Айелдердiн жыныс мушелерiнiн аурулары

Асет Мукашбеков
Айелдердін аурулары

Айелдердін аурулары оздерінін тартіптерін, кылыктарын, сырткы бейнелерін, коріктерін кабылдагылары келмегенде ауырады. Ол озін нагыз айел ретінде сезіне алмаса немесе сезінгісі келмесе, біреудін аяулысы, суйіктісі, суйкімдісі, багалысы, ансауы бола алмаган кунде де ауырады.

Бундай айелдер артурлі жолдармен озінін назіктігін, айелдігін туншыктырып, айел – ана деген кагиданын, тусініктін озінен бас тартады.

Кейбір айелдер жыныстык мушелермен байланысты нарселерді куна деп кабылдап, осыган сенімді болып ауруга шалдыгады. Айелдердін когамдык жумыстарга белсене араласып, озін от басы – ошак касынын билеушісі екенін білдіретін тусінік откен гасырда Кенес укіметінін тусынан басталып, алі жалгасуда.

 Буган Лениннін: «Арбір аспаз айел – мемлекет билей алады» деген сандырагы мысал бола алады. Бул айелді когамдык омірде жаксы кылганмен, толып жаткан «айелдік шыргаландарды» туындатып жібереді. Осы омірде еркектін куатына ие болып, озін айел ретінде сезіну, олар ушін оте манызды.

Еркектік пен айелдік бір бутіннін полюстін екі жагы емес пе? Олар бір-біріне жайдан-жай тартылмайды гой. Жаратушы Алемді жаратканда бірден еркектік жане айелдік бастауга боліп тастаган.

Айелдердін жыныс мушелерінін ауруы – еркекті жокка шыгару, одан кашкалактау, оны канагаттандырмаудан туындайды. Бундай айел озінін міндетін білмейді жане оны аткармайды. Сондыктан, озіне еркектін міндетін алады. Егер, айел еркекке суйіспеншілік, куаныш, лаззат силай алмаса, онда онын жыныстык мушесінде, айтеуір бір шыргаланы бар болганы дей берініз.



Жатыр

Жатыр – айелдін шабыттану уйінін белгісі. Жатырдын жагдайы, сіздін осы алемде – айел, ана, жар ретіндегі корсеткішініз.

Эндометриоз

Сіз айел ретінде озінізді коргансыз сезінесіз. Еркектерден тек кана жаман кылыктар кутесіз. Унемі біреу шабуыл жасайтындай сезінесіз.

Сіз озінізді айел ретінде корсетуді, осыны іске асырудан бейхабарсыз. Онымен коймай озінізді мужисіз, кемсітесіз. Сондай-ак, еркектерге окпелісіз, ренжисіз, кіналайсыз.

Озін шектеу мен омірден тунілу жатырдын озгеруіне акеп тірейді. Бундай жагдайда – айелдер махаббатты, суйіспеншілікті баска бірдемемен алмастырады.

Менін куйеуім керемет куйеу, менде оган деген суйіспеншілік жок

Емшіге эндометриезбен ауырган жас келіншек мунын шагады.
– Сіз білесіз бе, менін куйеуім керемет куйеу. Ол жаксы адам, балалардын улгілі акесі. Біракта, махаббат пен суйіспеншілік басты орында екенін білсем де, менде оган деген суйіспеншілік жок.

Жатырынан унемі кан агып эндометриозбен ауыратын айел былай дейді:
– Мен еркектерді жек коремін.

Тап осындай сыркатка шалдыккан айел:
– Менін куйеуім оте адал. Бірак, мен баска біреуді суйемін.

Жатырдын ісігі – фибромиома

Егер куйеуінізден немесе баска бір еркектен жабір корсеніз, бірак оны кешіріе алмасаныз, журегінізді осы шер – шерменде болып катып калса, онда сак болыныз!

Жатырдын ісуі – еркек кіндіктілерге деген реніш. Кіналардын корланып калган шогыры жане осыны унемі есте устауыныздын салдары. Сіздін пікірінізше, айелдік назіктігінізге унемі соккы жасалып жур деген ойдасыз.

Казіргі калыпты медицина бул ауруды емдей алмайды. Сондыктан, жатыры ісіп ауырган айелдердін барлыгына жатырын кесіп алдырып тастауды усынады. Буган арбір айел келісімін бере бермейді. Кесіп алып тастау ем емес.

Есінізде болсын! Жатыр айелдін куат козінін бірі. Операция жасаганда аурудын себебі курып кетпейді.