Михайло Темнов презентував Формулу падiння

Темнов Михаил Юрьевич
В Ужгороді письменник-фантаст Михайло Темнов презентував "Формулу падіння" — третю книгу трилогії "Сади Хаосу"

Падіння дорівнює злету — це твердження стає тим більше актуальним, коли у падіння є ще й формула. Її знає Михайло Темнов, який уже давно вирішив стати закарпатським письменником-фантастом. Свою третю книгу в трилогії «Сади Хаосу» він так і назвав — «Формула падіння».

Вчора, 29 червня, на презентації в Ужгородській міській бібліотеці це падіння читачі й визнали злетом автора. Молодець Михайло! Тим більше, що і в цьому романі він не втомлюється шукати закономірності розвитку і наслідки діяльності технократичної цивілізації, які почав досліджувати в перших двох книгах. В гострій динаміці, разом із авторами книги, читач має можливість осмислити трагічну історію древнього, як Ужгород, Фаетона. Ми можемо стати свідками, коли заглибимося в текст, битви Легіонів Великої Марсіанської Імперії в ущелині Померлих Надій. Цікаво дізнатися і про нові пригоди короля Атреса Тора на Марсі, його гладіаторських поєдинках, змові марсіанських жерців. Будемо ми присутні і при погибелі Фаетона, космічних двобоях і народженні нового світу («Мы наш, мы новый мир построим…»).
Книгу гарно, як ту писанку, видрукувало видавництво «ЛІРА». Але надалі Михайло не хоче бути виключно закарпатським письменником — йде на розширення географії — в Москву. Те, про що лепетали чеховські три сестри («В Москву! В Москву!»), поки й не склеїли ласти, зміг зробити Михайло Темнов. Його вихід на книжковий ринок білокам’яної не за горами.

Василь ЗУБАЧ для KARPATNEWS.in.ua