60. Пугач Олександр Григорович 1959... 1995 р. р

Олег Устинов
            Авторитетна людина, в селі його всі поважали, хоч називали по-різному: хто Аніськіним, хто інспектором, начальником, хто дядею Сашею, хто Олександром Григоровичем. Колеги казали: «.. мент до кінчика хвоста».  І всі були праві.
Олександр Григорович добре знав село, людей, молодь, групи ризику. З усіма знаходив порозуміння.

            Дуже любив він пригодницьке кіно, завжди казав: «… мабуть в дитинстві не додивився…». Найулюбленішою його була кінострічка «Место встречи изменить нельзя».
 
Не розкритих правопорушень у нього не було.  Як він вів слідство?  Викликає тих, хто міг це зробити і каже: «Віддайте пацани ті три курки бабусі, від гріха, бо доведеться віддавати кабанчика!» Крадіжникам залишалось тільки покаятись та повернути вкрадене. Такий він був.

           А ще полюбляв гумор, гостренький анекдот та і сам міг затравити таку байку, що гріх було не повірити…  З’ясовується – розвів, як молодого. Посміялися і за роботу.

           За часів, коли Пугач О.Г. був дільничним інспектором дуже добре було організовано роботу ДНД (добровільна народна дружина). Робота була ефективною і дієвою.

           Рано пішов з життя Олександр Григорович. Отримав звання майора, добра була перспектива в кар’єрі …, та хвороба забрала яскраве життя.  Чому так ?
Пам’ятаємо, тебе, друже!  Пам’ятаємо.


Сельский участковый

 «Горит восток зарёю новой»…
 А.С. Пушкин, «Полтава»

Не горит восток зарею новой,
Не щебечут птицы на ветвях.
Почему же только участковый
Днюет и ночует на полях?

От врагов храня добро народа,
Он не ест, не спит, почти не пьет:
Полную машину с огорода
Овощей отборных привезет.

Скорбный труд окупится сторицей, -
На корню добру не пропадать!
Без скандала станут им  делиться
Теща и заботливая мать.

Несунам заслон поставив прочный,
Участковый строг, неумолим.
Пятилетку выполнит досрочно,
И не зря народ гордитсяим!

10.10.1999г.  М.Чайковский