Капки акварел-38 Март е

Борис Калинов
        Родопа разсъблича бялата си зимна премяна…Вече набира сила пролетния полъх и снегът е останал само в скривалищата си -по дерета и северни склонове. Синьо- бяла е Родопа сега…Така я нарисувах и нарекох рисунката -”Синьо”.
А по улиците… По улиците на града след снега изскочиха отново всички разпръснати боклуци- опаковки, торбички, с които пролетния вятър си играе. Нищо ново!
Нови-новенички изглеждат пловдивчанки- ситнят по калдъръмите в стария град, с мартеници закичени по палта и шлифери…Без да искаш някак, обръщаш глава подире им.
Мисля си…Господ Бог ни е дал Природа с щедра ръка!
Ех! Ако би бил по-щедър и за разума…
Писано е, че Пророк Моисей водил евреите в четиридесет-годишни скиталчества из пустинята…Ако се съди по Светите Писания, то ние сме на половината път! Даже не съм сигурен дали сме я изминали…Не се чува нищо хубаво по този въпрос, освен едно „Конгратюлейшън…” Да! И то нарядко и неясно за какво точно… Или поне се разбира твърде късно!
Празникът отмина. Отсипах няколко капки вино за Бог да прости душите на загиналите за Свободата и се постарах да не гледам церемониите…

Б.Калинов
04.03.2012г.
Пловдив
Художник Б.Калинов "Синьо"- комп. рисунка