, чувствам укорителните ви погледи, в които ясно се чете насмешливото: "Полудя ли?"
Сигурно!
 "Истинската любов и голямото щастие, се крият в дребните жестове!" - Където и да погледнем все това ще прочетем, когото и да попитаме, все това ще ни каже.
И честно да си призная, аз също го вярвах... не само го вярвах, подчиних жизненото си поведение на тази максима цели 46 години, убедена, че е тя е ключът към хармоничните отношения и всеотдайната любов.
 Хиляди девойки изписват тонове хартия, в дневниците на розовите си мечти, изпълнени с въжделения за онази половинка, която ще ги боготвори и обсипва с цветя и мили думи, докато смъртта ги раздели. Същите тези хиляди девойки, превръщайки се в жени, заменят дневниците на младостта си със скъпо подвързани тефтери, в които отбелязват лустросаните си претенции към бъдещата си любов.
 Романтичните представи, за нежни стихове, изречени под цъфналите люляци, някак от само себе си се подменят, с копнежи по екзотични острови, в луксозни хотели, със заможен придружител.
 Уютните къщички, пълни с детски глъч, верандата с люлеещ се стол и топлата прегръдка на любимия човек, като с магическа пръчка придобиват формата на огромни апартаменти или извънградски къщи, пълни със скъпи вещи, бавачка за децата, тежкарски автомобил на алеята или в гаража и... някой, който да обезпечи финансово съкровената женска мечта!
 Не, не мислете че тези "принцеси" са се променили, те просто са пораснали. Но осъзнавайки собствената си невъзможност да радват ближния дори с усмивка(твърде голям е рискът да се сбръчкат) те не престават да повтарят и убеждават себе си и целия свят в силата на дребните жестове.
 Но мен, ако питате - те, жестовете, не струват и пукната пара!
Във време, в което бог Мамон пирува в душите на хората, вашата откъсната от кварталната градинка роза или тайно изписана бележчица, със смехотворни думички за любов, пусната в джоба на половинката ви, ще ви направи жалки и смешни.
 И знаете ли, това ще е направо награда!
Готови ли сте за реалния резултат от остарелия си романтизъм? - Защото силата не дребните жестове е за хората, които имат силата да бъдат отхвърляни и пренебрегвани, за хората, които искат да дават радост, а са обречени да останат самотни.
 И все пак, ако сте от този сорт изчезващи, 40 и кусур годишни "идиоти", бъдете готови да чуете: "На теб никой не може да ти даде обич, никой, защото тя е несъизмерима с твоята!" - Честито на печелившите!
Така, че ако не носите силата на непресъхващата надежда и вярата, че един живот, все пак, може и да е достатъчен за реализиране на детските ви илюзии: Не се заблуждавайте в силата на дребните жестове!

Фото: Обои на рабочий стол на тему нежность